Regiunile RomânieiBucovinaJudețul Suceava

 

Topic: Autobuze electrice noi (achiziție primărie)

26 posts, 13279 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

Azi a fost semnat contractul. Comunicatul primarului Ion Lungu de pe Facebook:
Am semnat în această dimineață contractul privind achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 12m cu firma câștigătoare a licitației SC BMC TRUK&BUS S.A. cu sediul în România pentru suma de 47.775.700 lei fără TVA.

Valoarea estimată a licitației a fost de 57.180.000 lei fără TVA.

Autobuzele sunt produse de ZTE un concern din China, bateriile și puterea de 340 kW, autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani, 79 locuri din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere, afișaj electronic, sistem de locație AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Termenul de livrare este de 6 luni pentru primele 15 autobuze, celelalte 10 autobuze vor sosi în termen de 12 luni de la data semnării contractului.

Avem convingerea că până la sfârșitul lunii octombrie 2020 vor ajunge primele 15 autobuze electrice.

Doamne ajută!

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

Văd că primăria nu se lasă. Să sperăm că a 3-a oară e cu noroc. Au relansat iar licitația pentru electricele de 6m, doar că de această dată e sub forma unui acord-cadru: minim 10, maxim 17 bucăți. Bugetul alocat a urcat la un minim de 11 053 110 RON pentru 10 autobuze, maximul pentru toate 17 fiind de 18 553 800 RON. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 aprilie, iar cel al evaluărilor e 21 august. Link SICAP: https://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100091082

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

Ofertant unic: ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L.

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) deprodio

Celelalte 5 minibusuri electrice circula?

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) ticker

PTMZ wrote:
Autobuzele sunt produse de ZTE un concern din China, bateriile și puterea de 340 kW, autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani...]


Garantie 10 ani la baterii e ceva...

Din articolul din sursa de mai jos:
„Aici am primit o veste bună că toate cele 25 de autobuze licitate pot să ajungă în luna septembrie 2020. Am stabilit culoarea autobuzelor care va fi Yelloe Green 6018, verzui deschis, având în vedere că orașul Suceava este oraș verde. Autobuzele vor avea o singura culoare”, a precizat primarul Sucevei. El a vizionat și un autobuz adus de la ZTE, care a fost licitat și va fi adus la Suceava.


si cam asa arata jucaria (a se ignora primarul din poze):









Sura poze: https://www.svnews.ro/ion-lungu-a-inspe ... to/203904/

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) punmeister

Si Ebusco ofera 10 ani garantie pe baterii, ca majoritatea producatorilor de e-busuri cu baterii tip LiFePO4.

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

Evaluarea tehnică pentru minibuze s-a încheiat miercuri. Licitația se află în evaluare financiară.

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

S-a încheiat evaluarea financiară astăzi, iar Anadolu a fost selectat câștigător.

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

Ieri a fost semnat contractul:
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în această dimineață a semnat acordul-cadru pentru furnizarea de autobuze electrice, cu lungimea de 6m.

Acordul a fost semnat cu firma care a câștigat licitația, S.C. “Anadolu Automobil Rom” S.R.L.

Valoarea estimată a acordului-cadru este de 19.713.412,5 lei pentru un număr de 17 autobuze.

Durata contractului este de opt luni.

Primele zece autobuze vor fi livrate în maxim șase luni de la semnarea acordului, a precizat Lungu.

După semnarea actului adițional la contractul de finanțare se va încheia al doilea contract subsecvent pentru celelalte șapte autobuze electrice.

Sursa: News Bucovina.

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) CiprianTRB

Au apărut doua poze din portul Constanța cu primele autobuze electrice ZTE pentru Suceava.
FB_IMG_1599040881446.jpg (73.17 KB; downloaded 3520 times)

FB_IMG_1599040877872.jpg (74.04 KB; downloaded 3518 times)

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4524738552

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

Și un articol din presa locală:
Primarul Ion Lungu a anuntat miercuri, 2 septembrie 2020, ca autobuzele electrice care vor circula pe strazile Sucevei au ajuns deja in Romania, urmand ca in cateva zile acestea sa ajunga la Suceava.

”Au ajuns autobuzele electrice pe pamant românesc! Sucevenii le asteapta cu nerabdare! NE TINEM DE CUVÂNT!”, a declarat edilul Sucevei.

Primarul Lungu anuntase inca de la inceputul lunii august ca 25 de autobuze electrice pe care Primăria municipiului Suceava le-a contractat în urma unei licitații și care sunt realizate de un mare producător chinez vor veni la termen, adică până pe data de 25 septembrie.

Autobuzele sunt produse de firma chinezească ZTE – care a fost terț susținător pentru BMC TRUK&BUS SA la licitația organizată de Primăria Suceava – bateriile și puterea de 340 kw, autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani, 79 locuri din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere, afișaj electronic, sistem de locație AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru dizabilități.

Suceava a avut o strategie sensul de a cumpăra autobuze electrice pe fonduri europene – un memorandum fiind semnat în primăvara lui 2012 la Lisabona cu alte nouă orașe din diverse țări ale Uniunii Europene – dar au apărut întârzieri cauzate în primul rând de procedurile guvernamentale. De aceea, semnarea contractului de finanțare a fost amânată până în 2019 și de abia în a doua jumătate a anului trecut au putut demara licitațiile legate de dotările și lucrările din proiectul de introducere a sistemului de transport electric. Noul sistem de transport public nu are doar cele 55 de autobuze electrice, ci și stațiile de călători vor fi noi și prevăzute cu sistem electronic de informare a călătorilor, urmând a fi implementat sistemul e-ticketing. De asemenea, noul sistem de transport public va avea în vedere și o nouă autobază a diviziei electrice a TPL, cu tot cu modernizarea străzii ce duce spre respectiva autobază.

Practic, cele 25 de autobuze electrice vor constitui – alături de alte 15 pe care Primăria le va primi în urma unei licitații derulate însă de MLPDA – al doilea parc de autobuze în Suceava, după cel de 33 de autobuze Iveco Irisbus care a fost adus în 2005 – 2006. Celor 40 de autobuze electrice mari li se vor adăuga încă 15 autobuze electrice mici (lungimea de aproximativ 6 metri) din care 5 au fost cumpărate pe fonduri elvețiene iar altele 10 prin fonduri europene.

Odată cu intrarea în funcțiune a autobuzelor electrice vor scădea de șapte ori cheltuielile cu combustibilul, ceea ce va duce la scăderea costurilor și, implicit, posibilitatea de creșteri salariale la TPL în paralel revenirea la prețul de 2 lei pentru biletul de călătorie și acordarea de gratuități la transport elevilor, studenților și pensionarilor. În prezent, pe fondul creșterii cheltuielilor cu carburanții și a unei reduceri a numărului de călători, TPL nu se află într-o situație financiară din cele mai bune.

Sursa: Obiectiv de Suceava.

Și o poză din față, preluată din articol:
https://www.google.com/amp/s/www.obiecti ... ant/amp/
autobuze-1-e1599043903282.jpg (46.75 KB; downloaded 3470 times)

 


Re: Autobuze electrice noi (achiziție primărie) PTMZ

Au ajuns ieri la Suceava primele 13 autobuze:
Autobuzele electrice mult așteptate de suceveni au ajuns la Suceava.

Marți dimineață, mai multe convoaie de trailere, pe care erau încărcate autobuze electrice verzi, marca ZTE, au putut fi observate prin oraș, acestea traversând municipiul pe artera principală, în drum spre baza auto a diviziei electrice de transport public local, amenajată în Burdujeni Sat, în capătul străzii Căpitan Grigore Andrei.

Practic, în cursul zilei de marți au ajuns la Suceava 13 dintre cele 25 de autobuze electrice, restul de 12 urmând să ajungă în câteva zile.

Primarul Ion Lungu a anunțat pe 2 septembrie faptul că autobuzele electrice au ajuns pe pământ românesc, fiind descărcate în portul Constanța.

Toate autobuzele electrice sunt duse la noua autobază pe care municipalitatea suceveană o face pentru divizia de transport electric, acolo fiind deja amenajate 28 de stații de încărcare pentru aceste vehicule.

Pentru utilizarea acestora în transportul public de persoane mai sunt necesare o serie de avize și înmatricularea lor, dar conducerea Primăriei Suceava ar vrea ca acestea să fie puse la dispoziția TPL chiar de săptămâna viitoare.

Cele 25 de autobuze electrice de capacitate mare au fost achiziționate prin licitație de către Primăria Suceava, printr-un proiect cu finanțare europeană, alte 15 autobuze mari fiind licitate într-un proiect comun cu Ministerul Dezvoltării. Încă 17 autobuze electrice de capacitate mică, la fel cu cele 5 cumpărate anterior din fonduri elvețiene, vor completa divizia electrică a TPL. Autobaza unde au fost duse este realizată tot cu fonduri europene, în cadrul unui proiect complex, care include și modernizarea a 47 de stații de așteptare pentru călători, un sistem modern de înștiințare a călătorilor referitor la mijloacele de transport care se află pe traseu și un sistem de e-ticketing.

Sursa: Monitorul de Suceava

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Suceava  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419386 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use