Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 4

3190 posts, 657028 views
 
Go to page:  1  ... 184 185 186 187 188 189 190  ... 228
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 4 andreiiul

Si azi pe Oltenitei la statia de autobuz Pta Sudului (coborare) s-au apucat sa sparga asfaltul proaspat si sa mute bordurile verticale. Deh, cine stia ca acolo e statie de autobuz. Probabil urmeaza si la Lunca Barzesti.

 


Re: Sectorul 4 survola

URANUS wrote:
Avem semafor montat (nefunctional) si la intersectia Luica cu Resita.

Astăzi funcționa. E binevenit!

 


Re: Sectorul 4 URANUS

Da, si tot de azi functioneaza si cele de la Brancoveanu cu Huedin si de la Turnu Magurele cu Aurel Persu. Cand o sa functioneze si cele de la Monaco Towers o sa dau party :) Nu am trecut prin zona si nu stiu daca functioneaza si cel de la Berceni cu Cretestilor.

In alta ordine de idei pe Drumul Binelui (intre Metalurgiei si Dealul Frumos au inceput sa demonteze vechii stalpi de beton (au mai ramas in picioare vreo 3 sau 4). Vor ramane cei noi de metal cu iluminare LED. Bineinteles, intai au asfaltat trotuarele si apoi au inceput demontarea stalpilor. Banuiesc ca si cei de pe Jilavei vor fi demontati.

 


Re: Sectorul 4 Puss in Boots

Au pus semafor la Cretestilor? wow. Sanse mari inseamna sa fie functional in curand ca altfel nu-l puneau ma gandesc. Si acolo era nevoie mare de asa ceva mai ales pentru cei care vor sa tranziteze Berceniul, se mergea mereu la ciupeala si riscul de accidente era ridicat. Este, adica.
Si beau si eu un pahar pt cele de la Monaco Towers. Intersectia aia e foarte aglomerata si pentru pietoni (dar nu numai) extrem de periculoasa de cand cu largirea strazii. Poate o data cu semaforizarea de la Cretestilor le vor da drumul si celor de la Monaco.
Si ar mai lipsi cred cele de la Popesti Vest nu? Parca trasesera fire pentru asa ceva si erau si niste stalpisori pregatiti pentru asa ceva, sau ma insel?

 


Re: Sectorul 4 URANUS

In legatura cu cele de la Popesti-Vest nu ma pot pronunta, nu am mai trecut prin zona. In viitorul apropiat va trebui montat semafor si la intersectia Metalurgiei cu Cretestilor/Dumitru Brumarescu. Semaforizarea va ajuta mult si autobuzele liniilor 220 si 141 care cu greu reusesc sa faca stanga dinspre Vulcan Berceni spre Metro. Nu vreau sa imi imaginez ce trafic va avea strada aia (Brumarescu) dupa ce se vor finaliza cele 22 de blocuri de 7 si 10 etaje (Grand Krystal Residence). De asemenea si traficul pe Pogoanele si mai ales in intersectia ei cu Luica este din ce in ce mai intens.

 


Re: Sectorul 4 Puss in Boots

Plus largirea de care se vorbeste.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 4 Mircea G

Sa vorbim putin despre o intersectie. Este vorba de Brincoveanu , Alunisului ,Oltenitei , mai precis de virajul la dreapta de pe Alunisului pe sos Oltenitei .
Virajul acesta este periculos pt cine nu cunoaste intersectia si nu este patit .
Venind de pe Alunisului , daca esti pe banda 1 , nu poti vira dreapta , decit daca intri pe banda 2 Oltenitei , din cauza acelui pinten de beton , marcat cu un punct negru pe desen , pinten care este deja " terminat " de cite masini l-au lovit , virind prea brusc .
Daca intri pe banda 2 si " subvirezi " risti sa lovesti pe cel care vine pe banda 2 care si el este obligat , culmea , sa vireze in scurt , ca risca sa se suie pe bordura din stinga din cauza ca drumul se ingusteaza brusc .

Practic soferii sint siliti sa se " suie " unul pe altul .
Intersectia ar trebui reconfigurata , si sa se " rotunjeasca bordura / trotuarul , pe partea dreapta , conform desen cu galben .
Brincoveanu.jpg (335.73 KB; downloaded 2144 times)

 


Re: Sectorul 4 ByOnu

Trotuarele alea au si rol de insula de odihna pentru pietonii care n-apuca sa finalizeze traversarea. Ce solutie ai pentru asta?

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 4 Mircea G

Se reconfigureaza . Ce este acum acolo , este punct negru . la propriu , si o dovedeste bordura facuta tandari .

 


Re: Sectorul 4 Valentin





Ce zici de idea asta? e desenata asa pe fuga, dar ideea ar fi sa ia forma partii de sus a benzii speciale de dreapta. Concomitent cu o VITEZA adaptata, n-ar trebui sa fie aceste "probleme"

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 4 Mircea G

Curba este asa de strinsa incit doar O MASINA poate lua curba , nu doua , dupa cum arata benzile marcate .
Doua masini concomitent , ori se lovesc ori se se suie pe bordura .
Parctic ,schema ta , face intersectia mai aiurea .

 


Re: Sectorul 4 andrei11

:?:
Văd că acolo sunt două benzi, nu se pot trasa săgețile banda 1 la dreapta, banda 2 la stânga ?
Presupun că acum e în felul următor,
- banda 1 la dreapta.
- banda 2 la dreapta / stânga.

 


Re: Sectorul 4 ByOnu

@Andrei, :applause:  :yes:

@Mircea, inteleg ce spui, as vrea insa sa vad varianta ta pentru reconfigurare, deoarece pe cea anterioara te-ai axat exclusiv pe curba carosabila, fara a desena ceva si in interesul pietonilor. ;)

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 4 Mircea G

De pe Alunisului , acolo sint de fapt trei benzi ...
1 si 2 fac dreapta pe Oltenitei , 3 stinga ....
Varianta pietonilor nu am luat in calcul deoarece " pietonul " poate functiona cum vrea el , dar masina nu poate lua o curba cum vrea ea .
Banuiesc ca sint si niste norme de proiectare , dar aici nu s-a tinut cont de nimic ...De fapt s-a tinut cont de " pietoni " sa fie adusi dupa traversare , in mijocul intersectiei ....

 


Go to page:  1  ... 184 185 186 187 188 189 190  ... 228
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419383 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use