MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2052 posts, 564532 views
 
Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128  ... 147
 
 

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

PS4 nu are de ce sa fie interesat de o pasarela la Berceni, pentru ca cei care ar beneficia de pasarela sunt votanti in Popesti, nu in S4.
Mie mi se pare complicat sa faca primariile o investitie in ceva ce nu tine de primarie, chiar daca, teoretic, nu dau niciun ban din bugetul propriu. Astept sa vad cum se va concretiza extensia M2, daca se va face vreodata.

 


Re: Stiri si articole din presa Cristi N

Comparativ cu PMB si cu MT primariilor de sector le raman bani la sfarsitul exercitiilor bugetare asa ca isi permit sa vina cu cofinantarea pentru proiecte.

 


Re: Stiri si articole din presa orex

Daca la MT tine de anualitatea bugetului, daca obiectivul de investitii nu e inclus intr-un proiect, ”fazat” multianual, nu pot fi de acord cu tine in speta PMB. Legea finantelor publice locale nr. 273/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede la art. 58 alin (1) ca excedentul bugetar poate fi utilizat in conditiile stipulate de normativ. Executia bugetara a PMB pe 2019 arata ca 20% din buget nu a fost utilizat. Cred ca-ti mai amintesti de scandalurile cu imposibilitatea sustinerii subventiilor pe fondul subfinantarii PMB in 2019, cand se dorea ”mufarea” la bugetul statului, nu?! E, cifrele vorbesc...https://www.economica.net/execu-ia-buge ... 79763.html.
Deci, bani sunt, vointa mai putin! Si unii si altii isi dau coate, dar cred ca investitiile adiacente prelungirii M2 ar trebui cuprinse-n planul MT! Se pot face viramente, intre bugete, fara probleme!

 


Re: Stiri si articole din presa Cristi N

Chiar zilele astea citisem o stire din acelasi registru: fifi iar umbla cu miloaga la guvern si ameninta daca nu primeste banii doriti.
Legat de celelalte primarii stiam ca au un buget supradimensionat in raport cu primaria generala. Treaba asta era o mostenire de pe vremea cand era baselu primar si legea fusese facuta in asa fel incat sa nu aibe prea multa libertate de miscare.

 


Re: Stiri si articole din presa orex

@Cristi N
Bugetarea poate fi bine facuta, in termeni financiari actualizati, pe proiecte necesare, dar meteahna care persista, cel putin in capitala, e impotenta administratiei in a executa cheltuielile programate! Noroc ca au acesta ”supapa” care le permite reportarea finantelor necheltuite in exercitiul financiar urmator, altfel erau prafff! ;)

 


Re: Stiri si articole din presa Florinds

Cat timp se tot pun copacei si apoi se inlocuiesc cu alti copacei, idem borduri, dale etc., bugetele primariilor sunt supradimensionate sau acestea nu folosesc banii asa cum trebuie (spre reabilitare magistrale RADET de ex.). Cu siguranta ar trebui sa beneficieze oricine altcineva de acesti bani dupa cateva suturi in tribuna ale primariilor.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Pandemia omoara calatoria
https://clubferoviar.ro/epidemia-a-inju ... u-metroul/

Epidemia a înjumătățit călătoriile cu metroul
Numărul de călătorii cu metroul s-a situat în luna martie la jumătate din cel din luna omoloagă a anului trecut.

Potrivit Zf.ro, izolarea a înjumătăţit traficul din staţiile de metrou din Bucureşti: doar 11.000 de călători a fost media zilnică în staţia Aurel Vlaicu, polul corporatiştilor, în martie 2020, faţă de 23.000 anul trecut. Staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera sunt cele care deservesc cea mai mare aglomerare de clădiri de birouri din Bucureşti.

Epidemia a înjumătățit călătoriile cu metroul
Izolarea oamenilor în casă începând cu jumătatea lunii martie a redus la jumătate media zilnică de trafic în staţiile de metrou din Bucureşti comparativ cu luna martie a anului trecut, după cum arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor transmise de oficialii Metrorex.

Compania nu a furnizat datele zilnice, ci doar media lunară. Astfel, dacă în martie 2019, în medie, staţia Aurel Vlaicu, polul corporatiştilor, a fost tranzitată de peste 23.000 de oameni, în martie 2020 numărul a fost de circa 11.000. În celelalte staţii din top zece cele mai aglomerate, numărul mediu de călători a fost sub 10.000 pe zi, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut sărea de 19.000 şi chiar de 20.000. (D.C.)

 


Re: Stiri si articole din presa Cristi N

Sunt sanse destul de mari ca multe firme sa pastreze optiunea lucrului de acasa. Asta poate insemna ca traficul sa nu mai creasca prea curand la nivelul ante-epidemie.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Cu masca si fara masca la metrou
https://clubferoviar.ro/prima-zi-de-ale ... la-metrou/

Poliția ar fi aplicat primele amenzi la metrou din cauza nerespectării noilor prevederi privind starea de alertă. Prima zi de alertă, primele amenzi la metrou. Amenzile riscă să fie abuzive căci prevederile privind starea de alertă vor deveni aplicabile de-abia de luni.

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Articol de doi bani. Nici ei nu știu sigur dacă s-au dat sau nu amenazi  !  :headbash:

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Pana luni nu au baza legala...

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

Scandal la metrou din cauza măștii. Un tânăr a fost încătușat și apoi amendat. Jandarmeria: Bărbatul a devenit recalcitrant

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... nt-1337327

Un scandal a avut loc astăzi la stația de metrou Unirii, după ce un călător care nu avea masca pusă corect a fost luat pe sus de jandarmi.
unei drone
În imaginile transmise de un telespectator se vede cum jandarmii încearcă să îl imobilizeze pe tânărul care avea masca de protecție sub nas, iar acesta se zbate, țipă și încearcă să opună rezistență. Într-un final, militarii reușesc să îl scoată pe tânăr din tren și să îl încătușeze.

În tot acest timp, mai mulți călători îi critică pe jandarmi pentru modul în care acționează.

În imagini se văd și doi polițiști care asistă la operațiunea de imobilizare și care apoi îi urmează pe cei patru jandarmi care îl escortează pe tânăr.

Purtătoarea de cuvânt al Brigăzii speciale a Jandarmeriei, Aktug Nebahat, spune că polițiștii și jandarmii care patrulau la metrou l-au văzut pe bărbatul care nu purta corespunzător masca de protecție și că, atunci când i-au cerut să poarte corect masca, bărbatul a devenit recalcitrant, a fugit pe scările care duc spre metrou și a urcat în trenul care mergea spre stația Tineretului.

„S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării, acesta a opus rezistență, devenind recalcitrant cu forțele de ordine, astfel încât a fost încătușat și condus la poliția metroului”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Bărbatul a fost amendat, a mai spus Nebahat.

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Cititi cu mare atentie nu doar la Covid ci si la M4, e acolo o veste bomba!
:bere:
http://www.metrorex.ro/_read634-1

Recomandari de respectare in continuare cu strictete a masurilor de preventie pentru limitarea raspandirii infectiei cu noul coronavirus
Metrorex atrage atentia tuturor persoanelor care circula cu metroul ca in data de 19 iunie 2020, in Monitorul Oficial, a fost publicat Ordinul comun al ministrului transporturilor, infrastructurii si comunicatiilor, ministrului afacerilor interne si ministrului sanatatii nr. 1082/97/1112/2020 privind masuri si reguli in domeniul transporturilor, pe perioada starii de alerta, pentru prevenirea raspandirii COVID-19, ordin prin care, in cazul Metrorex sunt stabilite masuri si reguli pentru transportul cu metroul:
- pentru accesul in statiile de metrou, pe toata durata sederii in aceste statii si pe toata durata calatoriei cu metroul este obligatorie purtarea mastii de protectie;
- sunt expuse afise de tip ghid cu regulile de baza ce trebuie respectate pe timpul calatoriei cu metroul;
- sunt amplasate autocolante de avertizare pentru distantare sociala la cabinele de acces metrou;
- in dreptul punctelor de vanzare titluri de calatorie si in dreptul automatelor de vandut cartele sunt amplasate autocolante de avertizare pentru pastrarea de catre calatori a distantarii sociale;
- in statiile de metrou, prin intermediul instalatiilor de sonorizare, se fac anunturi cu privire la pastrarea distantei si a respectarii masurilor impuse de autoritati;
- sunt marcate cu un semn vizibil de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, atat pentru transportul in picioare, cat si pentru transportul pe scaune, astfel incat sa se pastreze distanta minima de siguranta intre pasager;.
- trenurile de metrou sunt igienizate zilnic, prin intermediul unei proceduri industriale, denumita nebulizare;
- atat spatiile publice, cat si suprafetele comune cu care calatorii intra in contact, pe timpul calatoriei, se igienizeaza prin utilizarea de solutii biocide pentru dezinfectat suprafete.
Suplimentar, pe langa corespondentele operative cu firmele de paza privind atributiile acestora in domeniul prevenirii raspandirii SARS-CoV-2, se desfasoara intalniri operative la care participa si politia metrou fiind avute in vedere urmatoarele actiuni:
a) personalul de paza existent va fi redistribuit in statiile cu trafic intens de calatori (Piata Victoriei, Piata Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piata Sudului, Eroii Revolutiei, Obor), prin redistribuirea personalului de paza mobil din statiile cu grad de incarcare mai mic. Activitatea se va desfasura zilnic in intervalele orare 07:00-10:00 si 16:00-19:00.
b) Politia Metrou va realiza actiuni de patrulare in cele 10 statii cu trafic intens de calatori (Piata Victoriei, Piata Unirii, Dristor, Nicolae Grigorescu, Eroilor, Basarab, Gara de Nord, Piata Sudului, Eroii Revolutiei, Obor) asigurand echipe cu caracter cvasipermanent in statiile mentionate pentru respectarea regulilor de acces si distantare sociala;
c) monitorizarea traficului se va face pe trei paliere: - la nivelul trenurilor, prin mecanici; - la nivelul statiilor, prin IDM; - la nivel centralizat, prin Operatorii de Circulatie. Situatiile de supraincarcare vor fi raportate de urgenta la Dispecerul Central care va aviza operativ paza si Politia Metrou in scopul ordonarii/restrictionarii accesului in statiile cu probleme.
d) de asemenea, Dispecerul Central dispune efectuarea de apeluri prin instalatiile de sonorizare catre calatori pentru a intelege sa poarte masca, sa pastreze distanta si sa-si limiteze accesul.
e) in situatia in care exista calatori recalcitranti si sunt indicii ca pot aparea situatii conflictuale, organele de politie vor interveni si vor informa operativ structurile de ordine publica abilitate, pentru sprijin.
Vor fi avute in vedere, cu preponderenta, statiile nodale dupa cum urmeaza: Piata Unirii 1 si 2, Piata Victoriei 1 si 2, Gara de Nord 1 si 2, Dristor 1 si 2, Eroilor, Nicolae Grigorescu 1 si 2. In functie de evolutia numarului de calatori si in special in zilele lucratoare, vor fi avute in vedere statiile: Aurel Vlaicu, Pipera, Piata Sudului, Crangasi, Lujerului, Eroii Revolutiei, Obor cu mentiunea ca la schimbul 1 sunt incarcate statiile Piata Sudului si Eroii Revolutiei, iar la schimbul 2 statiile Pipera si Aurel Vlaicu.
De asemenea, corelat cu numarul de calatori, vor fi avute in vedere statiile Aviatorilor, Universitate, Pacii si Basarab.
Reprezentantii societatilor de paza vor fi angrenati cu preponderenta, in cadrul actiunii, pentru gestionarea accesului calatorilor in vederea unui flux controlat. Dispozitivele principale pentru controlul accesului in cele 22 de statii se vor realiza la fiecare acces la nivel vestibul in fata portilor de acces, iar acestea vor fi constituite de firmele de paza sprijinite de politie si jandarmerie, dupa caz. Interventiile pentru aplicarea contraventiilor si restrictionarea accesului se vor face cu sprijinul organelor abilitate (politie, jandarmerie, etc.)
Mentionam ca in aceasta perioada in care traficul de calatori este de circa 250.000 persoane pe zi, sunt in circulatie:
• 29 de trenuri +5 rezerve pe Magistralele 1 si 3;
• 17 si 3 rezerve pe Magistrala 2;
• 4+1 rezerva pe Magistrala 4, cu mentiunea ca, incepand din 15.07.2020, pe aceasta magistrala numarul de trenuri se suplimenteaza de la 4 la 6 prin punerea in functiune a sistemului automat de urmarire a traficului.
Totodata, precizam ca in cele 53 de statii cu 134 guri de acces si pe trenurile aflate in circulatie este asigurat un efectiv de 186 de agenti de paza/ schimb, iar Politia Metrou asigura patrulare cu 18 politisti si 10 jandarmi in sprijin/schimb in toate statiile de metrou, atat in zona de acces, pe peron, dar si in interiorul garniturilor de tren.
Toate aceste masuri au fost stabilite si implementate pentru asigurarea sigurantei sanitare a publicului calator care utilizeaza serviciile Metrorex.
Din evaluarile periodice, facute pana in prezent, s-a constat ca, in cele mai multe cazuri, publicul calator a inteles ca purtarea mastii si pastrarea unei distante fizice sunt masuri prin care isi protejeaza propria sanatate.
In cazul persoanelor care, din diverse motive, nu respecta aceste masuri, echipajele mixte formate din reprezentantii firmei de paza ale Metrorex si cei ai Jandarmeriei le aduc la cunostinta aceste obligatii si le solicita sa se conformeze sau sa paraseasca spatiul statiei de metrou. La sanctiunile aplicate pana in prezent au fost de fiecare data avute in vedere ca ultima solutie amenzile, actiunile derulate de catre organele abilitate avand caracter preventiv.
In ceea ce priveste incidentul din ziua de 13 iulie 2020, din statia Tineretului, mediatizat in presa, in care un pasager nu a respectat masurile de siguranta sanitara (purtarea mastii), mentionam faptul ca dispozitivul de jandarmi, aflat in patrulare in acea zona, a actionat in consecinta si a aplicat masurile prevazute de dispozitiile legale.
Metrorex precizeaza ca impreuna cu organele abilitate vor avea toleranta zero cu privire la incalcarea regulilor si masurilor impuse pentru asigurarea sanatatii celorlalti calatori.
In aceasta perioada dorim sa va asiguram ca ceea ce ne dorim este sa putem oferi publicului nostru calator un transport civilizat si in conditii de securitate sanitara, iar acest lucru il putem realiza doar impreuna, respectand regulile obligatorii de igiena si de respect pentru viata si sanatatea celui de langa noi.

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Pandemia si bugetul
https://clubferoviar.ro/pierderile-la-metrorex/
Pandemia de coronavirus a redus pierderile la Metrorex cu 3,6 milioane de lei

Pandemia de coronavirus a redus pierderile la Metrorex prognozate pentru anul în curs cu 3,6 milioane de lei, echivalentul a aproape 750.000 de euro. Din cauza restricțiilor de circulație impuse prin starea de urgență și, apoi, starea de alertă, au scăzut numărul călătorilor și cheltuielile cu mentenanța trenurilor.

Adrian Bărbulescu

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020 al Societăţii de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA.

Scad pierderile la Metrorex, ca urmare a scăderii cheltuielilor
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2020, privind  rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, societății Metrorex SA i s-a alocat suma reținută în cuantum de 50,7 milioane de lei la capitolul ”Subvenții pentru transportul de călători cu metroul”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ. O primă modificare adusă de BVC rectificat este reducerea veniturilor totale cu 0,12%, din cauza scăderii veniturilor din serviciile prestate, ca urmare a impunerii de către Guvernul României a aplicării unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Pe de altă parte, are loc și reducerea cheltuielilor totale cu 0,21%, ca urmare a scăderii cheltuielilor cu întreţinerea şi reparaţiile (cheltuielile de mentenanță a materialului rulant scad cu 7,421 milioane de lei) având în vedere diminuarea graficelor de circulaţie în afara orelor de vârf de trafic.

”Diminuarea pierderii  cu 1,10%, astfel încât la data de 31.12.2020 societatea a programat o pierdere mai mică decât cea aprobată prin HG nr.257/2020 cu 3.653,21 mii lei”, se arată în documentul citat.

Productivitatea muncii a scăzut, salariile rămân neschimbate
Pandemia de coronovirus de tip nou a avut efecte și asupra productivității muncii, calculată în unități valorice pe total, care a scăzut față de cea realizată la 31.12.2019 cu 19,35% și cu 13,94% față de cea aprobată în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020.

Chiar dacă productivitatea muncii a scăzut, salariile rămân neschimbate. ”Câstigul mediu brut pe salariat, valoarea plăților restante, numărul de personal prognozat la finele anului, numărul mediu de personal,  rămân nemodificați, așa cum sunt prevăzuți în Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2020, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 257/2020”, se precizează în document.

De asemenea, nu se modifică nici sursele de finanțare a investițiilor estimate, în valoare de 989.093.000 de lei. S-a produs însă majorarea  subvenției pentru transportul de călători cu metroul de la 456,3 milioane de lei la 507 milioane de lei.

 


Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128  ... 147
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420962 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use