Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de troleibuz din București

 

Topic: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni

210 posts, 92711 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 15
 
 

📖 Pagination options
Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni Trole

Pentru inceput La Multi Ani!

Si acum stirile. Reteaua de pe str. Sfantul Elefterie a fost demontata. Azi nu mai existau decat consolele.
O fi nevoie de fir pentru devieri...?  Sau...

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni linia 69

E, uite asta da stire, unde dai si unde crapa  :D  :!:
Da cu aia ce-au avut ? Bine ca oricum nu mai folosea la nimic de ani buni.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni autob368

Eu sunt de parere ca ar trebui ca toata reteaua de troleibuz care nu mai este utilizata de ani buni si unde nici in viitor nu se intrevad "sperante" de a fi reactivata (a se vedea reteaua pe Strada Sf. Elefterie - unde ar trebui luate si consolele, zona afectata de lucrarile la M5 pentru urmatorii >= 5 ani si alte astfel de zone in care nu se va reintroduce troleibuzul) ar trebui dezafectata complet. Oricat mi-as dori sa zicem troleibuz pe Strada Sf. Elefterie, pe Stirbei Voda (intre Pod Eroilor si Calea Plevnei) sau poate refacerea retelei "de odinioara" de pe Carol Davila spre Arenele BNR si alte astfel de zone, sa fim realisti ca nu vor mai aparea niciodata indiferent de cine va fi la conducerea RATB / AMTB. Mai ales ca odata cu constructia metroului in Drumul Taberei este foarte posibil sa nu mai avem decat liniile spre Gara de Nord si poate si linia 69.
Chiar si la modificarile de traseu de acum, eu as fi desfiintat cateva linii, cum ar fi 91 (90 dus la Alexandriei), 93 (lasat 71 asa cum e  :twisted:  ), iar in alte zone cum ar fi 61 (dublat de 336), 65 (dublat de 86). Iar cu troleibuzele ramase "libere" sa suplimentez celelalte linii... Scuzati off-topicul. Se incheie aici.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni MelkCool

Cate poze de azi cu ceea ce a mai ramas din reteaua din zona Cotroceni ( cateva console si niste izolatori )
IMG_4757.jpg (90.19 KB; downloaded 7692 times)
IMG_4758.jpg (155.6 KB; downloaded 7693 times)
IMG_4761.jpg (169.82 KB; downloaded 7697 times)
IMG_4762.jpg (109.83 KB; downloaded 7690 times)

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni V2A

Se pare ca se pregateste devierea liniilor 61, 69, 90 si 91 prin Splaiul Independentei-Sos.Cotroceni, din cauza lucrarilor la statia Eroilor 2. De cateva zile au aparut stalpi de beton pe splai, intre Piata Operei si Podul Eroilor.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni andrei11

Si returul  :?  tot pe acolo o sa fie ?

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni V2A

Mi-am pus si eu intrebarea asta fiindca pe celalalt sens al Splaiului nu e nicio miscare. Ca noutate au aparut console pe stalpi intre Opera si Eroilor iar reteaua dintre Eroilor si Cotroceni (folosita in trecut de 96) a fost prelungita cu o curba spre Cotroceni (la Podul Cotroceni) si va fi unita cu reteaua dinspre Gara de Nord dupa benzinaria de pe coltul cu splaiul. Interesant este ca toate elementele de retea folosite sunt noi.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni Radu Stanescu

Poate fac returul pe Elefterie si apoi pe Doctor Carol Davila? Acolo stiu ca exista retea.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni WAYNEN

Parerea mea este ca aceasta deviere prin Splaiul Independentei sa fie valabila si pentru sensul Cotroceni-Operei si sa fie definitiva pentru ca atrage un flux mare de pasageri.Si dupa ce vor reveni troleibuzele pe la Academia Militara,troleele din Drumul Taberei si Rahova care merg spre centru sa mearga pe Eroilor si apoi dreapta pe Independentei apoi traseul de baza,nu prin Eroilor Sanitari.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni bercenicity

Am vazut si m-am minunat de cum au gandit reteaua la Pod Cotroceni:
Au pastrat virajul dreapta Splai->C-tin Noica, iar reteaua pentru Cotroceni se desprinde printr-un macaz pozitionat cu 10-15m inainte de semafor. Macazul poate fi negociat doar de pe banda 2 si in 10m nu vad cum poate sa se inscrie pe banda 3 in plin trafic, deci troleibuzele o sa trebuiasca sa vireze stanga ilegal de pe banda 2. Reeditatrea rondului Nitu Vasile. Gandeste cineva cand proiecteaza reteua de troleibuz?  :popa:

Si ce rost are macazul cu pricina? Sa il duca pe 85 pe splai? Sa duca pe 66/70 la Pod Cotroceni?

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni Mihnea

La Grădina Botanică au fost scoase macazul și încrucișările către și de la rețeaua - acum dezafectată - de pe Eroii Sanitari. Se pare că RATBul nu întrevede o finalizare prea curând a lucrărilor de la metrou :lol: dar mai ales în contextul menționat de becenicity, cu macazul și încrucișarea de la Pod Cotroceni, „mișcarea” dă de gândit. Adică dacă ele stau de ani buni nefolosite, ce le-a cășunat pe astea? Poate, cum zicea WAYNEN, or vrea să rămână definitivă schimbarea asta. Deși pe sensul dinspre centru mie personal mi se par mai utile traseele pe Eroii Sanitari. Stația de acucm de la Știrbei Vodă e fix în câmp, nu deservește decât renumita clădire neterminată de 30 de ani și Parcul Operei :lol: Majoritatea celor care coboară acolo vor să ajungă la metrou Eroilor, iar pentru asta tebuie să treacă de trei treceri de pietoni.

Pozele de la Grădina Botanică:

schema modificărilor din zonă
Cotroceni.gif (260.22 KB; downloaded 6675 times)


încrucișare 1
DSC04848.JPG (337.79 KB; downloaded 6675 times)


încrucișare 2
DSC04872.JPG (312.94 KB; downloaded 6677 times)


îmbinare 1
DSC04856.JPG (303.23 KB; downloaded 6673 times)


îmbinare 2
DSC04861.JPG (323.71 KB; downloaded 6676 times)


macaz 1
DSC04865.JPG (293.52 KB; downloaded 6677 times)


macaz 2
DSC04866.JPG (352.81 KB; downloaded 6677 times)

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni andrei11

Mihnea wrote:
- de asemenea, troleibuzul 61 (și nu doar el) este momentan deviat prin Calea Plevnei (înspre centru) și Splaiul Independenței (dinspre centru), iar linia 336 este singura (236 se pune?!) care deservește blvd. Eroii Sanitari. Desființarea ei ar lăsa „în aer” Facultatea de Medicină, ba chiar și pe cea de Drept (pe sensul înspre centru)

Hai sa exageram un pic, de la Fac de Medicina si pana-n actuala statie de troleibuz spre centru nu sunt nici 400 de metri, iar despre Fac de Drept cred ca glumesti, sunt vreo 300.
Poate vreti sa ducem troleibuzul fix in aulă,  ar fi mai corect, nu ?
Pe timpul meu de la metrou pana-n Politehnica, celebra cladire AN, aveam cam un kilometru de mers pe jos.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni Mihnea

Nu am zis că ar fi mare tragedie. Într-adevăr, m-am exprimat greșit cu lăsatul în aer, a fost prea apocaliptic. Dar nu strică, la fel cum nici pasajul de la Crângași, de exemplu, nu strică. Că ieși de la metrou și stai maximum un minut la trecere sau că ieși direct pe refugiul de tramvai, nu e mare diferență. Nu ar fi nicio tragedie, tot la fel de multă lume ar merge schimba acolo. Sau dacă s-ar desființa stația relativ nouă a lui 381 de pe blvd. Nicolae Bălcescu, tot n-ar fi mare tragedie. Oamenii ar putea să meargă la Universitate sau la Romană, cum au făcut-o atâta timp. Sau dacă troleibuzul acum are stație la Știrbei, unde toată lumea are treabă ori la metrou, deci trei treceri de pietoni, ori înspre Berzei (deci o bucată bună de drum), tot nu e nicio tragedie. Dar era mai frumos să te lase în gura metroului.
Evident că dacă ești la Drept și chiar nu ai timp de pierdut înspre Universitate, te duci frumos și mergi până la Kogălniceanu, nu moare nimeni. Dar nu despre asta vorbeam, eu doar atrăgeam atenția că la cum era troleibuzul înainte de deviere, era mai comod pentru anumiți oameni. Or fi și alții afectați de asta, habar n-am, eu zic din ce știu.

 


Re: Zona Kogălniceanu - Opera - Eroilor - Cotroceni bercenicity

Am vazut ca au inlocuit prinderile si consolele K+M de pe bucata noua de pe splai cu prinderi si console autohtone clasice, noi si stralucitoare. Regresam?

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de troleibuz din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419386 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use