Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing)

982 posts, 298738 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 71
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective florin

Hoffmeister wrote:
Da, au crescut, dar nu pentru ca s-au inghesuit oamenii sa calatoreasca cu RATB-ul, ci pentru ca pretul e umflat si vor, nu vor, calatorii se cam conformeaza: 1,6 RON suportul + 1,3 RON calatoria. Daca tinem cont de faptul ca majoritatea cumparau bilete de 2 calatorii, ajungem in prezent la un pret de 4,2 RON fata de 2,6 RON in trecut. Aproximat, 4 lei e cam mult pentru realizarile grandioase ale Iepocii CriţA: 850 de autobuze, 350 tramvaie şi 195 de trolebuze.

Multumim din inima partidului!


Nu înţeleg care este marea problemă cu noul sistem, culoarea politică a directorului RATB bănuiesc. În rest, cine circula semi-regulat (deci nu suficient de mult încât să merite un abonament) poate să-şi facă un card activ care e gratis şi doar îl încarcă periodic cu o sumă. Costul cardului de hârtie este doar o metodă de a descuraja folosirea acestuia de către un număr prea mare de călători. Chiar dacă neintenţionat probabil, RATB este "verde"!  :D E mai simplu aşa, e practic ca la cartelele de telefon. Biletele de hârtie erau ca şi cum ai cumpăra credit înainte de fiecare apel.
Iar creşterea vânzărilor este probabil doar temporară, pentru cardul activ există, din câte ştiu, o sumă minimă de încărcat - nu poţi să încarci 1,3 lei, de exemplu. Ăsta ar fi un semn că oamenii au înţeles noul sistem şi s-au adaptat.

 


Re: Stiri, noutati, perspective LArSON

Sunt de acord cu florin legat de sistem, nu e nicio tragedie ca nu se mai vand bilete de hartie.
Marea hotie la noi este ca un bilet este valabil pana la capat de linie si nu 60-90 de minute de la validare indiferent de autovehiculul in care ma sui.

 


Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB ViitorulPrimar

O metoda mai buna de taxare.Taxezi la intrarea in autobuz si la iesirea din autobuz.Astfel se numara numarul de statii care le-ai parcurs si in consecinta ti se ia din portofelul electronic suma corespunzatoare.

 


Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB adn2377

ViitorulPrimar wrote:
O metoda mai buna de taxare.Taxezi la intrarea in autobuz si la iesirea din autobuz.Astfel se numara numarul de statii care le-ai parcurs si in consecinta ti se ia din portofelul electronic suma corespunzatoare.


Corect!

Vad ca la teorie stai bine.

Sa te vad insa cum montezi turnicheti la usile autobuzelor...  :mrgreen:

 


Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB Dominatrix

Lasand gluma la o parte, turnicheti au fost montati pe cateva autobuze DAF care circulau pe liniile preorasenesti tocmai pentru a preveni blatismul.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB Dr2005

Care turnicheţi au dispărut odată cu liniile respective şi autobuzele ce le deserveau. Oricum, nu au fost folosiţi (erau cu braţele strânse).

 


Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB florinmaster

Urcandu-ma in 135 am dat sa validez cardul , validez cardul dar in loc de calatorie placuta mi-a scris "Validati pe propria raspundere"". Chiar nu am inteles de ce a aparut mesajul asta ???

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB V2A

Mesajul apare doar daca se apasa butonul 2 al validatorului inaintea validarii cardului(inseamna mers cu o linie oarecare pe o portiune comuna cu a liniei pe care este facut abonamentul-pentru abonamentele pe 1 sau doua linii).

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB Dr2005

Cum, în general, butonul 2 e blocat by default, apare mesajul ăla inclusiv la abonamentele generale.

P.S.: Dacă aveţi şi portofel electronic şi a apărut mesajul ăsta la validarea abonamentului, nu-l mai apropiaţi încă odată, că vi se scade o călătorie din portofelul electronic.

 



Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB linia 69

Circuland zilnic cu RATB-ul aud tot felul de discutii prin vehicule. Cel mai tare ma deranjeaza cand diverse persoane zic : "ce bilet dupa ce ca vine cum vine sa mai si platesc! " iar din discutiile ce continua intre acesti "calatori" concluzia lor e ca ar trebui ei platiti ca folosesc RATB-ul, iar acesta e de la sine inteles ca e dator sa care oameni gratis. Si mai tare ma enervez cand dragii controlori cer cardul la tot vehiculul mai putin acestor gen de indivizi.

 


Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB florin.lifticariu

Pe liniile de noapte sint valabile abonamentele ? :roll:

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB Mircea G

misterr wrote:
Card dual BCR-RATB

Ceva nu pricep . Ei spun 5% bonus din suma incarcata dar vad ca si pretul abonamentelor este la jumatate . Este ceva gresit ?
Daca in realitate pretul abonamentelor era la jumatate , spuneau asta in reclama idioata pe care o tot auzim , si nu faceau referire doar la acei 5% ....

 


Re: Totul despre cardurile de calatorie RATB misterr

Eu nu văd nicăieri că prețul abonamentelor ar fi la jumătate... Coloana "Preț redus" (în care prețul abonamentelor este la jumătate) se referă la acele categorii sociale care beneficiază de reduceri, nu are nici o legătură cu promoția.

Singura greșeală pe care o văd este inversiunea marcată cu săgeată.


tarife.jpg (33.34 KB; downloaded 8777 times)

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 71
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2295 forum members have written 421881 posts in 5255 topics and 514 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use