Topic: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului
214 posts, 51683 views
📖 Pagination options
-
- punmeister
-
Posted:
-
-
- shoppy
-
Posted:
-
Re: Știri, noutăți, perspective
shoppy
Cred ca o sa fie top-down nu sapatura deschisa iar linia aceea oricum era cu OR deci tot trebuie inchisa si schimbata, poate se aliniaza planetele si se fac lucrarile concomitent, ar fi o tampenie ca PMB sa faca si peste 6 luni MT sa demoleze daca tot avem alte linii care se pot face.
Cred ca o sa fie top-down nu sapatura deschisa iar linia aceea oricum era cu OR deci tot trebuie inchisa si schimbata, poate se aliniaza planetele si se fac lucrarile concomitent, ar fi o tampenie ca PMB sa faca si peste 6 luni MT sa demoleze daca tot avem alte linii care se pot face.
-
- cris_m
-
Posted:
-
Re: Discuții generale pe baza lucrărilor şi a proiectului
cris_m
Eu nu inteleg de unde siguranta asta ca incep curand M5 central?! Ca au hartoage gata? La asta suntem campionii Europei, dar la executie codasi...
Eu nu inteleg de unde siguranta asta ca incep curand M5 central?! Ca au hartoage gata? La asta suntem campionii Europei, dar la executie codasi...
-
- BGP2597
-
Posted:
-
BGP2597
Cu puțin noroc anul viitor se lansează licitația și eventual cu și mai mult noroc se și încheie. Eu unul nu văd să înceapă lucrări mai devreme de 2027 pe M5 Centru.
Cu puțin noroc anul viitor se lansează licitația și eventual cu și mai mult noroc se și încheie. Eu unul nu văd să înceapă lucrări mai devreme de 2027 pe M5 Centru.
- reiny2000
-
Posted:
-
reiny2000
Hârțoagele sunt gata, acum să vedem de unde scoatem banii.
Hârțoagele sunt gata, acum să vedem de unde scoatem banii.
- zapacitu
-
Posted:
-
zapacitu
Mie mi se pare o ineptie si o lipsa de viziune sa ai pe masa hartiile pentru M5 si sa decizi sa umblii la sinele de tramvai de pe segmentul respectiv.
Nu-i ca si cum statia Traian si CV-urile de insersatie nu ar fi DIRECT SUB linia de modernizat, cam la jumatea proiectului, asa. Ma rog, acolo oricum ceva pute, ca si CV-ul statie e fix in loc de intrarea principala in liceul Mihai Viteazu; clar nu a fost nimeni in teren cand s-au desenat planurile.
Mie mi se pare o ineptie si o lipsa de viziune sa ai pe masa hartiile pentru M5 si sa decizi sa umblii la sinele de tramvai de pe segmentul respectiv.
Nu-i ca si cum statia Traian si CV-urile de insersatie nu ar fi DIRECT SUB linia de modernizat, cam la jumatea proiectului, asa. Ma rog, acolo oricum ceva pute, ca si CV-ul statie e fix in loc de intrarea principala in liceul Mihai Viteazu; clar nu a fost nimeni in teren cand s-au desenat planurile.
-
- orex
-
Posted:
-
orex
De unde ai scos ”comicaria” aia cu CV in curtea liceului Mihai Viteazu?
Aia e priza de ventilatie, nu centala de ventilatie!
Una-i una, alta-i alta.
Ca un exemplu...de la statia Parc Drumul Taberei.
”Ciupercile” alea verzi sunt prize de ventilatie, da?
PS
CV pe interstatia Traian-Iancului se prevede a fi in zona bisericii Matasari!
Asta-i centrala de ventilatie...
De unde ai scos ”comicaria” aia cu CV in curtea liceului Mihai Viteazu?
Aia e priza de ventilatie, nu centala de ventilatie!
Una-i una, alta-i alta.
Ca un exemplu...de la statia Parc Drumul Taberei.
”Ciupercile” alea verzi sunt prize de ventilatie, da?
20200517_125549.jpg (340.21 KB; downloaded 2951 times)
PS
CV pe interstatia Traian-Iancului se prevede a fi in zona bisericii Matasari!

Asta-i centrala de ventilatie...
Asa arata ”sifonul” unei CV (intersatia Parc-Tudor Vladimirescu)!
IMG_20200126_141308.jpg (502.62 KB; downloaded 2923 times)
-
- Luca M.
-
Posted:
-
Luca M.
Stiu ca trebuie modernizate in final toate tronsoanele vechi, dar dupa parerea mea trebuia inceput cu tronsoanele pe care circula calatori, ca sa beneficieze cat mai repede de un transport in comun decent…. si mai pe la final cu liniile de acces….
Stiu ca trebuie modernizate in final toate tronsoanele vechi, dar dupa parerea mea trebuia inceput cu tronsoanele pe care circula calatori, ca sa beneficieze cat mai repede de un transport in comun decent…. si mai pe la final cu liniile de acces….
- tramlovr
-
Posted:
-
tramlovr
6 luni pentru 400 de metri de linie
.
Mă rog, să înțeleg că Depoul Titan va fi închis de 3 ori? O dată pentru modernizarea străzii Nicolae Teclu, încă o dată pentru modernizarea liniei de pe Bd. Theodor Pallady și încă o dată pentru modernizarea depoului. Era imposibil ca toate 3 lucrări să înceapă în același timp?
V2A wrote here:
6 luni de restricții de circulație pentru modernizarea liniei
6 luni pentru 400 de metri de linie
Mă rog, să înțeleg că Depoul Titan va fi închis de 3 ori? O dată pentru modernizarea străzii Nicolae Teclu, încă o dată pentru modernizarea liniei de pe Bd. Theodor Pallady și încă o dată pentru modernizarea depoului. Era imposibil ca toate 3 lucrări să înceapă în același timp?
-
- ANDREI_TB_CFR_413
-
Posted:
-
ANDREI_TB_CFR_413
În articol se precizează că circulația rutieră se va desfășura pe un singur sens, când vii dinspre Splaiul Unirii.
În articol se precizează că circulația rutieră se va desfășura pe un singur sens, când vii dinspre Splaiul Unirii.
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Proiectele de modernizare nu se exclud reciproc. Concret, doar pentru ca se face acum Str. N. Teclu, nu inseamna ca "s-a luat" din alta parte. N-are sens sa fie tinuta artificial pe loc demararea acestor lucrari doar pentru ca nu-i linie comerciala.
Sunt intrigat de ceea ce vor face pe Teclu. Amintesc propunerea Asociatiei Metrou Usor trimisa Primariei Generale / ADI-TPBI / STB SA in februarie 2023 (link document) de a CENTRA liniile pe axul drumului, astfel incat circulatia tramvaielor sa tina cont de noua realitate din teren si de edificarea noului pod realizat de PS3 peste Dambovita.
Tare ma tem ca va fi o modernizare 1:1 si atat, si ne vom trezi cu o linie de tramvai modernizata pe lateralul drumului, partial pe contrasens si care nu va tine cont de trama stradala actuala.
Proiectele de modernizare nu se exclud reciproc. Concret, doar pentru ca se face acum Str. N. Teclu, nu inseamna ca "s-a luat" din alta parte. N-are sens sa fie tinuta artificial pe loc demararea acestor lucrari doar pentru ca nu-i linie comerciala.
Sunt intrigat de ceea ce vor face pe Teclu. Amintesc propunerea Asociatiei Metrou Usor trimisa Primariei Generale / ADI-TPBI / STB SA in februarie 2023 (link document) de a CENTRA liniile pe axul drumului, astfel incat circulatia tramvaielor sa tina cont de noua realitate din teren si de edificarea noului pod realizat de PS3 peste Dambovita.
Tare ma tem ca va fi o modernizare 1:1 si atat, si ne vom trezi cu o linie de tramvai modernizata pe lateralul drumului, partial pe contrasens si care nu va tine cont de trama stradala actuala.
extras propunere ONG Metrou Usor pentru modernizare str N Teclu Lot14.jpg (132.46 KB; downloaded 2609 times)
- idk_vlad
-
Posted:
-
idk_vlad
Și dacă câștigă la CAB primăria trebuie să rezilieze contractul cu PORR?
ThatDude wrote here:
În data de 04.09.2024, CNSC a respins (pe fond) contestația depusă de UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT SA împotriva raportului procedurii și procesului verbal de comunicare a rezultatului licitației "Contract servicii de proiectare asistenta tehnica din partea proiectului si lucrari de executie reabilitare sistem rutier - Lot 1 (Reabilitare sistem rutier pe Bd. Th. Pallady, Bdul 1 Decembrie 1918, Bdul Basarabia, Calea Călărașilor, Bdul Corneliu Coposu inclusiv Bucla Complex Titan)".
Decizia nu a fost încă publicată și poate fi atacată cu plângere la Curtea de Apel București în termen de 10 zile de la comunicare.
PMB e obligată să semneze contractul cu ofertantul declarat câștigător, respectiv PORR CONSTRUCT (a se vedea Legea 101/2016 art. 49 alin. (6)).
Link către dosarul de la CNSC: http://portal.cnsc.ro/istoricdosare.html ... EMENT+SA
Link către decizia CNSC: http://portal.cnsc.ro/decizii.html?a=sea ... EMENT+SA
Link către licitație: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c ... 00174112
Și dacă câștigă la CAB primăria trebuie să rezilieze contractul cu PORR?
- TudorSt
-
Posted:
-
- Lyvyoo
-
Posted:
-
Lyvyoo
Foarte buna vestea pentru lotul blestemat! Asta ar insemna ca prin martie incep sa scoata sinele vechi! Sa vedem cu ce plan vine primaria pentru transportul in zona caci nu poti lasa STB-ul sa stea in coada pe toata Basarabia, deja sufocata acum fara lucrari la ore de varf, si mai departe pe restul arterelor.
Ar fi vreo sansa sa vedem un viitor 640 pe banda unica in locul masinilor parcate pe Basarabia si apoi continuare pe banda unica (nerespectata acum) pe Decebal si Unirii pana la Sf. Vineri?
Foarte buna vestea pentru lotul blestemat! Asta ar insemna ca prin martie incep sa scoata sinele vechi! Sa vedem cu ce plan vine primaria pentru transportul in zona caci nu poti lasa STB-ul sa stea in coada pe toata Basarabia, deja sufocata acum fara lucrari la ore de varf, si mai departe pe restul arterelor.
Ar fi vreo sansa sa vedem un viitor 640 pe banda unica in locul masinilor parcate pe Basarabia si apoi continuare pe banda unica (nerespectata acum) pe Decebal si Unirii pana la Sf. Vineri?
📖 Pagination options