Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Ședințele CGMB

65 posts, 36717 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Sedintele CGMB subway guru

O construcție ridicată ilegal și turn de 30 de etaje, aprobate de consilierii generali
30 Jan, 20:49 / Nicoleta Vieru
Consilierii generali au participat luni la o ședință maraton cu 109 puncte pe ordinea de zi, din care 105 Planuri Urbanistice Zonale. Dintre acestea din urmă, consilierii au aprobat însă doar 29, printre care o construcție ridicată ilegal și un turn de 30 de etaje în zona Chitila. În schimb, aleșii bucureștenilor au respins proiectul privind modernizarea Sălii Palatului.
http://b365.ro/news/ce-puz- ... e-birouri/
Consiliul General al Municipiului București a avut de aprobat în ședința de luni un număr record de PUZ-uri. Mai exact 105, dintr-un total de 109 proiecte aflate pe ordinea de zi (la care s-a mai adăugat unul pe ordinea suplimentară). Aglomerația se explică prin faptul că de la 1 februarie intră în vigoare modificările la Legea urbanismului, ședința de luni fiind astfel ultima în care aleșii bucureștenilor mai pot discuta PUZ-uri inițiate de investitorii privați sau mai pot introduce în legalitate construcții ridicate ilegal. Consilierii locali nu s-au grăbit însă. Într-o ședință ce a ținut șase ore au aprobat doar 29 de PUZ-uri, restul de 76 fiind respinse.

PUZ-uri aprobate: Turn de 30 de etaje în Chitila și construcție ilegală în Ferentari

Printre PUZ-urile aprobate de consilieri se numără o construcție ridicată ilegal pe Calea Ferentari. Clădirea a fost construită de GNB Imob Group și are înălțimi variind între 3 și șapte etaje. În Planul Urbanistic General însă înălțimea maximă admisă în zonă este de 4 etaje.

Consilierii generali au fost de acord și cu ridicarea unui turn de 30 de etaje în zona Chitila Triaj. Mai exact, investitorul Mavi Trans vrea să construiască o clădire de 7 etaje și un turn de 30 de etaje. Conform PUZ-ului aprobat noile construcții ar urma să aibă funcțiune mixtă: birouri, locuințe, comerț, servicii, hotel, restaurante, parcaje, instituții publice. PUG-ul nu impune în această zonă limite de înălțime.

De asemenea, în zona Parcului Tineretului (strada Pridvorului – strada Gura Ocniței) a fost aprobat un ansamblu de patru clădiri cu înălțimi de 8, 10, 12 și 14 etaje cu funcțiune mixta: birouri, locuințe, comerț, servicii. Conform PUG, în zonă înălțimea maximă admisă este de 14 etaje.

PUZ-uri respinse: Modernizarea Sălii Palatului și turn de 20 de etaje pe spațiu verde

Consilierii generali au respins însă construirea unui turn de 20 de etaje pe spațiul verde în zona Răzoare. Terenul se află la intersecția dintre Șoseaua Panduri și Bulevardul Geniului, iar în PUG, terenul figurează ca spațiu verde. În 2008 însă, când a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Pasajul subteran de la Răzoare, pe teren a fost trecut și un accent de înălțime. Astfel, s-a permis practic construcția unei clădiri înalte pe spațiul verde. Conform PUZ-ului de atunci, terenul în cauză rămânea spațiu verde, cu un procent de ocupare a terenului (POT) prin construcții de 15%, restul de 85% urmând a rămâne spațiu verde. În vara acestui an, Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei a mai făcut un pas. Membrii Comisiei au majorat procentul de ocupare a terenului de la 15% la 27%. Astfel au schimbat destinația de spațiu verde pe încă 12% din teren, lucru interzis de actuala legislație.

Tot în ședința de luni a fost respins și PUZ-ul care ar fi permis construirea unei clădiri de 12 etaje pe spațiul verde în zona de Nord a Capitalei. Mai exact, PUZ-ul prevedea schimbarea destinației a 1,3 hectare teren situat pe Strada Parcul-Poligrafiei, din spațiu verde în spațiu construibil.

Consilierii generali nu au fost de acord nici cu proiectul de modernizare a Sălii Palatului care prevede construirea a două parcări subterane.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

PDL se opune proiectelor bucurestenilor
de Sorin Oprescu la 31 ianuarie 2012 la 02:26

Constatăm cu regret faptul că, în continuare, PDL se opune intereselor bucureştenilor şi ignoră în mod cu totul inexplicabil solicitările legitime ale societăţii civile. Şedinţa de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti este un nou exemplu în care interesele politice au surclasat interesul general al bucureştenilor.



Majoritatea PDL din Consiliul General a respins proiectul de hotărâre prin care Piaţa Universităţii ar fi căpătat statutul de „agora civică”, printr-un gest care sfidează valorile democratice fundamentale.  Prin respingerea acestui proiect, PDL a dat cu piciorul nu doar societăţii civile, care a venit cu propunerea, ci şi bucureştenilor, care, de mai bine de două săptămâni îşi strigă nemulţumirea în stradă. Ne exprimăm regretul că principalul partid din Consiliul General şi de asemenea, principalul partid de guvernare manifestă reticenţă în faţa cetăţenilor care doresc să protesteze, într-o zonă amenajată corespunzător, aşa cum se întâmplă şi în alte oraşe europene.



De asemenea, constatăm cu îngrijorare cum şedinţele de Consiliu General devin tot mai mult spaţiul de manifestare al unor interese ce nu au nicio legătură agenda bucureştenilor. Ieri, consilierii PDL au respins PUZ-urile pentru investiţiile pe care Primăria doreşte să le realizeze, cum ar fi parcarea din Str. Nicolae Tonitza sau penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada A1, dar au aprobat o serie de PUZ-uri private, menite să satisfacă interesele clientelei de partid.



Procedând în acest fel, PDL boicotează priorităţile bucureştenilor şi împiedică derularea unor proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea Capitalei. Nu este pentru prima dată când majoritatea din Consiliul General ia decizii care nesocotesc solicitările cetăţenilor şi ale societăţii civile şi care fac rău oraşului.



Primăria Generală a Municipiului Bucureşti doreşte să îi informeze pe locuitorii Capitalei că va susţine în continuare proiectele de care oraşul are nevoie şi nu va renunţa nici la ideea de a oferi Pieţei Universităţii statutul de „agora”.



De altfel, kilometrul 0 al Capitalei a devenit un spaţiu al democraţiei participative şi al libertăţii care, până la momentul la care Consiliu General îi va înţelege semnificaţia, va funcţiona ca atare în conştiinţa fiecărui român.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

PDL Bucureşti: ”Oprescu e supărat că nu s-au votat PUZ-urile finanţatorilor săi”
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 36684.html
31 ianuarie 2012, 18:18 |  Autor: Adrian Dădârlat
Organizaţia de Bucureşti a PDL afirmă, în replică la comunicatul transmis mai devreme de municipalitate, că primarul general al Capitalei este “ipocrit” atunci când vorbeşte despre faptul că majoritatea din CGMB ar fi votat la şedinţa de ieri mai multe PUZ-uri „private”.

PDL Bucureşti îi aduce aminte lui Sorin Oprescu că el este cel care a propus 105 PUZ-uri cu doar două zile înainte de intrarea în vigoare a modificărilor la Legea Urbanismului care nu mai permit derogările de la Planul de Urbanism.

“Dacă au existat interese necurate, acestea cu siguranţă au fost ale primarului general. De altfel, PDL Bucureşti a denunţat aceste afaceri de pre-campanie electorală ale lui Sorin Oprescu încă de ieri, inaintea şedinţei Consiliului General.

Comunicatele de presă mincinoase pe care le dă Sorin Oprescu în acest moment nu sunt rezultatul faptului că nu s-au aprobat „PUZ-urile pentru investiţii vitale”, ci ale faptului că s-au respins două proiecte ale unor prieteni de-ai primarului general care aveau interese mari. Sorin Oprescu vroia să se realizeze turnul de 100 de metri de la Răzoare al avocatei Lucia Cherecheş, cea care i-a finanţat campania electorală la Preşedinţia României, şi posibilitatea de a se construi în Parcul Tineretului din Bucureşti, distrugându-se astfel cel de-al doilea parc ca mărime al Capitalei”; se spune în comunicat.

Organizaţia de Bucureşti a PDL mai afirmă că primarul general “este acum furios că a pierdut sursele de finanţare pentru campania electorală şi că nu a reuşit să ocolească legea aşa cum ar fi vrut”. “Prin intrarea în vigoare de la 1 februarie 2012 a unor noi norme de urbanism, şi prietenii lui Sorin Oprescu vor trebui să construiască legal”, se spune în text.

PDL Bucureşti reaminteşte că, în mandatul actualului primar general, în Capitală s-a construit de o manieră haotică, această stare de confuzie fiind artificial întreţinută prin faptul că Sorin Oprescu nu a realizat un nou Plan de Urbanism General. “Buldozerele comuniste pe care le-a mânat în luptă edilul-şef împotriva clădirilor monument-istoric sunt dovada cea mai clară a faptului că, pentru Sorin Oprescu, nimic nu este sfânt şi va călca sub şenile orice pentru apropiaţii săi”, se spune în comunicat.

PDL Bucureşti cere primarului general “să îşi exercite cu bună credinţă” atribuţiile pe care le are şi să stopeze construcţiile ilegale din Bucureşti, în acest moment “el fiind girantul ilegalităţilor şi abuzurilor care sluţesc Capitala”.

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Sedintele CGMB sss

Minunat, fiecare cu PUZ-urile prietenilor lui, dar cu mine ce-ati avut, ca Strapungerea Ciurel-A1 e a mea!!! Tre' sa dau spaga in ambele directii?  :twisted:

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

Minuta de sedinta cu detalii despre ce s-a aprobat si ce nu:
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 120130.pdf

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

@Domix:
Incepusem sa ne 'nelinistim' de ce ai 'mancat' atata timp de pe forum...Bine ai revenit intre noi! ;)
Ca incepuseram sa intram 'la idei'... :roll:
Speram ca esti 'in forma' si reintri 'in fortza'! :lol:  :lol:  :lol:
Toate cele bune! 8-)

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

@Subway: Am luat o mica pauza. ;)
@sss, Nu! Trebuie doar sa urmaresti circuitul banilor in natura. E o legatura stransa intre Sorin Oprescu - Kelemon Hunor - Ioan Chereches (de fapt Kerekes). Si nu am refer la faptul ca Ioan Chereches e director al directiei Patrimoniului Cultrural din Ministerul Culturii, iar nevasta-sa a obtinut in instanta demolarea a doua case de patrimoniu de pe Kiseleff :x

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Sedintele CGMB sss

Nu pot sa cred!  ;)  Sa nu-mi spui ca interesele politicienilor nostri reusesc sa treaca peste cele de partid?  :oops:  Imi este foarte usor, plecand de la niste definitii de baza, simplificatoare ( rosu=comunist, portocaliu=securist, galben=cuoricepret, verde=iredentist ) sa combin culorile, iese o frumusete de furaciune! Dar, ca unul care lucreaza in constructii, trebuie sa-ti jur ( chiar daca te superi putin pe mine, ca ai o usoara licarire portocalie in ochi ), ca niciodata, in ultimii 20 ani, banii pentru investitii nu au fost mai strict directionati catre ai nostri! Daca in ce-i priveste pe baietii din liga mare nu-i problema, ca ei sunt baieti adaptivi, cand este vorba de lucrari mai putin vizibile, sau de cele din tara, lucrurile sunt clare, nu esti portocaliu, nu vezi bani, nici un leu.

Ca sa revin la subiect, ma intereseaza manevrele cu demolari prin centru, dar si mai al dracu' m-ar interesa sa se aprobe PUZ-urile pentru lucrarile de infrastructura si sa se aloce bani pentru ele! Dar stim amandoi ca nu se va intampla, ca sa poata arata majoritatea din CGMB cu degetul spre Oprika in campania electorala. Asa de mult le pasa politicienilor romani de dragul lor popor, ca si daca apare o fisura in barajul de la Ciurel nu ar aloca bani pentru reparatii, cu speranta ca se rupe si se intampla o catastrofa in mandatul dusmanului ( exagerez desigur ).

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

Exact, de aceea ti-am si spus ca nu trebuie decat sa urmaresti "circuitul banilor in natura". Pentru ca asa se stabilesc la noi prioritatile, nu in functie de interesul general (si aici sunt incluse si lucrarile mari de infrastructura). Si apropo de lucrari, sa nu ne imbatam cu apa rece: ceea ce se intampla acum la Ciurel este in primul rand din cauza lipsei finantarii si a unui proiect concret, nu din cauza lipsei PUZ'ului. Doar nu va imaginati ca toate lucrarile din Buucresti au inceput cu PUZ aprobat (poate cel mai flagrant exemplu a fost pasajul de la Aero Baneasa, la care PUZ'ul s-a aprobat cu cateva luni inainte de finalizarea lucrarilor). Dar pentru a masca adevaratele probleme, e foarte usor sa se trezeasca toti "ultra-corecti si principiali" ca doar nu-i costa nimic...

Iar in ceea ce priveste banii pentru alte lucrari, o simpla privire pe bugetul de anul trecut si pe rectificarile ulterioare, arata ca toata aceasta asa-zisa blocare a proiectelor de catre Consiliu prin ne-aprobarea finantarii a fost o simpla abureala a lui Oprescu: dovada ca pentru majoritatea investitiilor dupa aprobarea rectificarilor, s-au alocat fonduri MAI MARI. De fapt, este destul de limpede ca Oprescu merge acum exact pe principiul pe care a mers Basescu in campania pentru alegerile din 2004: punem consiliul intr-o lumina proasta ca sa stie poporul cu cine sa voteze. In 2004 a mers, dovada ca Basescu a castigat din primul tur de scrutin. Ce au facut "portocaliii" in 2004 - 2008 stim cu totii. Probabil ca scenariul se va repeta la alegerile din toamna. Si va functiona, fiindca poporul se pare ca are memoria scurta.

 



Re: Sedintele CGMB subway guru

Şedinţa Consiliului General nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 31311.html
26 aprilie 2012, 14:39 |  Autor: Adrian Dădârlat
Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti care ar fi trebuit să aibă loc azi nu s-a putut ţine din cauza lipsei de cvorum.

De la şedinţă au lipsit, în special, consilierii generali de la PDL. Astfel, în sală au fost prezenţi doar 25 de consilieri municipali, cu trei mai puţini decât ar fi fost necesar pentru a se putea ţine şedinţa.

Consilierii generali de la USL prezenţi în sală au afirmat că absenţa colegilor lor de la PDL este cauzată de deciza luată de Biroul Permanent al acestei formaţiuni politice prin care li se recomandă democrat-liberalilor care au deja două mandate în CGMB să-și aleagă o altă carieră în partid.

Preşedintele de şedinţă al CGMB, Călin Murg, singurul democrat-liberal care a fost prezent în sală, a respins această motivaţie şi a arătat că lipsa colegilor săi are altă cauză. "Motivaţia esenţială este că nu putem transforma în circ şedinţele Consiliului General. Dacă vă uitaţi pe ordinea de zi o să constataţi că se repetă, sunt a doua oară, a treia oară, proiecte care au fost respinse, cu argumente, au fost respinse. Între timp nu a venit nimeni cu nimic nou. Primarul general n-a adus niciun argument în plus pentru ca ele să fie votate. Este evident că este un demers electoral astăzi aici şi nu participăm la aşa ceva. Aşteptăm să vină să ne explice de ce s-au dublat costurile la autostrada aşa-zis suspendată, de ce totul în general costă dublu sau triplu faţă de proiectul iniţial şi de îndată ce vom avea aceste răspunsuri, suntem prezenţi şi analizăm situaţia", a spus Murg.

În ceea ce priveşte recomandarea conducerii PDL Bucureşti, Murg a apreciat că aceasta i se pare justificată. "Dacă vreţi o opinie personală, recomandarea mi se pare justificată pentru că am avut şi avem încă o echipă foarte bună de consilieri generali, oameni care pot merge la alegerile parlamentare, şi este normal ca mulţi dintre ei să decidă să aibă această evoluţie în carieră. Chiar şi eu am de gând să candidez în toamnă şi nu candidez pentru un nou mandat de consilier. Mă gândesc, poate că voi candida pentru Parlament", a spun consilierul municipal.  Murg nu putut preciza câţi dintre consilierii generali de la PDL sunt la al doilea sau al treilea mandat, declarând doar că numărul acestora este destul de mare.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, nu a dorit să comenteze speculaţiile legate de absenţa consilierilor generali de la PDL. "Nu ştiu, nu mă bag eu în organizarea partidelor. Important e însă că nu putem să mergem înainte aşa. Eu sper ca data viitoare să fim toţi ca să putem să ţinem şedinţa", a spus Oprescu. Primarul Capitalei a anunţat că următoarea şedinţă a CGMB ar putea fi convocată pe 3 mai.

Printre proiectele de hotărâre care figurau pe ordinea de zi a şedinţei de azi a CGMB se număra şi cel referitor la închiderea inelului median în partea de nord a Capitalei, cunoscut şi ca Autostrada suspendată, care a mai fost respins o dată de consilierii municipali.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

Şi primarii suferă. Oprescu şchioapătă după ce a călcat într-un şanţ săpat chiar pe strada pe care stă
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 31322.html
26 aprilie 2012, 15:03 |  Autor: Adrian Dădârlat
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a apărut la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de azi şchiopătând.

Întrebat de consilierii municipali de ce merge aşa, Oprescu a mărturisit că a căzut după ce a călcat într-un şanţ săpat chiar pe strada pe care stă. "Sapă gropi şi nu adună molozul. Toată lumea construieşte şi au săpat un şanţ din ăla aşa, şi uitându-mă pe sus că parcă eram tânăr, aveam 19 ani, măcar nici nu mă uitam după ceva interesant, am călcat", a povestit râzând Oprescu.

Întrebat de jurnalişti cine i-a săpat groapa, primarul Capitalei a spus că nu ştie şi că are impresia "că e de la vrăjitoare". El a adăugat că "nu e nimic grav" şi că doar s-a lovit puţin.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

Şedinţa CGMB nu s-a mai putut ţine deoarece consilierii generali nu au reuşit să-şi aleagă un nou preşedinte
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 30955.html
3 mai 2012, 16:21 |  Autor: Adrian Dădârlat
Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de astăzi nu s-a mai putut ţine deoarece consilierii generali nu au reuşit să-şi aleagă un nou preşedinte de şedinţă.

Proiectul de hotărâre referitor la alegerea preşedintelui de şedinţă pentru perioada 3 mai - 2 august figura la prima poziţie pe ordinea de zi. Niciunul dintre cei doi candidaţi însă nu a reuşit să obţină numărul de voturi necesar.În lipsa unui preşedinte de şedinţă, aceasta nu a mai putut continua, conform prevederilor legale.

Pentru postul de preşedinte de şedinţă au candidat consilierul general Horia Scarlat de la PNL şi fostul preşedinte, Călin Murg, de la PDL.  Pentru Murg au votat doar 27 de candidaţi, cu unul mai puţin decât era necesar. "Din cauza faptului că au fost mulţi absenţi, am fost doar 44 de consilieri în sală, nu s-a atins votul necesar pentru a prelungi acest mandat. De la noi din grup au lipsit trei consilieri generali", a spus Murg. Acesta a respins firmaţiile celor de la USL potrivit cărora PDL ar fi pierdut majoritatea în CGMB. "Dacă consilierii noştri ar fi fost în sală, am fi fost ca de obicei 30, majoritatea în Consiliul General s-a menţinut din prima zi a mandatului până în ultima zi", a spus Murg.

"Este un efect al dezertărilor din ultimul timp care se produc în PDL, inclusiv la nivelul organizaţiei de Bucureşti. În momentul în care PDL nu a putut să-şi impună omul pentru funcţia de preşedinte de şedinţă, ar fi fost moral din partea lor, pentru interesul bucureştenilor, să susţină la vot candidatul USL. Unii au făcut-o, unii nu", a spus Scarlat.  

Durata unui mandat este de trei luni.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

Prima sedinta 'de lucru' a noului consiliu:
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... _de_zi.php
13:00    Preşedinte de şedinţă: Olteanu Cristian Marian
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar pe anul 2010
2. Proiect de hotărâre pentru aprobarea situaţiilor financiare centralizate ale Municipiului Bucureşti - activitatea proprie - pe anul 2010
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar pe anul 2011
4. Proiect de hotărâre pentru aprobarea situaţiilor financiare centralizate ale Municipiului Bucureşti - activitatea proprie - pe anul 2011
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea contractării unei/unor finanţări rambursabile interne şi/sau externe în valoare totală de până la 800.000.000 euro sau echivalent lei, în vederea restructurării datoriei în valoare de până la 500.000.000 euro şi contractarea de noi credite
6. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 35/28.02.2011 privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică "Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu", în vederea continuării şi finalizării lucrărilor de interes public local şi aprobarea sumei globale estimate a despăgubirilor compusă din valorile individuale aferente acestora
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii "Închidere Inelul Median de Circulaţie la Zona Nord/Autostrada Urbană - tronson Lacul Morii - Şoseaua Colentina”
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală"
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei imobilelor rămase de expropriat, a listei proprietarilor şi a sumelor individuale aferente despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere a imobilelor în vederea continuării şi finalizării lucrării de utilitate publică ”Dublarea Diametralei N-S pe tronsonul Buzeşti-Berzei-Vasile Pârvan, etapa 1 din tronsonul Buzeşti-Berzei-Vasile Pârvan-B.P.Hasdeu-Uranus-Calea Rahovei”
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei imobilelor ramase de expropriat, a listei proprietarilor şi a sumelor individuale aferente despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere a imobilelor în vederea continuării şi finalizării lucrării de utilitate publică „Supralărgire Şoseaua Pipera”
11. Proiect de hotărâre privind modificarea poziţiei „Sistem de management al situaţiilor de urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti” din lista de investiţii aprobată pentru anul 2012, anexa 2.38-1 la Hotărârea CGMB nr.66/2012 privind aprobarea bugetului propriu al Municipiului Bucureşti pe anul 2012
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare în municipiul Bucureşti
13. Proiect de hotărâre privind acordarea Permisului de lucru pentru vehiculele care colectează deşeurile menajere de pe raza municipiului Bucureşti
14. Proiect de hotărâre privind atingerea ţintelor de reducere a depozitării deşeurilor municipale din Municipiul Bucureşti
15. Proiect de hotărâre privind colectarea separată a deşeurilor de către persoanele fizice şi asociaţiile de locatari/ proprietari din Municipiul Bucureşti
16. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 4000 mii lei din fondul de rezervă la dispoziţia autorităţilor Municipiului Bucureşti din bugetul pe anul 2012 pentru Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti
17. Proiect de hotărâre privind desfiinţarea Unităţii de Implementare a Proiectului-ISPA din cadrul Direcţiei de Mediu
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea extinderii activităţii Autorităţii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice(AMRSP) in domeniul tuturor serviciilor comunitare de utilităţi publice din răspunderea Municipiului Bucureşti
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea Măsurilor prioritare 2012-2015 şi a listei de investiţii prioritare 2012-2015 şi pe termen lung, parte integranta a Master Planului Sistemului de Canalizare al Municipiului Bucureşti, Studiului de fezabilitate aferent proiectului „Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dâmboviţa (Caseta)”, principalilor indicatori tehnico-economici aferenţi Etapei 1 a proiectului”Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dâmboviţa (Caseta)”, co-finanţării obiectivelor de investiţii pentru Etapa 1 a proiectului „Finalizarea staţiei de epurare Glina"
20. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei nr. 8 a Hotărârii C.G.M.B. nr. 376/25.11.2008 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi indicatorilor tehnico-economici aferenţi pentru reabilitarea a 31 de străzi, 2 poduri şi un pasaj rutier
21. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei nr. 17 a Hotărârii C.G.M.B. nr. 376/25.11.2008 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi indicatorilor tehnico-economici aferenţi pentru reabilitarea a 31 de străzi, 2 poduri şi un pasaj rutier
22. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea anexei nr. 94 a Hotărârii C.G.M.B. nr. 28/01.02.2006 privind aprobarea documentaţiilor tehnico-economice a obiectivului de investiţii “Reabilitare Străzi – Administraţia Străzilor“
23. Proiect de hotărâre privind înaintarea către Guvernul României a cererii de emitere a unei Hotărâri de Guvern privind trecerea terenului în suprafaţă de 50.127 mp., situat în Bd. Basarabiei nr.37-39, sector 2, din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului Bucureşti
24. Proiect de hotărâre privind înaintarea către Guvernul României a cererii de emitere a unei hotărâri pentru trecerea construcţiei şi a terenului aferent în cotă indiviză, situate în Calea Victoriei nr.22-24, sector 3, din domeniul privat al statului şi administrarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB
25. Proiect de hotărâre privind înaintarea către Guvernul României a cererii de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea bunurilor imobile cu terenul aferent amplasamentului "Esplanada", situat în B-dul Unirii, sector 3, Bucureşti, din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a municipiului Bucureşti
26. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului - regimul de amplasare a staţiilor de distribuţie a carburanţilor pentru alimentarea autovehiculelor în municipiul Bucureşti şi abrogarea Hotărârii CGMB nr.195/2004
27. Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică, a unui teren situat în Calea Griviţei nr. 100-102, sector 1, în suprafaţă de 1500 mp, teren aparţinând domeniului privat al Municipiului Bucureşti, necesar realizării unui imobil cu destinaţia de birouri, servicii, hotel., comerţ, locuinţe, servicii bancare, multiplex-cinema
28. Proiect de hotărâre privind aprobarea elaborării unui studiu de fundamentare care să prospecteze posibilitatea demarării unui proiect de parteneriat public-privat referitor la gestiunea serviciilor energetice aflate în administrarea Municipiului Bucureşti
29. Proiect de hotărâre privind aprobarea programului de măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice pentru consumatorii finali de energie din instituţiile publice de interes local ale Municipiului Bucureşti
30. Proiect de hotărâre pentru punerea în aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 16/2011 privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seimic al construcţiilor existente, republicată, în vederea finanţării de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual cu această destinaţie, a cheltuielilor privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie la spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, proprietatea persoanelor fizice, situate în clădirile incluse în programe anuale
31. Proiect de hotărâre pentru punerea în aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 16/2011 privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seimic al construcţiilor existente, în vederea finanţării de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual cu această destinaţie, a cheltuielilor privind expertizarea tehnică a locuinţelor proprietate privată a persoanelor fizice
32. Proiect de hotărâre privind împuternicirea Primarului General al Municipiului Bucureşti în vederea semnării proceselor - verbale de vecinătate pentru imobilele proprietatea Municipiului Bucureşti
33. Proiect de hotărâre privind transmiterea către Centrul Militar Zonal Bucureşti a imobilului situat în Str. Icoanei nr. 27, sector 2, în folosinţă gratuită, pe termen de 20 de ani
34. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 117 punctul nr. 1 din anexa nr. 3 la Hotărârea C.G.M.B. nr. 174/2010 privind reducerea numărului total de posturi şi aprobarea structurii organizatorice a aparatului de specialitate al Primarului General, a aparatului permanent de lucru al CGMB şi a serviciilor/ instituţiilor publice de interes local ale municipiului Bucureşti, conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare
35. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului pe anul 2011 privind stadiul realizării măsurilor din Programul Integrat de Gestionare a Calităţii Aerului în Municipiul Bucureşti
36. Proiect de hotărâre pentru completarea anexei la HCGMB nr.128/2011 privind aprobarea listei de repartizare a locuinţelor achiziţionate sau construite din fonduri proprii ale Municipiului Bucureşti, propusă de către Comisia de evaluare a situaţiilor sociale deosebite în care se găsesc cetăţenii Municipiului Bucureşti, solicitanţi de locuinţe sociale
37. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2012 privind asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă
38. Proiect de hotărâre privind aprobarea planului de analiză şi acoperire a riscurilor al Municipiului Bucureşti
39. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti
40. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Str. N. Tonitza nr.7-9, Str. Franceză nr.26, Splaiul Independenţei, sector 3
41. Proiect de hotărâre privind realizarea Proiectului Cultural "Bucureştii lui Caragiale"
42. Proiect de hotărâre privind realizarea Programului Multianual "Pinacoteca Municipiului Bucureşti"
43. Proiect de hotărâre pentru realizarea Programului Multianual Integrare şi dezvoltare informatică a activităţilor economico-financiare ale Primăriei Municipiului Bucureşti şi instituţilor de interes local ale Municipiului Bucureşti
44. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajarea teritoriului ce intră în competenţa de aprobare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti
45. Proiect de hotărâre pentru modificarea codurilor CAEN 5530 şi 5540 din Hotărârea C.G.M.B. nr. 405/2009 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, pentru anul 2010
46. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Centru de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii 0-3 ani (creşă) situat în Str. Soldat Grigore Răducanu nr.3, sector 1
47. Proiect de hotărâre privind darea în folosinţă gratuită către Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici a imobilului situat în Str. Mântuleasa nr.10, sector 3
48. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru execuţia lucrărilor de consolidare la imobilul situat în Bucureşti, str. Franceză nr. 9, sector 3
49. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru execuţia lucrărilor de consolidare la imobilul situat în Bucureşti, Piaţa Pache Protopopescu nr. 11, sector 2
50. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru execuţia lucrărilor de consolidare la imobilul situat în Bucureşti, strada Mihai Vodă nr. 15, sector 5

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419383 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use