Regiunile RomânieiBucovinaJudețul Suceava

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

34 posts, 22101 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Accident spectaculos la Suceava! Un autobuz a intrat într-o farmacie

Şoferul a fost dus de urgenţă la Spitalul „Sf. Ioan“ din Suceava
Ora 19.30: Autobuzul se deplasa pe bulevardul George Enescu, dinspre stația Mărășești către complexul Dorna. Cu aproximativ 30 de metri înainte de intersecția semaforizată din zona Nordic, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar după care s-a lovit violent în vitrina unei farmacii.

La locul accidentului au sosite echipaje ale descarcerării și ambulanței, care au l-au scos din autobuz pe șoferul aflat în stare de inconștiență, transportându-l de urgență la Spitalul „Sf. Ioan“ din Suceava.

Șeful UPU a Spitalului Județean Suceava, medicul Liviu Cârlan a declarat că șoferul este stabil din punct de vedere medical și este conștient. „În acest moment i se fac o serie de teste pentru a stabili ce anume i-a provocat pierderea cunoștinței. Momentan pacientul este suspect de accident vascular cerebral însă nu putem da un diagnostic exact într-un timp atât de scurt“, a mai adăugat acesta.

„Totul s-a întâmplat foarte repede. Când am văzut că autobuzul a ajuns pe trotuar m-am speriat foarte tare, nu știam ce se întâmplă. Am văzut că șoferul era aplecat spre partea dreaptă, după care ne-am lovit de zid“, a declarat Maria Duceac, pasageră în autobuz.

„Ce pot să spun, este un accident nefericit. Șoferul s-a întors chiar astăzi la serviciu după două săptămâni de concediu de odihnă. Nimeni nu a știut că ar fi avut vreo problemă de sănătate, mai ales că atunci când a preluat mașina de la colegul său de pe celălalt schimb, i-a spus că se simte foarte bine. Tuturor angajaților noștri li se fac controale medicale la fiecare 12 luni și nu am avut nici o suspiciune în privința stării sale de sănătate“, ne-a declarat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.

http://www.adevarul.ro/locale/suceava/A ... 52701.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

TPL va avea 10 autobuze noi, din 2018

Conducerea TPL Suceava a trimis o adresa catre municipalitate , prin care solicita achizitionarea a minimum 10 mijloace de transport in comun. Primarul municipiului Suceava , Ion Lungu, a declarat ca din 2018, la TPL vor fi 10 autobuze noi, de marime medie sau mare. "Pe langa cele 40 de autobuze electrice pe care le vom aduce din fonduri europene si cu autobuzele cumparate in anii anteriori, sa putem asigura un transport local normal in municipiul Suceava", a spus primarul Ion Lungu. Suma propusa pentru a fi alocata in bugetul local in 2018 este de 500.000 de lei.

Sursa: http://www.ziare.com/suceava/stiri-actu...18-6948214

 


Re: Stiri, noutati, perspective stefan_br

TPL are montata o camera web prin care cei curiosi pot vedea live orasul Suceava dintr-un autobuz ce se afla pe traseu.

Link: http://www.inbucovina.ro/live/webcam-live-tpl-suceava/

P.S. Camera nu functioneaza mereu.

 


Re: Stiri, noutati, perspective TibiV

De la un benzinar citire...
Se pare ca in SEAP a aparut urmatorul anunt de participare: [CN1000751] "Furnizarea de autobuze electrice de capacitate mica"

Data publicare: 29.05.2018
Data limita depunere: 05.07.2018 15:00
Valoare estimata: 4.738.343,61  RON
Finantare:
    85% - Fonduri prin Programul de Cooperare Elvetiano – Român vizând reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse
    15% - Bugetul Local

Obiectul achizitiei il constituie un nr. de 5 autobuze de capacitate mica, cu propulsie integral electrica. Sa aiba capacitate minima pt. 15 pasageri, din care min. 8 pe scaune.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Anadolu Automobil Rom livrează autobuze electrice Karsan Jest pentru Suceava

Primăria Suceava și Anadolu Automobil Rom S.R.L. au semnat astăzi contractul de achiziție a cinci autobuze electrice Karsan Jest electric.

Contractul face parte dintr-un plan mai amplu de mobilitate urbană inițiat de Primăria Suceava. Cele cinci autobuze electrice noi vor intra în circulație în cel mai scurt timp. Aceste autobuze de capacitate mică vin să completeze și să modernizeze baza tehnică a Societății de Transport Public Local Suceava.

Karsan Jest Electric este unul dinte cele mai noi și mai moderne autobuze electrice de pe piață. Conceput special pentru a suplini transportul urban cu vehicule mari în afara orelor de vârf, Karsan Jest a reușit să se impună pe nu mai puțin de 17 piețe internaționale. Cele peste 6.000 de unități vândute în mai multe țări europene și din Asia sunt o confirmare a calității acestui autobuz urban de capacitate mică. Karsan Jest a fost lansat în 2013 și este un succes confirmat. Ca orice produs bun, Karsan Jest a trebuit să se modernizeze pe parcurs. Astfel, după trecerea la normele de poluare Euro 6 a făcut un pas decisiv în privința ecologiei și a trecut la un grup motopropulsor electric. Acum, poate transporta 22 de călători cu silențiozitate și fără emisii poluante.

Pentru a fi în pas cu timpurile Karsan Jest a primit o motorizare electrică de la unul dintre cei mai experimentați producători europeni de vehicule electrice: BMW i. Constructorul german furnizează ansamblul de acumulatori, electronică și motor pentru Karsan Jest electric. Acest grup motopropulsor a fost deja testat în condiții reale de piață în peste 60.000 de unități la nivel mondial, în cele mai variate condiții de exploatare, umiditate și temperatură. Rezultatul este un ansamblu modern, eficient, fiabil și, nu în ultimul rând, nepoluant.

Primăria Suceava reușește astfel să achiziționeze un autovehicul proiectat special pentru transport persoane, cu un ansamblu tehnic de primă clasă. Călătorii vor beneficia de pe urma confortului din noul Jest electric, iar TPL Suceava va avea costuri minime de utilizare și exploatare a vehiculului.

Anadolu Automobil Rom, importatorul și distribuitorul mărcii Karsan în România, este deja un partener de încredere atât al Primăriei Suceava cât și al Societății de Transport Public Local din Suceava. De-a lungul timpului, Anadolu Automobil Rom S.R.L. a încercat să demonstreze eficiența utilizării autobuzelor electrice în localități. În acest sens, Anadolu Automobil Rom a fost primul furnizor de autobuze din România care a oferit spre testare TPL Suceava un autobuz electric, obținând rezultate foarte bune pentru exploatarea acestuia. De asemenea, Anadolu Automobil Rom a furnizat pentru transportul călătorilor suceveni și autobuze de capacitate mică Karsan Jest, vehicule care se află în exploatare în Suceava.

Despre Anadolu Automobil Rom
Anadolu Automobil Rom S.R.L. este o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național.

Despre Karsan Otomotiv
Karsan Otomotiv a fost înființat în 1966 ca parte integrantă a concernului Koç. Din 1998, compania a fost integrată în Kiraca Holding. Scopul său a fost producția de autovehicule de la autoturisme la vehicule comerciale. Modernele uzine Karsan sunt amplasate în orașul Bursa din Turcia. Aici se produc furgoanele Hyundai H350 pentru Hyundai Motor Compani, minibuze, camioane, autobuzele Menarinibus și gama Karsan, ce include modelele urbane Jest, ATAK și Star.

Sursa: https://www.facebook.com/KarsanRomania/ ... __tn__=K-R

45200405_2223779457878199_3763394750145626112_o.jpg (334.3 KB; downloaded 9961 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Ce reclama ieftina, iar poza aia e cat se poate de fake, de parca circula Karsan in San Francisco https://goo.gl/maps/pLX5tNNEQW32

 


Re: Stiri, noutati, perspective stefan_br

Intentie privind cumpararea a 15 autobuze electrice  de 12m ?



 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Costin wrote:
Ce reclama ieftina, iar poza aia e cat se poate de fake, de parca circula Karsan in San Francisco https://goo.gl/maps/pLX5tNNEQW32


Mai ales ca pe strada respectiva doar se coboara nu se urca. Dar na, poate au vrut sa sublinieze ca are putere masinuta sa urce pana si pe strazile respective.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Trei autobuze Mercedes aduse din Austria vor circula pe traseele TPL din Suceava

De la 1 septembrie, pe traseele TPL din Suceava vor circula încă trei autobuze achiziţionate din fonduri proprii de către societatea de transport public local.
Cele trei autobuze marca Mercedes Benz Citaro, considerate modele de lux în acest domeniu, au fost cumpărate din Austria, de la societatea de transport public local din Viena, unde au circulat până săptămâna trecută. Acestea sunt aduse deja în curtea TPL, iar în perioada următoare vor fi făcute toate actele necesare pentru a putea fi utilizate în transportul public din Suceava, dar şi o serie de mici transformări, impuse de particularităţile locale.
De exemplu, acolo unde au fost utilizate, călătorii urcau doar pe uşa din faţă, pe la şofer, unde validau tichetele de călătorie, aveau de trecut de o barieră unidirecţională, după care ieşirea se făcea doar pe uşile din mijloc şi din spate. O asemenea variantă de lucru este greu de pus în practică acum în Suceava, unde, mai ales la orele de vârf, staţiile sunt pline, iar în autobuze urcă zeci de călători odată.
“Am continuat să investim în suplimentarea parcului auto al TPL deoarece parcul auto existent, în special autobuzele mari, Irisbus Iveco, au o uzură destul de avansată şi peste un milion de kilometri parcurşi de fiecare în parte, încât defecţiunile sunt destul de frecvente. Tocmai de aceea am adus trei Irisbus Agora din Franţa în 2017, încă trei la fel în 2018, iar acum am găsit acest model de autobuze, Mercedes, de o calitate foarte bună, la un preţ extraordinar, de numai 25.000 de euro. Veniturile noastre sunt modeste, mai mult nu ne permitem să cumpărăm anul acesta, deşi ne-am dori, pentru că până vor veni autobuzele electrice prin proiectele demarate de Primăria Suceava, trebuie să ne descurcăm să asigurăm transportul călătorilor, în condiţii cât mai decente. De aceea am şi făcut efortul de a le achiziţiona, astfel ca din toamnă, când copiii revin la şcoală şi creşte numărul de călători, să putem asigura acest serviciu ceva mai bine”, a spus directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc.
Acesta a inspectat personal autobuzele aduse din Austria de către şoferii societăţii, remarcând starea foarte bună a dotărilor acestora, inclusiv tapiseria scaunelor, care este ca nouă, deşi au mai mulţi ani de utilizare decât autobuzele care fac parte din dotarea societăţii.
Un alt paradox este că, deşi autobuzele aduse din Viena au mai mulţi ani de exploatare decât cele Irisbus Iveco cumpărate de Primăria Suceava, numărul de kilometri parcurşi este chiar şi la jumătate, încât uzura acestora este mult mai mică.
“Autobuzele sunt în stare foarte bună de funcţionare, se cunoaşte diferenţa nu doar la aspect, ci şi la dotări, care sunt net superioare, de la aer condiţionat, geamuri heliomate, dar mai ales sistem de încălzire auxiliar, cel mai performant”, consideră Sorin Fodor, şef de coloană la TPL, care a făcut parte din echipa care le-a adus de la Viena.
Teoretic, cu cele trei autobuze Mercedes şi cele şase Irisbus Agora, parcul auto al TPL ar fi de 41 de autobuze de mare capacitate, doar că din cele 32 de autobuze Irisbus Iveco cumpărate de municipalitate, zilnic o parte sunt la ateliere, în reparaţii, încât numărul autobuzelor aflate efectiv în trafic este variabil.

Autor: Cosmin Romega
Sursa:
https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-0 ... in-Suceava

Suceava - 2019_003.jpg (100.74 KB; downloaded 8847 times)
Suceava - 2019_002.jpg (109.24 KB; downloaded 8855 times)
Suceava - 2019_001.jpg (97.82 KB; downloaded 8854 times)

 


Stiri, noutati, perspective Andrei Andraș

Mai exact, sunt din orașul Graz, nu Viena. (probabil în Viena era dealerul, dar din exprimarea deficitară a presei reiese că ele au circulat în Viena). Și dacă niște autobuze fabricate ante 2004-5 încă sunt considerate "autobuze de lux"...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Nu sunt din Graz.

 


Re: Stiri, noutati, perspective punmeister

Ba sunt.
facebook.com/busfotosbygrazer
22104551_1921490608117479_4600169954951999226_o.jpg (140.27 KB; downloaded 8831 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Unde GU de pe nr de inmatriculare reprezinta zona metropolitana Graz (ma rog, ceva de gen nu stiu daca ei ii zic asa). Adica nu Graz orasul dar tot pe-acolo ;) In plus schema de culoare din ce-mi aduc aminte e la fel si in Graz, ceea ce ma face sa ma gandesc ca si la noi ADTPBI ar trebui sa aiba o schema de culoare unitara, turcoaz sau nu.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

38 de refugii noi vor fi montate în oraș:
O nouă etapă din proiectul de modernizare a transportului public din municipiul Suceava urmează să fie implementată, odată cu achiziționarea și montarea a 38 de noi stații de așteptare pentru călători.

Anunțul a fost făcut miercuri, de primarul Sucevei, Ion Lungu:

“Suntem la faza de achiziție a 38 de stații din cele 54 pe care trebuie să le modernizăm, diferența fiind stații mari, existente, pe care le vom moderniza în teren.

Cele 38 de stații noi au tot culoarea verde, în ton cu autobuzele electrice, pentru că suntem un oraș verde, vor fi realizate din material alucubond, vopsite față-verso, ca dotări vor avea băncuțe de așteptare, porturi USB, afișier publicitar și totemuri laterale.

Arată destul de bine aceste stații și sunt o pată de culoare în ceea ce privește transportul public din Suceava”.

Edilul sucevean a precizat că, între timp, a avut loc și ultima licitație din proiectul de modernizare a transportului public din municipiul Suceava, cea de furnizare de echipamente pentru e-ticketing, afișajul în stații și alte componente.

“Au fost depuse două oferte, de către o firmă din Brașov și una din București, sperăm ca măcar una să fie eligibilă, încât să putem achiziționa ce ne trebuie și să conturăm acest proiect în 2021”, a adăugat Ion Lungu.

Achiziția celor 25 de autobuze electrice mari și a altor 17 autobuze electrice de capacitate mică reprezintă doar o parte din proiectul integrat de transport public ecologic al municipiului Suceava, termenul final de implementare fiind 2022.

Sursa: Monitorul de Suceava
Fotografia din articol:
642519mare.jpg (13.62 KB; downloaded 4843 times)

 


 
Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Suceava  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419387 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use