Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: Accidente și incidente în România

951 posts, 331170 views
 
Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 68
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente și incidente în România shoppy

Nu sunt cisterne, sunt Fals-uri DB.

 


Re: Accidente și incidente în România BodoMinea

Accident în apropiere de Jimbolia. Automotor AMX Regio Călători lovit de un camion.
FB_IMG_1568546475532__01.jpg (63.31 KB; downloaded 5083 times)

FB_IMG_1568546483125.jpg (60.13 KB; downloaded 5161 times)

Sursa foto și informație: grupul de Facebook "FEROVIARI - între profesie și pasiune'. Link: https://www.facebook.com/groups/9804583 ... 164898962/

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Astăzi dimineață la Brașov:

Sursa: https://newsbv.ro/2019/09/23/foto-autov ... retNzHG3ew

Potrivit ISU Brașov, un incident feroviar a avut loc, în această dimineață, în municipiu.
Un autovehicul a fost lovit de tren în Brasov, pe Șoseaua Cristianului. Din fericire, nu sunt victime, iar la fața locului s-au deplasat un echipaj smurd si o autospeciala cu apa si spumă.

Acciden brasov - 23.09.2019.jpg (28.81 KB; downloaded 4709 times)

 


Re: Accidente și incidente în România aztec

In curand Regio o sa ramana fara vehicle feroviare

 


Re: Accidente și incidente în România TibiV

COMUNICAT DE PRESĂ

Lovire auto la o trecere la nivel cu calea ferată, între staţiile Ilteu și Săvârșin
Bucureşti, 23 septembrie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că traficul feroviar este închis la această oră, între staţiile Ilteu și Săvârșin,din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 550+400, pe firul 1, între un tren de marfă privat și un camion.

Din informațiile primite de la fața locului, șoferul unui camion încărcat cu nisip nu a respectat semnalizarea acustică şi luminoasă de la trecerea la nivel și a intrat în coliziune cu trenul privat de marfă, care circula pe relaţia Curtici - Ploiești Nord. În urma impactului, primul vagon din compunerea trenului de marfă a deraiat de un boghiu.

Personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Timișoara a retras deja în stația Săvârșin celelalte vagoane din compunerea trenului de marfă, iar pentru repunerea pe șină a vagonului deraiat se va acționa cu un vagon de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât traficul feroviar să fie redeschis în condiții de siguranță pe firul I, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400, firul II fiind închis pentru lucrările de reabilitare aflate în desfășurare.

Facem precizarea că pentru menținerea continuității traficului feroviar de călători între Simeria și Arad, trenurile IR 1676 și IR 75-2 circulă cuplate din stația Arad pe ruta ocolitoare Arad -Timișoara - Lugoj - Ilia, stație din care cele două trenuri își vor relua traseul normal, iar pentru călătorii din trenul R 2043, care circulă în relația Simeria - Arad, se asigură transbordare auto din stația Ilteu.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă asigură că toate măsurile operative întreprinse în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400au ca principal scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp şi în condiții de siguranță.

http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2019/4992-11111

UPDATE circulație feroviară Ilteu - Săvârșin

Circulația feroviară între stațiile Ilteu și Săvârșin a fost reluată în condiții de siguranță, la ora 18.00.

Menționez faptul că personalul feroviar a finalizat intervențiile de repunere pe sină a vagonului deraiat la ora 16.30, iar până la ora 18.00 organele abilitate au acționat în zonă pentru măsurători și probe în vederea stabilirii cauzei care a condus la coliziunea dintre camion și tren.

La ora 18.00, reprezentanții Poliției au permis redeschiderea liniei și reluarea circulației pe relația Simeri - Arad, între stațiile Ilteu și Săvârșin.

Purtător de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan

 


Re: Accidente și incidente în România Andrei98

Si asa alea nu se mai pot numi vehicule, pana si natura doreste sa scape de ele. Ma mir ca Malaxele scapa in continuare ca prin minune.

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Zi plină...  :popa:

Sursa: https://clubferoviar.ro/degajare-de-fum ... ewLwgjb2J8

Degajare de fum la locomotiva unui tren al Regio Călători. Călătorii au coborât la Buftea

O degajare de fum la locomotiva unui tren al Regio Călători a fost semnalată luni dimineață în stația Buftea, în apropiere de București.
Este vorba de trenul 16032, care aparține operatorului privat Regio Călători. Pasagerii au coborât pe peronul stației Buftea și se plâng că nu au cum să-și continue călătoria, în condițiile în care aici opresc doar trenuri Regio.
Între timp, ei au fost anunțați că vor fi preluati de trenul privat 15148, care aparține Transferoviar Călători. Operatorul privat Regio Calatori a transmis că le-a restituit pasagerilor contravaloarea biletelor.

Locomotiva-Regio-Calatori-425-581.jpg (90.94 KB; downloaded 4502 times)


Sursa: https://clubferoviar.ro/un-tren-incarca ... mehedinti/

Un tren încărcat cu sucuri a deraiat în Mehedinți

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, circulația feroviară este închisă la această oră, pe raza Regionalei CF Craiova, după ce un vagon din compunerea unui tren de marfă s-a răsturnat și 2 vagoane au deraiat, între stațiile CF Drobeta Turnu Severin Mărfuri – Valea Albă. Trenul care aparține operatorului național SNTFM CFR Marfă avea în compunere 41 vagoane încărcate cu suc și circula în relația Sudrigiu – București Vest, potrivit unui comunicat al CFR SA.
Personalul de specialitate ale Regionalei CF Craiova este deja la fața locului pentru a lua toate măsurile necesare în vedera accesului în zona deraierii a utilajelor de intervenție, în vederea ridicării și repunerii pe șină a vagoanelor. Până la finalizarea intervențiilor din zona deraierii, Regionala CF Craiova asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Prunișor – Drobeta Turnu Severin pentru călătorii din trenurile care tranzitează zona respectivă.

 


Re: Accidente și incidente în România andrei11

Pasagerii au coborât pe peronul stației Buftea și se plâng că nu au cum să-și continue călătoria, în condițiile în care aici opresc doar trenuri Regio.
Tipic omului modern capitalist care a devenit plângăcios. E plângăcios prin definiție. Sau a reporterilor de teren new generation Dacă nu scoatem în evidență o plângăciune reportajul nu are impact la public.
____________________
Ca să fie limpede, informația e ok, trebuia dată, dar afirmația mai sus amintită e de pomană, e numai așa, să facă impresie. Ziariști fix de doi bani !

 


Re: Accidente și incidente în România shoppy

Nu mi se pare o mare problema, doar s-a mentionat plangerea pasagerilor in text, daca era un titlu de genul "Pasageri parasiti in camp" intelegeam; iar pasagerii sigur stiau foarte bine ca acolo exista regio care ii duce fix unde ajungeau si ei cu interregio, doar ca aplicau practica "in republica bananiera ori faci scandal monstru ori esti parasit in camp", bine ca s-a rezolvat cu trenul de la TFG, nu ca la Astra care i-a lasat sa se descurce la Dragalina.

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Un tren de persoane a deraiat după ce a lovit un TIR, în Dâmboviţa; nu sunt victime

Un tren de persoane a deraiat, vineri după-amiază, în zona localităţii Doiceşti din judeţul Dâmboviţa, după ce a lovit un TIR, la o trecere peste calea ferată. Primele informaţii arată că nu sunt persoane rănite în urma accidentului.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa au anunţat că accidentul feroviar a avut loc la Doiceşti, fiind implicate un tren de persoane şi un TIR.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/un-tren-d ... 1419138910

tfc doicesti.jpg (89.7 KB; downloaded 4199 times)

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Accidente și incidente în România V2A

Locomotiva trenului Cluj-Viena a luat foc imediat ce a ieșit din gară

Călătorii trenului internaţional Cluj-Napoca – Viena au fost evacuaţi, joi dimineaţă, în urma unui incendiu izbucnit la locomotiva garniturii. Locomotiva a fost decuplată, iar vagoanele s-au întors în Gara Cluj-Napoca, informează MEDIAFAX.

Locomotiva garniturii care circulă pe ruta Cluj-Viena a fost curprinsă de flăcări la scurt timp după ce a ieșit din gară, potrivit publicației Ziua de Cluj.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat că pompierii sosiţi la locul incendiului au putut interveni pentru stingerea incendiului numai după ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a liniilor de transport aeriană a căii ferate.

„Două autospeciale pentru stins incendii şi un echipaj SMURD au fost alertate ca urmare a unui incendiu care a cuprins o locomotivă ce rula pe calea ferată din apropierea străzii Tăietura Turcului, din municipiul Cluj-Napoca.

Din primele informaţii se pare că garnitura transporta călători pe ruta Cluj-Napoca - Viena. Călătorii au fost evacuaţi din tren până la sosirea pompierilor, iar vagoanele au fost decuplate de la locomotivă cu o altă locomotivă mobilizată de către regia de transport feroviar. Pompierii sosiţi de urgenţă la locul incendiului au putut interveni pentru stingerea incendiului numai după ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a liniilor de transport aeriană a căii ferate şi realizarea unei împământări de către echipele specializate a regiei de transport”, au spus sursele citate.
Acestea au precizat că nu au fost persoane rănite, iar flăcările au fost stinse de către pompieri, urmând să fie stabilite cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

Locomotiva aparţinea trenul internaţional 143 Cluj-Napoca - Viena şi a fost decuplată de garnitură, vagoanele fiind întoarse în Gara Cluj-Napoca.

Garniturii i se va ataşa o nouă locomotivă pentru ca trenul să îşi poată continua călătoria spre capitala Austriei.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ra-1202350
Locomotiva este 82-0561-9.

 


Re: Accidente și incidente în România BodoMinea

Altul care nu respectă codul rutier și e 'surprins' de tren. La trecerea la nivel dintre stațiile Bălăbănești și Grivița de pe linia Galați - Bârlad. Apropo, acolo calea ferată e efectiv dreaptă. Și strada la fel. Și nici nu e în vreo pădure. Sunt condiții ideale de vizibilitate.
FB_IMG_1572681639791__01__01.jpg (286.3 KB; downloaded 3792 times)

 


Re: Accidente și incidente în România shoppy

Ori era beat/drogat/tampit si nu a vazut trenul, ori era beat/drogat/tampit si s-a hotarat sa dovedeasca, ca poate intrece trenul.
Folie pe toate geamurile, jante no-name stralucitoare, carlig de remorca ca sa-si protejeze bara si sa-si sparga radiatorul ala de-l loveste din spate, janghina de masina proaspat spalata si deja lovita dinainte in stanga-spate, titpic fulgerica tampit iesit in weekend sa arate valoarea la toti dujmanii.

 


Re: Accidente și incidente în România PTMZ

Din cauza unei scurgeri de acid clorhidric din vagonul unui tren de marfă ce a fost oprit la Zoița, jud. Buzău, între Buzău și Râmnicu Sărat, traficul feroviar era blocat pe M500 la kilometrul 151 în această după-amiază. Un articol pe această temă:
https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/scurgere-de-acid-clorhidric-dintr-un-tren-de-marfa-cu-37-de-vagoane-circulatia-feroviara-blocata-1210625
02.11.2019 16:28
Un tren de marfă cu 37 de vagoane este blocat în localitatea Zoița din județul Buzău după ce dintr-un vagon se scurge acid clorhidric. Călătorii care așteaptă într-un alt tren în gara Boboc sunt revoltați de întârzierea de aproximativ 3 ore.


Pompierii intervin, sâmbătă, în gara Zoița din județul Buzău, după ce dintr-un vagon cisternă al unui tren de marfă care s-a stricat pe magistrala 500 de cale ferată se scurge acid clorhidric.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, echipajele de pompieri intervin în gara din Zoița, după ce mecanicul a sesizat că există scurgeri de acid clorhidric dintr-un vagon cisternă.

Deocamdată nu se știe ce cantitate de acid există în vagon.Primul echipaj sosit la locul intervenției a luat măsuri de protecție, iar pe o distanță de 100 metri, în toate direcțiile, zona a fost închisă, au declarat reprezentanții ISU Buzău, corespondentului Mediafax.

Traficul feroviar pe magistrala 500 este oprit, potrivit Centrului Infortrafic, între Buzău și Râmnicu Sărat, după ce un tren de marfă s-a stricat.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar pe Magistrala 500 Buzău-Râmnicu Sărat, este întrerupt la kilometrul 151, județul Buzău, unde, din cauza unor probleme tehnice, un tren de marfă și-a oprit deplasarea”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

 


Go to page:  1  ... 43 44 45 46 47 48 49  ... 68
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419370 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use