Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Iași

 

Topic: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Iasi

79 posts, 43379 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias micutzu

Arunca primaria cu banii in stanga si in dreapta pe toate tampeniile,dar cateva milioane pentru 4 tramvaie amarate nu ar gasi.Asteapta sa primeasca cu miloaga finantari de la altii.PENIBIL....

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias GPS

micutzu wrote:
Arunca primaria cu banii in stanga si in dreapta pe toate tampeniile

Cum ar fi? Primăria nu gestionează numai transportul în comun, poate banii aceia au fost utilizați pentru modernizarea unor școli, spitale etc. Nu toți banii se duc pe parade și confetti.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias micutzu

Spitale ? Hai sa fim seriosi,ce spitale s-au modernizat in Iasi in ultimii 5 ani ? Se chinuie de vreo 3-4 ani sa faca un amarat de studiu de fezabilitate pentru noul spital si cam atat. In fine, as zice mai multe dar aici nu e locul potrivit pentru astfel de discutii. Ideea e ca se gaseau lejer bani pentru acele tramvaie daca s-ar fi dorit.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias GPS

Era un exemplu. Problema unora e că văd decât părțile rele, din păcate numai pe ale altora.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias micutzu

Problema mea e ca pur si simplu m-am saturat sa circul cu tramvaie vechi de 30-40-50 de ani,aduse de pe vremea cand inca eram elev (e valabil si pentru troleibuze sau autobuze).Imi doresc un transport in comun modern si eficient,care sa ma determine sa renunt de tot la masina personala.E foarte frustrant sa vezi ca in foste tari comuniste precum Polonia sau Cehia transportul public deja e comparabil cu cel din tarile vestice,pe cand la noi se dezvolta in continuare cu viteza melcului constipat.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias andrei11

Simplul argument că sunt vechi nu e de ajuns...Mai vreau și altele...Eu de exemplu în București nu văd un inconvenient prea mare că circul cu  V3A - ul...

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Robert

Uite iti dau eu cateva argumente: AC, acces facil pentru mame cu copii si batrani, acces pentru persoane cu dizabilitati, caldura, wi-fi, consum redus de energie, capacitate mai mare de transport, afisaj si informatii pentru calatori si turisti, nivel redus de poluare fonica.

Acum intradevar nu trebuie schimbate toate, dar in orase din fostul bloc sovietic s-a investit si in renovarea tramvaielor vechi si aducerea lor la standarde moderne, uneori cu adaugarea de segmente low-floor. La noi cu mici exceptii nu s-a facut nici macar atat in 30 de ani.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias GPS

Dacă ne referim la Iași, partea cu accesul facil și aerul condiționat este un argument. Partea cu turistul e de decor, în fiecare stație centrală există hartă a rețelei de transport, iar în tramvaie este specificat clar traseul pe care circulă dar și stațiile, e imposibil să nu ajungi la destinație dacă te obosești două minute să te uiți pe hartă. Nu pot compara acum tramvaiul GT4 (cel mai des întâlnit la Iași) cu un V3A (de la București) din punct de vedere fonic, însă pot să te asigur că dacă ne referim la poluarea fonică cauzată de infrastructură, la Iași este foarte bine. Chiar bucata recent intrată în modernizare (Bulevardul Țuțora) este cu mult peste orice bulevard cu OR din capitală.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Linia 43

„Am avut prima ședință tehnică cu reprezentanții companiei Bozankaya, după semnarea contractului pentru livrarea celor 16 tramvaie noi. Spre sfârșitul primăverii (aprilie/mai), voi fi face o vizită de lucru la fabrica din Turcia și voi asista la fabricarea primul șasiu care va intra în componența tramvaielor de la Iași. Tramvaiele urmează sa fie furnizate din anul 2021 în loturi de câte 3, 5, respectiv 8 unități. Din păcate, nici o companie din România nu s-a înscris la licitație.”, a precizat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.


https://www.7est.ro/2020/01/reprezentan ... a-la-iasi/

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Razvan021

Da, vor fi 16 si nu doar 12, se pare ca fac rost de bani dintr-un imprumut de 75 de milioane de RON de la BERD.Banii vor fi folositi atat pentru achizitia ultimelor 4 tramvaie pentru care nu aveau finantare asigurata cat si pentru reabilitarea caii de rulare a traseului spre Dancu.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/prima ... 42429.html

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias CiprianTRB

Primele tramvaie noi ajung la Iaşi anul viitor. În total, 32 de unităţi
Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că primele tramvaie noi vor ajunge la Iaşi începând cu luna martie 2021.Anunţul edilului a venit în contextul împlinirii a 122 de ani de istorie a tramvaiului la Iaşi, moment pe care CTP l-a marcat ieri cu un scurt eveniment la sediul operatorului.

Cu această ocazie, Sala de Consiliu a CTP a primit denumirea „Sala Muzeu Dorian Geba“, în memoria celui mai important restaurator de tramvaie pe care l-a avut Iaşul.

„Un pas important în ultimii 50 de ani este acela că Iaşul va avea tramvaie noi cu finanţare din fonduri europene. Sunt două firme care le vor livra, una din Turcia şi una din Polonia, dar mi-ar fi plăcut să fi fost şi un producător român. Primele tramvaie vor veni începând cu luna martie 2021, iar până la sfârşitul anului vom avea toate cele 32 de unităţi“, a spus ieri primarul Mihai Chirica, pe contul său de Facebook.Achiziţia de tramvaie noi a fost realizată prin două licitaţii distincte: una a fost organizată de Primărie (16 tramvaie) şi cealaltă de Ministerul Dezvoltării (16 tramvaie). Prima dintre acestea a fost câştigată de firma turcă Bozankaya, iar a doua de compania poloneză PESA.

În cazul tramvaielor din Turcia, acestea sunt deja în producţie, în timp ce, în ceea ce priveşte cealaltă licitaţie, Ministerul a atribuit contractul, dar semnarea actului nu a avut încă loc. În total, achiziţia celor 32 de tramvaie se ridică la circa 70 milioane de euro.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/prime ... 45581.html

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Puss in Boots

Sper sa se miste si cu depoul.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias PTMZ

Pe 27 iulie a fost semnat contractul cu Bozankaya pentru ultimele 4 tramvaie, din lotul ce vine la pachet cu reabilitarea liniei din Dancu, iar pe 30 iulie lotul a fost atribuit. Valoarea contractului acesta este de 35 233 000 RON.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias PTMZ

Bozankaya a finalizat proiectarea modelului pentru Iași. De asemenea, Chirica a lansat un sondaj privind schema de culoare a noilor tramvaie (ceea ce mi se pare stupid, având în vedere că schema de culoare unitară pe care CTP o implementează este cea verde cu negru):
Primarul Mihai Chirica a semnat pe 11 noiembrie 2019, cu compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş, contractul de achiziție a 16 tramvaie moderne, cu o lungime minimă de 26 de metri. Cele 16 tramvaie Bozankaya vor fi livrate în cursul anilor 2021 și 2022.

Compania turcească a finalizat proiectarea tramvaielor destinate Municipiului Iași și a întocmit un proiect de design personalizat, invitând municipalitatea ieșeană să aleagă o serie de elemente, inclusiv culoarea vehiculelor. La rândul său, conducerea Primăriei Municipiului Iași organizează un sondaj online și îi îndeamnă pe ieșeni să aleagă una dintre cele patru variante de culori propuse: verde, galben, albastru și roșu. Sondajul, care se referă strict la culoarea noilor tramvaie, poate fi completat aici.

Cele 16 tramvaie vor avea o lungime minimă de 26 de metri și o capacitate de transport totală de minim 230 de locuri, din care 30 pe scaune fixe, nerabatabile. Scaunele pentru călători vor fi singulare și nu de tip banchetă, realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, vopsea înglobată, proprietăți antigrafitti, antivandalism, cu tapițeria rezistentă la uzură și murdărie.

Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafața destinată pasagerilor, cu facilități (rampe/rampă) pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor și a persoanelor cu mobilitate redusă.

Tramvaiele vor fi formate din module unite între ele prin burdufuri etanșe, minim trei uși duble de serviciu, comandate și acționate electric, cu o lățime de minim un metru. În plus, pot avea minim două uși duble și minim două uși simple (uși cu o singură foaie). Ușile vor fi prevăzute cu sistem de siguranță antistrivire, cu buton de precomandă a deschiderii ușilor în stații, atât în interior, cât și în exterior, respectiv cu buton pentru deschidere în caz de urgență.

Fiecare tramvai va avea un loc marcat corespunzător pentru cărucior de copii și un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, numărul minim de locuri pentru persoanele cu dizabilități, bătrâni sau femeilor însărcinate fiind de patru.

Tramvaiele vor fi echipate cu un bord modern, prevăzut cu un calculator de bord legat prin rețeaua Controller Area Network (CAN), utilizat la automobile pentru inter-comunicația calculatoarelor și diagnoză.

Totodată, tramvaiele vor fi echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, instalație de evacuare a aerului viciat, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio - video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații (pentru persoanele cu dizabilități de vedere), instalație electrică și informatică pentru echipamentele de ticketing, instalație de informare a călătorilor (atât la interior, cât și la exterior), echipament wireless pentru emisia și recepția semnalelor privind funcționarea și modificările intervenite în exploatare.

Sursa: Ziarul de Iași
Link sondaj: http://www.isondaje.ro/sondaj/815551256/
Fotografiile din articol (schema galbenă și cea verde sunt deja în acest topic, deci nu cred că mai are rost să le pun):
tramvai colorat (3).jpg (11.97 KB; downloaded 3818 times)
tramvai colorat (4).jpg (11.08 KB; downloaded 3817 times)
interior tramvai (1).jpg (19.68 KB; downloaded 3818 times)
interior tramvai (2).jpg (13.51 KB; downloaded 3812 times)
interior tramvai (3).jpg (17.7 KB; downloaded 3814 times)
interior tramvai (4).jpg (21.62 KB; downloaded 3815 times)
interior tramvai (5).jpg (14.05 KB; downloaded 3814 times)
interior tramvai (6).jpg (16.45 KB; downloaded 3814 times)
interior tramvai (7).jpg (16.43 KB; downloaded 3811 times)
interior tramvai (8).jpg (18.23 KB; downloaded 3813 times)

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Iași  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420548 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use