Regiunile RomânieiMaramureșJudețul Maramureș

 

Topic: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie

39 posts, 13355 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Primăria Baia Sprie a lansat o licitație pentru achiziția a 9 autobuze hibrid, cred că de 12m, după capacitate. Bugetul alocat este de 10.901.862,00 RON, cu finanțare europeană prin POR. Nu știu dacă vor fi pentru Urbis sau nu. Ponderea punctajului:
- 50% preț
- 6% consumul de combustibil conform testului SORT-2
- 5% puntea față
- 4% echipare cu bare stabilizatoare
- 4% caroseria autobuzului
- 4% confort termic vara
- 4% confort termic iarna
- 4% termenul de livrare
- 4% perioada de garanție
- 3% raportul dintre puterea motorului și capacitatea cilindrică
- 3% capacitatea de transport
- 3% parbriz (cu separație mediană sau dintr-o piesă
- 2% lățimea ușilor
- 2% impactul de mediu pentru 800 000 km exploatare
- 2% valoarea consumabilelor pentru 60 de luni
Termenele limită sunt următoarele:
- depunerea ofertelor: 31 august
- evaluări: 31 octombrie
Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100099798

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie ticker

Sistemul hybrid e cerut cu motor de minim 10kw in caietul de sarcini, deci e cu dedicatie pentru Citaro hibrid (ceea ce e bine) care are de 14kw, motor diesel de 7.7l si 222kw + cuplu max 1200Nm.

Insa am mai zis si prin alte parti, are si Solaris Urbino un mild hybrid cu motor electric de 11.5 kw, insa doar varianta LE nu LF... poate vor participa cu o varianta noua care sa fie 100% LF (avand in vedere ca au full hybrid 100% LF), pentru ca s-au aratat totusi interesati la o licitatie recenta de hibride, unde nu li s-a acceptat reducerea criteriului de minim 12kw din caietul de sarcini.

Sunt constient ca un mild hybrid aduce beneficii minore, insa daca asa obtii la un cost minimal (putin in plus la pret fata de diesel si mult mai ieftin fata de full hybrid) autobuze de calitate (Cirtaro sau Urbino) finantate nerambursabil, si mai ales in detrimentul criteriului pretul cel mai mic de la licitatiile de la noi care nu aduce cele mai bune autobuze diesel ci cele mai low cost, eu unul ma declar multumit...  :bere:

Si daca tot am apucat sa zic despre Urbino lite hybrid, iata si cateva fun facts:
The main objective of the Solaris research and development engineers, who developed the Urbino Le lite hybrid, was to create a bus capable of consuming less than 30 liters of fuel per 100 km in the Sort 2 test.

The engine is the 4.5-liter Cummins ISBE6. This engine meets Euro VI standards, has 157 kW of power and a torque of 843 Nm. The Urbino Le lite hybrid propulsion system also comes with a small electric machine with a nominal power of 11.5 kW, which has the task of recovering energy during the braking process and supporting the combustion engine when the vehicle starts to move.

The Solaris Urbino 12 Le lite hybrid will be available in the version with two doors in the arrangement 2-2-0. The bus will be able to carry up to 85 passengers, with 41 seats in particular. The front axle of the vehicle is the Zf Rl55 and the engine axle is of the Dana G150 type. The dimensions of the wheels differ from the standard solutions of Solaris city buses. This vehicle comes with wheels with a smaller diameter: 19.5 inches.


Deci in concluie, Urbino Lite Hybrid pica deoarece are motor de 4.5 l si in caietul de sarcini se cere la aceasta licitatie minim 7.5 litri, putere minima de 220 kw@2300rpm si cuplu minim de 1000 Nm@1300 rpm...

Totusi Solaris ofera o gama larga de motoare mai mari, DAF de 10.8 litri care muta si muntii, insa sansele sa faca un prototip pt 8 autobuze sunt mici, si nu se justifica un motor asa de mare, iar cele Cummins de putere de peste 220KW sunt sub 7 litri cilindree.

DAF MX-11 220 (220 kW)
DAF MX-11 250 (251 kW)
DAF MX-11 270 (270 kW)

Atasez si extras din CS.
Caiet de sarcini furnizare-pages-1,8-12,37-41.pdf
Caiet de sarcini furnizare-pages-1,8-12,37-41.pdf (747.99 KB; downloaded 250 times)

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie andreir14

PTMZ wrote:
Nu știu dacă vor fi pentru Urbis sau nu.


Linia 8 a Urbis este cea care leaga Baia Mare de Baia Sprie, fiind operata momentan cu Solaris-urile ex Chur, deci e o posibilitate ca ele sa fie pentru aceasta linie si sa fie date in concesiune la Urbis.

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 10 septembrie.

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Licitația a fost anulată din lipsă de ofertanți.

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie ticker

Sunt curios ce nu le-a convenit celor de la MB la caietul de sarcini...

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Nu cred că problema a fost la CS, ci la buget: la București, după cum am mai menționat prin alte subiecte, un Citaro Hybrid a costat cam 312 000 euro/bucată. Aici, însă, bugetul e de doar aproximativ 252 000 euro/bucată - vorbim de autobuze de 12m, atenție -, ceea ce înseamnă o diferență foarte mare de preț - 60 000 euro/bucată -, deci suma alocată aici pare cam prea mică.

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie ticker

Da, dar la bucuresti trebuie sa de garantie full 8 ani, care costa... Plus depinde ce au mai pus in ele.
Daca ma apuc sa compar comenzile de Citaro Hybrid din Snaia, Oradea si stau sa puric CS-ul s-ar putea sa gasesc pe la 260-280k/buc. Doar ca acu tre sa fug sa stau afara cu copiii.

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Referitor la prețuri la Citaro Hybrid la alte licitații din țară, am găsit doar valori aproximative peste 300 000 euro. În speță:
- Oradea: 313 000 euro, garanție minim 4 ani sau 280 000 km cerută în CS.
- Târgoviște (comanda de 28): 332 000 euro, minim 5 ani garanție.
- Sinaia: 305 000 euro (valoare medie a unui autobuz, calculată din valoarea contractului; valoarea exactă a unui autobuz de 12m nu poate fi determinată, deoarece sunt 2 tipuri de autobuze luate laolaltă), garanție minim 5 ani.

Toate valorile sunt aproximative, fără TVA, calculate la un curs valutar de 1 EUR = 4,8 RON.

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie ticker

Daca mai asteapta putin, pregates Solaris varianta noua de Urbino Mild Hybrid (iar MB va avea concurenta mai mare - poate pun mild hybrid si pe Conecto 2)

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Implementarea sistemului hibrid pe New Conecto ar cam însemna să ne luăm adio de la Citaro la licitațiile din România, având în vedere că la noi se pune accent pe cel mai scăzut preț, iar Mercedes nu s-a băgat până acum la nicio licitație pentru electrice la noi, să vină cu eCitaro. Nu știu cum sunt aceste noi Conecto din punct de vedere tehnic, însă pot spune că la design Citaro mi se pare mai reușit.

În rest, da, mi se pare o veste bună faptul că Solaris a lansat un model mild-hybrid, cred că va fi o concurență veritabilă pentru Mercedes. Întrebarea se va pune, însă, la preț, deoarece ca să se încadreze aici trebuie să aibă un preț destul de mic, comparativ cu cele la care a vândut Mercedes autobuze la alte licitații.

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie ticker

Conecto nu e Citaro, clar, insa trebuie sa te si adaptezi pietii.

Cand era doar Citaro mild hibrid, MB si-a permis sa il aiba doar pe Citaro - are profit mai mare/unitate decat la Conecto.

Daca exista o cerere reala pt Mild Hybrid - iar in Ro se tot cer si sunt si finantabile nerambursbil - atunci trebuie sa puna sistemul mild hybrid si pe Conecto.

Sansele ca Urbino mild hybrid sa fie mai scump decat Citaro mild hibrid sunt foarte mici. Depinde cat de mult adauga la pret solutia aleasa de Solaris pt sistemul mild hybrid. Supercapacitorii de pe Citaro sunt mai ieftini si mai fiabili decat niste baterii.

Astfel adaugarea sistemului mild hybrid pe Conecto nu prea mai poate fi amanata...

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Licitația a fost relansată. Bugetul alocat a rămas neschimbat. Termene limită:
- depuneri oferte: 18 noiembrie 2020
- evaluări: 18 februarie 2021
Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100104608

 


Re: 9 autobuze hibrid noi - Baia Sprie PTMZ

Caietul de sarcini:
caiet de sarcini.pdf
caiet de sarcini.pdf (3.17 MB; downloaded 243 times)

 


 
Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Maramureș  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420530 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use