Regiunile RomânieiMunteniaJudețul Brăila

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

161 posts, 93555 views
 
Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11 12
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. stefan_br

Am vazut zilele trecute in SEAP ca Anadolu avea oferta doar la cele de capacitate medie iar BMC la cele de 12m (adica EBD).

 


Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. Victor92

De Craciun, vestile de la Braila sunt  din gama ...

Şofer de autobuz din Brăila filmat beat mort la volan, cu călători în maşină. Un bărbat l-a forţat să oprească

Un şofer de autobuz, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost filmat conducând un mijloc de transport în comun prin traficul brăilean.

Cu oameni în maşină, şoferul a fost foarte aproape să provoace un accident, iar un călător a luat imediat atitudine, procedând la informarea autorităţilor.

El a sunat la Poliţie, informând că şoferul autobuzului nu se simte bine şi este nevoie de o patrulă care să verifice ce se întâmplă.

Bărbatul a insistat cu un alt apel la Poliţie, după ce şoferul autobuzului a blocat o intersecţie şi a început să meargă în zig-zag pe şosea. La telefon, poliţiştii l-au informat să transmită şoferului să oprească imediat mijlocul de transport, lucru pe care călătorul l-a făcut.

La sosirea poliţiştilor, şoferul de autobuz a fost testat cu etilotestul, rezultând o valoare uriaşă, 1,32 la mie.

Conducătorul autobuzului a fost transportat la spital pentru efectuarea analizelor de sânge, pentru a determina valoarea exactă de acool în sânge.

Sursa: https://observator.tv/eveniment/sofer-a ... ch-kQcrvDk

 


Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. stefan_br

10 Isuzu Cityport si 5 Karsan Atak se vor adauga flotei Braicar anul acesta.

Mai multe detalii in articolul de mai jos.

Noi autobuze turceşti pe străzile din Brăila

11 Ian, 2019, Autor: Liliana NISTOR

• Anadolu Automobil a câştigat licitaţia pentru cele 15 autobuze noi care urmează să fie livrate în luna februarie • cele 5 autobuze de medie capacitate sunt marca Karsan Atak, iar cele 10 de mare capacitate sunt marca Isuzu Cityport • Dragomir declară că Primăria va continua şi în 2019 să investească în modernizarea transportului în comun

“Patru firme s-au înscris iniţial la licitaţie dar numai două au depus şi documentaţia. Anadolu Automobil a fost desemnat câştigător şi la lotul 1 de 5 autobuze de medie capacitate, şi la lotul 2 de 10 autobuze de mare capacitate. Nu au fost contestaţii, contractul a fost semnat în prima parte a lunii decembrie, iar termenul de livrare este de 60 zile. Urmează ca la sfârşit de ianuarie - început de februarie deja să le avem recepţionate. Preţul pentru lotul 1 este de 490.000 lei/bucata, iar la lotul 2 preţul este de 722.500 lei/bucata. Această achiziţie este organizată în formula în care vehiculele vor fi oferite de câştigător toate odată”, ne-a declarat Cornel Săndulescu, directorul Braicar.

Primăria se pregăteşte să achiziţioneze alte 17 autobuze şi 13 tramvaie

Trebuie precizat că în mandatul de primar al lui Marian Dragomir s-au cumpărat 37 de autobuze noi pentru Braicar, 16 de mică capacitate şi 21 de medie capacitate. Iar investiţiile în modernizarea transportului în comun continuă şi în 2019, aşa cum ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

“Nu vom mai achiziţiona autobuze Diesel pentru că avem proiecte în derulare prin finanţare europeană. Avem aprobat un proiect pentru achiziţionarea a 10 tramvaie, licitaţie organizată de Ministerul Dezvoltării. Tot pe fonduri europene avem un proiect aprobat pentru 11 autobuze electrice, din nou, licitaţia fiind organizată de Ministerul Dezvoltării. Urmează să depunem proiect până în martie pentru Grigore Alexandrescu şi vom moderniza strada, vom înlocui linia de tramvai, vom avea piste de biciclete şi traversare la fiecare intersecţie şi vom avea încă două tramvaie noi. Şi vom mai avea 6 autobuze electrice pe proiectul pentru modernizarea transportului pe Şoseaua Baldovineşti, tot cu finanţarea europeană. La toate acestea se adaugă cele 15 autobuze achiziţionate în decembrie şi care vor veni în luna februarie a acestui an”, ne-a spus Dragomir.


sursa:  http://obiectivbr.ro/content/noi-autobu ... r%C4%83ila

 


Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. Gabi23

UŞILE UNUI AUTOBUZ S-AU DESCHIS ÎN MERS, IAR UN CĂLĂTOR A CĂZUT

“Braicar” se află din nou în centrul unui eveniment ce se putea termina tragic. Este vorba despre un incident petrecut ieri dimineaţă, când uşile unui autobuz s-au deschis în timpul mersului, iar un bărbat a căzut din vehicul. Episodul s-a petrecut într-un autobuz pe circula pe linia 4, în momentul în care şoferul a luat o curbă în zona Colegiului “Bălcescu”. Din fericire, conducătorul auto nu avea viteză şi bărbatul  s-ar fi ridicat în urma căzăturii şi ar fi plecat pe picioarele lui. Potrivit unor surse, incidentul ar fi fost cauzat de starea tehnică defectuoasă a autobuzului, maşina fiind una veche.

Şoferul “Branicar” a fost la Poliţie pentru a sesiza acest episod. Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilostest, rezultatele arătând că nu a consumat băuturi alcoolice.

Contact de redactorii “Obiectiv”, directorul “Braicar”, Cornel Săndulescu, a declarat că incidentul s-a produs din cauza unei greşeli involuntare a şoferului, care a apăsat butonul de deschidere a uşilor, însă cercetările continuă.

“Evenimentul este în analiză. Din informaţiile primite la ora când s-a întâmplat credem că a fost o acţionare involuntară a şoferului a butoanelor de comandă ale uşilor, fără să aibă poziţia de asigurare. Credem că din greşeală a apăsat pentru că nu este un lucru care se poate întâmpla vizavi de comanda de închis-deschis uşa. Vom mai analiza însă şi alte lucruri. Dar nu a existat vreo problemă tehnică legată de comenzi. Autobuzul a fost retras, i s-a făcut o verificare şi a rulat din nou fără probleme”, a spus Săndulescu.

Întrebat cât de des se face revizia tehnică a autobuzelor din parcul auto, directorul “Braicar” ne-a declarat că se fac controale periodice, aşa cum este recomandat de constructorul maşinilor, iar din 6 în 6 luni se face inspecţia tehnică.

Reamintim că în urmă cu circa trei săptămâni s-a produs un alt eveniment periculos pentru călători. Pe 13 februarie, roata unui autobuz s-a rupt în timpul mersului, la acel moment în autobuz fiind 10 călători. Din fericire, şoseaua era liberă, iar autobuzul nu avea viteză, astfel că şoferul a putut încetini imediat, iar roata “buclucaşă” s-a oprit în mijlocul drumului fără să provoace probleme altor participanţi la trafic. Întregul incident a fost surprins de o cameră de supraveghere, dar şi de un brăilean care se afla întâmplător la acea oră în zonă.

Din comentariile postate la cele două clipuri video, se pare că roata s-a rupt din cauza suprasolicitării autobuzelor, în sensul că, pe fondul numărului insuficient de vehicule din parcul Braicar, maşinile care ies în traseu sunt în permanenţă arhipline, cu mult peste limita de călători prevăzută în normele de exploatare.

Deşi în ultimii doi ani s-au cumpărat peste 50 de autobuze noi, în prezent 40% din flota Braicar reprezintă vehicule vechi.

Autor: Liliana Nistor
Sursa: http://obiectivbr.ro/content/la-un-pas- ... c%C4%83zut

 


Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. micutzu

Despre ce autobuz este vorba?

 


Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. stefan_br

Intuiesc ca un BMC iar astazi a aparut si varianta soferului din care citez cateva paragrafe:

Şoferul autobuzului din care a căzut pasagerul rupe tăcerea: “Punem în pericol siguranţa călătorilor pentru 200 lei”

• după ce cotidianul nostru a publicat articolul  despre bărbatul care a căzut dintr-un autobuz, uşile acestuia deschizându-se în timpul mersului, şoferul maşinii a luat legătura cu un redactor “Obiectiv” pentru a spune şi varianta sa în legătură cu cele întâmplate • potrivit acestuia, vina pentru incident nu este a lui, episodul ce se putea termina tragic fiind cauzat de o defecţiune tehnică la sistemul de închidere-deschidere a uşilor • şoferul susţine că s-a interesat la un magazin de piese auto cât ar costa piesa ce ar trebui înlocuită pentru ca uşile să nu se mai deschidă singure, şi a aflat că preţul ar fi de circa 200 lei

“La Braicar, orice se întâmplă, ultimul om le trage pe toate, ca rang mă refer, în cazul de faţă eu. Şi eu chiar nu sunt dispus să suport toate lucrurile acestea. Ce s-a întâmplat de fapt? În dimineaţa aceea, eram pe traseul lui 4. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 6:15, autobuzul nu era plin, dar aveam câteva persoane în picioare la mijlocul autobuzului, în dreptul uşii. În virajul la strânga de la Nicolae Bălcescu cu Bld. Cuza, acolo, s-au deschis uşile singure, nu am apăsat eu pe niciun buton. Este o problemă cunoscută şi de către garaj, cel puţin de şefii de întreţinere a parcului auto. Nu ştiu la birouri dacă se ştie. Iar problema asta durează de un an şi jumătate. Cei care au fost titulari pe maşină au sesizat că se deschid uşile în curba la stânga, nu mai sunt ţinute de nu ştiu ce mecanism de acolo. De un an şi jumătate şoferii care merg cu el sunt foarte atenţi când iau virajele la strânga, merg foarte încet ca să nu se deschidă uşile. Asta în cazul în care nu este cineva lângă uşi ca să se împingă în ele. Dacă se împing şi în linie dreaptă se deschide uşa aceea”, susţine şoferul “Braicar”.

Acesta ne-a povestit că, după ce bărbatul a căzut, el a parcat imediat autobuzul şi a vrut să coboare la acesta pentru a-i oferi ajutor şi, eventual, să sune la 112. Nu a apucat însă să facă asta, pentru că pasagerul s-a ridicat singur şi i-a făcut semn cu mâna că se simte bine. A sunat apoi la dispecerat să anunţe cele întâmplate, şi-a continuat drumul până la capatul liniei, iar apoi a mers la Poliţie să declare incidentul. După ce a discutat cu oamenii legii şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele arătând că nu consumase alcool, şoferul s-a întreptat spre depoul de autobuze. Pe drum, ce să vezi, la prima curbă la stânga s-au deschis, din nou, uşile.

Intimidat ca să ascundă adevărul

Asta susţine şoferul autobuzului, spunând că alţi angajaţi “Braicar” i-au sugerat să îşi schimbe declaraţia dată poliţiştilor, adică să spună că a fost vorba de o eroare umană, nu despre o defecţiune tehnică, în caz contrat putând exista consecinţe.


Articol complet:  http://obiectivbr.ro/content/%C5%9Fofer ... ran%C5%A3a

Autor: Liliana Nistor

 


Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. Victor92

SE MONTEAZĂ PRIMELE DOUĂ STAŢII SMART PE TRASEELE BRAICAR

* acestea sunt situate pe Calea Călăraşilor, în dreptul colegiului “Murgoci” şi vizavi, în faţa sediului “Electrica” * sunt primele refugii de acest gen, Primăria intenţionând ca, anul viitor, să monteze mai multe, pe toată lungimea Căii Călăraşilor şi a Căii Galaţi * zilele trecute, au apărut şi primele panouri de afişaj a timpilor de sosire în staţii a autobuzelor, în zona Concordia şi a Spitalului Municipal

După lungi ani de aşteptare se montează, în sfârşit, primele staţii Smart din Brăila. Evenimentul se întâmplă, pe Calea Călăraşilor, în zona liceului Murgoci şi vizavi, în faţa sediului Electrica. Amplasarea pe poziţie a celor două refugii moderne vine după ce, în urmă cu câteva zile, la Concordia şi la Spitalul Municipal au apărut două panouri electronice care afişează mersul, mai exact timpul de sosire în staţii al autobuzelor. Noul sistem, modern şi civilizat, se află în probe, cu unele desincronizări inerente. Sperăm ca aceste nepotriviri să dispară cât mai repede, iar privind noile staţii Smart, să fie civilizat folosite, fără geamuri sparte sau cu graffiti mâzgălit pe suprafeţele vitrate, ori cu afişe lipite unele peste altele, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit prin vechile staţii din oraş. Pe lângă cele două aflate deja în lucru, Primăria intenţionează ca, anul viitor, să amplaseze astfel de staţii inteligente pe toată lungimea Căii Călăraşilor şi a Căii Galaţi, adică de la capătul liniei 4 până la capătul liniei 2. În total, sunt18 staţii, iar licitaţia pentru construirea lor a fost câştigată de firma “CSU Infratec” Braşov, valoarea contractului fiind de 748.700 lei fără TVA, respectiv 890.953 lei cu TVA. Ulterior, în cadrul altui contract, se va face dotarea acestora cu echipamentele electronice de afişaj a sosirilor autobuzelor.

Şi dacă tot vorbim de staţii, la Concordia unde sunt 11 linii de autobuz, călătorii stau mai mult sub cerul liber, iar când plouă sunt nevoiţi să urce/coboare din autobuz prin bălţile de o palmă, de la rigolă şi de pe trotuar. Mai mult, respectivele bălţi sunt la discreţia şoferilor nesimţiţi care, în viteză sau pur şi simplu din amuzament, stropesc intenţionat pietonii din cap până în picioare. Soluţia ar fi simplă în acest caz: preluarea apelor pluviale, chiar din Str. Griviţa, printr-o rigolă cu grătar îngust, metalic, ca la supermarketuri. Aceasta, dacă se vrea… Şi apropo: pe timp de iarnă, staţia respectivă n-ar mai trebui să fie blocată de nămeţii de zăpadă, cu fleşcăiala aferentă...

În ceea ce priveşte programul de modernizare a staţiilor de călători de pe traseele “Braicar”, reamintim că, săptămâna trecută, municipalitatea a lansat o aplicaţie pentru telefon, care le permite brăilenilor să vadă în timp real ora la care circulă autobuzele, dar şi traseele cele mai rapide către orice destinaţie din oraş. Aceasta face parte dintr-un pachet amplu realizat de compania "Telelink" şi ajută societatea "Braicar" să urmărească în timp real flota de autobuze. În următoarele luni, aplicaţia "Brăila Transport Public" va putea permite şi achiziţia de bilete de călătorie sau abonamente.

Informatia completa si poze: http://obiectivbr.ro/content/se-monteaz ... LDsuvFl6kQ

29statii1.jpg (80.04 KB; downloaded 5884 times)


29statii2.jpg (73.56 KB; downloaded 5887 times)

 


Re: Stiri si Articole din presa despre S.C Braicar S.A. Gheorghe

Si la Braila sau luat masuri de preventie Coronavirus .
15autobuz1.jpg (51.79 KB; downloaded 5616 times)
15autobuz.jpg (143.67 KB; downloaded 5620 times)

 


Re: ?tiri, nouta?i, perspective PTMZ

Primăria Brăila a lansat pe 18 iunie o licitație pentru faza a 2-a de proiectare și faza de execuție a căii de rulare a tramvaielor de pe Bulevardul Independenței. Bugetul alocat este de 55 113 353,62 RON, din finanțare europeană prin POR. Ponderea punctajului:
- 95% preț
- 5% garanția extinsă a lucrărilor (garanția de bună execuție este de minim 3 ani).
Până la termenul limită pentru depunerea ofertelor, în data de 27 iulie, a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii TANCRAD - PEIESI, cu S.C. FOUNTAIN DESIGN S.R.L. în calitate de subcontractant (1,97%). Licitația se află în evaluare tehnică la acest moment, cu termenul evaluărilor pe data de 19 octombrie.
Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100097458

 


Re: ?tiri, nouta?i, perspective stefan_br

Ar trebui sa mai apara Radu Negru- Parc Monument si Calea Galati.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Vinerea trecută a fost finalizată evaluarea tehnică. Licitația se află în evaluare financiară.

 


Re: Știri, noutăți, perspective stefan_br

Primarul afirma pe pagina de Facebook ca sunt in analiza ofertele pentru modernizarea Bulevardului Independentei si cel pentru zona Radu Negru- Parc Monument.

Despre licitatia pentru tramvaie si cea pentru electrice era in articol in ziar insa fara mentiarea stadiului acestora.

 


Re: ?tiri, nouta?i, perspective PTMZ

PTMZ wrote:
Primăria Brăila a lansat pe 18 iunie o licitație pentru faza a 2-a de proiectare și faza de execuție a căii de rulare a tramvaielor de pe Bulevardul Independenței. Bugetul alocat este de 55 113 353,62 RON, din finanțare europeană prin POR. Ponderea punctajului:
- 95% preț
- 5% garanția extinsă a lucrărilor (garanția de bună execuție este de minim 3 ani).
Până la termenul limită pentru depunerea ofertelor, în data de 27 iulie, a fost depusă o singură ofertă, din partea asocierii TANCRAD - PEIESI, cu S.C. FOUNTAIN DESIGN S.R.L. în calitate de subcontractant (1,97%). Licitația se află în evaluare tehnică la acest moment, cu termenul evaluărilor pe data de 19 octombrie.
Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100097458

Astăzi, asocierea Tancrad - Peiesi a fost selectată câștigătoare.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Pe 13 octombrie, Primăria Brăila a lansat o licitație simplificată pentru faza a 2-a de proiectare și execuția lucrărilor de modernizare a Căii Galați. Bugetul alocat este în valoare de 13.856.472,99 RON, cu finanțare europeană prin POR. Ponderea punctajului:
- 95% preț
- 5% garanția extinsă a lucrărilor
Termene limită:
- depuneri oferte: 28 octombrie
- evaluări: 25 noiembrie
Link E-licitație: http://e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100114799

 


Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11 12
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Brăila  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use