Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: ARF - Achizitia a 62 de rame electrice (RE-R/EMU)

223 posts, 82473 views
 
Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 16
 
 

📖 Pagination options
Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale shoppy

Astia de la Astra sunt expertii absoluti la consum scazut de energie, a se vedea trenurile IC2 unde au detarat motoarele diesel atat de mult ca vara trebuie sa opreasca AC ca altfel se opresc motoarele, se reseteaza calculatoarele si se franeaza rama, ce smecherie o fi si cu chinezii ca sa iasa cifra aceea cea mai mica...

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Pronunțarea în dosarul contestațiilor de la C.A.B. a fost amânată până luni, pe 9 martie.

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Pronunțarea a fost, din nou, amânată. Noul termen: 12 martie (joi).

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Încă o amânare. Noul termen: luni, 16 martie.

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Soluția emisă de C.A.B. în dosarul plângerilor făcute de Alstom, Siemens și CRRC-Astra este de respingere a plângerilor:
Tip solutie: Recurs (alte soluţii)
Solutia pe scurt: Respinge excepţia tardivităţii parţiale a unora dintre criticile formulate prin plângerea depusă de Alstom Ferroviaria S.p.A. Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi lipsei de interes referitoare la plângerea formulată de Siemens Mobility SRL. Respinge plângerile, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.03.2020.
Document: Hotarâre    16.03.2020

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Tribunalul București a anulat licitația. Decizia a fost luată într-un dosar în care Alstom este reclamant, iar A.R.F. și ceilalți ofertanți sunt pârâți. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel București:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes invocată în cererea conexă. Admite cererea principală şi cererile conexe. Anulează procedura de atribuire. Obligă pârâţii din cererea conexă nr. 2036/3/2020 la cheltuieli de judecată în sumă 20.000 lei onorariu de avocat diminuat. Cu recurs. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 12.06.2020.
Document: Hotarâre  1935/2020  12.06.2020

Și link-ul dosarului:
http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000908985&id_inst=3&fbclid=IwAR1_iamxHjDU59a_AIyVClNhYF9e5VmOMGbWQEvXoHIB6RudQEgHC-Kak-s

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale punmeister

Alstom a facut recurs  :o

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale CiprianTRB

Astra Vagoane – CRRC China contestă anularea procedurii de achiziție a 40 de trenuri electrice regionale

Asocierea româno-chineză a atacat joi decizia Tribunalului București de anulare a licitației de achiziție a 40 până la 80 de trenuri electrice regionale, demarată de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară, cu mai bine de un an în urmă.La patru zile după ce firma franceză Alstom  a contestat decizia Tribunalului București de anulare a procedurii, asocierea româno-chineză Astra Vagoane  – CRRC a depus o acțiune similară în care atacă decizia și care va ajunge la Curtea de Apel București.

Anularea procedurii ar periclita absorbția fondurilor europene dedicate achiziției de rame regionale și ar face ca toate eforturile participanților la licitație, autorității contractante, instanțelor de judecată să fi fost fără rezultat.
https://clubferoviar.ro/astra-vagoane-c ... regionale/

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Curtea de Apel București a respins ieri o cerere de revizuire a Alstom:
Curtea de Apel București a respins marți cererea de revizuire depusă de compania franceză Alstom la licitația de achiziție de trenuri electrice regionale organizată de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară.  Tot Curtea de Apel va judeca însă în septembrie acțiunea celor trei competitori împotriva anulării licitației, decisă de Tribunalul București. Dacă judecătorii o vor accepta și nu se va dispune o reevaluare, CRRC Astra – Vagoane ar putea câștiga contractul de 40 de rame regionale.

Curtea de Apel București a respins marți cererea de revizuire depusă de compania franceză Alstom. „Respinge revizuirea (…) Solutia pe scurt: Respinge cererea de revizuire, ca inadmisibilă. Definitivă. Pronunţată azi, 25 august 2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, au decis judecătorii.

Cererea de revizuire a privit o decizie a secţiei de Contencios Adminsistrativ și Fiscal, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, din 16 martie, prin care au fost respinse contestaţii ale Siemens şi Alstom.

Surse din sectorul feroviar au explicat că astfel de cereri se formulează în situația în care apar elemente noi care ar infirma decizia inițială a instanței. Absența unor astfel de elemente ar putea explica respingerea cererii.

În paralel însă cu aceste acțiuni se judecă în septembrie la Curtea de Apel o altă acțiune a celor trei competitori privind anularea procedurii decisă de Tribunalul București la 12 iunie. “Admite cererea principală şi cererile conexe. Anulează procedura de atribuire. Obligă pârâţii din cererea conexă nr. 2036/3/2020 la cheltuieli de judecată în sumă 20.000 lei onorariu de avocat diminuat”, se arăta în decizia Tribunalului București din 12 iunie.

Tribunalul București în iunie: nu se poate desemna clar un câștigător
Tribunalul a constatat că Autoritarea pentru Reformă Feroviară (ARF) a analizat superficial oferta chinezilor pe care a desemnat-o câștigătoare și că aceștia nu pot livra primul tren în termenul ofertat, de 18 luni. Mai mult, pentru că nu pot fi verificate cifrele declarate de participanți privind consumul de energie, nu se poate stabili clar un câștigător, se explică în motivarea instanței.

Tribunalul București a decis anularea licitației din cauză că nu mai era posibilă “remedierea actului atacat”. Mai exact, instanța arată că “prin modul de calcul al consumului de energie stabilit de către ARF, în aplicarea deciziei CNSC, nu se poate verifica realitatea valorilor declarate de către ofertanți”.

Ce se întâmplă în septembrie
Dacă se va decide la finele primei decade din septembrie că procedura nu trebuie anulată și că ofertele nu trebuie nici acestea reanalizate, asocierea CRRC China – Astra Vagoane România are șanse să semneze contractul cu ARF. Asocierea a fost desemnată inițial câștigătoare, iar ulterior CNSC a decis reevaluarea ofertelor. ARF a menținut câștigătorul desemnat inițial, însă, cum am explicat, Tribunalul București a decis ulterior, în urma unei acțiuni, anularea procedurii.

O licitație de un miliard de euro
ARF a lansat pe 3 aprilie 2019 licitaţia pentru achiziţia trenurilor de călători. Licitaţia vizează iniţial 40 de trenuri electrice regionale RE-R, cu posibilitatea suplimentării cu încă 40 de rame electrice. Valoarea estimată se regăsește în intervalul: – 1.707.125.000 lei, fără TVA, contravaloarea a 40 rame cu 15 ani mentenanță, – 4.557.130.000 lei, fără TVA lei pentru 80 trenuri cu 30 ani mentenanță. Până la termenul limită din 19 iulie 2019, ARF a primit trei oferte, respectiv de la Alstom Ferroviaria SPA, CRRC Qingdao Sifang şi Siemens Mobility. Noile rame vor circula cu viteză maximă de 160 km/h. Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM , iar cofinanțarea este asigurată de la bugetul de stat. ARF are calitatea de beneficiar direct în cadrul POIM, în condiţiile prevăzute în Ghidul solicitantului, pentru fondurile alocate sectorului de transport feroviar.

Sursa: Club Feroviar.

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Deja a trecut un an de când durează scandalul acesta. Recursul Alstom-CRRC-Astra-A.R.F. al deciziei Tribunalului București de anulare a licitației are următorul termen de judecată la Curtea de Apel București pe 21 octombrie.
Link dosar: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000908985&id_inst=2

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Pronunțarea a fost amânată până luni, pe 26 octombrie.

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Iar s-a amânat pronunțarea. Noul termen: 2 noiembrie.

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

O nouă amânare a pronunțării: 9 noiembrie.

 


Re: ARF - Achiziția a 40 de rame electrice regionale PTMZ

Altă amânare. Următoarea ședință: joi, 12 noiembrie.

 


Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 16
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419370 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use