MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

 

Topic: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou

171 posts, 80658 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 
 

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou sab

subway guru wrote:
Dar ce ai spune despre o statie sa zicem gen Bazilescu la Dorobanti?

Sa spunem ca macazurile ajuta putin in acest caz. Insa deranjul provocat nu stiu daca merita. Doar nu vrem sa facem 1 statie STB = 1 statie de metrou, ca in Dr Taberei...
Mai degraba merita sa se gaseasca o solutie pentru statia de tramvai din pasajul Victoriei si pentru marirea numarului de scari la statia M1.

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou Puss in Boots

Lipsa statiei din pasaj (fie si fara corespondenta directa cu metroul ca am inteles ca e dificil spre imposibil -desi nimic n-ar fi imposibil pe lumea asta) e o mare prostie si nicio motivatie nu sta in picioare. Mai ales cea legata de siguranta. Exista camere video, exista Politie Locala care poate patrula, exista tolomaci de genul celor care sprijina metrourile pe interior intr-o uniforma ponosita etc.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou sab

Singura ratiune pentru care nu s-a mai facut statia de tramvai este ca modificarile la statia M1 au facut imposibila comunicarea intre statia proiectata initial si metrou. Mai pe romaneste, nu mai ai unde sa duci scarile de la tramvai pentru ca in acea zona acum este scara fixa, din cate imi dau eu seama.
Insa avem ditamai spatiul tehnic in zona Buzesti, spatiu rezultat din mutarea statiei M1 catre Stefan cel Mare. In acel spatiu s-ar putea face comunicarea cu tramvaiul, precum si un set nou de scari pentru statia M1.
Vointa si bani sa fie. Insa la Victoriei nu se face nimic, nici macar un nou acces la Calea Victoriei. Ce o fi asa greu, nu stiu... La Tineretului, unde nu era asa important, s-a putut... Insa la Victoriei si Unirii, unde sunt probleme adevarate, mai poate sa astepte...

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou andrei11

La Tineretului nu s-a făcut niciun acces nou...Era făcut din 1986(7). Ce s-a făcut, s-a faianțat, gresiat, cumpărat WC - uri, etc și "s-a înțepat" la suprafață.

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou TibiV

sab wrote:
Insa la Victoriei nu se face nimic, nici macar un nou acces la Calea Victoriei. Ce o fi asa greu, nu stiu...

Inchide tu Calea Victoriei pentru fo 6 luni, si nu va mai trebui sa dai bani pe carne. Ti se umple frigiderul "instant"...  ;)

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou sab

Si la Victoriei este semi-realizat. Nu trebuie decat gura de acces, poate si un mic culoar.
Daca nu s-a schimbat prea mult Calea Victoriei, nu cred ca ar trebui deviata circulatia.
Situatia initiala
30_big.jpg (76.45 KB; downloaded 3897 times)
Situatia actuala
32_big.jpg (69.38 KB; downloaded 3881 times)

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou survola

andrei11 wrote:
La Tineretului nu s-a făcut niciun acces nou...Era făcut din 1986(7). Ce s-a făcut, s-a faianțat, gresiat, cumpărat WC - uri, etc și "s-a înțepat" la suprafață.

E suficient, nu trebuia mai mult  :D

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou andrei11

#TibiV, la Victoriei e identic cu Tineretului, totul e făcut din 1989, trebuie numai faianța, gresia și "înțepat" trotuarul. Și zugrăvit pereții.

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou abc_XC

Langa Calea Victoriei avem un monument al prostiei, e vorba de fundatia unui stalp de iluminat care a ramas ca o trista amintire a vremurilor de mult apuse. Peste un deceniu, poate devine monument protejat, trebuie translatat precum Hala Matache  :mrgreen:
Un link catre monument: https://www.google.ro/maps/@44.4516313,26.0864098,3a,19.4y,36.55h,83.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1s1TKip-rr-pEG5Ofrb8U1YA!2e0!7i13312!8i6656
Mai are rost sa speram la un acces cand nu am fost in stare sa facem ceva mult mai simplu si mai ieftin pentru un minim confort al pietonilor?
De ce sa faci ceva cand poti sa nu faci nimic?

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou sab

Daca ne luam dupa acea schita totusi, accesul nu stiu daca traverseaza Calea Victoriei... Dar oricum ar trebui facut, pentru ca statia sta foarte prost la capitolul acces in aceasta zona, cu doar doua scari fixe (chinuite si alea) si un lift. Chiar nu imi dau seama cum a fost aprobata asa... Totusi vorbim de o statie de mare importanta, nu de una de cartier..
In alta ordine de idei, ar trebui studiata inclusiv o corespondenta cu tramvaiul de pe Buzesti, pe langa cea cu tramvaiul din pasaj. Asta ca tot nu facem metrou pe Mihalache si Buzesti, cel putin pana la Dinicu Golescu.
thumbnail (45).jpeg (38.86 KB; downloaded 3700 times)

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou Adrian Rosca

Fata situatia initiala de la Tineretului, la Victoriei exista mai multe accesuri, asa ca nu exista probleme cu ISU. E posibil ca la acces sa se fi renuntat din motive tehnice, de exemplu pe amplasament sa fi fost nu stiu ce utilitati greu de deviat.

Puteti intreba la Metrorex care este motivul pentru care accesul nu a mai fost construit si daca exista intentia de a fi realizat.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou sab

Parca a zis guru... Motivul este acelasi ca la Romana, n-a vrut academicianul-doctor-inginer, recte coana Leana.
Nici la Tineretului nu cred ca a fost neparat motiv de ISU, ca mai sunt si alte statii cu un singur acces si nu se grabeste nimeni sa faca ceva.
Eu cred ca incepusera deja economiile la M2. Au fost multe statii la care s-au taiat accesuri. Aviatorilor a fost in situatia asta, chiar si accesul de la Guvern la Victoriei parca s-a deschis mai tarziu, initial a fost un singur acces si la peronul de Unirii ajungeai supratraversand liniile. Brancoveanu are un singur acces, Aparatori la fel, Leonida, etc. Sa nu uitam nici de Unirii 2, inaugurata cu un singur acces. Eu consider ca este un singur acces, chiar daca avem scara fixa in oglinda fata de rulanta.
La M2 s-a trecut brusc de la statia clasica avand doua vestibule in fiecare capat la statii cu un singur vestibul, pe centru, pentru economie.

 


Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou Adrian Rosca

Probabil ca in decursul timpului tabla aia de la Tineretului a enervat pe multi. Acolo cam o cincime din statie zacea nefinisata, dand o impresie acuta de lucru neterminat.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Noi staţii pe reţeaua actuală de metrou sab

La Tineretuluismecheria s-a numit lift... .Lift care a ruginit cativa ani intr-un acces inexistent. Nu stiu cum de s-a aprobat asa ceva, dar totul este bine cand se termina cu bine.
Tabla aia statea bine-merci acolo, nu stia mai nimeni ce este in spate.

 


Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419392 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use