MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Accidente / incidente

2545 posts, 582402 views
 
Go to page:  1  ... 147 148 149 150 151 152 153  ... 182
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente orex

De ce ne mai miram de incompetenta?!
Evenimentul cu garnitura CAF de la Berceni s-a intamplat, acum mai bine de 365 zile, si, in continuare, rama sta atarnata. in depou, ca ”salamul la uscat”?!
Mai bine de un an le-a trebuit sa lanseze o amarata de procedura de atribuire a unui contract de lucrari domnilor de la METROREX?! Halucinant!!!!!
http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/no ... /100094294

 


Re: Accidente / incidente Costin

S-a discutat mai in detaliu in topicul dedicat trenurilor CAF. In principiu, nu e incompetenta ci au asteptat concluziile anchetei (de altfel, destul de alambicate la randul lor).

 


Re: Accidente / incidente orex

Un an?!
Hai sa facem o paralela care nu sufera comparatie din niciun punct de vedere, raportul cu privire la evenimentele din 11.09.2001 a fost facut public in 22.07.2004! https://www.natgeotv.com/ro/11-septembr ... cronologie
Nu trebuie sa mai punem la socoteala si detaliile despre tragediile inregistrate de cele doua Boeing 737 Max, din anii 2018 si 2019, care au parvenit Congresului american la finalul anului trecut, ca, deja, am cazut, de tot, in desuetudine
https://www.digi24.ro/stiri/externe/map ... ax-1236620
Deci, daca pentru aceste adevarate catastrofe, una e transata si alta in curs de..., a durat un timp rezonabil, ca sa ne referim la magnitudinea lor, cum e posibil ca acest accident/incident sa treneze UN AN de zile?
PS
Marota asta, cu termenele investigatiilor unor incidente la noi, e boala cronica! Ce s-a cerut sprijin de la NASA si n-au venit concluziile in timp util?
Si vreau sa mai punctez ceva!!
In prezent, ca urmare a situatiei,  autoritatile din China au inceput sa ridice 2 spitale, da?! Au Acord de Mediu, dar Autorizatii de Constructie? Zic ca da, numai ca le-au obtinut in timp record, ceea ce la noi nu-i valabil, nici in viitorul indepartat, in orice circumstanta ne-am afla!!
Cu alte cuvinte, cand se doreste a fi facut realmente ceva, in mod corespunzator, onest si rapid se poate face in timp RECORD, ca nu ducem lipsa de resurse de oricare natura!

 


Re: Accidente / incidente oc7avian

Urmează o secțiune bazată pe intuiție și practică personală:

Mi se pare mult un an, dar nu departe de o analiză serioasă. Pe lângă analiza istoricului de bord, probabil s-a făcut o analiză la nivelul codului sursă folosit pe diversele componente. Dacă nu era în posesia Metrorex, doar birocrația internă a CAF poate dura destul de mult. În plus, pot exista diverse componente 3rd party care nu au codul la liber, deci altă birocrație. Pentru un raport de genul, mi se pare normală o analiză amănunțită a codului sursă de către un expert obiectiv. Cum codul respectiv e foarte complex, operațiunea e de durată. Raportul trebuie să fie o detaliere clară, concretă și cuprinzătoare a incidentului. Toate datele astea tehnice pot fi coroborate cu declarații/martori/înregistrări ale senzorilor. Doar empiric, făcând o probă cu altă ramă, n-aș zice că e o dovadă concludentă din punct de vedere științific.

Legat de spitalele din China: au experiență și metodologii de la fostele epidemii (nu e o noutate). Însă spitalele astea sunt departe de un spital real; mai degrabă pot fi privite ca niște spitale de campanie "fixe". Ca o analogie, nu cred că își imaginează nimeni că ai putea pune pe picioare o clădire de birouri (doar parter) în 6-8 zile care să respecte toate condițiile uneia construite în mod normal.

 


Re: Accidente / incidente orex

Nu spune niciodata, niciodata! Au deja recorduri, cunoscute, ce-i drept nu in materie, pe care inca nu le-a atins nimeni!
https://stirileprotv.ro/stiri/internati ... ecord.html
https://www.digi24.ro/stiri/externe/cal ... tul-867114
Intr-adevar si mie imi este greu sa cred acest aspect, dincolo de propaganda de partid si de stat, nu de alta dar un spital mai trebuie si dotat, nu? Posibilitatea de a face o constructie in timp record e sa AI DEJA PLANURILE EI, bine puse la punct, ca n-o sa faca o ”rezervatie umana” intre patru pereti!
Cat privesc echipamentele medicale , au resurse financiare in a le asigura, totul e sa fie undeva pe ”stoc” si sa poata fi livrate si instalate in timp util, asta fiind cel mai mare HOP! Aici sunt circumspect...dar poate e o problema surmontabila din partea lor! ;)

 


Re: Accidente / incidente cris_m

Am inteles unde bateti cu apropourile despre China, dar deja va departati de subiectul initial, incidentul cu rama 1322-2322... Reveniti la lucruri mai autohtone! :)

 


Re: Accidente / incidente orex

Nici metroul nu s-a simțit prea bine astăzi.
La Eroilor, înainte de ora 7.00 s-au defectat, succesiv 2 trenuri și culmea ambele cu destinația Dristor 2.
Coincidenta sau nu, prima rama care s-a retras (din foto) e botezata București!   :lol:  :lol:   :lol:
După 20 de minute, împreună cu majoritatea celor pe care-i vedeți am reușit sa ne urnim spre Dristor 2!
IMG_20200206_065441.jpg (1.06 MB; downloaded 4175 times)

 


Re: Accidente / incidente alexxd_31

La Piata Iancului la orele 8:30 trenurile  veneau  de la Dristor 2 la interval de 4 minute. Azi chiar am circulat decent fata de zilele anterioare. Dineata am inteles ca a fost mare aglomeratie si oameni ramasi pe peron. Sotia spunea ca la 7:30 era foarte aglomerat. Erau pline si trenurile de la Pipera spre Berceni fata de alte zile cand erau doar cativa calatori.

 


Re: Accidente / incidente orex

Pai nu e firesc daca 2 trenuri au fost scoase din uz in jurul orei 7? S-a dat peste cap tot graficul de circulatie in aceasta dimineata! Chestiunea e, nu daca MREX a suplimentat trenurile ci, au reusit sa le inlocuiasca, in timp util, pe cele doua defecte in numai 20 de minute?!!

 


Re: Accidente / incidente andrei11

Nu le-a înlocuit așa de repede. Fiind un gol semificativ și lumea învățată să se înghesuie în primul tren acesta ( primul tren ) a tot întârziat în stații și până la D 2 s-a format un trenuleț de trenuri. Care normal că de la capăt au  pornit din 4 în 4 minute în loc de 7 - 8 minute.
PS : Eu  am mai prins tren la 4 - 5 minute la Iancului, nu știu dacă a fost o  întâmplare, nu circul prea des cu metroul.

 


Re: Accidente / incidente orex

Depinde la ce ora! Probabil acest ”tempou” sustinut la 4-5 min. a fost determinat de ”inghesuiala” de trenuri instalata la D2! In rest, nu vezi o asemenea ”minune” pe D2-Eroilor!
PS
Sa vedem, si sunt unul dintre cei direct interesati de PIF M5.1, ce va fi cand ”parcul cald” de pe M1/M3 va ”fraterniza” cu cel de pe M5.1, care, inca, nu exista?! :roll:

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente GPS

La 8:30 trenurile pe M1, pe tronsonul Piața Victoriei - Piața Iancului, au venit la 3-4 minute dinspre Dristor 2 și 8-9 minute dinspre Republica / Pantelimon.

 


Re: Accidente / incidente orex

Pai la 7:10 cand eram in rama a 3 a, care in fine ne-a dus spre destinatie, mecanicul a inceput sa anunte cu obstinatie inca de la Grozavesti, pana la P. Victoriei ”Urmatorul tren e la 3 min, va rugam permiteti inchiderea usilor”! Deci, nici dupa o ora cadenta trenurilor nu revenise la normal si era firesc! ”Gaura”, in mai putin de 10 minute de 2 rame! conteaza, nu?! ;)

 


Re: Accidente / incidente subway guru

Ne abrutizam?
https://www.stiripesurse.ro/scene-viole ... 35261.html

O femeie a sunat la 112, joi seara, pentru a reclama că a fost agresată de un bărbat necunoscut în timp ce se aflau în metrou. Polițiștii de la Brigada Poliție Transport Public l-au prins și imobilizat pe individul care se manifesta în continuare violent. La oprirea în stație, polițiștii l-au imobilizat pe bărbat, care era băut și se manifesta agresiv în continuare.

 


Go to page:  1  ... 147 148 149 150 151 152 153  ... 182
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420538 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use