Infrastructura feroviară din RomâniaComplexul Feroviar BucureștiLegăturile feroviare Gara de Nord - Aeroport OtopeniRacordarea directă a aeroportului la rețeaua feroviară (noua legătură GdN - OTP)

 

Topic: Știri și articole din presă

199 posts, 72743 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 15
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri și articole din presă misterr

Transporturile au anunțat când va fi gata linia ferată dintre Gara de Nord și Otopeni

Click pe imagine pentru video:





Linia de cale ferată dintre Gara de Nord şi Otopeni va fi gata până în luna mai şi va fi funcţională până la Campionatul European de Fotbal, promite ministerul Transporturilor.

Asta după ce autorităţile s-au înţeles cu proprietarii, care opriseră lucrările. Guvernul urmează să construiască o nouă staţie, pe calea ferată până la aeroport, dar şi o parcare de tip Park and Ride, pe DN1, pentru cei care intra în Bucureşti cu maşina.

Linia de cale ferată care ar trebui să lege Gara de Nord de Otopeni s-a blocat în instanțe. O parte din pasajul feroviar de peste DN1 nu mai putea fi construită pentru că 2 proprietari au reuşit să oprească exproprierile.

Ministerul Transporturilor susţine că a negociat cu ei. Potrivit unor surse apropiate negocierilor unul dintre proprietari va fi primi de la stat bani şi pentru casa şi pentru teren. Iar celălalt a primit promisiunea că va fi amenajata o staţie unde trenul va putea opri înainte de DN1.

Altfel, un proces ar fi însemnat întârzieri uriaşe, iar pasajul până la aeroport nu putea fi terminat pentru Campionatul European de Fotbal.

Noua stație va fi construită pe pod la 2 - 3 m înălțime. Pasagerii vor coborî cu ajutorul unui lift sau pe o scară rulantă.

O nouă promisiune a ministerului Transporturilor

Cu această ocazie, ministerul Transporturilor anunţă că intenţionează să construiască şi o parcare pentru toţi cei care intra în Bucureşti cu maşina pe DN1.

Oamenii îşi vor lăsa autoturismele aici şi ar putea să-şi continue drumul cu trenul până la Gara de Nord, unde au acces la metrou şi alte mijloace de transport în comun, ceea ce ar fi o gură de aer proaspăt pentru traficul aglomerat din Bucureşti.

Parcarea de tip Park and Ride urmează să fie construită pe unul din aceste terenuri virane din apropierea noi linii de cale ferată. Ca să fie eficientă ar urma să aibă câteva sute de locuri și ar putea să fie gata anul viitor.

Altă parcare de acest tip construită deja de ministerul Transporturilor în zona Straulesti din nord vestul Bucureştiului este folosită în proporţie de 10 la sută.

Abia după ce a devenit gratuită pentru cei care au abonamente la metrou, numărul şoferilor a început să crească uşor.

 


Re: Știri și articole din presă andrei11

Eu știam că nu e chiar gratuită, trebuie să faci dovada că ești în posesia unui abonament valabil la metrou ( poate și la STB ? )
Îmi vine greu să cred că linia ferată va fi operațională în Iunie anul acesta.
Park and Ride acolo ? Și cum ieși din parcare spre Ploiești ?

 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Pai da, cu abonamentul, scrie in text.

 


Re: Știri și articole din presă URANUS

Buna intrebare Andrei. Probabil ca va fi un drum in dublu sens (2 benzi) paralel cu DN1 (pe partea cu firmele lui Tiriac) care se va "varsa" in rondul de sub pod.

 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Pe Mihai Eminescu si apoi pe Constantin Noica pana in DN1 in zona Pasajului CF M700 existent, ca se poate face stanga acolo.

 



  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

Ministrul Sportului promite că legătura de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni va fi gata pe 26 august
https://www.g4media.ro/ministrul-sportu ... ugust.html

Calea ferată, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), va fi gata pe 26 august, a anunțat miercuri ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, după ce a făcut o vizită pe șantier alături de Lucian Bode, colegul său din Guvern, responsabil de transporturi și infrastructură.

România și-a asumat construirea acestei căi ferate în vederea găzduirii Campionatului European de fotbal, care ar fi trebuit să aibă loc vara aceasta. Autoritățile promiteau inițial că proiectul va fi gata înainte de 15 iunie, când ar fi trebuit să înceapă Euro 2020. Cum,însă, campionatul de fotbal s-a amânat din cauza pandemiei de coronavirus, și termenul de finalizare a fost decalat.

„Investiția care aduce Bucureștiul în secolul 21: calea ferată Aeroportul Otopeni-Gara de Nord, “poarta de intrare în București” pentru suporterii de la Euro2020, va fi gata pe 26 august. Dar mult mai importantă e utilitatea generală”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Tineretului și Sportului. Acesta a efectuat, miercuri, o vizită pe șantier alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Lucrările la calea ferată de Otopeni au început în septembrie anul trecut și sunt executate de o asociere româno-germană formată din companiile SC Arcada Company SA, SC ISPCF SA, DB Engineering & Consulting GMBH. Valoarea contractului este de 398,16 milioane lei, fără TVA.

Potrivit reprezentanților CFR SA, la finalizarea lucrărilor, în condițiile în care nu se va face nicio oprire, cei circa 20 de kilometri dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni vor putea fi parcurși în 22 de minute.

 


Re: Știri și articole din presă andrei11

Mă așteptam ca peroanele să fie ceva mai late.
Otopeni.jpg (133.55 KB; downloaded 4887 times)

 



Re: Știri și articole din presă TibiV

Proiectul legăturii feroviare între Gara de Nord și aeroportul Otopeni înaintează, termenul de finalizare și punere în uz fiind în continuare 26 august 2020. Stația de la Aeroport se apropie de finalizare, iar în ultimele zile a fost montată calea ferată până în zona peroanelor și pe viaductul construit până în DN1. Tot la stație au fost montate și benzile rulante de acces la peron.

Pozele au fost publicate miercuri de către Compania de Aeroporturi București.
















Hotnews

 


Re: Știri și articole din presă Livone

https://www.g4media.ro/ministrul-transp ... mbrie.html
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunţă că în luna octombrie a acestui an linia de cale ferată care face legătura între Gara de Nord din Bucureşti şi Aeroportul ”Henri Coandă” Otopeni va fi dată în funcţiune, constructorii mai având de finalizat câteva lucrări pe două tronsoane, transmite News.ro.

Potrivit ministrului Lucian Bode, la linia de cale ferată Gara de Nord – Otopeni, pe tronsonul dintre Mogoşoaia şi Baloteşti, care are aproximativ 8 kilometri, se lucrează la dublarea liniei de cale ferată, în timp ce pe racordul care leagă aeroportul de linia de cale ferată Mogoşoaia-Baloteşti şi care are aproximativ 3 kilometri, se lucrează, fiind realizat în proporţie de peste 90 la sută, cu un termen de finalizare de 26 august, conform contractului.
”Termenul de finalizare conform contractului era 26 august, însă am avut câteva blocaje legate de decizii ale instanţei pe care nu am vrut să le încălcăm şi am aşteptat deciziile instanţei şi astăzi putem spune că am reuşit să montăm şi ultimele pile peste drumul naţional şi se lucrează acolo. Contractul pentru dublarea liniei este octombrie, contractul pentru racord era 26 august. Eu cred că la începutul lunii octombrie vor fi finalizate ambele contracte şi în 15 minute vom putea circula pe cei 19,5 kilometri de la Gara de Nord la Otopeni cu patru staţii de oprire”, a declarat ministrul Transporturilor, luni seară, la Realitatea Plus.
Bode a menţionat că vor exista parcări în zona staţiilor şi că varianta va fi una ”foarte la îndemână” pentru a ajunge la aeroport din Capitală.

 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Viaductul ca viaductul dar la rampa mai aveau bine de balastat cand am facut reportajul de saptamana trecuta.

 


Re: Știri și articole din presă stefan_br

Parca era august-septembrie, acum octombrie...usor usor ajungem in iunie 2021. :evil:

 


Re: Știri și articole din presă orex

Potrivit declaratiilor ministrului Transporturilor, in functie, in septembrie a.c. se va circula cu trenul la OTP! sursa Digi24, Jurnalul de Seara, 21:20, live (25.08.2020)!

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Racordarea directă a aeroportului la rețeaua feroviară (noua legătură GdN - OTP)  • 
Choose destination

Since our 2283 forum members have written 420938 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use