Infrastructura feroviară din RomâniaComplexul Feroviar București

 

Topic: Gara de Nord - București

352 posts, 167050 views
 
Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
 
 

📖 Pagination options
Re: Gara de Nord - Bucuresti andrei11

Gata ! A început ! Marea descompletare ! În curând presimt că trotuarul rulant va fi istorie ! În locul lui ar fi bun niște gazon plus câteva băncuțe.  :evil:
2.jpg (183.6 KB; downloaded 5136 times)

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti misterr

Ce solar pentru legume s-ar face din alea...!
În loc de folie de polietilenă e mai nobil plexiglasul anti-glonț.

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti BodoMinea

La ora actuală pare că se pregătește ceva reprezentație artistică în zona peronului central, lângă tabelele cu informații.
IMG_20191115_132247-min.jpg (1.55 MB; downloaded 5643 times)

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti oc7avian

Au montat și două ecrane mari, iar când făceau probele de sunet multă baftă să mai auzi anunțurile despre sosiri/plecări.

Un deliciu să ai zona în care așteaptă toți la panou blocată și să ferești mașina care aducea echipamente pe bancheta din spate până acolo, că nu voiau să le împingă pe roți.

Chiar sunt curios ce s-a întâmplat pe la 10-11am cu volumul de persoane în gară. Un marfar s-a blocat după Buftea înspre Ploiești. Eram în Softrans-ul de Brașov (IR 15931) și am rămas blocați pe linie, am așteptat să ne întoarcem înspre Buftea pentru a schimba macazul, iar după o pauză acolo am continuat drumul pe celălalt fir. Deci bănuiesc că s-au generat multe întârzieri.

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti BodoMinea

Schimbări prin... Spațiile comerciale ale Gării de Nord. În locul fostului supermarket care era relativ față în față cu linia 13 (cel lipit de incinta cu casele de bilete) se face o cafenea Starbucks. Puțin mai spre ieșirea pe Calea Griviței, lipit de KFC se face sau reabilitează spațiul aferent unui bistro...
Oare din banii de chirie de la acești clienți care sunt totuși... de 'mare calibru', nu se poate aduce și această gară mai aproape de secolul nostru? Să nu mai plouă pe la toate încheieturile, etc. :popa:

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti Razvan021

„Modernizarea/ consolidarea/ reabilitarea staţiei CF Gara de Nord Bucureşti – Studiu de Fezabilitate”

A fost semnat contractul cu Consis azi.Valoarea e de 11,3 milioane de lei fara TVA.

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti TibiV

Sa punem tot comunicatul,..

COMUNICAT DE PRESĂ

CFR SA a semant contractul pentru modernizarea Gării de Nord
- etapa studiu de fezabilitate -


Bucureşti, 09 decembrie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA și CONSIS PROIECT S.R.L au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapă a programului de modernizare a Gării de Nord București. Contractul, în valoare de 11,3 milioane lei, fără TVA, are durata de implementare de 6,6 luni și estefinanțat din fonduri nerambursabile, în cadrul programului POIM 2014-2020.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Modernizarea/consolidarea/reabilitarea stației CF Gara de Nord București are ca principal scop identificarea și prezentarea unei soluţii optime de modernizare a stației, cu impact direct în creșterea calității serviciilor oferite călătorilor și a siguranței în exploatare. Din punct de vedere tehnico-economic, studiul de fezabilitate va analiza cu prioritate transformarea obiectivului într-un nod feroviar european și centru multimodal public, prin modernizarea, consolidarea și reabilitarea actualei stații de cale ferată.

Gara de Nord București are o suprafață de 100.000 mp, fiind amplasată pe un ansamblu de 14 linii de cale ferată, instalații specifice, peroane și clădiri funcționale, care necesită lucrări de reînnoire și de modernizare pentru a respecta normele UIC, privind statutul de Eurogară.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

- regenerarea urbană a zonei, pe principiile de smart city/creative city/green city;
- modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor din stația de călători București Nord, a spaţiilor destinate serviciilor pentru călători și a zonei       comerciale;
- înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice etc;
- ridicarea nivelului peroanelor în conformitate cu standardele europene în vigoare, reabilitarea copertinelor și a liniilor din staţie;
- montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot;
- modernizarea echipamentului de telecomunicaţii;
- facilități pentru persoane cu dizabilități.

Menționăm faptul că,după finalizarea, predarea și aprobarea studiului de fezabilitate, compania va lansa procedura de licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a Gării de Nord București.


http://cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2019/5090-9-decembrie-2019-cfr-sa-a-semnat-contractul-pentru-modernizarea-garii-de-nord-etapa-studiu-de-fezabilitate

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti andrei11

- montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot;
:?:  :?:  :?:
Nu prea mi se pare că ar fi zgomot prea mare în gară...
Pentru toate punctele acelea nu înțeleg la ce le trebuie 11,3 milioane lei ( fără TVA !!! ).    Împărțit la 7 dă aproximativ 1,6 milioane de lei / lună  ?????????

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti misterr

Să mergi odată în gară să auzi cum sună țignalul (al locomotivei, nu al impiegatului) cînd vine / pleacă trenul...

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti aztec

Gara e acolo de ....150 ani?.
Blocurile si populatia din zona a cam aparut dupa, si extrem de constienti ca se muta langa gara.
Acum ii deranjeaza?

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti andrei11

# misterr, sunt un permanent al gării, știu atmosfera.
Când vine trenul vine << pe tăcutelea>> , nu dă țignale.
Noaptea nu prea pleacă  trenuri din Gara de Nord.  :D

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti George

Gara e acolo de mult, blocurile la fel, dar standardele de confort s-au schimbat, în fond aşa e civilizat, cu panouri fonoabsorbante, nu văd o problemă. Sunt o groază de blocuri mai ales spre Calea Giuleşti (oricum nu foarte plăcute la vedere, dar asta este altă chestiune) şi câteva şi pe Griviţei.

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti misterr

Eu cam știu cum e să auzi țignale tot timpul, pentru că am ghinionul să locuiesc pe o stradă pe care, la cîteva sute de metri de mine, este un spital de urgență.
Așa că o dată la cîteva minute sună sirenele ambulanțelor. Și am ferestre chiar la stradă.
Parcă cu ani în urmă, cînd s-a construit blocul (spitalul fiind deja acolo), nu era atît de deranjant. Se mergea doar cu luminile, nu neapărat cu sirena.
Iar faptul că noaptea, cînd strada e absolut pustie de la un capăt la altul (la ora două noaptea nici iarba nu crește), se folosește sirena în dușmănie, cred că e deja un abuz. Șoferii de pe ambulanțe au în mînă aceste jucării și vor ei neapărat să trezească degeaba tot cartierul.
Deci cînd ne-am mutat aici era ok, nu aveam de unde să știm ce va urma - că acum e „democrație” și se folosește sirena aiurea toată noaptea. Nu a existat așa ceva.

 


Re: Gara de Nord - Bucuresti George

Îmi pare rău....oricum poluarea fonică în Bucureşti este oribilă!

Ţin minte în 1990 când am făcut o vizită la Frankfurt, mi s-a părut că eram la casa de nebuni, din casa amicului meu se auzeau aproape non-stop sirene  :lol:  întrucât în România ceauşistă aşa ceva nu exista deloc, părea o stare de război, cumva!

 


Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Complexul Feroviar București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419427 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use