MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5424 posts, 1052191 views
 
Go to page:  1  ... 308 309 310 311 312 313 314  ... 388
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex CBOY

Are sens. Nu stiam ca este in panta... ;)

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Ai două posibilități:
1)  Stai odată în stația Crângași și uită-te la metroul care pleacă spre PP sau vine de la PP și o să vezi că e în pantă.
2)  Fă o excursie ( pe jos ) de la Crângași pe Virtuții până la pod la Dâmbovița. Panta e evidentă. Acum e mai frig, dar te îmbraci bine. Ții trotuarul din stânga ( cel cu ștrandul; eMAG, etc - ce magazine mai sunt pe acolo ).

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex CBOY

Chiar aveam de gind sa fac cercetari ,,pe teren,, , dar am tot aminat din lipsa de timp. :D Multumesc pentru raspuns.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

bercenicity wrote:
Intuitiv ar fi faptul ca spre PP e la vale, plus ca trebuie sa intre cu viteza redusa in PP (ia macazul cu linia dinspre depou pe abatuta).

Nu cred ca este asta. Viteza este redusa imediat ce se pleaca din Crangasi, nu la apropierea de PP. Este altceva acolo si nu cred ca este vorba de Lacul Morii, pentru ca este la ceva distanta...
Galeria comerciala este construita peste metrou ?

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Se pare că da...

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Atunci poate aici este cheia restrictiei de viteza. Parerea mea este ca sensul Crangasi-Poenaru trece pe sub magazine si de aici restrictia, in timp ce sensul celalalt este pe sub straduta din spate si nu are restrictii.
Sper sa nu ma insel si restrictia sa fie de la Lacul Morii. Pentru ca ar trebui sa mai sapam un tunel, mai aproape de lac, pentru M8. :)

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

sab wrote:
Viteza este redusa imediat ce se pleaca din Crangasi, nu la apropierea de PP. Este altceva acolo si nu cred ca este vorba de Lacul Morii, pentru ca este la ceva distanta...

Da, nu pleaca repede pentru ca ar urma sa reduca viteza curand.

O franare in curba la vale are un efect mult mai pronuntat asupra calatorilor (acceleratii). Eu cred ca se are si asta in vedere - sa ne amintim ca s-a limitat acceleratia la plecarea de pe loc a BM2-urilor- aproape te puneau la podea in primii ani.

Ceva similar e si la plecarea de la Universitate spre Piata Unirii, care tot la vale e. Nu accelereaza foarte mult la plecare si sunt cateva reprize de franare sa mentina viteza sub control - viteza care nu ajunge la 80-ul liniei.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Azi a aparut stirea ca si Alstom a dat in judecata Metrorex pentru datorii neplatite...

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex misterr

Am testat și eu astăzi, a plecat ușor de la Crîngași și în prima parte a traseului spre Petrache Poenaru a ținut-o numai în frîne - îl lăsa să curgă puțin la vale și cînd se accelera băga frîna, astfel menținînd o viteză cît de cît constantă (redusă).
De aici rezultă că metroul nu prea știe să meargă la vale cu viteză constantă (mică), trebuie să „pompeze” intermitent în frîne. Am mai observat fenomenul ăsta de exemplu dinspre Universitate spre Unirii etc.
Adică nu are în soft „frînă de motor”, ci doar „accelerație” și „frînă”.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex Costin

Restrictia de viteza pe sensul spre Semanatoarea a fost impusa acum vreo 4 sau 5 ani, tin minte foarte clar ca inainte se mergea "normal", apoi au impus limita de viteza si am crezut ca e ceva temporar, dar s-a dovedit a fi permanenta.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Veniturile companiei de transport Metrorex vor scădea cu 53,60% din cauza nepunerii în funcţiune a Magistralei 5, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, conform Mediafax....
https://www.stiripesurse.ro/ministerul- ... 13063.html

Deci M5 ar fi asigurat peste 50% din veniturile Metrorex ? Acum imi explic de ce Cuc voia sa inaugureze racordul cu orice pret, chiar si fara sa fie gata... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Exclus! O extindere a retelei cu 10% nu are cum sa aduca incasari de 50%. E probabil vorba de subventii solicitate nejustificat, ceea ce inseamna de fapt economii la costuri.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex Adrian Rosca

Veniturile Metrorex s-au redus prin diminuarea subventiei de stat pentru investitii. Ideea e ca din cele 575 de milioane taiate, doar 150 de milioane erau alocate pentru M5, inclusiv materialul rulant:



 


Re: Discutii diverse despre Metrorex BodoMinea

Astăzi se intervenea la scara rulantă 'singură' de la peronul stației Gara de Nord M1, sens spre Victoriei.
IMG_20191218_091623__01-min.jpg (1.45 MB; downloaded 2518 times)

 


Go to page:  1  ... 308 309 310 311 312 313 314  ... 388
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419392 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use