Regiunile RomânieiOlteniaJudețul Dolj

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

119 posts, 69074 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options

Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

Incepand de astazi, cei care doresc sa-si faca abonament pe toate liniile operate de RAT Craiova au posibilitatea de a alege intre abonamentul clasic, de hartie, si cel sub forma de card. Pretul este acelasi, iar ca beneficiu in ceea ce priveste cardul, perioada de valabilitate poate fi prelungita fara ca persoana respectiva sa faca altul (ramane acelasi). Din ce am inteles, nu pot fi inca scanate la validatoarele de pe autobuze, doar controlorii le scaneaza pentru a vedea daca acel card este valid si daca persoana respectiva este titularul (de asemenea, se face o poza care nu este imprimata pe card, ci doar integrata in baza lor de date, iar controlorii, cu ajutorul unei aplicatii, pot verifica aceste informatii). Partea proasta este ca persoanele pot uita data expirarii, care insa poate fi verificata la orice casa de bilete.

Sursa imagini: Control RAT Craiova + Primaria Municipiului Craiova

etick.png (484.1 KB; downloaded 7913 times)


45736442_732446553786940_8652091221268758528_n.jpg (36.98 KB; downloaded 7883 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective andrei11

Cum [bip] să uiți data expirării ? Mai ales că sunt absolut convins că se poate reîncărca cardul și înainte  de  ultima  zi de valabilitate...
Da de respirat nu uiți să respiri ?
Da abonamentul la smartphone de ce nu uiți să-l plătești ?
Etc, etc

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

Intr-un final, pe pagina RAT Craiova a aparut stirea cu privire la reusita acestora de a implementa sistemul de e-ticketing dupa 10 ani. Acum ramane de vazut daca toate autobuzele (inclusiv BMC-urile 250 ex Pitesti, care au circulat in primul an fara validatoare montate) si tramvaiele RAT au validatoarele complet functionale. Primaria anunta de asemenea ca aceste carduri vor functiona in paralel cu biletele clasice pentru o perioada de 10-16 luni.

Noul sistem e-ticketing pune la dispozitia calatorilor RAT SRL, carduri electronice. Cu acest card, calatorii pot cumpara titluri de calatorie in functie de necesitati, si abonamente, aflate in lista de tarifare a RAT SRL.
Aceste carduri pot fi emise si reincarcate la urmatoarele puncte de vanzare bilete si abonamente:
Casieria Centrala de abonamente si bilete (vizavi de Universitate,langa 3F)
Toneta ,,PARC ROMANESCU,,
Toneta ,,GARA,,
Toneta statia 20 ,,Craiovita Noua,,
In curand: Toneta ,,Pod Electro,,
Facem urmatoarea mentiune:
REINCARCAREA nu necesita prezentarea cardului !!!
PRIMA EMITERE a cardului de calatorii este gratuita !!!
Valabilitatea cardului se poate verifica de catre calatori la orice validator din mijloacele de transport prin apasarea butonului “INFO CARD”, sau la tonetele mentionate mai sus.


https://www.facebook.com/rat.craiova/po ... 4308004358

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Digi24 - Craiova a realizat un reportaj despre condițiile din autobuzele de transport locale:

Sursa + video: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... umF271fOc4
Cum se circulă în autobuzele în care mai bine stai în picioare decât pe scaun. „Urcăm în cloaca aia de microbi. E mizerie groaznică”

Transportul în comun, considerat în multe orașe soluția pentru eliberarea traficului, este un calvar pentru locuitorii Craiovei. Oamenii călătoresc în vehicule care au strâns câte un milion de kilometri la bord și care par să nu fi fost spălate niciodată după ce au ieșit din fabrică.
Este ora amiezii, iar echipa noastră porneşte către centrul Craiovei, din zona Gării de Nord. Prima oprire, primele impresii.
Cristina Oprea, jurnalist Digi24: Aceasta este prima staţie care te întâmpină dacă ajungi în oraşul Craiova, prin Gara de Nord. Primul lucru pe care îl observi aici este mizeria de nedescris, dar şi mirosul insuportabil. (...) Iar odată ce te urci în autobuz, condiţiile sunt inimaginabile: la ora prânzului, aerul este deja irespirabil, iar scaunele sunt atât de murdare, încât mai bine rămâi în picioare, decât să te aşezi aici.
Șoferii spun că le cer constant șefilor autobuze sigure și curate. Conducerea nu se grăbeşte însă să găsească şi soluţii. Oamenii conduc autobuze mâncate de rugină, cu peste un milion de kilometri la bord.
Reporter: Călătorii se plâng?
- Categoric! Bineînţeles, condiţiile sunt foarte... Maşina scoate gaz în interior (...) Nu sunt condiţii de transport pasageri în vremurile de astăzi.
Un alt autobuz, aceeaşi poveste.
Reporter: Câţi ani are autobuzul ăsta? Ştiţi din ce an e?
- Da. Din 1996. (...) Călătorii sunt nemulţumiţi.
-Deplorabile! Nu mai există scaune ca lumea (...) Niciuna nu are aer condiţionat
-Urcăm în cloaca aia de microbi. (...) E o mizerie groaznică pe traseul ăsta.
Regia de transport public încă nu a oferit un punct de vedere în legătură cu planurile de înnoire a parcului auto. De pe site-ul Primăriei Craiova aflăm însă că e în derulare o licitaţie pentru autobuze noi. Din totalul celor 185 de autobuze urbane din flota operatorului, numai 130 dintre acestea pot fi utilizate, iar 49% dintre acestea au o vechime mai mare de 20 de ani şi un grad de uzură mai mare de 200%, fiind încadrate în norma Euro 2 sau Non Euro.
DAC 391 Digi24.jpg (37.21 KB; downloaded 7465 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

RAT SRL a publicat o licitatie in SEAP pentru achizitionarea de piese de schimb pentru 17 autobuze Solaris (001-017), care vor iesi din garantie curand. Termenul limita de primire a ofertelor este 20 noiembrie.

https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/n ... w/10007564

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

Pe ordinea de zi a sedintei CLM din 30 octombrie, se va supune spre aprobare un proiect privind achizitionarea a 10 autobuze noi, cu norma de poluare E6, prin leasing financiar cu posibilitate de cumparare. Fiecare autobuz va costa in jur de 1.4 mil lei, cu tot cu dobanzi si asigurari.
Deci, e posibil sa ne asteptam la Conecto, Urbanway sau Urbino 12, daca acest proiect va fi aprobat si licitatia va fi in cele din urma publicata.

Totodata, va fi supusa spre aprobare si ideea accesarii unei linii de credit de catre RAT SRL, in valoare de 3 mil lei

https://primariacraiova.ro/ro/2019/proi ... 10-00.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

La sfarsitul lunii, firma Solaris a adus un autobuz de schimb la Craiova, pesemne ca unul din Solaris-uri a avut o defectiune mai grava.

Astazi a circulat pe E1T.



 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

Inca o stire din minunata noastra urbe. Totodata, nu e prima data cand controlorii craioveni se dau mari zmei in loc sa-si faca datoria cum trebuie..

"Doi controlori RAT Craiova sunt cercetați de către polițiști și vor ajunge și în comisia de disciplină, după ce o tânără din Craiova acuză faptul că aceștia au jignit-o și au lovit-o, luni seara, pentru că nu le-a putut prezenta abonamentul.

Fata le-ar fi explicat că a uitat acasă atât buletinul cât și abonamentul, dar că poate primi o fotografie, pe telefon, și să demonstreze că le are. Echipa de controlori au coborât-o din autobuz, în stația „Madona Dudu”, acolo unde ar fi avut loc incidentul.

Fata spune că aceștia au devenit agresivi, au făcut comentarii cu tentă sexuală la adresa ei, iar când a început să-i filmeze, controlorii au scuipat-o, au bruscat-o și au tras-o de păr.

Tânăra a sesizat și poliția, în acest caz fiind deschisă o anchetă pentru a se stabili cum au stat lucrurile. [...]

Cei doi controlori vor ajunge și în fața celor din Comisia de Disciplină din cadrul RAT Craiova, anunță directorul Marcel Tănăsescu."


https://www.craiovaforum.ro/stiri/actua ... denta.html

P.S: Conducerea RAT SRL a anuntat, ca urmare a incidentului, ca a demarat procedura de achizitie a unor dispozitive foto/video ce vor fi atribuite controlorilor.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Craiovenii trebuie să mai aștepte până când vor călători cu tramvaie noi

Licitaţia derulată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru achiziţionarea a 17 tramvaie a suferit o nouă modificare, iar procedura a fost prelungită.

Marți a fost ultima zi pentru primirea ofertelor de la producători, dar noul termen a fost stabilit pentru 25 februarie. Licitaţia, derulată de minister cu fonduri europene, a fost lansată în ianuarie 2019. Până la achiziţionarea tramvaielor noi, pe traseele din Craiova vor circula tot cele actuale, care au peste 35 de ani vechime, potrivit Radio România.

Licitaţia pentru cele 17 tramvaie destinate transportului public din Craiova pare astfel urmărită de ghinion, cred jurnaliștii de la gds.ro. Lansată în ianuarie 2019, procedura a cam bătut pasul pe loc, din diverse motive. Licitaţia derulată de minister cu fonduri europene a fost anulată din lipsă de oferte în iunie 2019 şi reluată în octombrie.

S-a spus atunci că firmele constructoare nu s-au înscris la licitaţie din cauza termenului scurt de livrare. Adică 15 luni pentru primul tramvai, respectiv 22 de luni de la data semnării contractului pentru restul de 16.

În octombrie, când a fost reluată licitaţia, s-a spus că nu vor mai exista probleme. Asta pentru că în caietul de sarcini s-a ţinut cont de toate doleanţele constructorilor. Nu a fost însă chiar aşa.

Pe parcurs a apărut o altă problemă, iar procedura a fost anulată din nou. Motivul? O greşeală în caietul de sarcini, unde ar fi apărut o condiţie pe care nu putea să o îndeplinească niciun producător.

Greşeala ar fi fost îndreptată, iar licitaţia s-a reluat chiar în ziua de Crăciun, cu termen 11 februarie. Termen care acum a fost prelungit cu două săptămâni.  (D.C.)

Club Feroviar vine cu vestea: https://clubferoviar.ro/craiovenii-treb ... mvaie-noi/

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

RAT SRL ia masuri, in contextul evolutiei pandemiei de Covid-19, care a infectat aproape 50 de oameni in Romania.

Incepand de azi, numarul autobuzelor pe trasee a fost suplimentat la orele de varf (intervalele 5:30-9:00 si 14:00-18:00) astfel incat sa fie evitata aglomeratia in mijloacele de transport. Astfel, trasee precum E1T/R, 25, 3b au intervale de succedare mult mai mici, de 5-6 minute.
Totodata, incepand de maine, soferii/vatmanii nu vor mai vinde bilete, iar intrarea se va face doar pe usile 2 si 3 (in functie de mijlocul de transport). Acestea, dar si abonamentele, vor putea fi achizitionate in continuare de la tonete, dar si prin intermediul aplicatiei Craiova Transport (plata facandu-se cu cardul bancar).
Nu in ultimul rand, este afirmat faptul ca toate autobuzele si tramvaiele RAT sunt dezinfectate dupa terminarea curselor.

Sursa informatii: https://www.facebook.com/sorinmandapoli ... =3&theater

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

Incepand de maine, programul de transport se diminueaza astfel, ca urmare a unei decizii luate de Comitetul Local pt Situatii de Urgenta al mun. Craiova, in contextul pandemiei de COVID-19:





Astfel, la orele de varf vom avea:

E1T, E1R - 11 masini
3b, 25 - 8 masini
1b, 2b, 24 - 6 masini
29b - 4 masini
9 - 3 masini
4, 5b, 17, 20 - 2 masini
10, 11, 13, 23b - 1 masina

De asemenea, mai atasez un tabel care arata exact numarul de masini alocat pentru fiecare traseu, cat si frecventele fiecarei linii in parte.





Surse informatii:
Sorin Manda, Craiova Forum.

 


Re: Stiri, noutati, perspective costy17

BCR va implementa soluţia de plată contactless în toate mijloacele de transport ale societăţii RAT Craiova

BCR plănuieşte implementarea soluţiei de plată contactless cu orice card bancar în toate mijloacele de transport ale societăţii de transport RAT Craiova, începând din luna iulie a anului curent, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.
“Suntem bucuroşi că reuşim să instalăm, anul acesta, soluţia de plată contactless pentru transportul public la Craiova, unul dintre oraşele de tradiţie din România. Este un sistem unic în România, care, în ultimii doi ani, a înregistrat nu mai puţin de 8,5 milioane de tranzacţii în mijloacele de transport public din marile oraşe. Peste 80% din piaţa de carduri este contactless şi există o cerere din ce în ce mai mare din partea utilizatorilor de carduri pentru plăţi contactless. Noi vom investi în continuare în programul integrat BCR Smart City”, a transmis Ciprian Nicolae, Şef Departament Acceptare Carduri din cadrul BCR.
Astfel, Craiova devine al 14-lea oraş în care BCR introduce sistemul modern de plată, după Sibiu, Oradea, Arad, Cluj, Timişoara, Reşiţa, Ploieşti, Piteşti, Baia-Mare, Râmnicu-Vâlcea, Sighişoara şI Bucureşti.

Sursa: https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/bcr-va-implementa-solutia-de-plata-contactless-in-toate-mijloacele-19157004

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

Ca urmare a unor lucrari pe Str. Sfintii Apostoli, in perioada 5-6 septembrie, statiile "Victoria" si "Anul 1848" de pe traseele 24 si 25 vor fi suspendate.

Sursa: https://www.facebook.com/10909275309280 ... 108535735/

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Dolj  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419376 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use