De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Adaposturi aparare civila

58 posts, 28376 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Adaposturi aparare civila misterr

Anunțul STS privind modernizarea echipamentelor pentru 112





STS a semnat cu Asocierea Orange Romania SA - Atos Convergence Creators SRL un contract de furnizare echipamente şi aplicaţii informatice pentru modernizarea infrastructurii hardware şi software a Sistemului 112.

“Valoarea contractului este de 183.698.974,87 lei fără TVA, acesta fiind finanţat în procent de 85% din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM), Axa prioritară 5 ‘Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor’, Obiectivul Strategic 5.2 ‘Creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie’, în baza Contractului de finanţare 208/28.08.2018, semnat între Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management POIM”, se arată într-un comunicat al STS transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, contractul va fi implementat pe o perioadă de 24 de luni şi va aduce beneficii directe în ceea ce priveşte salvarea vieţii, protecţia proprietăţii şi a mediului prin modernizarea la nivelul a 40 de judeţe a infrastructurii hardware şi software a SNUAU, prin adoptarea unei arhitecturi care permite gestionarea mai eficientă a situaţiilor de urgenţă şi asimilarea cu adaptări minore a noilor standarde din domeniul comunicaţiilor de urgenţă.

De asemenea, se doreşte reducerea timpului de aşteptare până la preluarea apelurilor de urgenţă prin distribuirea inteligentă a apelurilor, evitându-se astfel congestiile în situaţii de creştere rapidă a numărului apelanţilor şi intervenţii mai rapide şi mai eficiente la urgenţe prin crearea de capabilităţi de recepţionare a apelurilor de urgenţă şi a informaţiilor de localizare asociate, care prezintă un grad de acurateţe mai mare şi care asigură localizarea mai precisă a apelanţilor aflaţi într-o situaţie de urgenţă, a precizat STS.

Prin implementarea contractului se va realiza o colaborare mai eficientă între instituţiile publice care coordonează şi gestionează activităţile de intervenţie în caz de urgenţă, prin crearea unui tablou operaţional comun, cu detalii relevante pentru luarea deciziilor, posibilitatea recepţionării şi ataşării de date suplimentare pe durata apelului de urgenţă precum transmisii video şi de imagini de la locul evenimentului, pentru fundamentarea deciziei de intervenţie, precum şi extinderea accesibilităţii serviciului de urgenţă pentru persoane cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire, în acord cu cele mai noi cerinţe la nivel european.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului andrei11

#  danielghro de unde ai mai scos și treaba asta cu Adăposturile Civile ? Nu mai există de mult așa ceva ! Oricum blocurile acelea NU au sigur. Iar Adăposturile Civile se raportau la WW2, sunt de mult depășite.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului danielghro

Pai sunt semnalizate adaposturile astea civile tocmai ca sa poata fi folosite in caz de nevoie. Pot furniza niste poze ca sa vezi despre ce vorbesc putin mai tarziu.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului andrei11

O singură poză ar fi suficientă. ( Adică semnul respectiv ).  Dar nu înțeleg la ce nevoie s-au gândit...Dacă stai cumva într-un asemenea bloc întreabă și tu  la administrație...
( Tringhiul albastru într-un pătrat portocaliu )

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului aztec

Astea sunt cele din zona...adica adaposturile..
Se poate verifica pe aplicatia DSU... Mai exact unde este fiecare....
Screenshot_2019-08-13-16-21-41-570_ro.iconsult.dsu.png (511.09 KB; downloaded 5045 times)

 


Re: Adaposturi aparare civila danielghro

Adapost civil semnalizat la prima scara de pe breteaua paralela cu D-na Ghica.
adapost.jpg (765.49 KB; downloaded 5029 times)

 


Re: Adaposturi aparare civila andrei11

Da, corect, dar nu prea  înțeleg despre ce tip de pericole ar fi vorba...

 


Re: Adaposturi aparare civila misterr

Și la mine la serviciu avem la subsol adăpost (ALA) amenajat cu tot ce trebuie (incintă beton, ușă metalică, sistem de ventilație cu filtre, acționat manual, grupuri sanitare uscate etc.), semnalizat ca atare (triunghi albastru în pătrat portocaliu) și declarat la IGSU.
Și în caz de ceva sîntem obligați să-i primim acolo și pe vecinii care n-au.
Există o întreagă rețea de asemenea adăposturi.

 


Re: Adaposturi aparare civila Cristi N

Am fost surprins sa descopar ca la subsolul unuia din cluburile din centru vechi este un adapost ALA, cel mai probabil dezafectat si folosit ca depozit.





Vorbim despre Beluga si bineinteles A-ul incercuit lipseste cu desavarsire de pe fatada: GMaps

 


Re: Adaposturi aparare civila andrei11

Părerea mea sinceră este că e o butaforie acolo, nici vorbă de ALA.  Au  făcut rost cumva de o ușă specifică ( cel mai probabil de la metrou ), au vopsit-o și au expus-o << ca să dea bine >>.

 


Re: Adaposturi aparare civila Cristi N

Putem doar sa speculam, desi ar fi fost cam prea mare efortul sa faci asta intr-un hol din subsolul unui club. Ceva asemanator am mai vazut la o alta cladire din centru vechi, magazinul Victoria si tot pe un hol la subsol.

 


Re: Adaposturi aparare civila aztec

Posibil sa fie o usa antiincendiu mai veche...?

 


Re: Adaposturi aparare civila Cristi N

Atunci omuletul alb care fuge trebuia sa aiba langa el o sageata in jos nu la dreapta. Oricum indicatorul ala e o gluma proasta, din punctul respectiv pana la iesire ai doua nivele de urcat si de traversat toata incinta.

 


Re: Adaposturi aparare civila andrei11

Omlețul nu  e o glumă proastă, indică chiar ce trebuie.
Cum am spus, acolo NU e niciun adăpost, omul ( patronul ) a luat o ușă din asta de la metrou, a vopsit-o și a plasat-o acolo pentru satisfacția lui sentimentală.
Când vrei să te salvezi nu  o iei în jos la subsolul 2 ci spre parter / spre cerul liber.

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use