Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Ședințele CGMB

65 posts, 36722 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Ședințele CGMB Utilizator anonim

Din ordinea de zi pentru maine 28 aprilie 2011.

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de cooperare între Municipiul Bucureşti şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, în vederea realizării lucrărilor aferente Staţiei Intermodale din zona Gării Basarab

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Refacerea şi consolidarea în regim de urgenţă a structurii de rezistenţă a Pasajului denivelat suprateran Băneasa, peste CF Bucureşti-Constanţa”

3. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei Hotărâri privind trecerea imobilelor situate în Bucureşti, Str. Gheorghe Ionescu Siseşti nr.2, sector 1 şi Str. Gheorghe Ionescu Siseşti nr.14A, sector 1, din proprietatea statului şi administrarea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, respectiv Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în vederea realizării obiectivului de investiţii „Supralărgire Str. Gheorghe Ionescu Siseşti – B-dul Ion Ionescu de la Brad”

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fundamentare şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi concesionării de servicii privind operarea şi mentenanţa Stadionului Naţional Lia Manoliu

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

Un articol din 30 septembrie:

Cum se desfăşoară o şedinţă normală a Consiliului General al Capitalei: Mai întâi se caută consilierul porno, apoi se trece la ordinea de zi

http://www.gandul.info/news/cum-se-desf ... zi-8812373

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

O noua sedinta CGMB, suspendata din lipsa de cvorum

Sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care avea pe ordinea de zi propunerea privind stergerea penalitatilor datorate ELCEN de RADET, a fost amanata din lipsa de cvorum, la fel cum s-a intamplat cu cea din 17 octombrie.

Continuarea aici

-----------------------------------------

Limbaj de maidan la şedinţa cu aleşii Capitalei: „nesimţitule!” „dar tu cine eşti, mă?”

Consilierii generali ai Municipiului Bucureşti, nervoşi că pentru a doua oară au venit la şedinţă degeaba, s-au dezlănţuit în acuzaţii politice şi limbaj trivial

Se întâmplă a doua oară, la distanţă de o săptămână, când consilierii generali sunt chemaţi de primarul general Sorin Oprescu la o şedinţă extraordinară, iar aceasta se suspendă din lipsă de cvorum. Concret, pentru a nu fi nevoiţi să voteze nişte proiecte cu care nu sunt de acord, cea mai mare parte a consilierilor PDL, grup care deţine majoritatea în consiliul, au chiulit. Motivaţia a fost explicată de Călin Murg, PDL-ist şi el dar obligat să vină la şedinţă de statutul de preşedinte al CGMB: „unii au probleme personale, alţii consideră că au probleme mai importante de rezolvat pentru Bucureşti decât aceste proiecte de pe ordinea de zi”.

După ce s-a făcut prezenţa s-a constatat că doar 17 din cei 55 de consilieri au fost prezenţi, imediat şedinţa fiind declarată închisă. Consilierii nu s-au dat însă duşi cu una cu două şi au luat pe rând cuvântul la microfon, „ca într-o întâlnirea amicală”, cum ei înşişi au declarat.

Continuarea aici.

-------------------------

PDL Bucuresti il ameninta pe Oprescu cu instanta

PDL Bucuresti isi arata indignarea fata de limbajul suburban pe care l-a folosit primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cand i-a numit pe consilierii generali "niste cretini".

"Nu exista nicio logica pentru care primarul general s-a lansat in asemenea declaratii, in conditiile in care consilierii generali ai PDL Bucuresti i-au sustinut toate proiectele importante si de interes public. Singurele propuneri carora consilierii majoritatii din CGMB nu le-au dat curs au fost cele care nu au fost explicate si argumentate suficient si cele aberante, precum ceasurile de aur sau crucea de flori din Piata Unirii", sustin democrat liberalii, din Bucuresti, potrivit unui comunicat remis luni Ziare.com.

PDL Bucuresti ii cere lui Sorin Oprescu sa-si retraga afirmatiile si acuzatiile la adresa consilierilor generali, altfel il vor da in judecata.

Continuarea aici.

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

Propun redenumirea topicului in "Sedintele CGMB si CTUAT".

Fara alte comentarii:

Sedintele unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Bucuresti incep sa fie secretizate

Primaria Capitalei a trecut la secret o sedinta a Comisiei Tehnice de Urbanism, locul unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Capitala (turnuri in centrul orasului, blocuri pe spatii verzi etc). Desi aceste sedinte au fost publice pana acum, la ultima sedinta a Comisiei, care a avut loc miercurea trecuta, nici presa si nici ONG-urile nu au mai fost invitate. De asemenea, pe site-ul Primariei Capitalei nu a mai fost publicat anuntul prin care se publica daca are loc sedinta si ordinea de zi a acesteia. Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, a declarat pentru HotNews.ro ca e posibil ca nici la viitoarele sedinte sa nu mai fie invitata presa si societatea civila. In ultimii ani, HotNews.ro a scris in fiecare miercuri despre proiectele avizate. O parte dintre acestea daunau grav interesului public.

Informatie de context: Sorin Gabrea, seful acestei comisii, este actionar intr-o firma care a participat la proiectarea inelului median al Bucurestiului, proiect discutat chiar la comisia prezidata de Gabrea.

Continuarea aici.

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

Iata ca incet, incet ne apropiem si anul acesta de the most wonderful time of the year. Ma refer - evident - la rectificarea bugetara, sper ca nu va ganditi la altceva ;)
Dar cel putin pentru cheltuielile de investitii ale municipalitatii, se prefigureaza a fi the most horrible time of the year.

http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 111128.pdf

Ce este interesant anul acesta - spre deosebire de alti ani - este tupeul maxim al RATB'ului: dupa ce nu au fost in stare sa cheltuiasca decat 0,43 milioane RON din cele 20,15 milioane alocati pentru investitii, acum au si pretentia ca diferenta  necheltuita, adica aproape 98% din cea rezervata investitiilor, sa le revina ca subventie :!:  :!:  :!:

Inca o data se vede cu ochiul liber acoperirea propriei neperformante si prostii la adapostul subventiilor si calitatea "managementului" marca Adrian Crit, fie-i destituirea usoara... :evil: Cateodata chiar imi doresc sa intre si RATB'ul sub supravegherea atenta a FMI, sa se termine odata cu pomenile astea...

 


Re: Sedintele CGMB fider

Nu voi spune prea multe aspecte legate de rectificarea bugetara si nici nu cred ca are sens. Se stie ce inseamna acest joc cu cifre in practica.

Legat de RATB aceasta este performanta reala si ea a fost mai mereu in acest fel. Banii dati pentru "investitii" sunt mereu alocati degeaba pentru ca nimeni nu are dorinta reala de a stabili concret pentru ce anume sunt alocati si sa conditioneze deblocarea sumelor de prezentarea unui proiect concret. Ultima conducere destituita nu a fost nici mai buna nici mai rea decat altele ci doar osul de ros a fost mai mic. La drept vorbind RATB nu a fost vreodata dupa 1990 cu adevarat performanta decat cu mici exceptii. Vedem copacii dar nu vedem padurea.

Despre FMI cred ca e mai bine sa nu discutam in acest fel superficial. Sa inteleg ca uitam ce "conditii favorabile" au fost convenite de partea romana la privatizarea CFR in urma cu cativa ani, rentabilizarea CFR pentru ultimul acord semnat si cum se asteapta inca una pentru Metrorex sau mai degraba ELCEN Bucuresti. Ultima dintre ele  ar putea sa fie chiar foarte "interesanta" din punct de vedere al grupurilor de interese internationale. A se vedea  tot la capitolul "succes" ce a insemnat privatizarea "Electrica SA" si gestionarea sistemului energetic de catre noua ENEL sau "spargerea" atat a CFR cat si a Electrica in subunitati falimentare ce nu se pot mentine eficient pe cont propriu din punct de vedere economic.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

fider wrote:
Nu voi spune prea multe aspecte legate de rectificarea bugetara si nici nu cred ca are sens. Se stie ce inseamna acest joc cu cifre in practica.

Vai, cat de naiv si de usor tratezi lucruri absolut serioase...
Tu, la tine acasa, cand iti croiesti 'planuri de viitor' tot asa faci?
Zici, vreau sa fac asta, asta si asta, fara sa te gandesti si cum o sa le finantezi?
Ca fara sustinerea financiara, nu e decat gargara, bancuri, iluzii si basme de adormit copii mici...minciunele, minciunici adicatelea...
Cum adica 'joc de cifre', ca doar bugetul nu e bilet de joc la loto... :cry:
e 'commitment'...adica 'angajare serioasa'...a banului public...cu raspundere...
Pe vremea 'cealalta' daca nu 'faceai planul' te zburau de nu te vedeai si mai infundai si puscaria...
Astazi, nimeni nu mai da socoteala de nimic, si li se falfaie la toti, ce daca n-am indeplinit obligatiile bugetare 'asumate', ni se rupe-n paishpe si ne ia boii de la bicicleta...'mu ie' la tot cartieru'...
Vezi ce inseamna lipsa unei legi reale a raspunderii 'factorilor de decizie administrativi' la toate nivelurile?
La 'privati', daca n-ai indeplinit 'sarcinile', te concediaza 'pe loc', fara preaviz si fara drept de apel...
La bugetari...trai neneaca...ca doar cine nu munceste...nu greseste... :cry:

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

@Fider: Legat de investitii tocmai asta e problema: fondurile respective erau pentru constructia celor 5 tramvaie Bucur LF. Aceasta era singurul obiectiv de investitii ramas dupa aprobarea bugetului in primavara. Consulta te rog bugetul aprobat pe care l-am pus la topicul potrivit, in subforumul "Bucuresti Capitala Romaniei". Si vorba lui subway_guru, era un commitment, pe care RATB nu a fost in stare sa il respecte. Da, stiu, mi se va pune placa cu licitatiile intarziate, contestatiile etc. etc. de parca numai la RATB sunt licitatii si a existat o conspiratie "mondiala" impotriva lor si a fostei conduceri in special... Fiecare sa traga ce concluzie vrea...

Despre FMI, desi este off-topic aici, nu stiu de unde ai dedus ca "ii iau in brate". Tot ce am spus este ca ar fi bine sa "arunce un ochi" si in ograda RATB'ului, si intrucat vor vrea sa stie exact ce se intampla cu banii,  nu va mai fi posibil stilul idiot si falimentar din ziua de astazi cu subventii "fara numar" si taloane de pensie "fara numar"... Ceea ce nu cred ca e rau. In plus, la ora asta Romania este "guvernata neoficial" de FMI, si ce zic ei are putere de lege, fie ca ne convine, fie ca nu...

Ce s-a intamplat cu Electrica, si aici avem si alte exemple - Petrom, Distrigaz etc. - nu a fost vina FMI, ci a grupurilor de interese  care "guvernau" Romania la acel moment, mai precis clauzele secrete ce au insotit respectivele contracte de privatizare. Clauze secrete ce vor fi declasificate peste 30, 40 sau 50 de ani. Asta este, toate afacerile statului de drept sunt "transparente", ca orice contribuabil sa stie unde i se duc banii platiti ca taxe si impozite... In concluzie: numai reaua-vointa si prostia post-comunista au dus la falimentul economiei nationale, nu FMI.

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

Proiectul de rectificare bugetara pe 2011, detaliat pe capitole si sub-capitole:
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 111128.pdf
Asteptam minuta de sedinta.

Ce spune deocamdata presa:

Capitala are un nou buget: S-au luat bani de la investiții și s-au dat la RATB și RADET

http://b365.ro/news/capital ... -si-radet/

Oprescu majorează costurile la Pasajul Muncii cu 70%

http://b365.ro/news/oprescu ... cii-cu-70/

 


Re: Sedintele CGMB Dominatrix

Oprescu: Bugetul este o bătaie de joc, îl voi ataca în instanţă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că va ataca în instanţă hotărârea de aprobare a proiectului de rectificare a bugetului Capitalei pe 2011 şi că PDL-ul a confiscat sărbătorile românilor, el referindu-se la un proiect de Crăciun care nu va mai fi pus în practică din lipsă de fonduri, potrivit Mediafax.

Primarul general a susţinut că va ataca în contencios adminsitrativ bugetul aprobat luni seară în CGMB, pentru că "este o bătaie de joc".

Pe de altă parte, viceprimarul Mircea Raicu a ssusţinut că bugetul votat de CGMB permite ca bucureştenii să nu plătească în plus pentru căldură şi transport public.

"Dacă am fi votat bugetul propus de Oprescu bucureştenii ar fi plătit o gigacalorie la preţul de 327 de lei şi un bilet de autobuz la 2 lei în loc de 1,3 lei", a spus Raicu.

Viceprimarul a declarat, după exprimarea votului, că, în momentul de faţă, cheltuielile prioritare sunt cele legate de funcţionarea oraşului, respectiv asigurarea transportului, furnizarea căldurii şi a apei.

Astfel, pentru RADET se vor aloca din bugetul local 15 milioane de lei şi alte 37 de milioane de lei de la Guvern, iar pentru RATB 25 de milioane de lei din bugetul local, astfel ca până la sfârşitul lui decembrie să nu existe probleme de majorare a preţului la furnizarea energiei termice sau pentru transport, a spus Raicu.

Pentru a fi posibile aceste alocări, au fost luaţi bani de la unele unele investiţii în curs, cum sunt pasajul Şerban Vodă, Diametrala Nord -Sud Berzei - Buzeşti. Alte 10 milioane de lei au fost luate de la spitale.

Viceprimarul a subliniat că era un minus de 40 de milioane de lei în ceea ce priveşte fondurile RADET şi l-a acuzat pe Sorin Oprecsu că nu plăteşte ce a promis.

Consilierii municipali au aprobat, luni seară, proiectul de rectificare negativă a bugetului Capitalei pe 2011 cu 207.500.000 de lei, cele mai câştigate fiind RADET şi RATB cărora li s-au alocat bani, în detrimentul unor investiţii. Proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi "pentru".

Sorin Oprescu, a anunţat, luni, că va fi făcută o rectificare negativă a bugetului municipalităţii, de 207 milioane de lei, dar bucureştenii vor avea căldură, întrucât banii pentru RADET au fost daţi în avans.

Viceprimarul Mircea Raicu (PDL) a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că rectificarea în minus propusă de Oprescu înseamnă de fapt tăierea bugetului mai ales în zona serviciilor publice - căldură şi transport, iar Oprescu doreşte să împrumute 800 milioane de euro.

"Oprescu este asemenea socialiştilor din Grecia: s-a obişnuit să trăiască pe datorie. El nu este în stare să producă nimic. Nu a adus niciun fel de fonduri la bugetul local, dar cere din altă parte sau să se împrumute", a adăugat Mircea Raicu, arătând că Sorin Oprescu a reuşit să atragă doar 0,05% din fondurile europene.

Mircea Raicu a mai spus că PDL Bucureşti va propune în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un amendament privind creşterea alocaţiei bugetare către RADET cu 15 milioane de lei şi cu 22 milioane de lei către RATB.

El a spus că, dacă nu vor fi alocaţi aceşti bani, va fi în pericol acoperirea subvenţiei pentru căldură, iar biletele de transport s-ar scumpi de la 1,3 lei la 2 lei.

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 46226.html

 


Re: Sedintele CGMB emilacke

Pana la urma nu stiu cum e mai bine, pret mai mic la carldura si transport sau investitii mai multe in oras? Probabil ca e in functie de bugetul fiecaruia.
Altfel, pasajul Serban Voda? In ce oras?

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Sedintele CGMB sss

Indiferent de persoane si situatii concrete punctuale, principial, nu pot accepta sa aiba prioritate consumul si nu investitiile.  :(

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Sedintele CGMB Dr2005

Problema e că ,,investiţiile" sunt megalomanice şi inutile. S-a tăiat şi finanţarea pentru nu-ştiu-ce brad de Crăciun & co. (ceva din categoria ,,cel mai mare cârnat").

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Sedintele CGMB sss

Hai sa fim seriosi, cel mai mare carnat sa si-l si anume introduca-n propozitie... Investitii megalomanice? Poate zburatoarea subterana, dar strapungerile Ciurel, Delfinului, Vitan-Barzesti, Timisoara, pasajul Mihai Bravu, Presei Libere au sens si sunt necesare orasului... parerea mea! Plus ca numai intr-o tara total handicapata se opresc lucrarile la jumatate, ca s-a inchis robinetul. Pana la urma, orice firma de constructii nu este o caritate, daca exista risc de tzeapa din partea institutiilor, privatul, care de-asta e privat, nu slujbas la stat, se trezeste cinci minute inaintea autoritatilor si da el tzeapa primul. Da, rolul nostru ramane de a-i tine in spinare si pe unii si pe ceilalti... :?

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419390 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use