Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: ARHIVĂ: Știri din București (2015-2020)

1780 posts, 787926 views
 
Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri din București Alex21

Din seria #45XX

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Știri din București V2A

Autobuzele care duc în carantină pasagerii de pe Aeroportul Otopeni, pline de ambalaje și resturi de mâncare. Călătorii nu au voie să-și facă nevoile decât pe câmp





Unele autobuze STB care îi preiau de pe Aeroportul din Otopeni pentru a-i duce în provincie pe românii care vin din zonele roșii afectate de coronavirus ajung la destinație pline de bidoane, ambalaje, resturi de mâncare, mănuși chirurgicale și măști sanitare aruncate la întâmplare. Pe de altă parte, pasagerii sunt extrem de frustrați că nu au unde să arunce deșeurile, iar autoritățile nu îi lasă să-și facă nevoile decât în câmp.

În urma unui contract încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Transport București (STB SA), câteva dintre autobuzele care până de curând îi transportau pe bucureșteni au fost implicate într-o nouă misiune. Sunt folosite pentru a-i duce pe românii care aterizează pe Aeroportul „Henri Coandă” din zonele roșii spre locurile unde conaționalii noștri sunt nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile.

Până acum șoferii STB au efectuat curse spre Constanța, Galați, Tulcea, Harghita, Covasna, Timișoara, Mehedinți, Suceava, Iași, Giurgiu, Teleorman și Dâmbovița.



Unii dintre cei plasați în carantină, pe lângă comportamentul și limbajul vulgar, au făcut și foarte multă mizerie în mașini. Efectiv, după ce mâncau, mulți dintrei pasageri aruncau pe jos ceea ce le rămânea. Fie ca ne referim la ambalaje, resturi de mâncare, bidoane de apă și de iaurt, sau la servetele folosite, măști medicale și mănuși chirurgicale.



Într-una dintre poze se poate vedea clar imaginea „nepăsării”. Între un geam și o bară de susținere au fost înghesuite nu mai puțin de: șase bidoane de iaurt, un bidon de apă, două ambalaje din plastic și niște mănuși.

Șoferii STB consulatați de G4Media.ro spun că mulți dintre cei preluați de la aeroport s-ar fi „răzbunat” în această manieră din cauza faptului că autoritățile le-au permis să își facă nevoile doar în câmp. Presupunând că ar fi vrut să-și strângă mizeria făcută, tot șoferii STB spun că mulți dintre pasageri nu aveau efectiv în ce să pună ambalajale. Aveau doar hainele de pe ei și cel mult o geantă mică sau o borsetă pe umăr.

Potrivit INSP, ţările considerate ”zone roşii” ca urmare a cazurilor de coronavirus sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia. Cetăţenii români care se întorc din aceste intra în carantină instituţionalizată 14 zile.

https://www.g4media.ro/autobuzele-care- ... -camp.html

 


Re: Știri din București Costin

Pai daca au folosit autobuze urbane pentru transport regional, mi se pare absolut normal si eu personal nu invinovatesc deloc calatorii. Autobuzele nu au nici macar cosuri de gunoi, de toaleta nu zic nimic. Pe langa faptul ca sunt complet nesigure la viteze mari. Efectiv nu inteleg ce se asteptau sa faca, sa stea toti cu gunoiul in brate sau in buzunare? Greseala autoritatilor, ca autobuzele sunt complet nepotrivite pentru asemena curse.

 


Re: Știri din București orex

Cu parere de rau, asta se circumscrie situatiei globale, nu-i un caz izolat. Mizeria asta o putem vedea cu totii, zilnic, in proximitatea supermarketurilor. In prezent, pe tot mapamondul, inclusiv materialele sanitare (manusi de unica folosinta, masti), sunt aruncate alandala! :oops: Ne-a penalizat ”TERRA”, de nenumarate ori, pana acum, dar si cand o sa ne dea cartonasul rosu va fi vai s-amar!  :cry:

 


Re: Știri din București aztec

Dar un sac de gunoi atarnat de bara aia nu putea sa puna la dispozitie STB?
Ca se desinfecteaza mai usor un autobuz ca un autocar e evident...

 



Re: Știri din București mirceade

Vreau doar să menționez că problema nu e că nu sunt coșuri de gunoi în autobuze. Semn de civilizație este să nu existe decât foarte puține coșuri de gunoi, în general. Coșurile de gunoi atrag mizeria. În Tokyo, șoc și groază, sunt foarte, foarte rare coșurile de gunoi (știu lamentările standard, ce exemplu am ales și eu...).

 


Re: Știri din București koala1712

trebuie raportat la civilizatia noastra. de la romani nu poti sa ai pretentia asta si puteau fi prevazute foarte usor autobuzele cu un sac de gunoi ca nu e mare filozofie

 


Re: Știri din București orex

...scofala ;)

 


Re: Știri din București Dragos31

Liniile 138, 178 și 278 vor funcționa, temporar, numai până la stația „Complex Comercial Militari”

În vederea desfășurării unor lucrări de asfaltare pe Str. Apeductului (pe tronsonul cuprins între Str. Rezervelor și Str. Tineretului), în seara zilei de marți, 14.04.2020, după ora 22:30, liniile de autobuz 138, 178 și 278 vor funcționa pe trasee modificate, astfel:
Autobuzele liniei 138 vor circula pe traseul de bază între stația terminal „Piața 21 Decembrie 1989” și stația „Complex Comercial Militari”, după care vor întoarce în incinta complexului, apoi pe traseul de bază.

Autobuzele liniei 178 vor circula pe traseul de bază între stația terminal „Sala Palatului” și intersecția Str. Osiei/ Aleea de acces în Complexul Comercial Militari, apoi până la stația „Complex Comercial Militari” (aferentă liniei 138), după care acestea vor întoarce spre Bd. Iuliu Maniu și vor urma traseul actual.

Autobuzele liniei 278 vor circula pe traseul de bază între stația terminal „Bd. Preciziei” și intersecția Str. Osiei/ Aleea de acces în Complexul Comercial Militari, apoi până la stația „Complex Comercial Militari” (aferentă liniei 138), după care acestea vor întoarce spre Bd. Iuliu Maniu și vor urma traseul actual.

Sursa: http://stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=1242

 


Re: Știri din București BodoMinea

mirceade wrote:
Vreau doar să menționez că problema nu e că nu sunt coșuri de gunoi în autobuze. Semn de civilizație este să nu existe decât foarte puține coșuri de gunoi, în general. Coșurile de gunoi atrag mizeria. În Tokyo, șoc și groază, sunt foarte, foarte rare coșurile de gunoi (știu lamentările standard, ce exemplu am ales și eu...).

E o chestie cu dus și întors aceasta... La chestia asta cu coșurile de gunoi, avem de luat în calcul:
1. Diferențele culturale
2. Echiparea corespunzătoare a vehiculului pentru tipul de trafic în care este introdus

În momentul în care STB pune la dispoziție, ca operator de transport, autobuze urbane folosite pentru distanță lungă (inter-urbană), este problema lor să se descurce cu mizeria lăsată în urmă. În mod normal când mergi 5-10 stații prin oraș îți poți păstra gunoiul (nu spun că toată lumea face asta) și nici nu ar trebui să mănânci, la drum lung... nu te poți opune naturii. Ca și în cazul trenurilor Desiro „Săgeata Albastră” utilizate de CFR Călători pe rute aberant de lungi - nu e vina călătorilor că se duc de 3 ori la baie și rezervorul e prea mic, e vina operatorului că a pus tipul nepotrivit de tren pe ruta cu pricina.

Și în țările nordice, trenurile nu au coșuri de gunoi. Au pe alocuri suporturi cu pungi pe care călătorii care au nevoie să arunce deșeuri le pot folosi pentru a își duce gunoil voluminos la un tomberon din stația unde coboară. Pentru resturi reciclabile și de mici dimensiuni, există coșuri în tren - doar la uși, oamenii având astfel motive să NU arunce gunoiul pe linie.

Diferența aici este că a fost o decizie luată cu cap și s-au pus la dispoziție alternative și instrucțiuni explicite și implicite. Contraexemplul nefericit este aducerea acestui tip de tren în România (IC2 Astra Trans Carpatic) - unde suporturile cu pungi nu sunt pregătite de către operator. Așa că gunoiul ajunge adesea pe jos sau în cantități neadecvate în coșurile de la uși.

Design-ul implementat de unii nu se va potrivi la alții... mai ales dacă e pe grabă și fără cap. Nu e nicidoată vina 100% într-o parte sau alta.

 


Re: Știri din București Dragos31

În Vinerea Mare și a doua zi de Paști, vehiculele STB SA circulă după program de weekend

În perioada Sărbătorilor Pascale, în zilele de vineri, 17.04.2020 (Vinerea Mare) şi luni, 20.04.2020 (a doua zi de Paști), toate liniile de transport public ale STB SA vor funcţiona cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminicǎ.

Totodată, în noaptea de Înviere, autobuzele liniilor de noapte și cele ale liniei expres 783 vor circula cu un parc de vehicule normal, fără suplimentarea acestuia.

Sursa: http://stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=1243

 



Re: Știri din București orex

Sunt consecinte minime. Totul e ca sa nu se recurga, ca in tren, la aruncarea deseurilor pe geam!
APPO!
Autobuzele astea sunt dezinfectate prin nebulizare sau tot cu ”vermorelul”?!

 


Go to page:  1  ... 122 123 124 125 126 127 128
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420531 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use