Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Cluj

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

470 posts, 199704 views
 
Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 34
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

STATIA NAPOLACT SOSIRE A LINIEI 31

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informeaza publicul calator ca, din cauza lucrarilor de sistematizare a intersectiei str. Transilvaniei – str. Fabricilor si a reconsiderarii accesului in incinta Napolact, la solicitarea Politiei Rutiere si a C.N.A.I.R., se desfiinteaza statia Napolact Sosire a liniei 31 (P-ta M. Viteazul – Cal. Baciului).
Debarcarea si imbarcarea calatorilor se va face in statia Napolact (str. Transilvaniei).

Va multumim pentru intelegere.

Sursa: http://ctpcj.ro/index.php/ro/despre-noi ... ei-31/1327

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

LINIA 29

CTP Cluj-Napoca SA, informeaza publicul calator ca, incepand cu data de 22.02.2020, anuleaza cursele efectuate in zilele de sambata si duminica pe linia 29 Sf Ioan – H. Barbusse ca urmare a numarului redus de calatori inregistrati.
Linia va functiona de luni pana vineri.
Va multumim pentru intelegere.

Informatie de pe site-ul CTP CLUJ: http://ctpcj.ro/index.php/ro/despre-noi ... ia-29/1332

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Trei linii noi de troleibuze în Cluj-Napoca! Când vor intra în vigoare

Emil Boc a anunțat că vor fi introduse trei linii noi de troleibuz în Cluj-Napoca până la 1 iulie.

Primarul Clujului a anunțat că până la data de 1 iulie vor fi introduse trei linii noi de troleibuze în întreg orașul. Astfel, cel mai probabil din vară vom aveaLinia 2 pe traseul Mănăștur - Gară, Linia 10 Gheorgheni - Bulevardul Muncii, Linia 14 Mănăștur - Bulevardul Muncii.

„Am decis alături de CTP ca până la 1 iulie să fie introduse trei linii noi de troleibuze care să conecteze diferite părți ale orașului în funcție de necesitățile oamenilor. Vom avea linia 2 care face legătura între Mănăștur și Gară cu intrarea pe Regele Ferdinand, deoarece până atunci se vor finaliza lucrările. Linia 10 va face legătura între Gheorgheni și Bulevardul Muncii, o linie care era înainte de 1989 atunci exista platforma industrială. Linia 14 va fi între Mănăștur și Bulevardul Muncii. Vom analiza și vom stabili traseul pentru fiecare, astfel încât să fie acoperită o zonă cât mai mare”, a spus Emil Boc.

Edilul promite linii noi și în Sopor, Europa sau Făget, dar nu se știe exact când vor fi introduse.

„Sunt și linii noi de autobuze care urmează să fie introduse. Autobuzele școlare au început deja să preia copii din Făget. Acum am cumpărat troleibuze, dar vom avea linii noi care vor conecta Europa de Bună Ziua sau Sopor de Gheorgheni”, a spus Emil Boc.

Sursa informatie: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/7 ... qc5bx.dpbs

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

MODIFICARE TRASEU LINIA 52L

Urmare cererilor locuitorilor din cartierul Someseni Nord, Compania de Transport Public Cluj-Napoca informeaza publicul calator ca, incepand cu 16 martie 2020, traseul liniei 52 L (Str. Bucium – Str. Emerson), la revenire din Emerson, va fi comun cu cel al liniei 36 B (P-ta M. Viteazul – Str. Ion Ionescu de la Brad), dupa cum urmeaza: Str. Ion Ionescu de la Brad – Str. O. Bancila – Str. Morii – Str. Vidrei – Str. Branului – Str. Plevnei.
Statiile vor fi comune cu cele ale liniei 36 B.

Informatie de pe site-ul CTP Cluj: http://www.ctpcj.ro/index.php/ro/despre ... a-52l/1335

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

De pe paginad e Facebook a Primariei Turda:

În urma scăderii semnificative a numărului de călători în contextul pandemiei de coronavirus, TUP își reduce activitatea și își modifică orarul de funcționare.

Astfel că, de mâine, 20 martie, autobuzele vor circula după orarul de sâmbăta.

De asemenea, pentru siguranța șoferilor s-a stabilit că accesul în autobuze va fi permis doar prin ușa din mijloc și din spate a autobuzelor.

Reamintim călătorilor să folosească dezinfectatul pentru mâini, atât la urcarea, cât și la coborârea din autobuze, să nu își depoziteze bagajele pe scaune și în măsura în care este posibil să păstreze o distanță cât mai mare unul față de celălalt.

Link: https://www.facebook.com/PrimariaTurdaO ... 4107115240

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Din urma cu cateva zile anuntul de pe site-ul CTP Cluj:

SE SUSPENDA TEMPORAR TRANSPORTUL PE LINIA 25N

CTP Cluj-Napoca SA informeaza publicul calator ca, incepand cu data de 21.03.2020, ca urmare a instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, se suspenda temporar transportul de noapte pe linia 25 N(str. Unirii – str. Bucium).

Va multumim pentru intelegere.

Link: http://ctpcj.ro/index.php/ro/despre-noi ... a-25n/1336

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert

Se mai stie ceva de licitatia pentru autobuze scolare. Care era termenul limita pentru depunerea ofertelor?

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Din ultimele mele verificări pe SICAP, nu a fost lansat nimic în acest sens încă.

 


Re: Stiri, noutati, perspective 1689

ticker wrote:
[...]

Schema Clujului e mult mai OK, sa nu mai zic ca peste 90% din parcul rulant o are (inclusiv unele din cele vechi cum sunt MAN-urile Lion's City).
[...]


Este de admirat ca - in Cluj - se fac eforturi pentru uniformizarea schemei de culoare.

Ca, poate, nu e cea mai fericita combinatie - asta e cu totul si cu totul alta discutie.

Mie, personal, mi se pare cel putin comica.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert

Este o culoare apolitica :))

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert

Doar jumatete din flota e aceiasi culoare. Mai avem albe Astra busurile si troleibuzele deci vreo 100, toate tramvaiele mai putin 5, toate Renaulturile second, doar ultimele achizitii second de dupa 2015 au fost revopsite: Scania si Manuri.

 


Re: Stiri, noutati, perspective andrei11

Alin Tișe dă detalii despre trenul metropolitan din Cluj și parcarea de la Aeroportul Avram Iancu
“Priorităţile Primăriei sunt şi priorităţile CJ. Cu alte cuvinte, ambele obiective, pe care Primăria le gestionează ca titular, împreună cu celelalte comune din zona metropolitană, vor fi susţinute şi cofinanţate şi de noi, în măsura în care se va ajunge la momentul respectiv. Pentru partea de park and ride, CJ urmează să suporte în integralitate cheltuiala, pentru că este un teren al CJ, urmând ca Primăria să asigure mijloacele de transport, o staţie. Anul acesta deja a sosit proiectul tehnic, le analizăm şi le vom prezenta şi public, ne apropiem de licitaţie. Vedem în ce măsură vom avea bani pentru aceasă soluţie”, a declarat Alin Tișe pentru Ziua de Cluj.
Trenul metropolitan din Cluj, pe infrastructura existentă a CFR SA
Șeful CJ s-a referit și la proiectul trenului metropolitan din Cluj. ”Legat de trenul metropolitan, va avea partea lui supraterană, care va folosi infrastructura deja existentă a companiei CFR SA. Bucăţile de suprateran vor putea fi realizate în perioada avansată de Primărie pentru că, în rest, discutăm de o cale ferată existentă”, a declarat Alin Tişe.

Facilitatea park & ride va ocupa 30 ha, principalul scop fiind de a decongestiona traficul prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul municipiului. Investiția, care urmează să fie realizată împreună cu Primăria Cluj-Napoca, prevede amenajarea de stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing, realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferente.

Pe de altă parte, Primăria Cluj-Napoca a semnat un contract de 35,9 milioane de lei (7,4 milioane de euro) cu asocierea SWS Engineering (Italia) – Systra (Franţa) – Metrans Engineering (România) pentru studiile de prefezabilitate şi fezabilitate în vederea realizării proiectului ’’Metrou şi tren metropolitan Cluj’’.

În ceea ce priveşte termenele din contract, pentru metrou studiul de prefezabilitate va fi livrat în cinci luni, planul urbanistic zonal (PUZ) în 16 luni, iar studiul de fezabilitate în 26 de luni. Pentru trenul metropolitan, au fost stabilite următoarele termene: la finele lunii a 12-a pentru PUZ şi la finele lunii a 14-a pentru studiul de fezabilitate final (inclusiv acordul de mediu, documentaţia pentru exproprierea terenurilor şi alte reglementări).

Proiectul de investiţii va fi realizat în două etape. Prima prevede realizarea trenului metropolitan pe infrastructura actuală, iar în cea de-a doua va fi realizat metroul pe axa vest-centru-est care va deservi principalele puncte de interes, pornind din Gilău până la Podul Ira din Cluj-Napoca, pe o distanță de 16 km.
Articolul

 


Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Va fi introdusă o nouă linie CTP pentru floreșteni

O nouă linie de transport în comun va fi introdusă pentru locuitorii din comuna Florești. Aceasta va deservi străzile Valea Gârbăului – Răzoare – Tăuți – Sub Cetate. Anunțul a fost făcut de primarul Horia Șulea, pe pagina sa de Facebook.

„Așa cum am promis, se introduce transportul public de persoane pe V. Gârbăului – Răzoare – Tăuți – Sub Cetate. După ce în primavara acestui an, străzile de pe mare parte din traiectul Drumului de Ocolire Sud au fost asfaltate o dată cu marcajele rutiere s-au trasat și stațiile de autobuz”, a transmis primarul Horia Sulea.

Traseul noii linii de autobuz ar urma să fie Strada Bucium (cartier Mănăștur) – VIVO – Valea Gârbăului – strada Răzoare – strada Tăuți – strada Sub Cetate, limita vestică a fostului Poligon, capăt de linie. Numărul noii linii de autobuz nu a fost încă stabilit, dar probabil va fi M27, a mai spus primarul.

Sursă -> MonitorulCJ

 


Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Programul „Autobuze școlare” se extinde

Din anul școlar 2020/2021, Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca extind programul „Autobuze școlare” cu noi trasee dedicate transportului în siguranță al copiilor către și de la școală. Noile rute pentru elevi vor conecta zonele Lombului și Iris cu zona centrală, precum și strada Făget (vila Tușa), respectiv zona Eugen Ionesco de Piața Avram Iancu /strada Dorobanților. Poliția Locală va asigura în continuare prezența a cel puțin unui polițist local în fiecare autobuz școlar, pentru ca elevii să se deplaseze la școală în deplină siguranță. Polițiștii locali asistă copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii, după care aceștia sunt preluați de profesori.

Mai multe informații despre noile rute disponibile pentru elevi începând din 14 septembrie:

Traseul E13
TUR: „La Ciuperca” - strada Giordano Bruno - strada Partizanilor - strada Lombului - strada Corneliu Coposu - strada Giordano Bruno - strada Piața Gării - strada Ion Luca Caragiale - strada Horea - strada Regele Ferdinand - strada Memorandumului - strada Petru Maior - strada Republicii - strada Avram Iancu - strada Universității - strada Mihail Kogălniceanu - strada Baba Novac - Bulevardul Eroilor - Calea Dorobanților.
RETUR: Strada Avram Iancu - strada Universității - strada Mihail Kogălniceanu - strada Baba Novac - Bulevardul Eroilor - Calea Dorobanților - strada Anghel Saligny - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - strada Regele Ferdinand - strada Horea - strada Piața Gării - strada Giordano Bruno - strada Partizanilor - strada Lombului.

Traseul E14
TUR: Strada Câmpina - strada Fabricii - strada Sobarilor - strada Ovidiu - strada Iris - strada Nicolae Romanul - strada Gheorghe Asachi - strada Oașului - strada Traian - Pod Traian - strada Regele Ferdinand - strada Memorandumului - strada Petru Maior - strada Republicii - strada Avram Iancu - strada Universității - strada Mihail Kogălniceanu - strada Baba Novac - Bulevardul Eroilor - Calea Dorobanților.
RETUR: Strada Avram Iancu - strada Universității - strada Mihail Kogălniceanu - strada Baba Novac - Bulevardul Eroilor - Calea Dorobanților - strada Anghel Saligny - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - strada Cuza Vodă - Piața Mihai Viteazul - strada Decebal - strada Oașului - strada Gheorghe Asachi - strada Nicolae Romanul - strada Iris - strada Ovidiu - strada Sobarilor - strada Fabricii - strada Câmpina.

Traseul E10 se prelungește din strada Observator pe strada Eugen Ionesco până pe strada Făget (Vila Tușa).

1.jpg (215.84 KB; downloaded 2988 times)

0.jpg (320.3 KB; downloaded 2988 times)

Sursă -> Emil Boc

 


Go to page:  1  ... 22 23 24 25 26 27 28  ... 34
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Cluj  • 
Choose destination

Since our 2282 forum members have written 421055 posts in 5245 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use