Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

Topic: Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău)

284 posts, 97529 views

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21

📖 Pagination options

Re: Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) shoppy

Pana la urma ce au facut acele excavatoare si ce a insemnat "curatarea albiei"?, ca acolo putea vedea oricine in fiecare iarna cand se seca, ca in albie nu este nimic.

Re: Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) ByOnu

ByOnu wrote here:
https://form.typeform.com/to/AEqLMdU8

Acest chestionar face parte dintr-un proiect comun inițiat de Primăria Municipiului București și Fundația Comunitară București, dedicat viitorului Parcului Herăstrău.

Vrem să înțelegem ce înseamnă parcul pentru locuitorii Capitalei - ce fac acolo, ce le place, ce lipsește și ce și-ar dori să se schimbe.

Rezultatele vor informa strategia de restaurare a parcului și vor fi prezentate Primăriei Municipiului București.

Data limita: 20 iunie.

In urma completarii acestui formular, am primit recent pe e-mail urmatorul mesaj:

Ai completat formularul despre ce înseamnă pentru tine Parcul Herăstrău și cum crezi că ar trebui îmbunătățit.

Îți mulțumim că ai contribuit la această consultare, alături de aproape 10.000 de oameni. Răspunsurile voastre au fost analizate și reunite într-un raport care va sta la baza strategiei de regenerare a Parcului Herăstrău.

Poți citi raportul aici: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/w ... 2026.pdf

Din răspunsurile voastre a reieșit că Parcul Herăstrău rămâne unul dintre cele mai importante spații verzi din București, apreciat pentru vegetație, lac și dimensiunea sa. Dar majoritatea oamenilor au evaluat parcul ca fiind nesatisfăcător, astfel: 73% din respondenți văd probleme cu infrastructura generală, 72,1% cu infrastructura sportivă și oferta culturală, 56,2% cu mediul natural, 48,7% cu spațiile pentru familii și copii, iar 45,1% cu spațiile de recreere și agrement.

Aceste priorități vor ghida pașii pe care îi facem de acum înainte.

Regenerarea unui parc de dimensiunea Herăstrăului nu se întâmplă peste noapte și nu poate fi făcută de o singură organizație. În perioada următoare, noi, Fundația Comunitară București, vom continua să construim acest proiect împreună cu Primăria Municipiului București, Administrația Domeniului Public București și Asociația Peisagiștilor din România - AsoP, Filiala Teritorială București-Ilfov.

Procesul începe chiar acum.

Fundația Comunitară București are deja asigurată o finanțare privată de 900.000 de euro, iar în prima etapă vom investi 90.000 de euro pentru studiile și expertizele necesare planului de refacere a Herăstrăului.

Aceste fonduri vor finanța inventarierea arborilor, evaluarea stării lor de sănătate și elaborarea documentațiilor tehnice necesare pentru ca viitoarele intervenții să fie bine făcute și să răspundă priorităților pe care le-ați exprimat prin această consultare.

Acesta este însă doar începutul. Pentru ca planul de regenerare să poată fi pus în practică, vom continua să mobilizăm resurse din mediul privat și din comunitate. Obiectivul nostru este să construim un fond de până la 10 milioane de euro, care să susțină etapele următoare ale transformării Parcului Herăstrău.

Pentru că ai participat la această consultare, vrem să rămâi aproape de proiect. În lunile următoare îți vom trimite noutăți despre cum avansează lucrurile și despre felul în care te vei putea implica, dacă îți dorești.  

Schimbarea unui parc de dimensiunea Herăstrăului se construiește în timp, iar noi ne dorim ca oamenii care au contribuit cu idei să fie și cei care văd, pas cu pas, cum acestea se transformă în realitate.

Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București
Parcul-Herastrau_Raport-cantitativ_2026.pdf
Parcul-Herastrau_Raport-cantitativ_2026.pdf (720.38 KB; downloaded 3 times)

Re: Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) ByOnu

ByOnu wrote here:
Dincolo de asta, cred ca este esential ca tot mai multe idei argumentate sa ajunga la PMB.

Eu mi-am spus ofurile. Pe langa discutia de mai sus cu privire noua alee din jurul lacului (+eventualele defrisari ale copacilor aflati la mai putin de 5m de lac), am punctat iar despre nevoia ca PMB sa preia din terenul Clubului Diplomatilor si sa-l redea bucurestenilor. Golful este un sport exclusivist si se poate juca bine merci si in alte zone. Bucurestenii de rand, insa, au nevoie de mai mult spatiu verde care sa le fie accesibil, iar Herastraul este neincapator, mai ales in zona respectiva unde avem doar o alee inghesuita in nord-vestul parcului. Scuze pentru inclinatia ideologica spre stanga a acestei propuneri, n-am ce-i face, altfel nu m-ar interesa nici transportul public.

ByOnu wrote here:
Este terenul guvernului.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Clubul_Dip ... %C8%99ti

În 1996, clădirea fostului Cerc de sporturi Băneasa, alături de o suprafață de 19 hectare din Parcul Herăstrău, au fost date de Ministerul Afacerilor Externe în folosință gratuită ONG-ului Clubul Diplomatic București. Printre membrii Consiliului Director al Clubului, înregistrați la Ministerul Justiției, acolo unde se află registrul organizațiilor non-guvernamentale, se numără: Teodor Baconschi, Sorin Oprescu, Robert Cazanciuc, Liviu Tudor și alții.

În 2012, ONG-ul a închiriat clădirea și terenul, pe o perioadă de 8 ani, firmei Hotpoint Netwok, deținută pe rând de doi oameni de afaceri, Dragoș Dobrescu și Puiu Popoviciu.

În ianuarie 2017, consiliul general al Capitalei a aprobat propunerea ca Municipalitatea să ceară Guvernului României să îi dea în administrare Clubul Diplomatic din Herăstrău, cu o suprafață de 195.000 de metri pătrați, pentru ca acest complex să fie amenajat ca parc și să fie alipit Parcului Herăstrău.

Sursa: https://web.archive.org/web/201706301840 ... tic.html

Ghici ciuperca ce-i. Pare ca mesajul meu a starnit niste discutii in PMB.
clubul diplomatilor.png (310.67 KB; downloaded 106 times)

Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2725 forum members have written 467034 posts in 5831 topics and 545 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”