Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Iași

 

Topic: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Iasi

79 posts, 43004 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Puss in Boots

Daca le iese de 32 pana la urma, n-ar fi rau sa mai cumpere vreo cateva pe vreun imprumut BEI (sau ceva similar). In cazul asta se poate face direct comanda de la PESA sau tot prin licitatie trebuie mers? Pe axa urmatoare UE ar trebui sa continue achizitiile de tramvaie si neaparat, reabilitarea depourilor si stai ca ajung la scadenta tronsoanele cele mai vechi reabilitate.

PS. In niciun caz mutarea depoului de la Gara la cucurigu CUG.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias micutzu

Este nevoie de vreo 50 de tramvaie noi in total tinand cont ca pana in momentul de fata s-au luat doar tramvaie SH,multe din ele trecute de 30-40 de ani.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Puss in Boots

50 ar fi un inceput mai solid. 100 ar fi perfect dar si utopic. Cele care sunt in trafic acum sunt putintel mai noi, GT8-urile, ST10 si 11 (chiar daca mai circula unul sau poate nici ala), M-urile... GT4 raman cele mai vechi tramvaie din Iasi dar parca si cele mai croite pentru Iasi. Electronica putina si minte putina la cei care le repara, perechea perfecta.

Repet (nimic nou in peisajul romanesc):
-> depourile sunt o rusine
-> personalul din depouri este prost pregatit, antrenat si prost dotat de catre mintile luminate din CTP/PMI.
-> per total mentenanta este o rusine si se vede deja si pe noile Isuzu (in curand vechile Isuzu).
-> se pot lua si Rolls-uri, vor ajunge ca MAZ-urile daca nu se schimba ceva concret in cadrul CTP, al mentalitatii oamenilor de acolo, sefi ai CTP si sefi de depouri (garaje).
ps. MAZ-urile probabil nu ar fi ajuns asa cum au ajuns si atat de des implicate in incidente daca aveau parte de o mentenanta buna.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Razvan021

Evaluarea tehnica s-a incheiat, s-a trecut la cea financiara.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias PTMZ

Licitația a intrat marți în deliberare.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Razvan021

Iar de castigat a castigat Bozankaya, pretul total fiind de aproximativ 141 de mil. RON.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Puss in Boots

De unde ai aflat? Nu de alta dar chiar azi citeam in presa ca
Deocamdată, municipalitatea nu a anunţat câştigătorul, în condiţiile în care, cel mai devreme, furnizorul poate fi anunţat după 1 noiembrie, zi în care expiră perioada de contestaţii. La procedură au participat producătorul polonez PESA şi turcii de la Bozankaya.

 


Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Iasi Andrei Andraș

Și pe SICAP e încă în deliberare.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Razvan021

Nu e in deliberare, ca apare castigator selectat in SICAP.Pentru atribuire asteptam sa vedem daca PESA nu depune contestatii.Aici e un articol cu informatia si documentul prin care au fost desemnati castigatori turcii, asta daca puteti ignora tonul nationalist-gretos al articolului.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias micutzu

Nu inteleg de ce au facut panarama asta ca sa avem 16 tramvaie de un fel si 16 de alt fel,cand normal si logic era sa sa castige PESA ambele licitatii.Tipic romanesc...

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Puss in Boots

Prefer sa vad ceva oficial pe canalele oficiale. Personal n-am nimic cu Bozankaya dar mi-ar fi placut sa fie cat de cat o uniformizare mai ales ca vorbim de 30% din parcul circulant zilnic (plus minus). Asta in ideea ca vor circula toate si ca expertii din depouri vor sti sa le dea de capat cu tehnologia.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias PTMZ

Gata, e oficial: a câștigat Bozankaya, cu 140,9 milioane RON contractul:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-ne-vom-plimba-cu-aceste-tramvaie-turcesti-au-castigat-licitatia-de-la-primarie--234913.html&ved=0ahUKEwis2eq8-crlAhWSKFAKHcQcClcQxfQBCCgwAA&usg=AOvVaw2c5fkwg-71JcX7E4eHbIFi
Turcii au câştigat licitaţia pentru furnizarea a 16 tramvaie noi la Iaşi. Potrivit surselor „Ziarului de Iaşi“, Bozankaya şi-a adjudecat toate cele trei loturi, având un preţ mai competitiv decât polonezii de la PESA. Este vorba despre licitaţia organizată de către Primăria Iaşi, achiziţia fiind finanţată prin intermediul fondurilor europene. În total, municipalitatea a estimat costuri totale de 142 milioane lei (fără TVA), iar Bozankaya, conform surselor „Ziarului de Iaşi“, a avut o ofertă de 140,9 milioane lei.


Raportul de atribuire a licitaţiei este datat 22 octombrie şi, cel puţin până ieri după-amiază, nu existau informaţii despre o eventuală contestaţie, astfel că Primăria ar putea zilele următoare să continue procedura prin semnarea contractului de livrare. Licitaţia a fost lansată de către municipalitate la sfârşitul lunii iunie 2019, iar ofertele au fost deschise două luni mai târziu. Spre diferenţă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) are în desfăşurare o altă achiziţie în numele Iaşului, tot pentru furnizarea a 16 tramvaie, dar anunţarea rezultatelor este mult întârziată: procedura a fost lansată în ianuarie 2019, iar până în prezent nu a fost comunicat câştigătorul. În context, amintim că o singură firmă participă la licitaţia MDRAP, respectiv PESA.

În cazul procedurii organizate de către Primăria Iaşi, municipalitatea va achiziţiona tramvaie cu o lungime minimă de 26 metri. „Tramvaiele trebuie să aibă o capacitate de transport totală de minim 230 metri, dintre care minim 30 pe scaune fix, nerabatabile. (...) Scaunele pentru călători vor fi singulare şi nu de tip banchetă, realizate din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic“, se arată în caietul de sarcini întocmit de Primăria Iaşi. De asemenea, vehiculele vor trebui echi­pate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire specifică sezonului rece, sistem de numărăre a călăto­rilor, instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică şi informatică pentru echipamentele de ticketing şi altele. În ceea ce priveşte livrarea primul tramvai la Iaşi, un termen optimist ar fi spre sfârşitul anului viitor, dar, cel mai probabil, vehiculele vor începe să fie livrate la Iaşi începând cu anul 2021.

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias Puss in Boots

Prilej pentru desteptii de serviciu sa regrete pe retelele de socializare tramvaiele romanesti de succes international de la Remar Pascani  :lol:

 


Re: Achizitii de tramvaie noi prin Primaria Municipiului Ias punmeister

Bozankaya va livra tramvaie identice cu cele pentru Timisoara, doar ca fara autonomie.
Bozankaya will produce 16 low-floor trams for Iasi.

Bozankaya are proud to announce the awarding of a contract with the Romanian municipality of Iasi to supply 16 trams of a total value of nearly EUR30m. The first deliveries are expected 18 months after signing the contract, with an entire project duration of 34 months.

Under this contract, Bozankaya will produce 100% low-floor trams with five modules and a total length of 30m. They will reach a maximum speed of 70km and offer space for more than 170 passengers.

Iasi is the second tender after Timisoara that Bozankaya won in Romania this year. Furthermore, it is expected that two tenders in Bucharest that Bozankaya has bids for 100 electric buses and 100 trolleybuses will be concluded soon as well.

http://www.bozankaya.com.tr/en/iasi-cho ... aya-trams/

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Iași  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419369 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use