MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2050 posts, 562805 views
 
Go to page:  1  ... 118 119 120 121 122 123 124  ... 147
 
 

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Activitatea metroului ar putea fi afectată. Firma care asigură mentenața metroului a notificat Metrorex pentru datorii de 132 de milioane de lei
https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-i ... ne-lei.htm

Alstom, companie care asigura servicii de întreținere pentru metroul bucureștean, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma își va reduce activitatea de săptămâna viitoare, informează Mediafax. Directorul companiei a declarat că dacă nu va fi plătită până luni o primă tranșă din datorii activitatea metroului ar putea fi afectată, iar trenurile să circule doar o treime din timp.

Gabriel Stanciu, director Alstom, firmă care asigură mentenanța metroului, a declarat că Metrorex are datorii de circa 132 de milioane de lei, iar compania cere eșalonarea datoriilor.

„Până luni ni s-a propus o primă transă de 25 de milioane de lei. Restul eșalonat până la finalul anului calendaristic”, a declarat directorul Alstom la Digi24.

„Am primit o propunere de eșalonare a plăților. Rămâne să vedem dacă plata primei tranșe va fi respectată. În caz contrar va fi necesar să luăm măsura suspendării serviciilor. Acest lucru s-ar transpune în practică cu reducerea serviciului public la minim o treime. Fie va circula un tren din trei, fie va fi program doar o treime din timp. Nu ne aparține decizia. Vom primi instrucțiuni din partea Metrorex asupra a ceea ce trebuie să facem și cât, pentru că acest minim legal să fie asigurat”, a spus Stanciu.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Liga 1 poate fi văzută și la metrou. Parteneriat surprinzător între LPF și Metrorex

https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/ ... rex-752146

Liga Profesionistă de Fotbal a semnat un parteneriat cu Metrorex. Începând cu data de 15 noiembrie, rezumatele tuturor meciurilor din Liga 1 vor putea fi urmărite în staţiile metroului bucureştean.
Aproximativ 600.000 de călători folosesc zilnic în Capitală acest mijloc de transport în comun.

Toate golurile din Liga 1 vor putea fi văzute în stațiile de metrou
În stațiile de metrou vor putea fi urmărite golurile marcate în fiecare partidă, programul etapei viitoare, dar şi spoturi de promovare a Ligii 1.

 


Re: Stiri si articole din presa aztec

Surprize surprize ....
Sa vedem ce o iesi din asta...
Metrorex condus de o femeie...
E doar o miscare politica "corecta" sau chiar e pe felie doamna?


”Astăzi, 11 noiembrie 2019, Consiliul de Administraţie al Metrorex a luat act de expirarea contractului de mandat de director general provizoriu al domnului Marin Aldea. În conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată prin Legea nr. 111/2016, în aceeaşi şedinţă, Consiliul de Administraţie a mandatat-o pe doamna Mariana Miclăuş să îndeplinească atribuţiile de director general provizoriu, începând cu data de 12.11.2019”, a transmis, luni, Metrorex.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

E ok dna Miclaus.

 


Re: Stiri si articole din presa Puss in Boots

Una e sa fii ok si alta e sa fii lasat sa fii ok.

 


Re: Stiri si articole din presa misterr

Se urcase în metrou la Piața Victoriei, când mecanicul a făcut un anunț neașteptat. Oamenii au început să aplaude frenetic (VIDEO în articol)





Se urcase în metrou la Piața Victoriei, când mecanicul a făcut un anunț neașteptat. Oamenii au început să aplaude frenetic.

Mai precis, bărbatul le mulțumea călătorilor și îi anunța că este ultima sa cursă pentru că se pensionează, urându-le totodată o zi frumoasă.

Călătorii au început să aplaude. Momentul emoționant a fost filmat.

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Exces de zel. Ce-ar fi să facem toți la fel ? Mecanicii au niște formule clasice care trebuie să le rostească. Ce e în afara protocolului trebuie sancționat. Postarea mea nu e la mișto scisă. Ce ar fi ca fiecare salariat care se pensionează / alte evenimente / să facă cumva public evenimentul ?  Ar fi o harababură generală.

 


Re: Stiri si articole din presa Costin

A incercat sa arate fata umana a unei meserii ce este in directul serviciu al publicului, nu mi se pare nimic gresit in asta. Si prin alte parti mecanicii de trenuri si metrouri mai fac anunturi nonstandard in care ureaza o zi buna calatorilor, bun venit la bord etc.

 


Re: Stiri si articole din presa Cristi N

Exces de zel ar fi sanctionarea lui ca sa nu mai spun ca nu cred ca mai e posibil asa ceva din punct de vedere disciplinar din moment ce nu mai este angajatul companiei. Daca e sa mergem pe ideea asta inclusiv persoana care a filmat, probabil o ruda sau cunostinta ar trebui sanctionata pentru ca a filmat in incinta statiei fara acordul Metrorex. Cel putin asa zice regulamentul ala care e afisat in toate garniturile.

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Repet, hai să anunțăm fiecare public pensionarea. Cei de la curent, medicii, profesorii, șoferii, gunoierii, etc, etc.  Toate meseriile sunt în serviciul multor oameni. Eu am lucrat vreo 25 de ani în agricultură. N-am fost în serviciul unui public larg ? Habar n-am unde a ajuns grâul / porumbul / etc, poate pe masa românilor, poate la export, oricum NU s-a aruncat. Hai să facem public că ne pensionăm. Toți.
Ok, asta e părerea mea, nu trebuie să fie și majoritară sau corectă. Eu mi-am expus-o.
_____________
Și cred cu tărie că anunțurile la microfon ar trebui să fie standardizate. Oricum anunțul că omul se pensionează este un anunț care nu comunică absolut nimic în ceea ce privește circulația metroului. Pe când anunțurile de logodnă, căsătorie, naștere de copii, nași, nepoței, etc ? Fac parte din aceeași categorie cu pensionările. Să nu facem discriminare !
_______________
Fac unii mișto de gunoieri, hai să NU existe acest serviciu public în oraș. Vă închipuiți ce s-ar întâmpla, nu ? Poate sunt oameni care au beneficiat de acest serviciu și care n-au văzut în viața lor metrou...
Meseria de gunoier este în serviciu direct al publicului și nu-și mai anunță nimeni pensionarea...
__________________
PS :  Hai dă-o încolo de reportaj, acelea numai aplauze frenetice n-au fost !

 


Re: Stiri si articole din presa BodoMinea

Salut Andrei,

Eu îți respect punctul de vedere și înțeleg unde vrei să bați legat de standardizarea anunțurilor și importanța tuturor/altor profesii din domeniul public. Totuși, poate ține și de preferințele personale, dar eu apreciez când într-o meserie în care practic viața și siguranța ta sunt „în mâinile unui om” pentru o scurtă perioadă de timp (chiar și cu toate automatizările de rigoare), se mai crează și o legătură cu omul respectiv.

Exact așa cum în avion pilotul și copilotul se prezintă cu nume și prenume, atât din rațiuni istorice/ideologice cât și practice (memorarea unei voci autoritare pe care să o urmeze pasagerii în caz de urgență), se practică prezentarea personalului și în echipa de conducere a trenurilor de lungă distanță prin afară (am auzit personal la fiecare călătorie de-a mea cu trenurile nemțești ICE).

Desigur, la metrou vorbim de mass transit, ceva fără novelty-ul călătoriilor de lungă distanță. Totuși, nu cataloghez ca exces de zel ce a făcut mecanicul, nu îl condamn și nu consider că a încurcat pe nimeni, iar dacă eram în acel tren probabil aplaudam și eu (nu... frenetic, dar o făceam). În încheiere (cred că ar cam trebui ori să încheiem ori să ne mutăm cu discuția la Club ca să nu o dăm în off-topic), vă las câteva videoclipuri din afara țării:



Anunțuri amuzante într-un tren de navetiști liber din UK, seara... „Interactive și non-standard”.



Alte anunțuri amuzante, tot de la mecanicul de mai sus, dar fără videoclipurile corespunzătoare.



Reportaj și festivitate cu ocazia pensionării unui pilot de avion (SUA).



Salutul unui pilot la ultimul zbor înainte de pensionare (Elveția).

Cât despre lucrătorii la salubrizare publică, nu îi oprește nimeni din a celebra ultima zi de muncă înainte de pensionare. Cred că este mai mult o problemă de pasiune în acest sens. Există mecanici de tren și piloți care sunt pasionați de ceea ce fac și de asta văd momentul pensionării ca pe o despărțire. Acest aspect se aplică mai puțin la alte job-uri mai comune.

Cât despre articol... de duzină.

 


Re: Stiri si articole din presa WT_fan06

@Bodo mi-ai luat-o înainte la primul clip cu trenul "fantomatic". :lol:

În rest, total de acord cu @Bodo şi @Costin. La finalul zilei suntem oameni şi avem pasiuni la care ținem foarte mult. Pentru acel mecanic de metrou a fost un moment foarte emoționant şi îl aplaud pentru gestul lui care cu siguranță a mai înseninat ziua călătorilor.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Eu zic ca bine a facut ca s-a adresat calatorilor pentru ca mesajul <subliminal> era <fiti fara grija, voi face tot ce stiu si am invatat> ca sa va duc in siguranta la destinatie pentru ca apoi sa-mi rontai linistit pensia binemeritata!...iar calatorii au priceput asta imediat!...si l-au apreciat si incurajat!
Varianta contrara care ar fi fost?...ceva de genul <mi-ati scos peri albi, acum am si eu ultima ocazie sa dau cu voi in zid si n-o voi rata???>
Cat priveste <mesajele nonstandard> in tarile civilizate si asezate e o practica banala a conductorilor sa intampine calatorii cu <welcome> la urcare si <have a good day> la coborare...doar la noi pare ceva <exotic>...doar ca nu aia sunt exotici, noi suntem!
N-ar fi frumos sa te intimpine cineva cu un <buna dimineata> inainte de <urmeaza statia...cu peronul...> sau sa-ti ureze <o seara placuta> inainte de fatidicul <atentie, se inchid usile>?
E chiar asa de greu si de inimaginabil???

 


Re: Stiri si articole din presa reiny2000

Șeful sindicatului de la metrou: ”Trenul deraiat în ianuarie e și acum agățat pe pereți. Nu-l putem da jos”
https://www.libertatea.ro/stiri/seful-sindicatului-de-la-metrou-trenul-deraiat-in-ianuarie-e-si-acum-agatat-pe-pereti-nu-l-putem-da-jos-2819912
Rădoi a reclamat faptul că sindicatul nu este reprezentat în comisiile tehnice prin care se fac achizițiile importante la metrou, caz în care nu ar fi fost posibilă cumpărarea trenurilor CAF despre care Rădoi spune că au probleme.
”Din 26 ianuarie și până acum unul dintre trenuri este agățat pe niște pereți ai depoului Berceni, de 6,5 milioane de euro, și nu-l putem da jos pentru nu știm ce se întâmplă cu plafonul, riscă să se ducă cu totul, să le cadă în cap oamenilor de acolo”, a declarat Ion Rădoi.
El a precizat că deraierea trenului a fost provocată de un soft cu o eroare, iar un accident similar s-ar fi putut întâmpla cu călători la bord, nu doar la gararea în depou.
”Iată cum dăm banii românilor pe licitații făcute pentru comisioane. Degeaba spun asta de mult timp, nu văd măsurile. Când facem asemenea gafe, nimeni nu vede”, a spus Rădoi.
Sindicalistul crede că într-o licitație corectă, compania Astra Arad ar fi avut șanse să câștige în fața concurenților străini. printre care și compania spaniolă suspectată că a obținut contractul cu Metrorex prin metode ilegale.
”Astra Arad funcționează de 40 de ani. Bombardier a apărut pe parcurs, iar CAF-ul sunt ultimele. Sunt nu doar patriot, dar din punct de vedere tehnic sunt în măsură să știu ce se întâmplă în metrou”, a conchis Rădoi.

 


Go to page:  1  ... 118 119 120 121 122 123 124  ... 147
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420646 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use