Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX)

2309 posts, 769648 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 110 111 112 113 114 115 116  ... 165
 
 

📖 Pagination options
  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo GPS

În opinia mea, linia R403 ar trebui să circule până în Tunari sau cel mult Ștefănești, pentru zona Pasărea - Vadu Anei poate fi modificat traseul liniei R458. Nu cred că sunt persoane interesate să ajungă din Brănești în Tunari sau invers. În plus, sunt sate pentru care această linie este singura cale de acces către București, dar traseul mult prea lung și intervalele mari nu o fac deloc atractivă.

Andi_C wrote:
Multumesc mult de informatie! :bere:

:bere:

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Daniel2000

In opinia ta poate. Opinia mea e alta. Traseul asta este foarte bun si foarte util. Daca vrei sa ajungi din Branesti sau din Ganeasa de exemplu, la Piata Presei Libere sau in zona de nord a Capitalei, ai ajunge repede si lejer cu R403. Sau daca esti din Afumati si vrei sa ajungi in Pantelimon sau la Republica, poti ajunge foarte bine unde doresti folosind R403 in directia Branesti-Vadu Anei, apoi schimband cu celelate trasee, gen R458 sau R457. E un traseu gandit inteligent.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo GPS

:rofl:
Nimeni nu o să facă asta, exemplu personal. Toamna care tocmai a trecut am fost nevoit să ajung de la Doamna Ghica la Pasărea și am avut două opțiuni, fie 243 și R458 până la Brănești, fie R417 până la Cozieni, apoi o stație R457 și pe urmă un kilometru pe jos. Am optat pentru a doua variantă, am ajuns în stație și pe urmă am urcat într-un VDL roșu. 40 de minute mai târziu (mers extrem de încet) am ajuns la Cozieni. Primul lucru am căutat pe infoSTB unde este autobuzul de pe R457, iar când am văzut că abia a plecat din București am renunțat și am optat să merg doi kilometri pe jos. (Desigur nici capătul lui R417 nu este bine definit autobuzele întorcând în trei locuri.) Dacă eu nu am avut răbdare să aștept 20 de minute autobuzul, credeți că cineva va aștepta mașina 2 ore să ajungă la Piața Presei?

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo nicusior

Am mers de doua ori cu 403 odata din Baneasa la Afumati,erau calatori care au mers in Otopeni dupa primarie apoi a ramas o fata care a mers la Stefanesti si de acolo eram singurul nebun pana in Afumati  si a doua oara din Branesti la Ganeasa am urcat eu si o femeie care ea a coborit in Cozieni si atat,e adevarat nu au mers repede niciunul mai mult de 40 km,am fost pe 2 ianuarie si ieri sunt curios in zilele de lucru ce calatori sunt,ca de cand incepe scoala nu va mai fii asa goala sigur.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo dekolor

Am mers si eu ieri cu R403, l-am luat din Ganeasa in jur de 13:00. Inafara de mine si sofer, nu mai era niciun calator. Pana si soferul mi-a zis ca nu sunt multi care stiu/folosesc linia asta momentan, si cei care o fac, nu valideaza. Ironic, cu cateva statii inainte de Piata Presei, am avut surpriza sa gasesc controlori pe linia asta.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo dany

Ieri au fost controlori cam pe toate regionalele ceea ce este un lucru bun si ar trebui sa devina obisnuinta. Referitor la a efectua o colatorie din doua linii regionale, spre exemplu daca iei R403 si vrei sa astepti R457(lucru exemplificat de colegul nostru) risti sa astepti si o ora dupa 457 ceea ce nu face prea atractiva calatoria cu transportul in comun pe zona aceea.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Daniel2000

Intr-adevar ca R457 vine greu, dar poti sa le iei si pe R458 sau R452, care ambele trasee au un interval de succedare mai mic fata de R457.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo GPS

De unde aș fi putut să le iau? :think:  
Să nu mai zic că și în situația de față e mai rentabil mersul pe jos decât să aștept R403.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Bogdan MD

Baieti, lasati subiectul, una din conditiile impuse de CJ Ilfov cand au creat ADTPBI a fost interconectarea localitatilor din Ilfov, fara a mai fi nevoie de transfer obligatoriu in Bucuresti. Asta fac liniile 402, 403 si parca mai trebuie sa apara si 401 la un moment dat. Normal ca nu le foloseste aproape nimeni momentan, cata reclama au primit? Este prima oara in istorie cand poti face naveta direct intre localitatile de pe un sfert de cerc, fara sa mai ai treaba cu Bucurestiul (si bonus, te poti da jos langa aeroport pe sensul spre Bucuresti). Cererea apare cu timpul, odata ce invata lumea traseele. Beneficiarii vor fi localitatile mai mari (Otopeni, Buftea, Afumati) care vor avea propriile lor localitati satelit acum, si nu se mai bazeaza strict pe clientela/forta de munca locala sau din Bucuresti. Vorbim de cei care nu isi permit sa mearga doar cu masina.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo GPS

Bun, dar oamenii din sate precum Pasărea sau Vadu Anei de ce nu au dreptul la o legătură directă cu Bucureștiul? De ce trebuie să aștepte 2 ore pentru o linie care îi duce la Piața Presei, când alte localități au linii cu intervale mult mai bune și cu traseu direct spre capitală?

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Daniel2000

Pentru ca cei din Pasarea daca vor sa ajunga la Bucuresti prin cale directa, fie merg la DJ 300 pentru a il lua pe R457, fie merg la DN 3 pentru a lua R452 sau R458. Iar cei din Vadu Anei il iau pe R403 spre directia Piata Presei Libere si dupa il schimba cu ce apuca dintre 457, 452 sau 458. Personal, imi parea o idee mai buna ca 458 sa aiba traseul Vadu Anei-Branesti-Pasarea-Cozieni-Pantelimon-Republica, astfel tot Branestiul beneficia de un traseul cu cale directa spre București.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Daniel2000

Pe placutele de statie de pe soseaua Colentina, mai exact de la Pasaj Colentina pana la Bucur Obor, linia R413 a fost stearsa, in schimb liniile R467 si R468 au fost pastrate pe placutele de statie. Aceste 2 regionale sunt singurele regionale care apar pe placutele de statie de pe soseaua Colentina...

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo dany

Si ieri in Popesti-Leordeni am observat ca 70-80% din placutele de statie au fost demontate, doar cateva fiind omise

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo GPS

Victor92 wrote:
O mica adaugare in privinta celor de mai sus. O simulare de acces pentru linia R406 de la Pipera pana in Ilfov - traseu inuit ca ar putea fi.




Nu știu cum este cu accesul, dar pentru retragere sigur nu este acesta traseul. Astăzi un autobuz care se retrăgea din R406 defila pe Mihai Bravu dinspre Vatra Luminoasă spre Iancului.

 


Go to page:  1  ... 110 111 112 113 114 115 116  ... 165
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420531 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use