MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2050 posts, 562916 views
 
Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 147
 
 

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Metrorex estimează pentru acest an pierderi de 378 milioane lei, cauzate de cheltuielile necesare punerii în funcţiune a Magistralei 5
https://www.news.ro/economic/metrorex-e ... 1019266528

Metrorex estimează pentru acest an pierderi de de 377,89 milioane lei, la venituri totale de 3,23 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli aferent acestui an, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.
 
Cheltuielile totale sunt bugetate la 3,61 miliarde lei, iar cheltuielile cu personalul la 777,85 milioane lei.

”În bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale cu o creştere, faţă de realizările anului precedent, cu 250,71%, a cheltuielilor totale cu o creştere cu 254,95%, compania programând o pierdere de 377,891 milioane lei. Pierderea provine din cheltuielile conjuncturale (de exploatare şi personal) necesare punerii în funcţiune a Magistralei 5, nivelul subvenţiei alocată în anul 2020 neacoperind această cheltuială”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Începând cu semestrul II 2020, veniturile din exploatare vor creşte în urma punerii în funcţiune a Magistralei 5, arată proiectul.

”Majorarea cheltuielilor de natură salarială s-a efectuat ca urmare anecesităţii angajării eşalonate a 947 de salariaţi  :?: pentru Magistrala 5 şi a reîntregirii acestor cheltuieli începând cu 1 noiembrie 2019”, se mai precizează în nota de fundamentare.

Cheltuielile cu investiţiile sunt estimate la 856,33 milioane lei.

Metrorex estimează pentru finalul anului un număr de 5.861 salariaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 10.263 lei.

Compania estimează pentru sfârşitul anului plăţi restante de 77,65 milioane lei şi creanţe restante de 3,6 milioane lei.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

http://www.metrorex.ro/_read620-1
Masuri de preventie pentru infectia cu Coronavirus
Informam ca, in contextul actual de gripa sezoniera, precum si pentru prevenirea si diminuarea riscurilor de contaminare cu Coronavirus din aceasta perioada, Metrorex a dispus urmatoarele masuri:
In trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfectie a barelor de sustinere si a butoanelor de deschidere a usilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sanatatii. Acest program este aplicat in cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum si dupa executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corecta a publicului calator, Metrorex va expune atat in statiile de metrou, cat si in trenuri, afise educative de preventie a infectiei cu Coronavirus. Din aceste afise aflam cum ne putem proteja pe noi insine, dar si pe cei din jurul nostru de o eventuala imbolnavire.

 


Re: Stiri si articole din presa alexxd_31

https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/eco ... ns-1272058

Oficialii Metrorex ar trebui să vină cu soluții ca să nu existe aglomerările de oameni la metrou la orele de vârf, a solicitat duminică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în contextul măsurilor anunțate contra răspândirii coronavirusului.

„Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens”, a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență le-a recomandat oamenilor să stea relativ departe unii de ceilalți.

„Iar acolo unde sunt persoane multe, cel puțin să încerce să se îndepărteze, să nu fie aproape unul de celălalt. Măsurile pot să fie crescute totuși la nevoie. La acest moment, s-au luat măsurile pe care le-am zis despre adunările publice, private. Nu intrăm încă în alte domenii și alte situații. Acum, considerăm că asta este suficient pentru a limita răspândirea până la un nivel. Dacă se impun alte măsuri, vor fi decise la momentul respectiv”, a completat Arafat.

Editare web: Luana Păvălucă

https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/act ... rf-1272083
Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Metroul din București este unul dintre locurile cu un flux mare de oameni. Stațiile de metrou și trenurile sunt dezinfectate zilnic, însă circulația călătorilor nu poate fi restricționată. Companiile, în schimb, ar putea regândi programul angajaților astfel încât să se evite aglomerația de la orele de vârf, este propunerea Marianei Miclăuș, reprezentanta Metrorex.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Masuri de reorganizare a circulatiei trenurilor

http://www.metrorex.ro/_read625-1
In contextul actual, pentru limitarea raspandirii infectiei cu Coronavirus, Metrorex ia masura reorganizarii circulatiei trenurilor de metrou pe toate magistralele.
Astfel, numarul de trenuri aflate in circulatie se va diminua cu 15% pana la 20% , in functie de evolutia traficului de calatori din aceasta perioada.
Siguranta calatorilor ramane principalul nostru obiectiv si va asiguram pe aceasta cale ca ne adaptam reglementarilor autoritatilor din domeniu. In aceasta situatie fara precedent, echipa Metrorex depune toate eforturile pentru siguranta si confortul dumneavoastra!

 


Re: Stiri si articole din presa orex

Un alt pas spre siguranta calatorilor!
Sper in constinciozitatea celor care asigura operatiunea respectiva!
http://www.metrorex.ro/_read626-1

In continuarea masurilor adoptate anterior pentru combaterea raspandirii si limitarii infectiei cu Coronavirus, Metrorex informeaza ca incepand cu data de 22.03.2020, trenurile de metrou sunt dezinfectate, in fiecare zi, prin intermediul unei proceduri industriale, denumita nebulizare 3D.
Astfel, cu ajutorul unui dispozitiv portabil brevetat si fabricat in Romania, vagoanele de metrou sunt dezinfectate prin vaporizarea unui biocid certificat de Ministerul Sanatatii, in interiorul acestora.

Nebulizarea 3D este una dintre cele mai eficiente forme de dezinfectare a aerului si a suprafetelor, deoarece dezinfectantul ajunge nu numai in fiecare colt al vagonului, ci si in traseele de ventilatie a aerului. Aceasta este o masura suplimentara de preventie si protectie pentru ca trenurile sa fie mai sigure pentru sanatatea publicului calator.
Siguranta calatorilor ramane principalul nostru obiectiv, astfel ca incercam sa implementam solutii inovatoare de protectie pentru situatia actuala in care ne aflam pe plan mondial, insa, pe aceasta cale facem un apel catre publicul calator de a respecta cu strictete masurile de precautie si preventie comunicate deja de autoritati.

 



  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Metrorex informeaza ca astazi, 31.03.2020, a fost confirmat pozitiv cu noul Coronavirus un angajat al societatii, care nu se afla la locul de munca. Persoana in cauza este de sex masculin, cu varsta de 49 de ani si are functia de controlor acces metrou la statia Laminorului. Prin specificul functiei, angajatul nu are contact cu calatorii, avand doar atributii de supraveghere a accesului in statie. Precizam ca incepand cu data de 20.03.2020, angajatul Metrorex se afla in concediu medical pentru alte afectiuni de sanatate. In seara zilei de 30.03.2020, acesta si-a anuntat sefii ierarhici ca a fost testat si confirmat pozitiv cu Covid 19. Din informatiile pe care le avem in acest moment, angajatul se afla internat in spital sub supraveghere. Colegii acestuia, cu care a intrat in contact, se afla in izolare la recomandarea Directiei de Sanatate Publica. Locul de munca unde isi desfasura activitatea, respectiv statia de metrou Laminorului a fost dezinfectata in totalitate. O ancheta epidemiologica se va efectua de catre Directia de Sanatate Publica, conform competentelor.
Pe aceasta cale, recomandam tuturor calatorilor sa foloseasca mijloacele de plata moderne, precum automatele de vandut cartele, dar si plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interactiunii cu bancnotele si alte posibile surse de infectare. Mai mult, in aceasta perioada atat trenurile, cat si statiile sunt dezinfectate intens cu solutii inovatoare pentru impiedicarea raspandirii Covid19.

http://www.metrorex.ro/_read627-1

 



Re: Stiri si articole din presa orex

Daca liderul de sindi...”kate” e la curent cu starea membrilor de bine! Sa vedem cum il sustine ulterior, si-l ”impinge” spre vindecare! ;)

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Ori e internat ori e la domiciliu ca internarea la domiciliu inca nu s-a instituit! Cineva minte, cine oare?

 



Re: Stiri si articole din presa orex

Si STB ar trebui sa procedeze similar, pentru a le taia elanul celora care au streche si vor s-o ia la sanatoasa, prin oras! :yes:

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Despre fonduri e europene
https://mobilitate.eu/poim-metrorex-primarii-bucuresti/

15th April 2020 Mobilitate.eu
POIM: Metrorex va putea extinde rețeaua în parteneriat cu primăriile de sector ale municipiului București
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene și Organismul Intermediar pentru Transport din cadrul Ministerului Transporturilor actualizează ghidul solicitantului „Dezvoltarea infrastructurii de metrou”.

Societatea Comercială de Transport cu Metroul București – METROREX S.A. va putea depune, conform noilor prevederi, proiecte alături de Autoritățile Publice Locale aferente sectoarelor Municipiului București.

Eligibilitatea parteneriatelor dintre METROREX și primăriile sectoarelor municipiului București a fost aprobată în contextul în care acestea și-au manifestat interesul de a dezvolta anumite proiecte de dezvoltări punctuale ale rețelei de metrou în conformitate cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov.

În acest context, Primăria Sectorului 4 a elaborat un studiu de fezabilitate pentru un proiect de construire a unei noi stații de metrou pe Magistrala 2, situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură. În acest sens, a fost semnat anterior un protocol de intenție între METROREX și primărie.

Scopul ghidului „Dezvoltarea infrastructurii de metrou” este acela de a asigura o mobilitate ridicată a persoanelor, a îmbunătăți condițiile de transport urban și periurban din regiunea București – Ilfov, de a crește gradul de confort și de siguranță a călătorilor și de reducere a duratelor de călătorie.

Printre activitățile finanțabile se numără:

– Construirea de noi tronsoane de metrou;
– Achiziția de material rulant modern şi modernizarea echipamentelor aferente stațiilor pe reţeaua de metrou existentă, pentru creşterea gradului de confort şi siguranţă pentru publicul călător şi reducerea duratelor de călătorie;
-Achiziția și instalarea de echipamente pentru accesul călătorilor în staţiile de metrou şi de sisteme moderne de siguranţă a circulaţiei;
– Modernizarea sistemelor de ventilație;
– Modernizarea stațiilor de metrou;
– Managementul de proiect;
– Asistență pentru managementul proiectelor, publicitate;
– Elaborarea aplicației de finanțare, inclusiv a documentelor suport (Studiu de Fezabilitate, Proiecte tehnice, Analiza Cost-Beneficiu, Analiza Instituțională, Evaluarea Impactului asupra Mediului, Studiu de evaluare adecvată etc.);
– Elaborarea documentaţiei/ documentaţiilor de atribuire pentru contractele de servicii, lucrări şi furnizare.

Proiectele pot fi depuse în aplicația electronică MySMIS până la data de 31 decembrie 2022.

 


Re: Stiri si articole din presa Bogdan MD

Nu prea vad primariile de sector capabile sa participe cu mare lucru la dezvoltarea retelei de metrou (extensia aia la nivelul solului in Berceni abia se califica, si e o exceptie geografica). Cu o mare exceptie! Acum s-ar putea rezolva anomaliile statiilor existente, cu prea putine accesuri si fara subtraversari ale bulevardelor. Metrorex a dovedit clar ca nu ii intereseaza cum ajung calatorii pana la portile de taxare, aici pot primarii de sector sa castige capital electoral facand un bine necesar.
De exemplu, tot visa PS4 la un moment dat la un al doilea acces la Aparatorii Patriei, inteleg ca acum au cadrul legal sa o si faca. Si exemple ar fi nenumarate unde e nevoie. Pasarela la Berceni, subtraversare pietonala a bulevardului la Titan, Iancului, Jiului, Tineretului, Brancoveanu si multe altele.

 


Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 147
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420663 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use