Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 230718 views
 
Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare Gabi23

Răspunsul oficial al ELCEN:

Punct de vedere oficial referitor la afirmațiile primarului Capitalei, Gabriela Firea, lansate astăzi în spațiul public în legătură cu presupusul sabotaj al ELCEN față de bucureșteni

București, 08 februarie 2020

PMB ÎNCEARCĂ SĂ ARUNCE VINA PE ELCEN PENTRU AVARIILE DIN CURTEA PROPRIE (TERMOENERGETICA) ȘI PENTRU LIPSA CĂLDURII ȘI A APEI CALDE LA CONSUMATORI

Termoenergetica a avut o avarie majoră, vineri seară la ora 22:40. În cursul nopții, au fost efectuate manevre tehnice coordonate între dispecerii ELCEN și TERMOENERGETICA pentru a susține sistemul de termoficare.

n primul rând, este foarte important ca opinia publică să beneficieze de informații corecte, reale, și, mai ales, scoase din sfera oricăror atacuri de natura politică lansate de primarul Municipiului București pentru a specula anumite momente politice și pentru a deturna, în mod repetat, atenția de la situația gravă în care se află sistemul de termoficare din București din pricina dezinteresului și incompetenței Primăriei Capitalei de a gestiona un sistem de o asemenea anvergură socio-economică.

Menționăm că orice atac de natură politică pe subiectul termoficării din Capitală nu rezolvă situația, ci o agravează. Din păcate, pe lângă lipsa totală de interes, neglijență și cinism, locuitorii capitalei au acum parte și de afirmații care denaturează realitatea.

PENTRU O CORECTĂ INFORMARE A OPINIEI PUBLICE, IATĂ SITUAȚIA DE FAPT:

• În urma unei avarii produse ieri seară la ora 22:40 pe rețeaua de termoficare aparținând Termoenergetica aflată în subordinea Primăriei Municipiului Capitalei, a crescut debitul de apă de adaos la aproximativ 1000 de tone/h doar la CTE București Sud, iar presiunea pe conductele de retur a scăzut la un (1) bar, ceea ce a indicat apariția unei spărturi violente pe magistrala de termoficare nr. 2.

• Din acel moment, echipele ELCEN, în coordonare cu echipele Termoenergetica, au intervenit prompt și au început manevrele tehnice necesare într-o astfel de situație de avarie.

IMPORTANT:
Parametrii agentului termic livrat din CTE București Sud înaintea apariției avariei pe rețeaua de transport exploatată de Termoenergetica s-au menținut constant la valorile solicitate de Termoenergetica prin nota telefonică, respectiv: 97-98 grade C, presiune tur: 4,2-4,3 bar, presiune retur: 1,6- 1,7 bar.

• La ora 08:45, în coordonare cu Termoenergetica, în contextul manevrelor tehnice efectuate, a avut loc o creștere tranzitorie de temperatură. Menționăm că nu au fost variații majore de presiune care ar fi putut genera avarii pe rețea.

IMPORTANT:
Locuitorii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă și căldură din cauza avariilor de pe rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea PMB și nu a unei creșteri tranzitorii de temperatură, așa cum a insinuat Gabriela Firea într-o postare în spațiul public.

În ciuda afirmațiilor tendențioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea și a încercărilor disperate de a găsi un vinovat pentru situația dezastruoasă în care se află sistemul de termoficare, angajații ELCEN, în colaborare cu angajații Termoenergetica, au făcut tot ce-au putut pe tot parcursul nopții și în cursul zilei de astăzi, pentru ca situația să nu scape de sub control.

Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Din această cauză, avariile sunt din ce în ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite să afirme că sunt necesare eforturi uriașe pentru a menține sistemul pe linia de plutire în situația dezastruoasă în care a ajuns.

Rețelele de conducte au nevoie de reparații urgente, nu de cârpeli, însă PMB alege să cheltuie sute de milioane de lei pe acțiuni de imagine, târguri, festivaluri și iepurași, ignorând cu bună știință problemele structurale.

Mai mult decât atât, sistemul de termoficare din București riscă să fie compromis iremediabil, pentru că PMB nu își onorează obligațiile de plată pentru agentul termic destinat populației. Primarul Capitalei, preferă să-și concentreze atenția pe aspecte de natură politică ce nu au nicio legătură cu binele cetățenilor. Lansarea de informații false în spațiul public și crearea unor situații generatoare de haos și neîncredere, nu sunt deloc atuuri pentru o instituție al cărui obiectiv principal ar trebui să fie bunul mers al comunității pe care o păstorește.

Birou Comunicare și Relații Publice

 


Re: Termoficare misterr

Sectoarele 2 și 3, fără apă caldă și căldură. Firea acuză un sabotaj. Replica ELCEN

Click pe imagine pentru video:





Mii de bucureșteni din Sectoarele 2 și 3 nu au avut apă caldă și căldură astăzi. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare.

Mii de bucureșteni din Sectoarele 2 și 3 nu au avut apă caldă și căldură sâmbătă. Mulți se tem că vor fi probleme și la noapte, așa că s-au pregătit cum au putut. Mai ales că se anunță frig. Minus 10, minus 12 grade în Capitală.

Blocurile lor primesc apă caldă de la Centrala din sudul orașului.

Centrala numită CET Sud Vitan a fost construită în 1964. De 56 de ani nu a fost reparată în totalitate niciodată. Tocmai de aceea, agentul termic iese de aici cu o presiune care la jumătate față de cât a fost proiectată centrala. În plus, din când în când apar și fluctuații ale temperaturii.

Când țevile cedează și se sparg, apa ajunge în pământ sau umple canalizarea.

Din cauza sistemului foarte vechi și prost, apa caldă de la Centrală, în loc să ajungă în caloriferele oamenilor, se scurge în canalizarea din oraș. 2.000 de tone de apă caldă pierde în fiecare oră Termoenergetica. Sunt cam 4,3 milioane tone pe an.

De dată aceasta, primarul capitalei d[ vina pe proprietarul CET Sud Vitan, Elcen, care ar fi greșit intenționat și ar fi livrat apă cu 20 de grade mai fierbinte. Astfel s-ar fi produs o avarie foarte gravă, susține primarul Capitalei, care a anunțat că va depune o plângere penală pentru sabotarea sistemului de termoficare.

Însă reprezentanții Elcen susțin că spargerea țevilor companiei municipale Termoenergetica a provocat de fapt fluctuația de 20 de grade.

Claudiu Craiu, reprezentant Elcen: „Respingem ferm această acuzație. Avaria a apărut vineri seară la 22.40. În tot cursul nopții au avut loc manevre tehnice între specialiștii de la Elcen și cei de la Radet, dispecerat, opriți șirul de pompe cazane, să mențină sistemul într-o stare de echilibru. Pe fondul acestor manevre tehnice a avut loc această variație de temperatura”.

Deocamdată, reprezentanții Termoenergetică nu au anunțat când ar putea fi rezolvată problema, iar cei afectați vor avea apă caldă și căldură.

 


Re: Termoficare alexxd_31

Bine ca a crapat conducta ca daca picau cateva schimbatoare in PT-uri mai aveam caldura la vara. Normal in  punctul de interfata dintre ELCEN si RADET, RADET-ul trebuie sa dispuna de un circuit de protectie atat la presiune (cu ajutorul supapelor de siguranta) cat si la temperatura unde sa combine apa din retur cu apa iesita din CET sa plece pe circuit cu temperatura prestabilita (deobicei se utilizeaza o vana cu trei cai cum se intalneste si la centralele de apartament).

 


Re: Termoficare misterr

Anunțul Termoenergetica despre avariile din Capitală

Click pe imagine pentru video:





Zeci de mii de oameni din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei au petrecut acest sfârșit de săptămâna fără apă caldă și căldură, din cauza celei mai mari avarii din istoria sistemului de termoficare.

Aproape 300 de blocuri din sectoarele 2 și 3 au fost afectate de avaria majoră. Oamenii se plâng că deși afară s-au înregistrat și minus 10 grade, caloriferele abia s-au dezmorțit iar apa caldă a fost mai mult rece.

Locatar: „Cred că e a treia zi de când nu avem căldură și apă caldă. Eu, de exemplu, că sunt mai în vârstă și îmi trebuie căldură, am mers în permanență cu radiator. Tocmai acum când trebuia să avem căldură s-a întâmplat treaba asta.”

„A fost un sabotaj industrial”, susține primarul general al Capitalei, care acuză Elcen, furnizorul de agent termic, că a încărcat în sistem apă mai fierbinte decât ar fi trebuit.

Cei vizați, spun însă că sistemul de termoficare funcționează într-o stare de avarie permanentă din cauza infrastructurii învechite.

Cu toate acestea , Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală, împotriva Elcen.

Alexandru Burghiu: „Această avarie este cea mai mare din istoria sistemului, vorbim de o avarie care a dislocat o bucată de un mp de metal. Știm cu toții, când fierul se încălzește, se dilată. Atât de puternic a fost acest șoc, încât a făcut ca această schimbare de direcție să crape. Celelalte magistrale nu au mai primit apă, practic tot ce pompă cetul în acel moment s-a dus prin acea gaură.”

De cealaltă parte, ELCEN, furnizorul de agent termic, spune că avaria a avut loc, de fapt, vineri seară, inaninte de creșterea de temperatură. Cauza ar fi fost gradul mare de uzură al rețelei.

ELCEN: „Sistemul de termoficare funcționează într-o stare de avarie permanentă. Vineri seară, la ora 22.40, la ELCEN la CET sud s-a perceput o pierdere foarte mare care a ajuns la 1.000 de tone pe oră doar la CET sud. Era clar că era o avarie mai mare undeva. Avaria de dimineață a fost pe magistrala 3, care a fost izolată și s-a reluat funcționarea. Dimineață a fost această creștere tranzitorie de temperatura și fac mențiunea că țevile sunt proiectate să funcționeze la 150 de grade. ”

Mai mult, presiunea cu care livrează agent termic este extrem de mică, spun ei, tocmai pentru a proteja sistemul.

Emilian Mateescu, fost director ELCEN: „Starea țevilor este destul de proastă, de așa natură încât orice creștere de presiune poate să ducă în regim normal de funcțiune la spargeri. Nu temperatura sparge țeava, presiunea o plesnește. Orice om își dă seama că în momentul în care este presiune într-o sticlă, recipient, oriunde, ăla plesnește, dar dacă îl încălzești nu plesnește.”

Avaria majoră produsă în weekend la sistemul de termoficare din Capitală nu a fost încă remediată. Aşa că locatarii din aproape 300 de blocuri primesc apa şi căldura cu porţia, sau deloc.

Reprezentanţii Termoenergetica spun că se lucrează de sâmbătă pentru rezolvarea acestei situaţii şi susţin că în cursul zilei de luni oamenii vor avea apă caldă şi căldură, undeva în jurul orei 14:00.

În total sunt afectate aproape 300 de blocuri din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei, iar această avarie a dus la un nou scandal între Primăria Capitalei şi ELCEN.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că depune o plângere penală împotriva ELCEN, care, spune ea, ar fi sabotat compania municipală şi ar fi trimis sâmbătă dimineaţa agent termic cu 20 de grade mai mare decât ar fi trebuit.

ELCEN neagă acuzaţiile şi spune că astfel de fluctuaţii sunt fireşti, argumentând că infrastructura de ţevi este de vină, care este veche şi nu mai fost schimbată de zeci de ani.

 


Re: Termoficare misterr

Firea: Ne menținem opinia. Avariile de la rețeaua termo au fost un “sabotaj industrial”

Click pe imagine pentru video:





Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, într-o conferință de presă, că în această noapte se va rezolva problema de termoficare din sectoarele 2 și 3 din București.

Gabriela Firea a anunțat că avaria care a lăsat aproximativ 300 de blocuri din Capitală fără apă și căldură a fost remediată.

Jumătate dintre locatari au în prezent căldură, iar pentru restul, problema va fi remediată în această noapte.

Primarul general a declarat că îşi menţine opinia conform căreia avaria la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 a fost „un sabotaj industrial”.

„Ne menţinem opinia că a fost un sabotaj industrial prin care au fost pedepsiţi cetăţenii, doar pentru a fi un atac politic la adresa primarului general. Am fost avertizată cu câtva timp în urmă că se va întâmpla aşa ceva. (...) A fost provocată o avarie majoră, cea mai complexă din ultimii ani”, a declarat primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Municipalităţii.

 


Re: Termoficare subway guru

Sa ne spuna madam primareasa cati cm de conducta noua a pus in 3+ani...

 


Re: Termoficare alexxd_31

Se sapa doua gropi la prima vedere maricele pe Mihai Bravu in zona Piata Iancului. Una aproape de intersectie iar alta langa Biserica Balaneanu. Erau prezente doua excavatoare si o macara.

 


Re: Termoficare abc_XC

Comunicat de presa Compania Municipala Termoenergetica: https://www.cmteb.ro/comunicate/20200422_Incheiere_sezon_incalzire_incepand_cu_27_04_2020.2020
Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Termoenergetica, anunţă că din 27 aprilie se opreste  furnizarea încălzirii în sistemul centralizat de distribuție din Capitală. Astfel, conform prognozei meteo, temperaturile exterioare din următoarele zile îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru încheierea sezonului de încălzire. Ca urmare, începând cu data de 27 aprilie 2020, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei  termice pentru  încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Bucureşti.  Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, astfel încât efectele vor fi resimţite în următoarele 72 de ore.  Măsura va fi luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru  furnizarea  şi  utilizarea  energiei  termice,  modificat  prin  H.G.  337/2018,  care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00“.  De la această măsură fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, sere, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților acestor instituții.  Pentru  informaţii  suplimentare,  clienții  au  la  dispoziţie  numerele  de  telefon: TELVERDE - 0800.820.002 şi număr de urgență 031-9442. Serviciul Comunicare și Relații cu Publicul

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare V2A

Se demareaza lucrarile la un nou proiect de modernizare a sistemului primar de distribuție a agentului termic din Capitală

Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica București, anunță deschiderea celui de-al doilea șantier pentru continuarea lucrarilor la cel mai amplu proiect de modernizare a sistemului primar de distribuție a agentului termic din Capitală, sistem administrat de Compania Municipală Termoenergetica București.

Subliniem faptul ca este primul proiect de acest fel realizat, in Capitala, in ultimii 30 de ani.

Astfel, imediat după sistarea distribuției agentului termic, Compania Municipală Energetica a demarat organizarea de șantier în Drumul Taberei, în zona Pieței Moghioroș, unde, pe Magistrala I-III VEST, pe o distanță de peste 800 de metri, lucrătorii Companiei vor înlocui țeava veche de termoficare, cu țeavă nouă, preizolată, dotată cu senzori de avarie.

Noul sistem performant de țevi preizolate are o garantie de 30 de ani și poate depista, cu precizie, orice avarie care poate apărea în rețeaua de termoficare.

Concomitent cu deschiderea noului șantier, Compania Municipală Energetica a reluat și lucrările în șantierul din zona Pieței Bobocica, unde anul trecut a înlocuit deja un kilometru din vechile conducte cu țeavă nouă, care asigură parametri ridicați de funcționare. În această zonă, s-a început deja decopertarea traseului pe strada Energeticienilor, unde va fi înlocuită Magistrala II SUD, între Piața Bobocica și CET SUD.

În zonele in care se executa lucrari, vor fi instituite soluții de provizorat, astfel încât cetățenii să nu sufere de lipsa apei calde, pe perioada verii.

Activitatea în cele două șantiere se desfășoară cu asigurarea tuturor măsurilor de protecție a angajaților, în condițiile epidemiei de COVID-19, iar acestia primesc măști de protecție, în afara echipamentului de protecție obligatoriu.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor din zonele afectate de șantiere, dar vă asigurăm că, prin eforturile noastre susținute, vom reusi să imbunatatim calitatea vieții tuturor cetățenilor Capitalei.

http://pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7809

 


Re: Termoficare andreiiul

Lucrarea din Dr Taberei nu are de fapt legatura cu M5?
Eu asa cred. Dar lumea crede ca ei fac modernizari, cand de fapt sunt fortati de metrou.

 


Re: Termoficare Gabi23

Lucrarea de la Drumul Taberei nu are absolut nici o legătură cu M5! Obiectivul face parte dintr-un proiect amplu de înlocuire a 31,621 km (cale dublă tur/retur adica aproximativ 64 km ”țeavă”) de conducte vechi de aproximativ 50-60 de ani, cu avarii frecvente și un grad mare de uzură. La acest șantier va fi săpătură deschisă până la Favorit, care va evolua pas cu pas în următoarele săptămâni.

Foto: Compania Municipală Energetica București

CMEB - Drumul Taberei - mai 2020 (1).jpg (556.52 KB; downloaded 2940 times)
CMEB - Drumul Taberei - mai 2020 (2).jpg (1.13 MB; downloaded 2942 times)

 


Re: Termoficare ByOnu

<< Trebuie trecut cat mai repede posibil la centrale individuale de apartament subventionale de primarie >> (n.r. si renuntat la CET-uri)









:headbash:  :headbash:  :headbash:

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

ByOnu wrote:
<< Trebuie trecut cat mai repede posibil la centrale individuale de apartament subventionale de primarie >> (........

O prostie , si marca Tariceanu , ci generala , ca multi viseaza la asta . :!:
" Gazul " nu intra in raspunderea primariei , deci nu se poate implica " tehnic " ci doar , poate financiar .
Costurile de instalare sint cuprinse de
acte autorizatii / coloana de alimentare pt scara de bloc
acte autorizatii / pt fiecare apartament , pt instalatia de gaz
debransare de la radet / taieri de coloane , dezafectare, spargeri de pereti , masti coloane  / scos calorifere vechi
instalare centrala / gaura pt cos , iar la foarte multe locatii , treceri prin balcoane , modificari de geamuri termopan / prelungiri de cos
instalare sistem termic , tevi prin casa , radiatoare
bransarea la apa calda la centrala , care de regula la bai , presupune refacerea integrala a instalatiilor
...
toate la pachet , vin cu un cost suplimentar , distrugerea apartamentului care necesita apoi reparatii capitale .
Costurile pe apartament , ajung lejer si depasesc , sau pot depasi , 10000 de lei .... + balamuc , + stres
.....
Noroc ca mai bine de 90% din blocatarii " radet " , nu isi asuma asa responsabilitati , si cu toate ca macane de problemele sistemului centralizat , nu vor sa-si asume responsabilitatea unei instalatii personale .
Motivul este simplu / banii , banii , banii .... Nu sint invati sa plateasca EI , ci altii , perpetuarea sistemului si gindirii comuniste , care a trecut de la generatiile in virsta ( culmea , mai adaptate economiei libere ) la generatiile mai tinere , carora comunismul le pune singele in actiune .

 


Re: Termoficare aztec

Și mutam poluarea centralizata din afara Bucureștiului , unde mai e și în cogenerare(și la o adică mult mai ușor de controlat și redusă), cu poluarea individuala, răspândită sistematic, in toate zonele.
Că și avem aerul curat multe spatii verzi...

 


Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419396 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use