Topic: Autobuzele electrice SOR EBN 9,5
70 posts, 16793 views
📖 Pagination options
- TTony
-
Posted:
-
Re: Autobuzele electrice SOR EBN 9,5
TTony
Bistriteanul
Incredibil. Pana acum, primarul nu a observat ca a eliminat circa 300 de locuri de parcare. A prelungit DIN NOU termenul de finalizare pana pe 31 decembrie 2024 ca sa faca parcari supraetajate (care conform primarului cel putin una va dura intre 7-8 luni (???)) iar autobuzele vor intra pe traseu in ianuarie anul viitor...pana atunci sigur vor avea rugina pe ele (in plus, se va implini un deceniu (!!) de cand este conceput acest proiect).
Bistriteanul
„Luna viitoare punem blocaj de piatră pe Lupeni și deschidem perimetrul ca oamenii să poată parca. Se va putea parca pe un teren pe care îl avem printr-un contract cu Biserica Romano-Catolică pe strada Lupeni, dar și pe terenul pe care l-am redobândit pe strada Bistricioarei.
Acolo dăm jos punctul termic astfel încât accesul să poată fi realizat și până una-alta va fi o modalitate de rezolvare a problemei. (…) Până la 31 decembrie ne străduim să edificăm cât mai multe locuri de parcare.Doar de la 1 ianuarie 2025 vom operaționaliza liniile dedicate autobuzelor electrice”, a mai adăugat primarul Bistriței.
Incredibil. Pana acum, primarul nu a observat ca a eliminat circa 300 de locuri de parcare. A prelungit DIN NOU termenul de finalizare pana pe 31 decembrie 2024 ca sa faca parcari supraetajate (care conform primarului cel putin una va dura intre 7-8 luni (???)) iar autobuzele vor intra pe traseu in ianuarie anul viitor...pana atunci sigur vor avea rugina pe ele (in plus, se va implini un deceniu (!!) de cand este conceput acest proiect).
- Nenea_titi
-
Posted:
-
Nenea_titi
Asta e deja demn de filmele cu proști. Că face parcări subterane sau supraetajate. Dar, să ai autobuze electrice noi și moderne și tu să nu le bagi în seamă... exact cum am spus, când le vor introduce în circulație vor avea probleme cârcă, garanția va fi probabil dusă (au 5 ani din câte știu dar producătorul ce spune? ). Cine plătește? Probabil locuitorii. Apoi toți vor spune sus și tare, "greaua moștenire de la fosta administrație". Din păcate aceste autobuze electrice au ajuns doar un mod de a câștiga capital electoral. A început Boc, apoi au sărit toți. Iar primarii din România în loc să ducă mai departe ce a făcut precedentul, va face scandal. În fine. Ar trebui să vină autoritățile cu funcție de supraveghere a fondurilor europene să vadă ce se întâmplă și să-i tragă la răspundere.
Asta e deja demn de filmele cu proști. Că face parcări subterane sau supraetajate. Dar, să ai autobuze electrice noi și moderne și tu să nu le bagi în seamă... exact cum am spus, când le vor introduce în circulație vor avea probleme cârcă, garanția va fi probabil dusă (au 5 ani din câte știu dar producătorul ce spune? ). Cine plătește? Probabil locuitorii. Apoi toți vor spune sus și tare, "greaua moștenire de la fosta administrație". Din păcate aceste autobuze electrice au ajuns doar un mod de a câștiga capital electoral. A început Boc, apoi au sărit toți. Iar primarii din România în loc să ducă mai departe ce a făcut precedentul, va face scandal. În fine. Ar trebui să vină autoritățile cu funcție de supraveghere a fondurilor europene să vadă ce se întâmplă și să-i tragă la răspundere.
- TTony
-
Posted:
-
Re: Autobuzele electrice SOR EBN 9,5 ale Transmixt
TTony
Restul:
TTony2829 wrote here:
Am reușit să obțin 7 VIN-uri și 3 numere de înmatriculare ale autobuzelor electrice
Restul:
1.jpg (66.64 KB; downloaded 3287 times)
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Nu stiu din ce motiv dar linia verde apare de azi in aplicatia mobila (si portalul web):
Poate autobuzele vor incepe sa circule mai repede de 1 ianuarie 2025.
LE: De mentionat ca la momentul de fata, autobuzele nu au nici ITP nici RCA, deci de circulat nu circulă momentan, linia a fost activată cel mai probabil din greșeală.
Nu stiu din ce motiv dar linia verde apare de azi in aplicatia mobila (si portalul web):
Poate autobuzele vor incepe sa circule mai repede de 1 ianuarie 2025.
Screenshot 2024-06-05 101813.png (170.25 KB; downloaded 2984 times)
Screenshot 2024-06-05 101851.png (22.73 KB; downloaded 2979 times)
LE: De mentionat ca la momentul de fata, autobuzele nu au nici ITP nici RCA, deci de circulat nu circulă momentan, linia a fost activată cel mai probabil din greșeală.
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Update: Linia a fost redenumita in "4 TESTE", banuiesc ca incepand de maine (sau in viitorul apropiat) se vor efectua probe cu aceste autobuze.
Update: Linia a fost redenumita in "4 TESTE", banuiesc ca incepand de maine (sau in viitorul apropiat) se vor efectua probe cu aceste autobuze.
Screenshot 2024-06-05 220810.png (26.84 KB; downloaded 2887 times)
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Poate că nu am așteptat destul de mult, dar nu am nici o noutate legată de aceste autobuze.
Linia respectiva a rămas activă în aplicație fără nici o schimbare. De obicei Transmixt nu face "greșeli" de activarea liniilor inexistente, și daca da in general sunt remediate in timp util.
Autobuzele n-au nici măcar ITP...
Poate că nu am așteptat destul de mult, dar nu am nici o noutate legată de aceste autobuze.
Linia respectiva a rămas activă în aplicație fără nici o schimbare. De obicei Transmixt nu face "greșeli" de activarea liniilor inexistente, și daca da in general sunt remediate in timp util.
Autobuzele n-au nici măcar ITP...
Screenshot 2024-06-12 183445.png (37.51 KB; downloaded 2770 times)
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Le-am trimis un feedback la cei care se ocupă cu datele din aplicație și l-au scos ieri.
Nu știu ce se va întâmplă cu aceste autobuze. Primarul (care a pierdut alegerile apropo) nu a menționat nimic legat de linia verde din mai. La suprafată, totul este finalizat și teoretic pot intra de mâine în circulație dacă se vrea.
TTony2829 wrote here:
Nu stiu din ce motiv dar linia verde apare de azi in aplicatia mobila (si portalul web).
Le-am trimis un feedback la cei care se ocupă cu datele din aplicație și l-au scos ieri.
Nu știu ce se va întâmplă cu aceste autobuze. Primarul (care a pierdut alegerile apropo) nu a menționat nimic legat de linia verde din mai. La suprafată, totul este finalizat și teoretic pot intra de mâine în circulație dacă se vrea.
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Iată 9 din cele 10 autobuze SOR EBN 9,5 aflate la stația de încărcare de pe Strada Simpozionului. De menționat că au fost mutate în cursul săptămânii trecute și în continuare nu au nici ITP nici RCA (deci teoretic vorbind au fost mutate ilegal, până acum se aflau în autobaza Transmixt).
Sunt înmatriculate astfel:
BN 44 ECO (?)
BN 60 ECO
BN 61 ECO
BN 62 ECO
BN 64 ECO
BN 67 ECO
BN 70 ECO (?)
BN 71 ECO
BN 80 ECO
Al zecelea nu știu unde se află, dar cel mai probabil e în autobază.
Iată 9 din cele 10 autobuze SOR EBN 9,5 aflate la stația de încărcare de pe Strada Simpozionului. De menționat că au fost mutate în cursul săptămânii trecute și în continuare nu au nici ITP nici RCA (deci teoretic vorbind au fost mutate ilegal, până acum se aflau în autobaza Transmixt).
Sunt înmatriculate astfel:
BN 44 ECO (?)
BN 60 ECO
BN 61 ECO
BN 62 ECO
BN 64 ECO
BN 67 ECO
BN 70 ECO (?)
BN 71 ECO
BN 80 ECO
Al zecelea nu știu unde se află, dar cel mai probabil e în autobază.
BN 60 61 62 64 71 80 ECO.jpg (276.25 KB; downloaded 2504 times)
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Corespondenta numar de inmatriculare - serie de sasiu (VIN)
BN 48 ECO - TK9N9EXX4MLSL5067
BN 61 ECO - TK9N9EXX4MLSL5066
BN 62 ECO - TK9N9EXX4MLSL5068
BN 64 ECO - TK9N9EXX4MLSL5070
BN 67 ECO - TK9N9EXX4MLSL5071
BN 68 ECO - TK9N9EXX4MLSL5072
BN 70 ECO - TK9N9EXX4MLSL5050
BN 71 ECO - TK9N9EXX4MLSL5065
BN 80 ECO - TK9N9EXX4MLSL5064
BN ?? ECO - TK9N9EXX4MLSL5069
Corespondenta numar de inmatriculare - serie de sasiu (VIN)
BN 48 ECO - TK9N9EXX4MLSL5067
BN 61 ECO - TK9N9EXX4MLSL5066
BN 62 ECO - TK9N9EXX4MLSL5068
BN 64 ECO - TK9N9EXX4MLSL5070
BN 67 ECO - TK9N9EXX4MLSL5071
BN 68 ECO - TK9N9EXX4MLSL5072
BN 70 ECO - TK9N9EXX4MLSL5050
BN 71 ECO - TK9N9EXX4MLSL5065
BN 80 ECO - TK9N9EXX4MLSL5064
BN ?? ECO - TK9N9EXX4MLSL5069
- TTony
-
Posted:
-
TTony
A fost mutat si ultimul dar acesta inca poarta numerele rosii, desi a fost inmatriculat.
A fost mutat si ultimul dar acesta inca poarta numerele rosii, desi a fost inmatriculat.
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Au inceput sa apara benzi dedicate autobuzelor prin tot orasul, facand parte din proiectul „Linia Verde”. Cea mai interesanta va fi cea de pe B-dul Independentei, unde a fost desfiintata fosta pista pentru biciclete (aceasta a fost mutata pe trotuar) si in locul ei a fost facuta banda pentru autobuz. Aceasta continua pana in capatul bulevardului (poza a fost facuta la Statia 3 - Kaufland):
Verde - B-dul Independentei (masini)
Rosu - banda pentru autobuze
Au inceput sa apara benzi dedicate autobuzelor prin tot orasul, facand parte din proiectul „Linia Verde”. Cea mai interesanta va fi cea de pe B-dul Independentei, unde a fost desfiintata fosta pista pentru biciclete (aceasta a fost mutata pe trotuar) si in locul ei a fost facuta banda pentru autobuz. Aceasta continua pana in capatul bulevardului (poza a fost facuta la Statia 3 - Kaufland):
PXL_20240824_155730319(1).jpg (1.96 MB; downloaded 2088 times)
Verde - B-dul Independentei (masini)
Rosu - banda pentru autobuze
independentei.jpg (637.59 KB; downloaded 2084 times)
- TTony
-
Posted:
-
TTony
Sursă: timponline.ro
Primăria Bistrița a solicitat ADR Nord-Vest amânarea până în 31 martie 2025 a termenelor pentru finalizarea și recepția proiectelor europene Linia Verde Unirea – Viișoara [...] care are scandența la 31 decembrie a.c.
Motivul pentru care municipalitatea a cerut derogare este de reconfigurare a traficului pe aceste tronsoane și în general în oraș, a spus într-o conferință de presă primarul Gabriel Lazany.
Dacă nu va fi primit acceptul de amânare, Primăria Bistrița va recepționa investițiile până la sfârșitul anului, așa cum sunt, iar traficul se va desfășura conform proiectelor, autobuzele electrice fiind pregătite să fie date în folosință.
Un studiu comandat de Primăria Bistrița a relevat faptul că îmbunătățirea care se poate obține în orele de vârf printr-o semaforizare inteligentă, care ar fi costat circa 2 milioane de euro, este de 4%, procent considerat nesatisfăcător. În consecință, a fost comandată o nouă evaluare a traficului prin schimbarea sensurilor unice și desființarea majorității sensurilor giratorii. Deoarece problemele cele mai mari sunt la intrările în oraș, se dorește extinderea circulației la două benzi pe sens în zonele respective, motiv pentru care va fi solicitat un parteneriat cu CNAIR.
[...]
- TTony
-
Posted:
-
TTony
O veste dă fiori reci șoferilor care obișnuiesc să parcheze pe străzile din centrul Bistriței de pe ”Linia Verde”. De anul viitor, nu vor mai putea parca la marginea străzilor pe care vor circula autobuzele electrice, anunță primarul Gabriel Lazany.
”Astăzi am avut o întâlnire de lucru pentru Linia Verde și am stabilit că, săptămâna viitoare, începe procedura de recepție finală a proiectului. Autobuzele electrice vor fi predate operatorului care se ocupă de partea de transport, iar în paralel vom face și o solicitare către ADR Nord-Vest (pentru prelungirea termenului de recepție a proiectului -n.r.), iar dacă vine aprobarea bine, dacă nu vine, asta este. Noi am discutat cu ei, dar trebuie să avem și un aviz din partea Consiliului Local pentru ca să putem transmite o cerere scrisă. Dacă recepția va fi făcută până la sfârșitul acestui an, autobuzele electrice vor circula după ce se termină recepția proiectului. Vor fi puse imediat în funcție, iar de atunci nu se va mai putea parca la marginea străzilor de pe traseu. Acestea au fost condițiile: reducerea traficului și eliminarea locurilor de parcare de la marginea drumului. Estimez că acest lucru se va întâmpla de la începutul anului viitor, din 2025”, a spus primarul Gabriel Lazany într-o conferință de presă.
[...]
”Autobuzele nu sunt dintre cele mai performate. Au o autonomie de 130 de km, iar în proiect e prevăzută o ritmicitate la 10 minute o cursă. În mod normal, cu cele 10 autobuze achiziționate pe proiect, la lungimea traseului și la autonomia pe care o au de 130 de km – în realitate iarna nu va fi mai mult de 70 de km – nu cred că se va putea respecta ritmicitatea de 10 minute fiindcă vor trebui să stea la încărcat. Ritmicitatea va fi la 20-25 de minute”, a explicat primarul Bistriței.
1.jpg (257.03 KB; downloaded 1687 times)
-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Stie si primarul asta sa faca reclama transportului public... Zici ca i-a bagat cineva pe gat autobuzele si benzile unice, "eu as lasa lumea sa parcheze unde vrea, dar asa a fost conditia, sa fie benzi BUS. Iar autobuzele sigur nu-s performante si vor avea autonomie mica." Ce castiga din discursul asta?
Stie si primarul asta sa faca reclama transportului public... Zici ca i-a bagat cineva pe gat autobuzele si benzile unice, "eu as lasa lumea sa parcheze unde vrea, dar asa a fost conditia, sa fie benzi BUS. Iar autobuzele sigur nu-s performante si vor avea autonomie mica." Ce castiga din discursul asta?
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Transportul în comun din municipiul Bistrița (SC Transmixt SA)
•
Choose destination