Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Iluminat public

1103 posts, 235329 views
 
Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79
 
 

📖 Pagination options
Re: Iluminat public cris_m

Pe Rebreanu nu am vazut miscare, la fel de bezna e. O sa fac niste poze cand am timp.

 


Re: Iluminat public realistul

Am făcut eu poze, am trimis la Primăria vieții. Am primit un răspuns, care începea cu o lista de persoane care au făcut sesizări. Aproximativ acum doua săptămâni am primit pe mail. Scrie că vor dispune remedierea etc.
Am trecut aseară. Aceeași bezna.

 


Re: Iluminat public 1689

———————————————
Out of the office - Dec 31 2042
———————————————-
Stimata Doamna, Stimate Domn,

Va multumim ca ne-ati comunicat ceea ce ne-a fost deja sesizat.

Vom analiza informatiile primite si va vom tine la curent cu situatia.

Nu ezitati sa ne contactati de ori de cite este necesar.

Va stam la dispozitie cu cea mai mare placere.

Cu deosebita stima,

Serviciul de relatii cu clientii

 


Re: Iluminat public cris_m

Mai devreme erau aprinse becurile pe Rebreanu intre Camil Ressu si Nicolae Grigorescu. Cred ca urmau sa le verifice pentru a nu stiu cata oara...

 


Re: Iluminat public abc_XC

La Gara de Nord nu s-a rezolvat nimic, este in continuare intuneric, mai ales in zona fantanii arteziene.
Bonus, a aparut o avarie noua in zona garii, pe Calea Grivitei, portiunea cuprinsa intre Duca, Polizu si in continuare spre Buzesti este stinsa pe partea cu cladirea Politehnicii.

 


Re: Iluminat public faraonul

Salut,

Am sesizat și eu la CMIPB problemele de pe Duca si BD. Golescu cât și cele de la Gara de Nord.o sa scriu iar și iar până se rezolva aceste

Sunt și lucruri pozitive însă. Pe Bd. Aerogării este funcțională o latură a bulevardului între Bd. Ficusului și Ion Ionescu de la Brad.  După 4 ani avem lumina acolo. La fel intre Podul Băneasa și Bd. Ficusului s-au mai aprins niste stâlpi. Rămâne în continuare în întuneric între Piața Băneasa și Restaurantul La Cocosatu'


De asemenea în Piața Unirii au aprins 2 din cei 6 stâlpi nefunctiinali de la fântâni.

Flash Lighting au alimentat și ultimii 4 stâlpi pe LED aflați la intrarea in pasajul Băneasa lângă instalația de balizaj a pistei aeroportului Băneasa.

In cartierul Domenii cei de la Luxten schimba rețeaua subterană pentru Mercury dar și cea terestră de iluminat public LEA.

S-a rezolvat și avaria de la Pasajul Mihai Bravu la urcarea pe pasaj pe sensul spre Piata Sudului.

Va țin la curent cu ce schimbări mai vad.
Gara de Nord și zona adiacenta este o prioritate.

 


Re: Iluminat public realistul

Minune! Funcționează iluminatul public pe Rebreanu. Este drept că mai sunt stâlpi la care din doua corpuri funcționează doar unul sau stâlpi care nu funcționează deloc. Este un progres și sper că vor remedia și corpurile care nu funcționează. Am urmărit de la Parklake până la Titan. Nu știu mau departe

 


Re: Iluminat public Cristi N

Postarea nu e 100% on-topic dar alt loc mai bun nu cred ca avem.

Ministrul mediului se lauda pe facebook cu lansarea unui program multi-anual pentru inlocuirea iluminatului public actual cu unul pe baza de LED-uri: link

Costel Alexe
1 hr ·
Dragi prieteni,

În plină pandemie de coronavirus, vrem ca o parte din fondurile AFM să intre direct în economia României prin programe care să o sprijine.

Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor lansează anul acesta, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din țara noastră.

Programul este multianual, iar bugetul stabilit pentru 2020 este de 384 milioane lei. Astfel, localitățile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administrațiile vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Programul de iluminat public stradal va reduce cu până la 40% consumul de energie electrică din fiecare oraș din România. În acest fel, dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, vom obține și o scădere consistentă a facturii locale și naționale la electricitate.

Astăzi, mai bine de 20% din consumul total de energie electrică al unei localități provine din iluminatul străzilor. Or, aceste cifre susțin și o sursă continuă de poluare cu emisii de CO2 și costuri ridicate pentru administrațiile locale.

Bugetul alocat pentru 2020 va permite ca circa 700 de localități din România să pornească aceste investiții și să beneficieze de o susținere financiară de maximum 90% pentru proiecte de eficientizare energetică a iluminatului public

Ghidul de Finanțare al programului va fi supus, începând de astăzi, consultării publice și poate fi consultat pe: http://www.mmediu.ro/articol/mmap-supune-dezbaterii-publice-proiectul-de-om-pentru-aprobarea-ghidului-de-finantare-a-programului-privind-sprijinirea-eficientei-energetice-si-a-gestionarii-inteligente-a-energiei-in-infrastructura-de-iluminat-public/3255

 


Re: Iluminat public faraonul

Nu e rău, macar sa se întâmple ceva! Eu vad aceasta situație ca o oportunitate pentru administrația locală sa mergem inainte. Acum pot întinde nacele peste tot, pot repara guri de canal, asfalta bulevarde întregi, reface marcaje. Pot curata orașul de grafitti, pot spala pasajele rutiere de tonele de praf și multe altele....

Totul este să se dorească! Oare când a fost Bucureștiul mai liber ca acum?

 


Re: Iluminat public Cristi N

La faza asta mai putem profita si de partea de productie locala in loc sa importam din China. Fiind o tehnologie destul de noua si marja de profit este suficient de mare incat sa iti permiti sa produci aici. In plus nu trebuie sa ne uitam doar la piata locala ci chiar sa exportam. In felul asta mai ajutam balanta aia import-export. Stiu ca ELBA produce lampi de iluminat public dar nu stiu in ce masura modernizarile se fac cu echipamente facute aici sau de prin alte parti.

 


Re: Iluminat public andreiiul

Conform site-ului lor, ELBA produce destule variante de surse de iluminat cu LED.
Totul va depinde de modul in care se vor face caietele de sarcini la licitatii si de participanti.

 


Re: Iluminat public faraonul

Sa le facem în România. Chiar daca importa componente sa le asambleze aici!

 


Re: Iluminat public andreiiul

In ultima perioada mai multe artere din sectorul 4 au fost modernizate dpdv al iluminatului.
Oltenitei este modernizata in intregime, Drumul Gazarului am vazut azi ca e modernizat (in perioada martie-mai nu erau schimbate corpurile de iluminat inca).
Pacat ca toate aceste modernizari se fac doar la nivel de Sector 4. Prin alte sectoare nu prea am vazut modernizari. PMB prin CMIPB cam doarme in post. De ce sa econimosim bani cand putem sa ne batem joc.

 


Re: Iluminat public MikeT

PMB a reparat iluminatul din Parcul Carol. Au schimbat inclusiv corpurile de iluminat de pe langa scarile catre Mausoleu. Le-am facut o sesizare in 2019 si abia saptamana asta au rezolvat.

 


Go to page:  1  ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use