Regiunile RomânieiBanatJudețul Caraș Severin

 

Topic: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP

69 posts, 23589 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP fl82

Este adevarat- dar tramvaiul este un vehicul de transport de mare capacitate, iar ca sa fie rentabil cat de cat trebuie sa fie utilizat macar (sa aiba calatori) la sa zicem 50- 60% din capacitatea sa de transport!

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP ticker

Daca oamenii merg ani de zile in maxi taxi sau conserve de 8m, ele vor fi folosite eficient, insa cu o calitate proasta. Insa daca optimizezi transportul in comun prin aducerea de mijloace de transport noi, de capacitate mare, cresti calitatea transportului. Crescand calitatea, creste si numarul de persoane dispuse sa renunte la transportul cu masina proprie, implicit creste gradul de ocupare al mijlocului de transport.

Nu poti face asta invers...

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP 1689

Tramvaiul din Resita mi-a fost extrem de drag - avea un aer special in anii ‘90 - dar, din pacate, nu ii prevad un viitor prea stralucit.

Infrastructura actuala e depasita (99,9% OR pe dale de beton) si - cum mentiona cineva mai devreme - un volum de trafic prea mic pentru a sustine comercial o relansare durabila.

Ma tem ca vom asista la ceva similar cu ceea ce s-a intimplat cu troleibuzul din Vaslui. Bani aruncati intr-un proiect ce va fi ingropat imediat ce se va semna acceptanta.

Pariez pe urmatorul scenariu: Astra va cistiga licitatia, va livra cu intirzieri, dar reabilitarea liniei va fi taraganata pina la expirarea garantiei tramvaielor si - cind intr-un final (daca !) totul va fi gata, cele citeva tramvaie ramase functionale se vor dovedi nerentabile comercial.

Depou inchis si vindut, materialul rulant si infrastructura vor fi “valorificate” si ne intoarcem de unde am plecat.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP andreir14

Doar ca n-o sa fie Astra ci Durmazlar, ca doar aia au ofertat la aceasta licitatie.  ;)

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP PTMZ

Dacă totul s-a desfășurat cum a anunțat primarul, putem afirma că ieri a fost semnat contractul cu Durmazlar:
Edilul a afirmat că în această după amiază(25 iunie 2020), în cadrul unui protocol realizat pe o platformă online reprezentantii Primăriei Resita si cei ai producătorului Durmazlar din Turcia vor semna contractul pentru livrarea celor 13 tramvaie, care vor asigura transportul în comun pe principalele artere ale Resitei.

Vă reamintim că societatea Durmazlar din Turcia a fost singurul ofertant care s-a prezentat la licitația derulata de Ministerul Dezvoltarii pentru achiziționarea tramvaielor destinate municipiului Reșița. Este vorba de aceeași companie implicata în scandalul tramvaielor turcești de la București, unde decizia prin care turcii au fost desemnați câștigatori ai licitației organizate de Primăria Capitalei, a fost anulata de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. La aflarea veștii că Durmazlar a fost singura companie care s-a prezentat la licitație, primarul Ioan Popa declara că, deși inițial a avut unele rezerve, astăzi este încrezator că tramvaiele ce vor ajunge în municipiul Reșița vor fi unele de calitate.

Sursa: Radio Reșița.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP punmeister

S-ar putea ca cele pentru Resita (si eventual alte orase din RO) sa fie pe un design nou.
tramdurm.jpg (65.21 KB; downloaded 3551 times)

t3.jpg (148.41 KB; downloaded 3449 times)

http://reper24.ro/primaria-resita-semna ... -tramvaie/
https://caon.ro/popa-da-eu-cred-in-turc ... r/2375715/

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP Utilizator anonim

Si cele pentru Bucuresti ar avea alt design daca raman.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP PTMZ

Aveți idee dacă tramvaiele vor fi cu 2 sau cu 3 secțiuni? Întreb deoarece știu că Silkworm, singurul tramvai al lor pe care l-am găsit cu o variantă bidirecțională de 18m, are 3 secțiuni.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP Puss in Boots

18m e cat un GT4, incap 3 sectiuni?

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP PTMZ

Așa se pare, posibil să fie puțin mai lung de 18m, totuși:
http://www.durmaray.com/ipekbocegi-tramvay/2/3/5
ciftyonlu(2).jpg (60.99 KB; downloaded 3208 times)

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP Puss in Boots

Oricum in licitatie zice "cca 18m" deci pot sa fie si spre 20. Pe un GT4 (18.8m) 3 sectiuni nu pt fi decat ingramadite (asa cum arata de fapt si in randarea de mai sus). Poate pe produsul final o sa arate bine. Nu cred ca circula pe undeva varianta de 18m sau?

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP PTMZ

Din câte știu, singurul oraș în care circulă Silkworm e Bursa, cu 12 exemplare, dar cred că toate sunt cu 5 module. Oricum, dacă vor fi Silkworm la Reșița - și cred că așa va fi -, nu cred că vor arăta așa, cei de la Durmazlar specificând faptul că va fi un design special pentru ei, cam cum a făcut Astra la Oradea.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP PTMZ

Sâmbăta trecută, pe 22 august, licitația a fost atribuită. Valoarea contractului este de 113.750.000 RON

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin MDRAP PTMZ

Ministerul Dezvoltării a aprobat o cerere de finanțare pentru noile tramvaie, suma alocată fiind de 39,92 milioane RON:
Primăria Reşiţa a primit un cadou de Crăciun. Noul ministru al Dezvoltării, Attila-Zoltan Cseke, a semnat 47 de cereri de finanţare pentru tot atâţia beneficiari din ţară care au în derulare proiecte în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Principalul beneficiar este Municipiul Reşiţa.

Din cei 107,6 milioane de lei, care se alocă în acest moment, pentru cele 47 de proiecte, 41,3 milioane de lei sunt pentru Reşiţa. Banii reprezintă avansul pentru două proiecte: 1,44 milioane de lei pentru proiectul privind modernizarea Colegiului Naţional Diaconovici-Tietz şi 39,92 milioane de lei pentru achiziţionarea tramvaielor în cadrul proiectului de mobilitate urbană.

„În cazul Colegiului Diaconovici-Tietz suntem în faza prefinanţării, iar în cazul tramvaielor, suma alocată acum de minister reprezintă avansul pe care trebuie să-l achităm furnizorului garniturii de tramvaie, deci firmei din Turcia. Cele aproximativ 40 de milioane de lei constituie 30% din valoarea contractului, inclusiv TVA-ul aferent.

Ministerul s-a ocupat de achiziţie, noi am semnat contractul şi, conform graficului, în partea a doua a anului 2022 vor începe livrările. În ceea ce priveşte proiectul privind finanţarea lucrărilor de reabilitare de la Diaconovici-Tietz, odată cu atribuirea contractului de lucrări, beneficiarul are dreptul de a solicita prefinanţare până în limita a 30% din valoarea eligibilă a proiectului.

Ceea ce noi, Primăria Reşiţa, am făcut, pentru a nu împovăra bugetul local cu astfel de plăţi. Este un management financiar responsabil, pentru că suntem prea săraci pentru a cheltui banii Primăriei”, a declarat pentru reşiţa.ro, Graţian Dobre, directorul executiv al Direcţiei Dezvoltare Locală şi Instituţională din cadrul municipalităţii.

Proiectul de reintroducere a tramvaiului în Reşiţa a fost privit ca o adevărată nebunie a actualului primar Ioan Popa. Foarte puţini dintre reşiţeni au crezut că acesta se va ţine de cuvânt şi va duce la capăt promisiunea electorală a primului său mandat. Numai că în acest an, în luna iulie, Ioan Popa şi Sorin Maxim, directorul ADR VEST, au semnat contractul de finanţare pentru prima fază a proiectului, de circa 21 de milioane de euro.

În total, pentru toate cele trei faze ale proiectului valoarea se ridică la 90 de milioane de euro, acesta fiind şi cel mai mare proiect finanţat prin ADR VEST în regiune.

Sunt prevăzute reintroducerea tramvaiului, înlocuirea căii de rulare, modernizarea staţiilor de trasport, a spaţiilor publice, a zonelor pietoanale şi a celor verzi, urmând să fie o linie de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spaţii administrative şi de mentenanţă. Tramvaiele se construiesc în Turcia şi în prima parte a anului 2022, vor ajunge la Reşiţa.

Sursa: Adevărul

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Caraș Severin  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420769 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use