Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de troleibuz din București

 

Topic: Foișorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod

35 posts, 20199 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod Gabi23

1) La Master nu actioneaza dispecerul semaforul, ci troleibuzul/autobuzul cand pleaca de la capat este "citit" si imediat pentru 10 secunde se face verde pentru a putea trece. Daca sa zicem pleaca un 61 si actioneaza semaforul si la 20 de secunde dupa vrea sa plece si un 178, cititorul face comanda semaforului insa se mai asteapta cateva secunde fiind un interval prea mic intre "2 verde".
2) Pe linia 41 a functionat mult si bine sistemul de comanda al semafoarelor. Si in vara anului trecut comandam lejer semafoarele in special cele intermediare (Turda, Crangasi, Orsova, Brasov, Agronomiei). Depindea si de vagon, dar uneori depinde si de "starea" semafoarelor. Nu mai stiu exact care este situatia astazi...

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod Dominatrix

Legat de semafoare speciale pentru troleibuze desi este off-topic, "in preistorie", cand troleibuzele liniilor 82 si 83 ocoleau Piata Victoriei prin strazile Louis Blank, Paris si Ilie Pintilie (Iancu de Hunedoara de astazi), existau semafoare comandate de troleibuze la iesire din Ilie Pintilie (Iancu de Hunedoara de azi) pentru intrarea pe Bd. Ana Ipatescu(Lascar Catargiu), Numai troleibuzele aveau permis acolo virajul la stanga.

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod WT_fan06

Azi noapte pe la 3 o echipă STB meşterea ceva la încrucişările din fața Foişorului de Foc.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod GPS

Da, iar pe Bulevardul Pache Protopopescu a început o campanie de înlocuit stâlpi, sunt vizați în jur de 20.

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod orex

@drbm
1.Referirea la ”nu circula niciunul dintre ele” era la liniile 182 si 282. ;)
2. Asa struna circula cele doua troleibuze, incat, astazi la orele 17:43 (ora de varf, nu?) la interogarea ”Info STB” pe o distanta setata de mine (cal. Mosilor- str. Matei Voievod) 79 venea peste 8 min, 86 nu era in peisaj, iar per pedes (nu stiu care a fost algorimul de calcul al aplicatiei) as fi facut 18 min (cam exagerat intervalul)!  ;)  As fi ales clar varianta a doua, dar ma gandesc la persoanele cu probleme, care nu se mai pot deplasa pe distante mari, in ritm ceva mai sustinut, din cauza sanatatii, cum inca noi putem sau la cei care n-au un terminal mobil corespunzator ori la cei care se feresc, cat de mult pot, sa utilizeze aplicatiile mobile ca nu se impaca cu ele!! Ar fi zacut pret de circa 10 min in statie! :yes:
Pentru conformitate
Screenshot_20191029-180344.jpg (210.54 KB; downloaded 4882 times)
Screenshot_20191029-180447.jpg (185.08 KB; downloaded 4879 times)

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod bercenicity

A aparut un nou racord la Foisorul de Foc dinspre M.Eminescu/Dacia spre centru. Probabil pt accesul de la Bucurestii Noi. Singura logica pe care o gasesc pentru instalarea racordului la Foisor si nu la intersectia cu Mosilor ar fi:
  • fie ca nu au elemente de retea noi (desi ar fi putut demonta racordul din celalat colt al intersectiei, care si asa numai e folosit, si montat acolo)
  • fie pentru accesul de la Bucurestii Noi la Baicului via rondul de la Izvorul Rece (P-ta Pache Protopoescu)


batch_IMG_0357.jpg (404.94 KB; downloaded 4464 times)


Si o noua incrucisare Elektroline pe coltul cu Spitalul de Ortopedie:


 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod orex

Si, actual, infrastructura liniei de troleibuz ”86”, ce ”metehne” are sa uneasca cele doua areale?!   :think:

 


Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod Andrei Andraș

Ce contrast trist între consola (din fundal) ruginită și bătută de soare și piesele izolatoare noi.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod GPS

A mai fost racord aici și înainte. Consola a rămas, izolatorii nu.

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod WT_fan06

Din păcate materialele de mai jos sunt elocvente pentru rețeaua bucureșteană de troleibuz, văduvită de ani de zile de investiții pentru întreținere și modernizare. În timp ce la noi troleibuzele își dau la propriu cu stângul în dreptul (sau cu dreptul în stângul, după caz), Europa nu stă în loc - reînființează, extinde, modernizează, cumpără vehicule articulate sau dublu-articulate, modelează sisteme de transport de ultimă generație profitând de ultimele tehnologii din domeniu.

La „ei” se poate. La noi...



 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod andrei11

Reportajul NU este reprezentativ !!! Macazele automate ale tramvaielor sunt defecte / n-au funcționat niciodată, la troleibuze macazele funcționează ! Sunt convins că defectul  prezentat a fost remediat repede !

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod Costin

Andrei - e simptomul aceleiasi "boli" pe care noi o aratam de multa vreme: lipsa de mentenanta si gandirea ca "merge si asa". Aceeasi care a condus la nefunctionarea macazurilor pentru tramvai. Lucrurile nu sunt deloc diferite. Ca la troleibuze merge - e tehnologie din anii '50, se repara cu sarma si patentul. Un macaz pentru tramvai e ceva mai complex. Si sa nu uitam ca STB are incrucisari si macazuri pentru troleibuz cu viteza maxima 5km/h, din acelasi motiv. In Szeged se vede cum merg...

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod barbuandrei

Faptul ca merg cu 5 km/h nu este cea mai mare problema. Pe intreaga retea de troleibuze exista doar doua macaze aduse din Elvetia in urma cu 10 ani de zile, cele de la Calea Mosilor/Bd. Carol I. Problema cea mai importanta este lipsa macazelor noi, problema ce creeaza uneori blocari ale traficului, alteori intarzieri intre mijloacele de transport. In Bucuresti sunt cateva macaze, ca exemple am sa specific Valea Argesului (capat x retragere catre Bujoreni), Mircea Vulcanescu x Calea Plevnei, Kogalniceanu (ce separă 70 de 66, 69, 90), iar exemplele pot continua; acestea sunt macaze ce zilnic au nevoie de interventia echipelor, deoarece uzura isi spune cuvantul.

 


Re: Foisorul de Foc - Popa Nan - Delea Veche / Matei Voievod WT_fan06

Faptul că troleibuzul circulă cu 5km/h în intersecții este problema fundamentală care îi determină pe oameni să spună că "încurcă traficul", că e "învechit" şi "lent".

Viteză = eficiență

Vă propunem mai multe comparații cu țările spre care ar trebui să tindem: Olanda, Elveția, Germania, Franța, Spania, Ungaria, etc, unde găsim exemple care fac cinste troleibuzului.



 


Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de troleibuz din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use