Această interfață a forumului va fi în scurt timp retrasă definitiv și înlocuită cu una nouă.
Noua versiune este în prezent în teste și disponibilă aici:
https://beta.forum.metrouusor.com/
[X] Închide

 

⚠️ Încearcă noul forum!

Titluri de călătorie și sisteme de acces

Discuții generale despre metroul din București

Re: Sisteme de informare in statii

Mesajde andrei11 » Mar, 05 Noi 2019, 23:28

Ce-l amesteci pe Arafat aici ? Taxarea la ieșire n-are legătură cu ISU / SMURD - ul, etc.
Și acum avem porți la ieșire, nu ? Mai bagi odată cartela la ieșire, mare lucru ! Dar oare sunt așa de inteligente porțile / cartelele să suporte și această operație ?
S-ar face ceva coadă, recunosc, s-ar putea să iasă cu multe [BIP - uri] din partea contribuabilului...
Și ce facem, revenim la sistemul comunist de taxare în București ? Cred că n-ai uitat când se taxa funcție de distanță...
Avatar utilizator
andrei11
 
Mesaje: 18754
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 20:50
Localitate: U.E. Ro. Bucuresti - Piata Iancului

Re: Sisteme de informare in statii

Mesajde subway guru » Mar, 05 Noi 2019, 23:31

Ba are dar inca nu ai aflat matale...
:bere:
Se taxa pe naiba in functie de distanta, se taxa doar corespondenta de la Unirii...ne mai aburesti mult???
:bleah:
Sau vrei sa te umilesc deplin si sa te intreb cati lei-tramvai plateai per kilometru in tineretile tale?
:lol: :lol: :lol:
Avatar utilizator
subway guru
Membru Silver
 
Mesaje: 12193
Membru din: Vin, 02 Iul 2010, 11:22
Localitate: Underground

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde oc7avian » Joi, 07 Noi 2019, 18:49

Tocmai am văzut 3 colegi de muncă intrând cu cardul bancar contactless prin turnicheții de la Grozăvești. Pare în teste sistemul, deoarece dădea rateuri 50% din cazuri. O să testez și eu mâine.
oc7avian
Membru Bronze
 
Mesaje: 222
Membru din: Mar, 12 Mar 2019, 19:40

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde punmeister » Mie, 13 Noi 2019, 16:10

^^^
Metrorex și Banca Comercială Română vor porni, joi, 14 noiembrie, la stația de metrou Tineretului, noua soluție de plată cu cardul contactless a călătoriilor cu metroul.

De asemenea, se va putea plăti şi cu telefonul, dacă are tehnologia NFC inclusă. O astfel de soluţie a existat acum mai mulţi ani, în urma unui parteneriat dintre Metrorex şi BRD, însă opţiunea a fost sistată. Contractul curent, cu BCR ar fi semnat din 2016, dar doar acum s-a ajuns la implementare.


https://www.economica.net/se-introduce- ... 76304.html
Avatar utilizator
punmeister
 
Mesaje: 4767
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde sab » Joi, 14 Noi 2019, 15:37

Se pare ca nu este implementata peste tot

Călătoria cu metroul se poate plăti cu cardul bancar contactless direct la turnicheți, în nouă stații

https://www.g4media.ro/calatoria-cu-met ... tatii.html

Accesul la metroul din Bucureşti se poate face, începând de joi, prin intermediul cardurilor bancare contactless MasterCard sau Visa, indiferent de banca emitentă, cu care se poate plăti călătoria direct la turnicheți. Soluţia a fost implementată în nouă staţii de metrou, iar în următoarele două-trei luni va fi implementat în toate staţiile, relatează News.ro.

Sistemul de plată contactless este disponibil în faza pilot în staţiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 si 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăveşti, fiind accesibil la toate porţile de acces din aceste staţii. În următoarele două-trei luni, sistemul va fi implementat în toate staţiile.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înştiinţarea de “Acces liber”. Costul unei călătorii rămâne acelaşi, 2,5 lei şi nu există comisioane bancare.

În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card, trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.
sab
Membru Gold
 
Mesaje: 5364
Membru din: Mie, 06 Oct 2010, 17:57
Localitate: Bucuresti

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde misterr » Joi, 14 Noi 2019, 19:47

Metrorex a implementat plata cu cardul direct la turnicheți. Lista stațiilor

Imagine

Călătorii cu metroul îşi pot plăti, începând de joi, biletul direct la turnichete cu cardul, cu telefonul sau cu ceasul inteligent, după ce Metrorex şi BCR au implementat un nou sistem de plată.

Noul sistem de plată


Este vorba despre un program pilot, care va funcţiona în 7 staţii de metrou, respectiv 9 accese, urmând ca, în funcţie de rezultate, să se extindă la restul staţiilor. Astfel, prin simpla atingere a cardurilor bancare contactless Mastercard sau Visa, indiferent de banca emitentă, a telefonului cu tehnologia NFC sau a smartwatch-ului de ecranul turnichetului poarta se va deschide, iar călătorul va avea acces la metrou.

Plata cu cardul contactless este disponibilă, pentru moment, în staţiile de metrou Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 şi 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 şi 2, Tineretului şi Grozăveşti.

Preţul călătoriei cu metroul rămâne 2,5 lei şi nu presupune niciun comision, potrivit Agerpres.

„Practic, prin simpla apropiere a cardului se deschide poarta. În schimb, dacă ecranul devine roşu, înseamnă că tranzacţia nu este aprobată şi călătorul trebuie să verifice statusul cardului pe care-l deţine: dacă este un card valid, dacă are bani pe el sau nu. În cazul în care se doreşte plata pentru intrarea mai multor călători, după prima validare trebuie să se apese tasta plus de pe ecranul validatorului ca să se dea acces următoarelor persoane pe care doreşte să le introducă la metrou”, a explicat Nicolae Ciprian, şef Departament Acceptare Carduri BCR.

„Este o soluţie de securitate astfel încât călătorul să nu pună cardul de 3-4 ori în faţa turnichetului dacă i s-a părut că ceva nu a funcţionat bine. Pentru fiecare intrare trebuie să apese mai întâi tasta plus, apoi să apropie cardul”, a explicat acesta.

El a precizat că programul pilot se va derula timp de 2 luni - 2 luni şi jumătate, iar dacă totul va funcţiona bine se va extinde la toate staţiile.

„Programul pilot durează aproximativ 2 luni - 2 luni jumătate să facem toată analiza tehnică pe ceea ce înseamnă zona de acces. Noi estimăm că în perioada asta totul va funcţiona perfect. Nu ne facem probleme, dar vrem să vedem în perioadele de flux maxim de călători că totul este ok. Dacă totul este bine, imediat trecem la implementare la restul staţiilor. Acest lucru durează maxim două săptămâni. Trebuie să mergem la fiecare turnichet să îi facem nişte update-uri de softuri”, a adăugat el.

Măsuri de fluidizare a traficului de călători

Potrivit directorului general interimar al Metrorex, Mariana Miclăuş, scopul acestui proiect este fluidizarea traficului de călători în perioadele de aglomeraţie, respectiv scurtarea timpilor de achiziţie a cartelelor. Ea a adăugat că implementarea acestuia nu a costat nimic, deoarece noii turnicheţi u din fabricaţie cititoare pentru cardurile contactless.

„Proiectul de astăzi nu costă nimic. Aparatele au din fabricaţie cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătăţim, am venit cu o soluţie de plată: utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului de modernizare”, a precizat Miclăuş.

„Aceasta este o soluţie nouă, astfel încât sperăm să fidelizăm în continuare publicul călător şi să atragem chiar populaţia care nu circulă cu metroul, acordându-i anumite facilităţi. Cele 7 staţii de metrou alese sunt cele care au încărcare şi un trafic de călători mai crescut, ca să vedem cum va merge cu fluidizarea. Traficul fiind foarte ridicat pe Magistrala 2, sperăm ca această soluţie să faciliteze şi să scurteze timpii de achiziţie a cartelelor. Acum, prin simpla atingere a cardului se plăteşte călătoria”, a adăugat acesta.

La rândul său, Dana Dima - vicepreşedinte BCR Retail şi Private Banking - a considerat că “suntem într-o zi istorică pentru Bucureşti” şi a subliniat că acest proiect face parte dintr-un program mai mare, care vizează transformarea Capitalei într-un smart city.

„Suntem astăzi într-o zi istorică pentru Bucureşti, pentru că redăm populaţiei din Capitală o metodă de plată nouă, cu o tehnologie nouă şi sperăm noi că acesta este un prim pas ca Bucureştiul să devină un oraş inteligent, un smart city, aşa cum se întâmplă în toate capitalele din lume. Vorbim despre tehnologia de plată contactless, care este o tehnologie inteligentă. Acum câţiva ani, când lansam pentru prima oară în Bucureşti soluţiile de plată contactless, lumea nu credea foarte mult că aceşti paşi se vor întâmpla, iar azi vedem că peste 70% din tranzacţiile de plată se întâmplă contactless”, a menționat ea.

Modul de acces la metrou acum este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înştiinţarea de “Acces liber”. În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta ”+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

„Gradul de bogăţie al unui oraş nu se măsoară în numărul de maşini scumpe de pe străzi, ci în numărul persoanelor care preferă să circule cu transportul în comun. Aşadar, ne bucurăm că am putut contribui la dezvoltarea unui sistem de plată pe măsura aşteptărilor noastre de la un oraş inteligent, care nu numai că va contribui la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din Bucureşti şi a celor care ne vizitează, dar va ajuta, totodată, la reducerea nivelului de poluare”, a spus şi Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Soluţia propusă de BCR a fost construită având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de VISA şi Mastercard, astfel încât orice card emis oriunde in lume sub însemnele celor două mărci să poata fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3987
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde oc7avian » Vin, 15 Noi 2019, 14:39

Din ce am verificat cu un prieten, durează cam 4-5 secunde. Inițial a încercat cu telefonul, dar cumva NFC-ul telefonului și senzorul porții nu se "recunoșteau" (tranzacția nu se iniția). Vizual, lumea este informată de posibilitatea plății cu cardul prin niște autocolante lipite pe toată latura turnichetelui și deasupra.

Imagine
Știrea sursă, folosită doar pentru imagine

Deocamdată la nivel de zvon, la Universitate ar fi apărut feedback audio atât pentru carduri, cât și cartele. La Grozăvești nu am pățit asta, deci nu pot confirma.
oc7avian
Membru Bronze
 
Mesaje: 222
Membru din: Mar, 12 Mar 2019, 19:40

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde GPS » Vin, 15 Noi 2019, 17:13

misterr scrie:Plata cu cardul contactless este disponibilă, pentru moment, în staţiile de metrou Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 şi 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 şi 2, Tineretului şi Grozăveşti.

Teoretic, pentru că practic merge și în altele, chiar astăzi am văzut o femeie intrând la Obor folosind telefonul.
GPS
Membru Gold
 
Mesaje: 2989
Membru din: Dum, 07 Iun 2015, 18:47

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde oc7avian » Vin, 15 Noi 2019, 18:51

Da, fiind restul stațiilor in probe. Am scris pe 7 noiembrie că am avut surpriza să intre lumea cu cardul când încă nu era anunțată funcționalitatea, însă dădea și rateuri.
oc7avian
Membru Bronze
 
Mesaje: 222
Membru din: Mar, 12 Mar 2019, 19:40

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde adila » Mar, 26 Noi 2019, 08:18

In timp ce Metrorex anunta implementarea platii cu card la turnichet, automatele instalate anul trecut in statii mai mult nu functioneaza. La Brancoveanu de exemplu, doua sunt defecte la plata cu cardul de cand le-au instalat. Am fost la ghiseu sa sesizez anul trecut si mi s-a spus ca nu e treaba lor. Astazi acelasi stadiu: cel putin doua nu functioneaza, al treilea pe care l-am incercat a mers iar pe cel de-al patrulea nu l-am incercat. In tot acest timp la ghiseu era coada la cumparat cartele. Este rusinos.
Avatar utilizator
adila
Membru Bronze
 
Mesaje: 1295
Membru din: Vin, 25 Sep 2015, 13:26
Localitate: Bucuresti S4

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde BIGRED1984 » Mar, 26 Noi 2019, 09:26

In schimb, la Pta Sudului, 2 nu merg cu cash, doar cu cardul.
Iar unul e mort de cand l-au instalat, 2017 sau poate mai devreme ...doar sta in priza si consuma degeaba, l-or folosi ca resou.
BIGRED1984
Membru Bronze
 
Mesaje: 228
Membru din: Lun, 05 Ian 2015, 13:39

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde misterr » Mar, 26 Noi 2019, 17:33

La Apărătorii Patriei unul nu merge cu numerar, doar cu cardul (e o coală A4 lipită pe el cu anunțul de ceva vreme).
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3987
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde Puss in Boots » Mar, 26 Noi 2019, 19:29

Sa inteleg ca pt plata cu cardul daca nu ai BCR se aplica taxa corespunzatoare inter-banci (daca e vreuna) nu?
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 4188
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces

Mesajde sab » Mar, 26 Noi 2019, 19:56

De unde si pana unde ?
sab
Membru Gold
 
Mesaje: 5364
Membru din: Mie, 06 Oct 2010, 17:57
Localitate: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Știri, noutăți și discuții despre metrou


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori