De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo

54 posts, 27342 views
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo Gabi23

Johnny Răducanu a murit!
Johnny Răducanu, cel mai cunoscut muzician de jazz din România, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 79 de ani. Contrabasist, pianist, compozitor, Răducanu a devenit, cu timpul, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai acestui gen şi mentorul unor tineri talentaţi.
"A murit muzicianul Johnny Răducanu ! Dumnezeu să îl odihnească! La Teatrul Naţional îi incânta pe spectatori cu muzica sa în spectacolul “Dialoguri si fantezii in jazz” avându-l ca partener pe Ion Caramitru!", este mesajul postat pe site-ul Teatrului Naţional.
"În jurul orelor 10.00 a fost înregistrat un apel de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat două echipaje la faţa locului. Primul echipaj care a sosit a constatat că este vorba de o persoană cu stop cardiorespirator. S-au început manevrele de resuscitare, care au fost continuate de echipajul cu medic. După circa 60 de minute a trebuit, din păcate, să fie constatat decesul pacientului, pentru că acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare", a declarat, la Realitatea TV, medicul-şef SMURD, Bogdan Opriţa.
Pe numele său real Creţu Răducanu, Johnny Răducanu s-a născut într-o familie de romi cu tradiţii muzicale de peste 300 de ani.
Johnny Răducanu a fost supranumit "Mr. Jazz Of Romania". A cântat în diferite formaţii, cu cei mai renumiţi muzicieni români. De-a lungul timpului, a concertat pe toate scenele româneşti, dar şi peste hotare în SUA, Germania, Franţa, Elveţia, Anglia, Italia sau Rusia.
S-a impus ca muzician de jazz la contrabas încă de la 19 ani.
În 2005 şi-a lansat cartea "Tara lui Johnny". Presa a scris că Johnny Răducanu suferă de diabet şi este dependent de insulină. În februarie 2006, problemele de sănătate au devenit mai dese, dar maestrul a refuzat internarea în spital.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/johnny-raduca ... z1YOEPgYyY

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo DanCld

Azi a murit Steve Jobs. Nu cred ca mai e mare lucru de spus...

 



Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo iliutu

Ion Diaconescu - Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo Gabi23

Regizorul Liviu Ciulei a murit!
Regizorul Liviu Ciulei a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 88 de ani, în Germania, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Uniunii Teatrale din România (UNITER). Născut pe 7 iulie 1923, Liviu Ciulei a studiat teatrul, la Conservatorul Regal de Muzică şi Teatru din Bucureşti, iar apoi arhitectura.
A debutat ca actor în 1946, jucând rolul lui Puck în "Visul unei nopţi de vară" la Teatrul Odeon din Capitală. Ulterior s-a alăturat echipei Teatrului Municipal din Bucureşti, actualul Teatru Bulandra, unde a debutat ca regizor în 1957, punând în scenă "Omul care aduce ploaia" de Richard Nash.
Liviu Ciulei este director onorific al Teatrului "Bulandra".
Cariera spectaculoasă a lui Liviu Ciulei include peste 20 de filme, la care a lucrat în calitate de regizor, actor sau scenarist, precum şi numeroase spectacole de teatru, unde şi-a pus semnătura ca regizor, scenograf sau actor, aceste producţii fiind recompensate de-a lungul timpului cu distincţii prestigioase.
La experienţa de regizor, actor, scenograf şi scenarist s-a adăugat cea de director artistic, Liviu Ciulei ocupând această poziţie, timp de zece ani, pentru Teatrul "Bulandra" din Bucureşti, dar şi pentru Teatrul "Tyrone Guthrie" din Minneapolis.
De asemenea, Liviu Ciulei a fost profesor de teatru la două universităţi prestigioase: Columbia University şi New York University.
Printre distincţiile obţinute de Liviu Ciulei, se numără premiul pentru regie, la Festivalul de la Cannes, 1965, pentru "Pădurea spânzuraţilor", Globul de Cristal, la Karlovy Vary, în 1969, pentru filmul "Valurile Dunării", Premiul UNITER, în 1996, Premiul de Excelenţă UNITER, 2001, Premiul de Excelenţă în cinematografia română, 2002.
Liviu Ciulei era membru de onoare al Ordinului Arhitecţilor.

http://www.mediafax.ro/cultura-media/re ... t-8900732/

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo nokia2110

A murit Václav Havel preşedintele al Cehoslovaciei între 1989 şi 1993 şi preşedinte al Cehiei între 1993 şi 2003 şi artizanul "Revoluţiei de Catifea" din 1989. Chiar zilele astea am mai citit despre el. Un om adevărat!

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo Dominatrix

Cum obisnuia sa spuna: "Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí".
Dumnezeu sa-l ierte! :cry:

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo Gabi23

A murit dictatorul nord-coreean Kim Jong-Il! Anunţul a fost făcut printre hohote de plîns.

Kim Jong-Il (69 de ani), liderul nord-coreean, a decedat sîmbătă, dar moartea sa a fost anunţată de-abia luni. Dictatorul se afla la conducerea Coreei de Nord din 1994, cînd a preluat puterea de la tatăl său, Kim Il-Sung. Acum, Kim Jong-Un, fiul lui Jong Il, a fost desemnat succesor la conducerea ţării asiatice comuniste.
Un crainic a anunţat plîngînd, la televiziunea de stat din Coreea de Nord, că liderul Kim Jong-Il a decedat pe 17 decembrie, la ora locala 8:30 (ora 1:30 în România), din cauza unei "mari epuizări mentale şi fizice". Kim, care a suferit un accident cerebral in 2008, a murit în urma unui "infarct miocardic sever şi a unei crize cardiace", în timpul uneia dintre vizitele sale pe teren. Cauza decesului liderului a fost confirmată în urma unei autopsii, realizate duminică.

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo Dominatrix

Mii de oameni aducand un ultim omagiu lui Václav Havel, in Piata Wenceslas (Václavské náměstí) :

http://www.novinky.cz/domaci/253897-tis ... havla.html

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo nokia2110

Curiozitate macrabă: va fi îngropat sau icinerat?

 



Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo Onofrei Sergiu-Gabriel

Pentru acei oameni care aleg incinerarea, nu pot de cat sa am un sentiment de...ignoranta!!! Dumnezeu ti-a dat un trup ca apoi dupa ce mori sa ai din ce invia...Daca arzi ca idiotul....chiar ca praful se alege...!!! Ca ortodox, nu voi fi vreodata de acord cu incinerarea. Chiar de nu gasesc loc de veci in orasul meu invocand -vezi draga Doamne- suprapopularea urbei, prefer sa caut si la 700km de orasul natal,...dar sa fiu bagat crestineste in pamant!! Asta consider si asta cred!!!

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo nokia2110

Off-topic: ar trebui să creăm un topic îngropare vs. incinerare, deşi nu cred că am face decât să discutăm în contradictoriu, că nu cred că o să reuşim să ne convingem unul pe altul că "metoda" noastră e mai bună.

 


Re: Personalitati marcante, trecute in lumea de dincolo autob368

A murit regizorul Bitu Falticineanu

Regizorul Bitu Falticineanu, cunoscut pentru spectacolele Revistei romanesti, a murit, a anuntat actorul Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase", citat de Agerpres. Arsinel a spus ca Bitul Falticineanu a murit joi dimineata "dupa o suferinta pe care si-a mascat-o foarte bine timp de aproape 13 ani".

Bitu Falticineanu avea 86 de ani.

"Disparitia lui lasa un mare gol in teatrul nostru. A fost un om care nu a stiut ce este libertatea pensionarii, fiindca atasamentul lui fata de Teatrul 'Constantin Tanase' a fost fantastic. Speram sa avem puterea sa ne mobilizam sa-i continuam activitatea, mai ales ca anul acesta este unul jubiliar", a afirmat Alexandru Arsinel, adaugand ca in 2011 se implinesc 140 de ani de la ''prima manifestatie de revista''.

Pe pagina sa de Internet, teatrul precizeaza: "Teatrul de Revista `C-tin Tanase` anunta cu durere o mare pierdere. Regizorul Bitu Falticineanu a decedat. Odihneasca-se in pace!" De asemenea, sunt prezentate fragmente din spectacolele regizate de Falticineanu.

Agerpres precizeaza ca, la inceputul anului 2011, Falticineanu a aniversat, odata cu premiera spectacolului "Arca lui Nae si Vasile", cel de-al 200-lea spectacol din cariera sa de peste 50 de ani dedicata in exclusivitate Revistei romanesti si Teatrului de Revista.

In stagiunea 2011 - 2012 a semnat regia spectacolelor "Alo, aici e Stroe!" dedicat aniversarii a 105 de ani de la nasterea actorului N.Stroe si a 80 de ani de la debutul celebrului cuplu de comici Stroe si Vasilache si "Veselia nu-i in criza", premiera stagiunii estivale 2011.

Inmormantarea a avt loc duminica, 8 ianuarie, la ora 12,00 la Cimitirul Evreiesc de rit spaniol - Sefard (Sos. Giurgiului, Eroii Revolutiei).

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-111 ... ineanu.htm

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!  :(

 


Go to page:  1 2 3 4
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420577 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use