Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: Accidente și incidente în România

951 posts, 336769 views
 
Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 68
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente și incidente în România TibiV

@Andrei17 & @andrei11,

am spus  ca sensul era corect pentru trenul R16033, Bucuresti-Brasov.
Daca informatia despre tren nu este corecta, atunci da, poate garnitura urca "in fals", pe firul 1, pe sensul Brasov-Bucuresti. Dar ar fi alt tren, si ar fi cam multe erori...
Iar trenul era clar pe firul 1, nu pe firul 2 - dupa cum arata pozitia DN1 langa calea ferata.

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

EA 357 a fost avariată în urma unui accident astăzi:
O autobasculantă a fost lovită de un tren pe raza localității Păltinoasa. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Alin Găleată, accidentul a avut loc astăzi, pe un drum secundar de la intrare în Gura Humorului dinspre Păltinoasa. el precizând că șoferul autobasculantei este conștient și cooperant. În tren se aflau 50 de călători, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentului. Locomotiva trenului s-a defectat, fiind trimisă alta pentru a prelua garnitura de tren. La fața locului a fost trimis și un camion pentru a repune pe roți autobasculanta răsturnată.
Sursa: https://www.svnews.ro/o-autobasculanta- ... to/214143/
EA 357_1.jpeg (62.21 KB; downloaded 5071 times)
EA 357_2.jpeg (53.67 KB; downloaded 5055 times)
EA 357_3.jpeg (65.61 KB; downloaded 5057 times)

 


Re: Accidente și incidente în România BodoMinea

Incendiu în jurul orei 13.30 la un automotor X72500 al Regio Călători de pe ruta București - Brașov.

https://forum.metrouusor.com/ViewTo ... ByPostId

Sursa info: Facebook

Update (include video): https://clubferoviar.ro/regio-calatori-a-luat-foc/

 


Re: Accidente și incidente în România BodoMinea

O mașină a fost lovită de tren în Prahova. Un mort și un rănit.
Un tânăr de 29 de ani a murit și o femeie a ajuns la spital sâmbătă seara după ce o mașină a fost lovită de tren în județul Prahova.

Accidentul rutier a avut loc sâmbătă după ce un autoturism, la o trecere de cale ferată din zona Obor, a fost lovit de un tren operat de Transferoviar Călători care se deplasa pe ruta Măneciu – Ploiești Sud.

Din primele cercetări, o șoferiță în vârstă de 24 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe strada Trandafirilor, sensul către strada Răului, ajunsă la trecerea la nivel de cale ferată, posibil pe fondul nerespectării regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată, a fost surprinsă și accidentată de un tren privat care se deplasa pe ruta Măneciu-Ploiești Sud. Accidentul a fost transmis live pe Facebook, așa cum se poate vedea din filmarea de mai jos.





În urma evenimentului rutier, șoferița a fost rănită grav și a necesitat transportul la spital, informează site-ul local Observatorul Prahovean. Din nefericire, un bărbat în vârstă de 29 de ani, cea de-a doua victimă (pasagerul din dreapta față), a fost declarat decedat.

”La acest moment se desfășoară cercetarea la fața locului, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a anunțat IJP Prahova.

Între timp, circulația feroviară a fost reluată.

Puteți vedea video AICI.


Sursa: Club Feroviar - https://clubferoviar.ro/masina-a-fost-lo ... tren-25/

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Accidente și incidente în România Utilizator anonim

Traficul feroviar e oprit intre Brasov si Predeal din jurul orei 3 dupa un incendiu la EA 089 sau 531 a Unicom intre Timisul de Sus si Predeal, toate trenurile stau prin gari.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Accidente și incidente în România Utilizator anonim

Update 07.35, 16031 este anulat, momentan tot nu a plecat nimic, trenurile stationand in Azuga si Timis si statiile adiacente. Incendiul ar fi la EA 089 pe macazurile de intrare in Predeal.

20200824_075708.jpg (478.07 KB; downloaded 4224 times)

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Accidente și incidente în România Utilizator anonim

Update 08.40 - Au inceput sa vina trenurile dinspre Brasov, 3023 si 1745 inca stau in Azuga.

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Pe https://bzb.ro/stire/locomotiva-in-flac ... al-a154083  au apărut imagini din timpul incendiului:

EA 089 1.jpg (25.35 KB; downloaded 4186 times)
EA 089.jpg (47.16 KB; downloaded 4186 times)
EA 089 2.jpg (49.88 KB; downloaded 4177 times)
EA 089 4.jpg (100.23 KB; downloaded 4183 times)

 


Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Accident grav la Codlea: O tânără șoferiță a scăpat cu viață după impactul cu o locomotivă

Un accident care ar fi putut avea urmări tragice s-a petrecut luni, în jurul orei 13.45, pe strada Târgului din Codlea. Evenimentul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată, implicate fiind o locomotivă și un autoturism. În urma impactului a rezultat o victimă, o tânără în vârstă de 21 ani, conducătoarea autoturismului.

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ. Victima a fost găsită conștientă, a suferit mai multe traumatisme, iar ulterior a fost transportată la spital, a explicat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii accidentului, ne-a spus comisar de poliție Alina Maria Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Sursa: Bună Ziua Brașov
https://bzb.ro/stire/accident-grav-la-co ... -a154323
download.jpeg (91.23 KB; downloaded 3977 times)

 


Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Din cauza a 2 deraieri (R 8023 la București Obor și un marfar al Tim Rail Cargo la Cornuțel Banat), traficul feroviar pe secțiile București Obor - Pantelimon și Reșița Nord - Caransebeș este întrerupt:
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este închis la această oră pe relaţiile Bucureşti Obor - Pantelimon şi Reşiţa Nord - Caransebeş, din cauza deraierii de vagoane din compunerea a două trenuri, un tren de călători R 8023 şi un tren privat de marfă.

Potrivit unui comunicat al companiei, circulaţia trenurilor este închisă la această oră pe relaţia Bucureşti Obor - Pantelimon (şi retur), după ce primul vagon din compunerea trenului de călători R 8023 a deraiat de un boghiu, la ieşire din staţia Bucureşti Obor. Până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat şi retragerea garniturii în staţie, trenurile care aveau plecare din staţia Bucureşti Obor pentru direcţia Constanţa, vor avea ca staţie de plecare/sosire Gara Bucureşti Nord.

De asemenea, la această oră este închisă şi circulaţia trenurilor pe relaţia Reşiţa Nord - Caransebeş, din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuţel Banat, a 12 vagoane şi răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul care aparţine operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate şi circula pe relaţia Reşiţa Nord - Slatina. În cazul acestei deraieri, în perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi a vagonului răsturnat, SRCF Timişoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relaţia Reşiţa Nord - Caransebeş.

"Personalul feroviar al Sucursalelor CF Bucureşti şi Timişoara, pe raza cărora s-au înregistrat cele două evenimente feroviare, va interveni cu trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, iar la finalul intervenţiilor personalul de specialitate va verifica starea liniei şi va interveni pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă", se precizează în comunicatul operatorului feroviar.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de aceste evenimente şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Sursa: Agerpres

 


Re: Accidente și incidente în România BodoMinea




Incident feroviar neobisnuit. Un tren de persoane a fost lovit de un container cazut de pe un camion
Un incident feroviar a avut loc, marti, in zona localitatii clujene Negreni, cand un tren de persoane a acrosat un container care s-a desprins de la un autotren.
"Incident feroviar in apropiere de localitatea Negreni. In urma cu putin timp am fost alertati despre faptul ca un container s-a desprins de pe un autotren si a ajuns in zona caii ferate, un tren personal care circula in acel moment in zona a acrosat containerul respectiv", a anunat ISU Cluj la scurt timp dupa producerea accidentului.
Potrivit sursei citate, nu au fost persoane ranite. Conform IPJ Cluj, traficul feroviar a fost blocat pana la degajarea containerului.

- https://ziare.com/stiri/cfr/incident-fe ... on-1631426

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

EA 593 (GFR) a început să scoată fum în gara Sinaia:

Sursa: https://clubferoviar.ro/incendiu-in-gara ... dxzTLxbo

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Accidente și incidente în România Utilizator anonim

Se afla la SCRL Brasov pentru reparatie.

Gabi23 wrote:
EA 357 a fost avariată în urma unui accident astăzi:
O autobasculantă a fost lovită de un tren pe raza localității Păltinoasa. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Alin Găleată, accidentul a avut loc astăzi, pe un drum secundar de la intrare în Gura Humorului dinspre Păltinoasa. el precizând că șoferul autobasculantei este conștient și cooperant. În tren se aflau 50 de călători, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentului. Locomotiva trenului s-a defectat, fiind trimisă alta pentru a prelua garnitura de tren. La fața locului a fost trimis și un camion pentru a repune pe roți autobasculanta răsturnată.
Sursa: https://www.svnews.ro/o-autobasculanta-s ... /214143/

 


Accidente și incidente în România Andrei Andraș

Accident feroviar, luni dimineață, între Teremia Mare și Comloșu Mare. Din primele informații, un tir a intrat într-un tren. În urma impactului, atât trenul, cât și tirul, au fost cuprinse de flăcări.

UPDATE
Accidentul s-a produs în jurul orei 11:45. În trenul regio care circula pe ruta Nerău – Timișoara Nord se aflau trei persoane, iar în tirul încărcat cu cereale se afla doar șoferul. Toate cele patru persoane s-au autoevacuat și nu necesită îngrijiri medicale. În urma impactului, cabina tirului, condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, care circula dinspre Nerău, înspre Comloșu Mare, a luat foc. La fața locului au intervenit forțe de la Subunitatea din Sânnicolau Mare: o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere, 11 pompieri, un echipaj SMURD, respectiv două ambulanțe SAJ.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftribunasannicolaumare%2Fvideos%2F285438866050530%2F&show_text=0&width=269" width="269" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Sursă

 


Go to page:  1  ... 50 51 52 53 54 55 56  ... 68
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2288 forum members have written 421190 posts in 5246 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use