Topic: Știri, noutăți, perspective
148 posts, 3907 views
📖 Pagination options
-
- Robert
-
Posted:
-
-
- Robert
-
Posted:
-
Re: Stiri, noutati, perspective
Robert
Am promis că am să fac o adresă și în cea ce privește comunicarea demnă de evul mediu a celor de la CTP. Iată că revin cu răspunsul lor, la fel de închis, ce denotă o instituție rigidă. Ce s-a realizat a fost la insistențele altora (primăria). Așa este când ai același management de +30 de ani.
Aș vrea să trimit adresa mai departe la primărie și să susțin cu argumente prostiile înșirate de CTP acolo. Știu că la un moment dat primarul spunea că are o adresă de email unde răspunde el în persoană (cică). Știe cineva această adresă?
Am promis că am să fac o adresă și în cea ce privește comunicarea demnă de evul mediu a celor de la CTP. Iată că revin cu răspunsul lor, la fel de închis, ce denotă o instituție rigidă. Ce s-a realizat a fost la insistențele altora (primăria). Așa este când ai același management de +30 de ani.
Aș vrea să trimit adresa mai departe la primărie și să susțin cu argumente prostiile înșirate de CTP acolo. Știu că la un moment dat primarul spunea că are o adresă de email unde răspunde el în persoană (cică). Știe cineva această adresă?
mail 272.docx
mail 272.docx (333.89 KB; downloaded 205 times)
-
- PTMZ
-
Posted:
-
-
- Robert
-
Posted:
-
Robert
Mulțumesc. Am trimis emailul, să vedem dacă primesc și un răspuns.
Mulțumesc. Am trimis emailul, să vedem dacă primesc și un răspuns.
-
- Robert
-
Posted:
-
Robert
Emil Boc a declarat că autobuzele școlare au fost ultimele dieseluri achiziționate de Primăria Cluj-Napoca. A argumentat motivul achiziției acestora diesel: la momentul întocmirii caietului de sarcini producătorul nu avea în portofoliu acest microbuz cu acționare electrică. Eu nu am avut timp să verific informația sincer...
Acum să vedem dacă apetitul lui Neag pentru second-uri și afirmațiile lui E. Boc vor rezista în timp...
Emil Boc a declarat că autobuzele școlare au fost ultimele dieseluri achiziționate de Primăria Cluj-Napoca. A argumentat motivul achiziției acestora diesel: la momentul întocmirii caietului de sarcini producătorul nu avea în portofoliu acest microbuz cu acționare electrică. Eu nu am avut timp să verific informația sincer...
Acum să vedem dacă apetitul lui Neag pentru second-uri și afirmațiile lui E. Boc vor rezista în timp...
- alex83
-
Posted:
-
alex83
Pai cum adica? Mergem la producator si vedem ce ne place apoi intormim caietul de sarcini? Pe deasupra, lasam deoparte orice ambitii "verzi" pentru ca nu are in portofoliu asa ceva? Asta se intampla la o licitatie unde toti producatorii au acces liber si neingradit? Inteleg sa ne mai dam coate si sa comentam ca un caiet de sarcini e "custom made" pentru cineva, dar sa si declari asa ceva?
Pai cum adica? Mergem la producator si vedem ce ne place apoi intormim caietul de sarcini? Pe deasupra, lasam deoparte orice ambitii "verzi" pentru ca nu are in portofoliu asa ceva? Asta se intampla la o licitatie unde toti producatorii au acces liber si neingradit? Inteleg sa ne mai dam coate si sa comentam ca un caiet de sarcini e "custom made" pentru cineva, dar sa si declari asa ceva?
-
- Robert
-
Posted:
-
Robert
Pai tinand cont ca doar Iveco a participat, cam asa a fost. Probabil asta a dorit municipalitatea si asta a cumparat...
Pai tinand cont ca doar Iveco a participat, cam asa a fost. Probabil asta a dorit municipalitatea si asta a cumparat...
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Au fost 2 ofertanți, nu unul: Briari's (Iveco) și Pacific Tur. Că Pacific Tur are de vânzare și vehicule Iveco, e altă poveste.
Au fost 2 ofertanți, nu unul: Briari's (Iveco) și Pacific Tur. Că Pacific Tur are de vânzare și vehicule Iveco, e altă poveste.
-
- Robert
-
Posted:
-
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Sursa: Media9
Nu avem încă un buget al municipiului Cluj-Napoca, întrucât nu s-a votat legea bugetului. După adoptarea ei, consiliile județene și locale au la dispoziție 45 de zile pentru a-și construi propriile bugete. Așa că ce vă spunem aici sunt informații pe surse din interiorul Primăriei, dar încă neoficiale.
Municipalitatea dorește să continue și în 2021 politica de achiziție de mijloace de transport nepoluante. Este sigur că se vor cumpăra noi autobuze electrice care să intre în flota Companiei de Transport Public. Deja aproximativ 50% din parcul CTP este format din vehicule prietenoase cu mediul, iar dorința este ca din 2026 să avem exclusiv mijloace de transport ecologice.
30 de autobuze electrice dorește să achiziționeze Clujul. Atenție, este vorba despre autobuze articulate; până acum s-au cumpărat doar autobuze electrice scurte, nearticulate, 41 la număr. Licitația va fi demarată în 2021.
Banii pentru aceste cumpărături ar urma să fie absorbiți din fonduri europene.
În funcție de buget, Primăria pregătește și o surpriză. Dacă vor exista bani suficienți, Clujul are intenția de a fi primul oraș din țară în care vor circula regulat autobuze cu hidrogen. Un astfel de autobuz a fost prezentat, la București, în premieră pentru România, în 2019.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Clujul va avea autobuze autonome, este un lucru stabilit deja. Proiectul a fost întârziat din cauza pandemiei, dar acum demersurile sunt avansate. Caietul de sarcini pentru licitație este aproape gata, iar în martie există șanse să se lanseze procesul de achiziție. Municipalitatea și Compania de Transport Public au făcut o analiză a pieței europene în ceea ce privește vehiculele fără șofer. Noile autobuze ar urma să asigure mobilitatea pe linia 0, care va lega puncte importante din centrul orașului.
Municipalitatea a invitat în toamna lui 2019 specialiști din străinătate, care să analizeze traseul propus pentru linia 0 și au avut unele sugestii, care vor fi urmate înainte de inaugurarea traseului.
Chiar și amânat cu un an, proiectul situează Clujul printre pionerii transportului public autonom. Există puține orașe care au așa ceva, cum ar fi Paris sau Viena, iar în a doua parte a anului trecut s-a introdus experimental în Gjesdal (Norvegia), Helsinki (Finlanda) și Tallinn (Estonia).
Nu s-a stabilit clar câte autobuze se vor cumpăra, însă existe șanse mari să vedem primul autobuz autonom la Cluj-Napoca încă din 2021.
“Luăm în calcul să facem un acord cadru, iar în funcție de programele de finanțare din fonduri europene să decidem câte autobuze autonome achiziționăm”, a spus Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primărie.
250.000-300.000 de euro este prețul aproximativ al unui mijloc de transport fără șofer.
Municipalitatea avea prevăzută în bugetul pe 2020 suma de 200.000 de lei, pentru studiile necesare implementării proiectului. Contractul a fost atribuit Universității Tehnice. De asemenea, erau prinși 14,5 milioane de lei pentru cumpărarea autobuzelor autonome, adică aproximativ trei milioane de euro. Urmează în câteva săptămâni să vedem ce cuprinde noul buget al Clujului.
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Sursa: CTP
Ca urmare a unei avarii majore la o conducta de apa in P-ta A. Iancu (in dreptul statiei de transport public) si a suspendarii partiale a traficului auto pe latura estica a Pietei A. Iancu, in data de 26.02.2021 liniile de autobuze 20, 21, 32,32B, 33, 35, 40, 44, 46, 50, M13, M16 vor circula deviat la mersul spre Centru pe Cal. Dorobantilor – Str. Petofi Sandor – Bd. 21 Decembrie.
De asemenea,transportul pe liniile de troleibuze 3 si 25 va fi inlocuit cu autobuze, care vor circula pe acelasi traseu. Linia 10 va fi suspendata temporar. Statia P-ta A. Iancu va fi inlocuita cu statia Tribunal (Cal. Dorobantilor).
Incepand cu sambata, 27.02.2021, ora 5,30 circulatia mijloacelor de transport se va relua pe traseele de baza. Statia P-ta A. Iancu va fi mutata temporar, pana la finalizarea lucrarilor, cu cca 100m spre intersectia cu Bd. 21 Decembrie.
Pe aceasta cale ne cerem scuze pentru inconvenientele produse calatorilor,cu mentiunea ca acestea au cauze independente de Compania de Transport Public Cluj-Napoca.
Sursa: CTP
-
- PTMZ
-
Posted:
-
PTMZ
Sursa: Facebook - Emil Boc
De notat ca iar s-a razgandit cu termenul pana la care vor sa fie full-electric, acum e 2030.
Clujul se alătură campaniei „Vinerea Verde” - susțin transport public gratuit pentru toți clujenii în fiecare zi de vineri
Astăzi am venit pe jos la serviciu, în mod special pentru a marca susținerea campaniei Vinerea Verde inițiată de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână - vinerea.
Vom analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicațiile financiare și parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens, de la elaborare proiect la consultare publică etc.
Direcția „verde” este clară pentru Primăria Cluj-Napoca. În ceea ce privește componenta de mobilitate urbană, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie și continuăm implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă - crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, precum și achiziționarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze.
Obiectivul stabilit pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu și zona metropolitană.
De asemenea, în cadrul fiecărui proiect de infrastructură sunt instalate stații de încărcare pentru mașinile electrice sau pentru biciclete și trotinete electrice.
Repet, susțin mersul pe jos și recomand clujenilor să aleagă cel puțin o zi pe săptămână această variantă sau transportul public sau alte modalități alternative la mașină.
Sursa: Facebook - Emil Boc
De notat ca iar s-a razgandit cu termenul pana la care vor sa fie full-electric, acum e 2030.
-
- Robert
-
Posted:
-
📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
Transportul în comun din municipiul Cluj-Napoca (SC CTP SA)
•
Choose destination