Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

Topic: Propuneri de modificare a traseelor

1939 posts, 647598 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 126 127 128 129 130 131 132  ... 139

📖 Pagination options
Re: Propuneri de noi trasee cris_m

Da, aceeasi problema am sesizat-o si eu cand il foloseam, iar cea mai deranjanta chestie era intervalul de 45 de minute intre 7 si 8 dimineata, pe sensul spre Ghencea. Autobuzul de la 7:55 daca ar pleca cu 15-20 de minute ar fi un real succes, mai ales pentru cei care merg la scoala sau liceu la Magurele.

Re: Propuneri de noi trasee sorin.niculescu_

alchimistul wrote here:
BGP2597 wrote here:
S-a explicat mai sus că aceste discuții nu au sens la momentul actual, cât timp nu există un cadru legal prin care să poată fi organizate astfel de servicii care trec granița altor județe.

Sa inteleg ca acest cadru legal permite in mod explicit doar circulatia microbuzelor operate de firme private intre doua judete? Raspunsul tau, desi realist, suna extrem de birocratic si resemnat, ca si cum legea nu poate suferi modificari care sa ajute mobilitatea. Sunt oameni la o "aruncatura de bat" distanta care vor sa munceasca ori sa invete in Bucuresti, unii dintre ei mai motivati decat unii bucuresteni "nativi". Suntem un forum de transport public, nu putem doar fi resemnati ca "nu se poate". Acum aproximativ 15 ani, autoritatile se jucau alba-neagra cu liniile preorasenesti, inainte de alegeri, dupa care cetatenii erau lasati tot la mila microbuzelor supraaglomerate pana la urmatoarele alegeri. S-a evoluat enorm de atunci, zic eu sa fim deschisi si la nevoile celor de peste "granita" judetului Ilfov. In fond, e doar o granita artificiala, la fel ca si granitele sectoarelor Bucurestiului

Să nu mai zic că sunt atâtea localități mult mai depărtate de București, precum Merii Petchii, care beneficiază de STB, iar Cosoba, Joița sau Bâcu, care sunt super aproape, nu.

Re: Propuneri de noi trasee Vlad242

Vlad242 wrote here:
Eu as propune modificarea liniei 433, deoarece are in proportie de 90% traseu comun cu linia 432.
Noul traseu fi : DRAGOMIRESTI DEAL - DNCB - CHIAJNA - DUDU - ROSU - M LUEJRULUI SI retur prin IULIU MANIU  - DEZROBIRII apoi aceelasi traseu ca si pe tur.
In prezent nu exista nicio linie care sa lege DRAGOMIRESTI DEAL de CHIAJNA, calatorii sunt nevoiti sa mearga pana in Bucuresti apoi sa schimbe cu 434.
Atasez mai jos harta:

Și am primit răspunsul de mai jos.
Pe scurt, UAT DRAGOMIREŞTI VALE spune ca pentru modificarea liniei 433 trebuie să mă adresez TPBI, iar TPBI spune ca modificarea linei se poate face doar la solicitarea UAT DRAGOMIREŞTI VALE.
IMG_0636.jpeg (329.1 KB; downloaded 2114 times)
IMG_0637.jpeg (125.43 KB; downloaded 2114 times)

Și mie mi-au răspuns la fel…
IMG_7897.jpeg (318.56 KB; downloaded 2045 times)
IMG_7896.jpeg (323.63 KB; downloaded 2045 times)

Am creat un document care să arate cât de cât mai oficial (nu este perfect, dar am încercat) pe care să îl trimit celor de la TPBI în legătură cu reorganizarea traseelor STB din Sectorul 6. În prezent, linii precum 136 și 322 sunt absolut „imposibile” și ilogice, din punctul meu de vedere, însă pentru mai multe amănunte, vă las să consultați documentul. Sunt curios de părerile voastre.
REORGANIZARE TRASEE STB.pdf
REORGANIZARE TRASEE STB.pdf (367.44 KB; downloaded 61 times)

Re: Propuneri de noi trasee moonteanu

178 la CET VEST e usor…nenatural. Mai ales ca in zona aceea 221 face fata, iar cu modernizarea caii de rulare tramvaiul va face fata in zona. Mai bine il duc ori la Master, ori la Complex Comercial Militari Shopping Centre. Idea legata de 368 e o idee buna, dar acele strazi sunt destul de mici ca latime, plus ca au la doar 5-10 min de mers pe jos conexiuni spre centru. Mai bine 368 ar fi mers pe Prelungirea Ghencea-13 Sept-Mihail Sebastian. Asa faci si conexiunea la linia 47,96 si 139, linii majore ale orasului. Sigur, pentru acea zona exista 385, dar la ore de varf si in weekenduri intervalele sunt cel putin groaznice.

Re: Propuneri de noi trasee Mihai2005

sorin.niculescu_ wrote here:
Am creat un document care să arate cât de cât mai oficial (nu este perfect, dar am încercat) pe care să îl trimit celor de la TPBI în legătură cu reorganizarea traseelor STB din Sectorul 6. În prezent, linii precum 136 și 322 sunt absolut „imposibile” și ilogice, din punctul meu de vedere, însă pentru mai multe amănunte, vă las să consultați documentul. Sunt curios de părerile voastre.

1. Deși primele trei linii din document sunt identice cu cele prezentate de mine, apreciez că-mi susții propunerile și mult succes cu petiția!
2. Locuitorii din cartierele Latin și de pe Prelungirea Ghencea nu au nevoie să facă turul cartierului Drumul Taberei mergând cu autobuzul de jur împrejur. Linia 222 are un traseu chiar bun pentru cererea din zonă, iar extinderea liniei 136 către Pasajul Domnești a fost gândită tocmai pentru a înlocui integral linia 322, care are un număr redus de călători și un traseu parțial suprapus cu 222.
3. Linia 368, din punctul meu de vedere, are potențial să devină linie de troleibuz cu autonomie (linia 91, prezentată la pagina 123 din acest subiect), însă nu sunt suficiente troleibuze disponibile și achiziționate pentru o asemenea schimbare, iar problema pusă acolo, aceasta fiind eliminarea legăturii cu autobuzul între parcul și piața Drumul Taberei se poate rezolva fix prin comasarea liniilor 106 și 185, menționată și în documentul lui Sorin.

Re: Propuneri de noi trasee BGP2597

Câteva comentarii și din partea mea:

178 la CET Vest nu e mai nenatural decât e acum la Apusului, fiind tăiată practic legătura între Uverturii și Iuliu Maniu, inclusiv spre metrou. Prin urmare o prelungire la CET Vest vine ca o reparație a acestui lucru.

Despre comasarea 106+185 eu nu am o părere foarte bună. Ambele linii reprezintă feedere între cartierele pe care le deservesc și rețeaua majoră de transport. O comasare de genul le-ar da peste cap destul de grav, dincolo de dublarea lui 41. Singurul aspect pozitiv pe care pot să-l remarc este deservirea străzii Lujerului (și indirect a Parcului Liniei) deși din zonă se ajunge relativ repede atât pe Iuliu Maniu, cât și pe Timișoara.

Despre 136 mai degrabă l-aș vedea dus la Master, decât să traverseze și să piardă timp pe Iuliu Maniu până la Lujerului. În prezent există deja 3 linii de troleibuz pe I.M., plus 137 și 138 între Păcii și Gorjului. Cât timp asigură legătura cu o stație de metrou, e suficient, iar prin mutarea la Master atinge foarte bine legătura cu M Păcii, spre deosebire de 322-ul din prezent, iar un traseu mai scurt ar permite un interval de urmărire mai bun.

222 e ok așa cum e acum, chiar nu are nevoie să se învârtă prin tot cartierul, deci prin urmare nu e nevoie de un 322 în sens invers. Rolul lui 222 este de feeder, asigură atât cât se poate de rapid legătura cu 41 și M5.

Legat de bucla prin Drumul Taberei, m-am gândit și eu de ceva timp la o idee de feeder care ar putea facilita desființarea lui 168, e mai mult un wishful thinking personal decât ceva puternic argumentat, dar m-am gândit la o linie între Valea Ialomiței și Valea Argeșului pe traseul V.I - Bucla Nord - D.T Nord - Str. Sibiu - Bd. 1 Mai - Buclă Sud - V.A. O linie de genul (ar putea purta chiar indicativul 168) ar menține relația V.I - Piață, ar menține o a doua linie pe ramura de nord, doar 105 fiind destul de puțin din punctul meu de vedere și ar permite eliminarea dublurii 168-368.

Nu îmi dau seama ce poate deservi exact 368 în configurația propusă. Zona de case de pe Eroina de la Jiu e destul de mică, având acces destul de ușor pe Calea 13 Septembrie și pe Drumul Sării, iar de la Str. Sibiu până la Str. Montana nu deservește practic nimic, trecând prin spatele unei unități militare și a unui cimitir. Niciunul din aceste două obiective nu are vreo intrare prin Str. Constantin Marinescu. Totodată, Drumul Sării este mult mai aglomerat decât Drumul Taberei, astfel că la orele de vârf ar pierde și mai mult timp blocat în trafic. Ținând seama și de problemele de gabarit pe Str. Eroina de la Jiu Prin urmare, consider că lui 368 îi stă deocamdată bine pe traseul existent.

Re: Propuneri de noi trasee cris_m

Pe ramura de nord, intre Valea Ialomitei si piata, in locul lui 168 ar putea fi mutat 221, mai ales ca virajul stanga este acum permis. Nu m-as risca cu acel 168 pe strada Sibiu, pe sub firele de troleibuz, abia am scapat de situatia aceasta, sa nu revenim la trecut...

Re: Propuneri de noi trasee Mihai2005

BGP2597 wrote here:
Câteva comentarii și din partea mea:

Despre comasarea 106+185 eu nu am o părere foarte bună. Ambele linii reprezintă feedere între cartierele pe care le deservesc și rețeaua majoră de transport. O comasare de genul le-ar da peste cap destul de grav, dincolo de dublarea lui 41. Singurul aspect pozitiv pe care pot să-l remarc este deservirea străzii Lujerului (și indirect a Parcului Liniei) deși din zonă se ajunge relativ repede atât pe Iuliu Maniu, cât și pe Timișoara.

Despre 136 mai degrabă l-aș vedea dus la Master, decât să traverseze și să piardă timp pe Iuliu Maniu până la Lujerului. În prezent există deja 3 linii de troleibuz pe I.M., plus 137 și 138 între Păcii și Gorjului. Cât timp asigură legătura cu o stație de metrou, e suficient, iar prin mutarea la Master atinge foarte bine legătura cu M Păcii, spre deosebire de 322-ul din prezent, iar un traseu mai scurt ar permite un interval de urmărire mai bun.

Nu numai str. Lujerului ar avea transport public permanent în premieră. Pe str. Dezrobirii (sensul spre bd. Iuliu Maniu) nici în prezent nu circulă autobuze, deși pe sensul opus avem deja 3 linii care merg către Uverturii, iar această extindere ar veni în ajutorul oamenilor din zonă pentru deplasarea rapidă către Piața Gorjului, Lujerului și chiar Drumul Taberei (ca alternativă la 138). Cum pe str. Brașov n-am observat să se aglomereze atât de rău precum șos. Virtuții, nu cred că frecvența va fi mult mai rea decât este în prezent, dacă noua linie va avea o turație corespunzătoare.

Linia 136 a fost dusă la M Lujerului atât cu scopul de a deservi locuitorii din cartierele Brâncuși, Latin, Prelungirea Ghencea (sau chiar cei care vin dinspre comuna Domnești) spre trei stații importante de metrou din Militari: Păcii, Gorjului, Lujerului, plus linia de tramvai 41 la stația Bd. Uverturii. Aș fi de acord și cu ducerea la Master, însă marea problemă rămâne traficul de pe bd. Iuliu Maniu de la Valea Cascadelor până acolo, unde se circulă bară de bară. Ultimul scenariu ar fi să fie extinsă numai la sud, către Pasajul Domnești, rămânând astfel cu unul dintre capete la Complex Apusului.

Re: Propuneri de noi trasee BGP2597

E puțin ilogic. De ce ai avea nevoie să ai legătură cu 3 stații consecutive de metrou de pe aceeași magistrală? Legătura la Păcii asigură transferul intermodal fără probleme, de pe Prelugirea Ghencea legătura cu 41 e deja asigurată de linia 222 la Stația Brașov, iar din Brâncuși ai legătură cu 41 prin linia 93 la Auchan.

Re: Propuneri de noi trasee cosminduru

Nu mi se pare oportun, 106 este pe culoar unic și trecerea pe Dezrobirii ar însemna exact neutilizarea benzii unice de pe Uverturii, care garantează transportul rapid spre metrou și spre 41.

Dacă 106 se duce la Gorjului, atunci se pierde conexiunea crucială cu 41. Utilizarea străzii Dezrobirii pe un singur sens este oricum o anomalie cauzată de imposibilitatea întoarcerii de la Lujerului, ar fi fost bine să fie o buclă undeva în zona hotelului Sir ca să poată autobuzele să revină în Uverturii. Mai demult traseul revenea pe Dreptății, dar acum este imposibil din cauza aglomerației.

Strada Dezrobirii nu știu dacă este așa importantă să scoată pe cineva spre Gorjului, dar dacă tot ar fi să existe un traseu pe ea, aș propune un autobuz de cartier care să continue în Moinești și astfel să lege așa cartierul Militari de Dr. Taberei. Poate 138, ar fi o idee bună să nu o ia direct pe Iuliu Maniu, ci să facă acest ocol de la Gorjului prin Dezrobirii până la Uverturii, și apoi prin Apusului înapoi la Iuliu Maniu.
138propus.png (296.55 KB; downloaded 1340 times)

Nu e adevărat, conexiunea cu 41 se păstrează în forma pe care am prezentat-o, ba chiar mai mult, se face conexiune și cu tramvaiul 25. Cât despre metrou, se face conexiune atât la Gorjului, la Lujerului, cât și la Parc Drumul Taberei. Nu are sens ca 138 să facă un ditamai ocolul. Și da, chiar există oameni în cartier care ar avea nevoie, în special cei în vârstă, de o linie care să circule în ambele sensuri pe Strada Dezrobirii. Cât despre banda BUS nou-înființată de pe Bd. Uverturii, vor continua să circule pe acolo bine-mersi celelalte linii, respectiv 178, 434 și 483.

Salutare!

Revin cu două noi propuneri pentru voi, de data aceasta fiind vorba de două linii metropolitane, cu indicativele 435 și 486.

LINIA 435: GARA CHIAJNA - BD. PRECIZIEI

TUR: „Gara Chiajna”, Str. Gării, Drumul Gării, Str. Dâmbovița, Str. Toamnei, Str. Gospodari, Str. 1 Decembrie 1918, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. 1864, Bd. Anul 1864, Str. Părăluțelor, Str. Mărgelelor, Bd. Iuliu Maniu, Str. Valea Cascadelor, „Bd. Preciziei”.

RETUR: „Bd. Preciziei”, Str. Valea Cascadelor, Bd. Iuliu Maniu, Str. Apusului, Str. Bogdan Șerban Stan, Str. Mărgelelor, Str. Părăluțelor, Bd. Anul 1864, Str. 1864, Str. Roșu, Str. Emil Giurgea, Bd. 1 Decembrie 1918, Str. 1 Decembrie 1918, Str. Gospodari, Str. Toamnei, Str. Dâmbovița, Drumul Gării, Str. Gării, „Gara Chiajna”.

AVANTAJE:
• această linie ar facilita accesul mai multor locuitori ai comunei Chiajna către București, precum cei din proximitatea străzii Gării, precum și celor de pe străzile Dâmbovița, Toamnei, Gospodari sau celor de pe Bd. Anul/Str. 1864 ș.a.m.d. care, până acum, nu beneficiau de transport în comun
• va exista o conexiune directă către stația de metrou „Păcii”

DEZAVANTAJE:
• ambuteiajele de pe Bd. Iuliu Maniu, Str. Valea Cascadelor sau Bd. 1 Decembrie 1918
• străzile înguste de pe traseu
• nealocarea unui număr benefic de autobuze acestei linii

LINIA 486: PARCUL DRUMUL TABEREI - BRAGADIRU DIAMANTULUI

TUR: „Parcul Drumul Taberei”, Bd. Drumul Taberei, Str. Râul Doamnei, Prelungirea Ghencea, Str. Ghidigeni, Str. Gladiolelor, Str. Ghidiceni, Str. Topaz (cea mai din vest), Str. Safirului, Str. Cristalului, Str. Diamantului, „Bragadiru Diamantului”.

RETUR: „Bragadiru Diamantului”, Str. Diamantului, Str. Cristalului, Str. Safirului, Str. Mărgelelor, Str. Ghidiceni, Str. Gladiolelor, Str. Ghidigeni, Prelungirea Ghencea, Str. Brașov, Bd. Drumul Taberei, „Parcul Drumul Taberei”.

AVANTAJE:
• se creează o nouă legătură între Drumul Taberei și Bragadiru, locuitorii de pe străzile Ghidigeni/Ghidiceni, Topaz și Safirului având astfel parte de transport în comun
• la intrarea pe Str. Ghidiceni exista un culoar foarte îngust, de doar o bandă, foarte periculos, care bloca înființarea unei linii de autobuz pe acolo. Acum, recent, strada a fost lărgită în acel punct, astfel, în viitor, putând a se introduce o nouă linie de autobuz (poate chiar cea propusă de mine)
• conexiune directă cu magistrala 5 la stația „Râul Doamnei” + conexiune cu tramvaiul 41

DEZAVANTAJE:
• străzile înguste de pe traseu
• ambuteiajele de pe Prelungirea Ghencea
• nealocarea unui număr adecvat de autobuze
435
IMG_9620.jpeg (84.68 KB; downloaded 964 times)
486
IMG_9621.jpeg (64.76 KB; downloaded 964 times)

Go to page:  1  ... 126 127 128 129 130 131 132  ... 139

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463839 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”