Sedintele CGMB

Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov

Re: Sedintele CGMB

Mesajde Dominatrix » Mar, 29 Noi 2011, 22:50

sss scrie:Indiferent de persoane si situatii concrete punctuale, principial, nu pot accepta sa aiba prioritate consumul si nu investitiile. :(
Nevoile sunt mari si resursele putine. Trebuie sa intelegem ca nu ne putem intinde mai mult decat ne tine plapuma. Managementul unui oras inseamna mult mai mult decat investitii in infrastructura de transport. Si asa transportul public de suprafata este mizerabil, iar unii nu isi permit sa isi plateasca iarna caldura dupa o viata de munca. Daca nu sunt bani pentru investitii, ce l-a impiedicat pe Dr. Oetker sa solicite finantare europeana pentru unele proiecte de infrastructura, prin POR? Intrebare retorica, evident.
Avatar utilizator
Dominatrix
Membru Silver
 
Mesaje: 5718
Membru din: Dum, 07 Mar 2010, 05:10

Re: Sedintele CGMB

Mesajde Dr2005 » Mar, 29 Noi 2011, 23:03

sss scrie:Hai sa fim seriosi, cel mai mare carnat sa si-l si anume introduca-n propozitie... Investitii megalomanice? Poate zburatoarea subterana, dar strapungerile Ciurel, Delfinului, Vitan-Barzesti, Timisoara, pasajul Mihai Bravu, Presei Libere au sens si sunt necesare orasului...


Ciurel e destul de util, ,,Delfinului" (adică Pasaj Doamna Ghica) e foarte util şi 90% gata (şi abandonat aşa), Vitan Bârzeşti să zicem că e util (se putea face mai simplu), Timişoara e încă în stadiul de proiect.

Dar Pasajul Mihai Bravu e culmea inutilităţii, e un pod care nu va folosi nimănui mulţi ani de-acum înainte. Cât despre Pasajul de la Piaţa Presei... nu va face decât să mute coloana de maşini 2km mai încolo, la Arcul de Triumf.
O inutilitate şi mai mare e ,,diametrala" Bd. Uranus, lucrare care o să-l bage în istorie pe Oprică ca cel mai mare demolator de locuinţe de la Ceauşescu încoace (măcar ăla când zicea că vrea bulevard, era gata în câteva luni, nu dura 3 ani).
Dr2005
 

Re: Sedintele CGMB

Mesajde alch3mist » Mie, 30 Noi 2011, 00:33

Pasajul Serban Voda mentionat in articol nu este cumva legatura subterana dintre tramvai si metrou de la Eroii Revolutiei ? Tin minte ca a promis finalizarea pana la sfarsitul anului. Nu e in stare sa "zugraveasca" ceva inceput de Videanu si ne promite marea cu sarea...
Avatar utilizator
alch3mist
Membru Silver
 
Mesaje: 747
Membru din: Joi, 27 Ian 2011, 02:50
Localitate: Bucuresti 5 - Calea Ferentari

Re: Sedintele CGMB

Mesajde Dr2005 » Mie, 30 Noi 2011, 01:38

Dacă nu fituia banii pe Pasaj Mihai Bravu şi n'şpe studii de autostrăzi zburătoare, paote zugrăvea pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei şi punea grinzile pe podul din Doamna Ghica. Da' nu, facem diametrale, pasaje şi zburătoare, tovarăşi!
Dr2005
 

Re: Sedintele CGMB

Mesajde subway guru » Mie, 30 Noi 2011, 18:04

Oprescu: RADET este falimentară. Nu mai putem pompa bani în această regie
30 Nov, 15:10 / Nicoleta Vieru
Primarul general, Sorin Oprescu, vrea o nouă rectificare bugetară. După ce majoritatea PDL din Consiliul General al Municipiului București a aprobat luni un buget rectificat, prin care s-au luat bani de la investiții și s-au dat la RADET și RATB, acum edilul-șef vrea o nouă rectificare prin care să retragă banii de la cele două regii. Sorin Oprescu spune că cele două instituții ar trebui reorganizate și nu alimentate cu bani.
http://b365.ro/news/oprescu ... sta-regie/
Consiliul General al Municipiului București a aprobat, luni, rectificarea bugetului pe 2011, după ce s-a constatat un deficit de 207,5 milioane lei în veniturile încasate. La vot, a trecut amendamentul propus de aripa PDL–PNG-PRM. Conform acestuia, au fost sacrificate proiectele de infrastructură în favoarea RATB și RADET. Astfel, RADET a primit în plus 43 milioane lei, iar RATB 27 milioane lei. În schimb s-au luat bani de la proiecte precum Bulevardul Uranus, Pasajul Mihai Bravu sau reabilitarea Bd. Aerogării. Sorin Oprescu a reacționat, miercuri, anunțând că va propune o nouă rectificare bugetară.
“Nu putem pompa bani încontinuu în aceste regii, pe care le-am numit și o să le numesc în continuare găuri negre, fără să impunem anumite condiții de eficiență. De ani de zile aceste regii înghit resurse publice incomensurabile. Banca Mondială a arătat că RADET este o companie întrată de facto în faliment. Îi întreb pe consilierii municipali dacă și-ar depune banii într-o bancă despre care ar știi că este falimentară? RATB trebuia transformată de mult în societate comercială. Consilierii generali întârzie să facă acest lucru așa cum se opun și restructurării RADET”, a spus Sorin Oprescu.
Consilierii PDL au justificat luni că cele două regii au primit un buget suplimentar la rectificare pentru ca prețul gigacaloriei și cel al biletelor RATB să nu crească. De cealaltă parte, primarul general spune că bugetul primit de RADET și RATB în aprilie era suficient pentru menținerea prețurilor actuale pentru cele două servicii, și că cele două regii nu aveau nevoie de sume suplimentare de la bugetul local.
În urma rectificării bugetare, proiectul Diametralei Nord-Sud Buzești-Berzei – Uranus a pierdut 30 milioane lei, Pasajul Mihai Bravu -Splaiul Unirii a rămas fără 5 milioane lei, iar de la consolidarea Pasajul suprateran Băneasa s-au luat 19 milioane lei. În plus, proiectul de reabilitare a Bulevardului Aerogării a rămas fără 11 milioane lei.
“Nu se poate închide bugetul pe anul acesta în forma aprobată de PDL”, a spus edilul-șef.
Sorin Oprescu a spus că va încerca să negocieze o nouă rectificare bugetară, pentru finanțarea proiectelor de infrastructură iar dacă aceasta nu va da rezultate va propune o un nou proiect de rectificare în CGMB.
Avatar utilizator
subway guru
Membru Silver
 
Mesaje: 12013
Membru din: Vin, 02 Iul 2010, 11:22
Localitate: Underground

Re: Sedintele CGMB

Mesajde subway guru » Mie, 30 Noi 2011, 19:07

Oprescu le declara razboi consilierilor "nerusinati" si Guvernului "specializat in taieri"
http://www.ziare.com/sorin-oprescu/prim ... ri-1136994
Primarul general Sorin Oprescu a lansat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, declaratii dure atat la adresa consilierilor PDL din Primaria Capitalei, pe care i-a acuzat de "nerusinare" si de "demagogie", cat si vizavi de Guvernul Romaniei, despre care a spus ca s-a specializat in taieri.
Oprescu: PDL a inceput campania electorala, mocirla politica in care refuz sa intru
Referindu-se atat la consilierii democrat-liberali, cat si la membrii Guvernului, Oprescu a acuzat ca interesele politice sunt mai presus de cele ale cetatenilor din Bucuresti, dar ca se va opune presiunilor din ambele parti.
"Daca cei de la PDL vor demagogie, e treaba lor, dar sa nu induca in eroare opinia publica. Ceea ce s-a intamplat alaltaieri in cadrul sedintei Consiliului General al Primariei Capitalei e de o nerusinare fara precedent si nu e prima data cand sunt sabotat de majoritatea PDL din Consiliu.
Inca o data: acesta nu este orasul meu sau al consilierilor, ci al bucurestenilor. Jocurile politice si interesele de gasca tind sa treaca inaintea interesului bucurestenilor. Vreau sa se stie cum am gandit bugetul si cum avem un Guvern specializat in taieri", a declarat, miercuri, Oprescu.
"Vreau sa le demonstrez bucurestenilor nesimtirea de care este in stare PDL. In primavara, am propus suma de 17 milioane de lei pentru Autoritatea de Supraveghere a Animalelor. Majoritatea PDL a redus suma la jumatate, acum striga ca primarul a taiat banii. Cu acesti bani intentionam sa construim un adapost la Fundulea, dar acest lucru nu se mai poate", a mai criticat edilul.
Sorin Oprescu a atras atentia si asupra faptului ca nu pot fi stransi cainii de pe strazi cu trei prinzatori si a amintit ca "pe vremea cand Traian Basescu avea un colocviu in contradictoriu cu Brigitte Bardot existau 70 de prinzatori".
Oprescu nu a putut trimite la sectoare problema cainilor comunitari
RADET si RATB, doua "gauri negre" pentru buget
De asemenea, edilul a atins si subiectul datoriilor Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) si ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), doua "gauri negre" care nu ar fi trebuit sa primesca bani in plus la rectificarea bugetara pentru 2011, aprobata luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
"Nu putem pompa bani in aceste regii fara a avea un plan de eficientizare a lor. RADET, de pilda,a primit dublu fata de 2010, dar nu s-a facut un control al cheltuielilor regiei",a accentuat primarul, adaugand caRATB trebuia transformata demult in societate comerciala.
Oprescu a explicat ca banii dati in plus catre RADETsi RATB erau necesari pentru investitii in derulare, iar constructorii implicati in aceste proiecte nu au fost platitipana la aceasta ora.
Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a primit luni, la rectificarea bugetului Capitalei pe anul in curs, 15 milioane in plus fata de cei 37,1 milioane lei de la guvern, iar Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a beneficiat de o crestere cu 25 de milioane.
Rectificareacare a trecutcu aceste amendamente a fost dezaprobata de Sorin Oprescu. "Voi ataca in instanta acest buget facut in bataie de joc, pe picior, in baie", a spus edilul-sef al Capitalei, dupavotul asuprarectificarii.
Inca de luni, primarul general tine, zilnic, o conferinta de presa in care dezaproba "rectificarea bugetara negativa" pentru Primaria Capitalei si reitereaza ca banii sunt necesari pentru rezolvarea principaleor probleme ale Bucurestiului: cainii maidanezi si datoriile primariei.
Daca pana acum Sorin Oprescu doar i-a criticat pe consilieri si pe guvernanti pentru ca nu sunt de acord cu imprumutul pe care vrea sa-l faca Primaria Bucurestiului ca sa-si acopere cheltuielile de dezvoltare, miercuri tonul a devenit mai dur.
Avatar utilizator
subway guru
Membru Silver
 
Mesaje: 12013
Membru din: Vin, 02 Iul 2010, 11:22
Localitate: Underground

Re: Sedintele CGMB

Mesajde Dominatrix » Dum, 04 Dec 2011, 08:40

Dominatrix scrie:Proiectul de rectificare bugetara pe 2011, detaliat pe capitole si sub-capitole:
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 111128.pdf
Minuta de sedinta:
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 111128.pdf
Dezbaterile cu privire la buget de la pagina 40 la pagina 75.
Avatar utilizator
Dominatrix
Membru Silver
 
Mesaje: 5718
Membru din: Dum, 07 Mar 2010, 05:10

Re: Sedintele CGMB

Mesajde ionescu63 » Dum, 04 Dec 2011, 20:04

Din pacate s-a optat pentru subventia biletului de calatorie RATB la 1,3 lei si s-au taiat banii de investitii ai RATB-ului.
Cred ca trebuia marit un pic pretul biletului RATB, poate la 1,5-1,6 lei si pastrati ceva bani si pentru investitii.
ionescu63
Membru Bronze
 
Mesaje: 480
Membru din: Dum, 02 Mai 2010, 19:18
Localitate: Bucuresti

Re: Sedintele CGMB

Mesajde Dr2005 » Dum, 04 Dec 2011, 20:21

Care investiţii în RATB? În ce? În contracte date pe ochi frumoşi la UTI şi SAERP? Mai bine subvenţie la bilet...
Dr2005
 

Re: Sedintele CGMB

Mesajde ionescu63 » Dum, 04 Dec 2011, 20:53

Investitii Ratb:
-tramvaie CA-PPC, Bucur LF, RK tramvaie clasice;
-modernizare linii tramvai;
-tramvaie Imperio;
-troleibuze (inclusiv articulate);
ionescu63
Membru Bronze
 
Mesaje: 480
Membru din: Dum, 02 Mai 2010, 19:18
Localitate: Bucuresti

Re: Sedintele CGMB

Mesajde Dominatrix » Dum, 04 Dec 2011, 21:13

ionescu63 scrie:Din pacate s-a optat pentru subventia biletului de calatorie RATB la 1,3 lei si s-au taiat banii de investitii ai RATB-ului.
Cred ca trebuia marit un pic pretul biletului RATB, poate la 1,5-1,6 lei si pastrati ceva bani si pentru investitii.
Voi ati citit cu atentie materialele pe care vi le-am dat la "rumegat"? Ce bani de investitii ai RATB'ului s-au taiat? Nu s-a taiat nimic, s-au luat fondurile alocate pentru 5 tramvaie Bucur LF alocate in bugetul pe anul acesta si necheltuite din cauza incompetentei vechii conduceri. Cu ce e vinovat Consiliul?
Avatar utilizator
Dominatrix
Membru Silver
 
Mesaje: 5718
Membru din: Dum, 07 Mar 2010, 05:10

Re: Sedintele CGMB

Mesajde ionescu63 » Dum, 04 Dec 2011, 21:22

De acesti banii necheltuiti si care s-au mutat la subventii, vorbeam.
Evident ca nu este vinovat CGMB de situatia asta, dar la urma-urmei s-au pierdut acesti bani care trebuiau cheltuiti pentru cele 5 Bucur LF.

Si daca s-ar marii pretul unei calatorii la 1,5-1,6 lei, care nu cred ca este un pret de nesuportat (sunt curios cat este in alte orase din Romania pretul unui bilet la transportul in comun), o parte din banii pentru subventii ar merge la investitii.
Trebuie pastrat un echilibru intre investitii si subventionarea RATB, altfel situatia de fata care oricum nu este foarte buna (mijloace de transport putine si foarte aglomerate, linii de tramvai facute praf, etc.) se poate agrava si mai mult.
ionescu63
Membru Bronze
 
Mesaje: 480
Membru din: Dum, 02 Mai 2010, 19:18
Localitate: Bucuresti

Re: Sedintele CGMB

Mesajde subway guru » Lun, 12 Dec 2011, 19:21

Investițiile Primăriei Capitalei mai primesc 26 de milioane de lei VEZI CE LUCRĂRI VOR PRIMI BANII
12 Dec, 15:28 / Nicoleta Vieru
Consiliul General al Municipiului București a votat luni amendarea bugetului propriu al Municipiului pe anul 2011. Cel mai mult au pierdut RADET și RATB – 23 milioane lei. Banii au fost repartizați la lucrările de infrastructură, printre care Bulevardul Buzești-Berzei-Uranus și Pasajul Băneasa.
http://b365.ro/news/investi ... imi-banii/
Banii vor fi împărțiți astfel, pentru următoarele lucrări:

Străpungere Berzei: 9,84 milioane lei

Pasaj denivelat Băneasa: 10 milioane lei

Pasaj Mihai Bravu: 5 milioane lei

Străpungerea Grigorescu-Dudescu: 1.000 lei

Pasaj Basarab: 225.000 lei

Străpungerea 1 Mai: 1,16 milioane lei

Reabilitare Cartier Creangă Lot III: 3.000 lei

Apărătorii Patriei: 1.000 lei

Achiziții imobile: 1.000 lei

ALPAB – hrană marinari: 30.000 lei

Spitalul OMF – paturi: 76.000 lei.

Banii au fost luați de la Poliția Locală (1,34 milioane lei), din subvențiile de la RADET (20 de milioane de lei) și din subvențiile RATB (3 milioane lei).
Avatar utilizator
subway guru
Membru Silver
 
Mesaje: 12013
Membru din: Vin, 02 Iul 2010, 11:22
Localitate: Underground

Re: Sedintele CGMB

Mesajde sss » Lun, 12 Dec 2011, 19:46

subway guru scrie:Investițiile Primăriei Capitalei mai primesc 26 de milioane de lei VEZI CE LUCRĂRI VOR PRIMI BANII


Străpungerea Grigorescu-Dudescu: 1.000 lei

Pasaj Basarab: 225.000 lei

Străpungerea 1 Mai: 1,16 milioane lei

Reabilitare Cartier Creangă Lot III: 3.000 lei

Apărătorii Patriei: 1.000 lei

Achiziții imobile: 1.000 lei

ALPAB – hrană marinari: 30.000 leiBai, jegosii astia isi bat joc de noi? Strapungerea Grigorescu 10 bulioane, achiziții imobile 10 bulioane ( ce drak imobile de banii astia? ), Pasaj Ciurel ciu-ciu si hrana marinari Herastrau 300 milioane??? WTF, daca prind vre-un consilier, indiferent de culoare, ii sparg fata! :evil:
Avatar utilizator
sss
Membru Silver
 
Mesaje: 537
Membru din: Lun, 03 Mai 2010, 17:15
Localitate: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori