Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: ARHIVĂ: Știri din București (2015-2020)

1780 posts, 791643 views
 
Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 128
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri din București orex

E... ”extrem de greu de facut”, sedinte indelungi si altele!  :lol:  :lol:  :lol:
Chestiunea e ca, niciodata, autoritatile nu s-au consultat cu cei care salasluiesc intr-un anume areal, si sa stabileasca, pe cat posibil, impreuna, nevoile reale de mobilitate urbana. Momentan, deciziile le iau cum li se nazare, e ca un dat (predestinat)! Vad ei pe urma impactul!
Vezi reluarea circulatiei celor doua linii 368 si 105 pe vechiul traseu!! Adica, 105 de ce n-a fost lasat pe varianta actuala definitiv?! E o intrebare retorica, desigur!

 


Re: Știri din București andrei11

Tot timpul autoritățile sunt luate prin surprindere.

 


Re: Știri din București linia 69

Din pacate comunicatul genereaza o mare confuzie folosind indicative cu 3xx pentru liniile scolare. Cine il citeste, pe buna dreptate se intreba ce linii sunt alea si unde merg ca pe strada nu sunt vazute.
Daca au indicativele cu T pai asa sa fie peste tot !
Offf ... greu spre imposibil ...  
Oricum asta seara la Raul Doamnei (sens centru) era folosita 100% statia "noua''.  
Spre Valea Argesului fiecare oprea unde vroia, adica unii in cea "noua" iar altii in cea veche (valabila pana maine).

 


Re: Știri din București WAYNEN

Dacă ADTPBI lucrează la reconfigurarea rețelei de transport în Drumul Taberei,ar trebui să gândească foarte bine modificările de trasee din cartier.Totuși,ei ar trebui să lase pe ramura de nord o linie care duce la Piața Romană și o linie care duce la Gara de Nord,așa cum era troleibuzul 93 pe vremuri.

 


Re: Știri din București orex

La Gara nu-i necesar transport teran dedicat, spre/dinspre Drumul Taberei, ramura nord, odata cu PIF M5.1, spre Romana, din pacate da. Altfel ar fi stat treaba daca, din start, se edifica M5 pana la Universitate!
PS
Acum sa nu mi-o iei in nume de rau dar, cei din Pantelimon sau Berceni au ceva direct spre/dinspre Gara de Nord?! Nu! Fac legaturi...in special, cu metroul! :bere:
Un prieten mi-a atras atentia!  ;) Ca, in Pantelimon exista un tramvai ”fantoma” spre Gara, recte 46, dar de la bd. Chisinau, da?! Daca-l asteptati, sigur pierdeti trenul!!   :rofl:

 


Re: Știri din București ByOnu

WAYNEN wrote:
..să lase pe ramura de nord .. și o linie care duce la Gara de Nord, așa cum era troleibuzul 93 pe vremuri.


Paaaaaaaaaaaaaaai, si atunci de ce am mai desfiintat troleibuzul? Doar ca sa-l inlocuim cu diesel? :no:

 


Re: Știri din București Victor92

Precizări privind unele informații eronate publicate, referitoare la majorarea tarifului de călătorie

Referitor la articolul apărut, miercuri, 05.02.2020, în publicaţia Hotnews.ro, intitulat “Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat creşterea tarifului pe călătorie de la 1,3 lei la 2,5 lei”, care preia informaţii publicate de Agenția Națională de Presă AGERPRES în cadrul unui interviu acordat de Directorul General Andrei George Creci, Societatea de Transport Bucureşti - STB SA face următoarele

PRECIZĂRI

Interviul acordat de Andrei George Creci, Directorul General al STB SA, Agenției Naționale de Presă AGERPRES a fost unul amplu, în care au fost abordate multiple teme legate de transportul public şi de activitatea STB SA, iar titlul și lead-ul știrii au preluat o idee prezentată de acesta cu titlul de exemplu, care nu este nicidecum o propunere de majorare a tarifului pe călătorie.

Informatiile publicate, cu privire la tariful practicat în București, reprezintă doar un fragment din discuţia purtată de Directorul General cu reprezentantul AGERPRES, discuție în care Andrei Creci a arătat că, în decurs de 11 ani, fosta Regie Autonomă de Transport București a trimis Primăriei Capitalei, în repetate rânduri, propuneri de majorare a tarifului, având în vedere evoluţia costurilor şi a inflaţiei în perioadele respective. Totodată, actuala STB SA nu are atribuţii în ceea ce privește stabilirea tarifului de călătorie, acestea fiind de competenţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) şi a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Așadar, Directorul General a menţionat cu titlu orientativ valoarea de 2,5 lei/călătorie, acest tarif fiind prezentat doar ca un exemplu, fiind tariful practicat în Craiova, iar pornind de la acest exemplu, Andrei Creci a arătat că veniturile lunare ale STB SA ar creşte cu 6-7 milioane de lei.

De la: http://www.stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=1203

 


Re: Știri din București orex

Asa, si daca maresc c/v biletului cu peste 90% per titlu de calatorie, in afara de diferenta potentiala de venit, rezultata doar aritmetic, ca urmare a majorarii, ce castiga?! NIMIC, ba dimpotriva! Daca ar suprima unele ”pomeni” sunt convins ca si cu 1.30 RON/calatorie ar castiga mai mult si nu numai!!
Aici nu-i ca la cresterea accizei la carburant, cand se spunea cum ca cei care nu-si vor putea permite un ”plin” o sa foloseasca alternativele, adica per pedes sau STB, cu referire doar la Bucuresti, ca aceasta situatie imi este, cel putin mie, familiala!
O sa incurajeze in primul rand faimosul ”blat” si-n al doilea rand utilizarea mult mai intensiva a autovehiculelor personale (tinand cont de conditiile de calatorie si de timpii parcursi)!

 


Re: Știri din București TibiV

”...aceasta situatie imi este, cel putin mie, familiaRa!”

 


Re: Știri din București Albert

Ce bipolaritate in primăria asta condusă de “duamna” Firea. Acum 3 ani se lauda ca transportul in comun va fi gratuit si ca va fi subvenționat in totalitate de primărie. Acum s-a răzgândit, il majorează cu 90%. :rofl:

 


Re: Știri din București Florinds

Cu siguranta cererea de transport nu este elastica, nu e ca la paine!

 


Re: Știri din București orex

1. Ar fi bine sa fie elastica ca inseamna ca-i aluatul bun, dospit ca lumea!
2. Painea ca si cozonacul, dupa ce se coc, daca raman elastice prezinta chiar probleme! :lol:  :lol:  :lol:
@TibiV
Da, imi asum critica TA, in cazul semnalat, in rest e vorba doar despre ”politica monetara”!! ;)

 


Re: Știri din București Nenea_titi

Eu aș fi de acord cu majorarea tarifului de călătorie cu condiția îmbunătățirii condițiilor de transport. Că dacă doar mărim prețul de dragul de a mări ceva, și totul va fi mai rău ca înainte (și totdeauna așa e la noi), în loc să îmbunătățim, de fapt înrăutățim...atunci se va umple de cetățeni care fac blatul.

 


Re: Știri din București orex

Pai spezele pe ”turta” cui sa se traga ”nenea_titi”?! ;)

 


Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 128
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420647 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use