Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Iași

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

305 posts, 140318 views
 
Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 22
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

Isuzu 1920 in prima zi de functionare la capat in Miroslava.
Webp.net-compress-image.jpg (236.51 KB; downloaded 7694 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Timpul elevilor și al studenților este prețios dimineața, când trebuie să ajungă la școală/facultate. Astfel, #CTPIasi le oferă acestora curse speciale, începând de luni, 9 septembrie, tocmai pentru a se asigura că ei vor fi în sălile de curs chiar de la prima oră.

Le recomandăm celorlalți călători, inclusiv părinți și bunici, să se gândească la copiii și nepoții lor atunci când călătoresc cu mijloacele de transport public și să evite cursele speciale destinate elevilor și studenților.

Orele la care vor circula acestea sunt:

– pe traseul de tramvai nr. 3 (având parcursul normal Dancu – Tătăraşi – Gară) vor circula 3 unităţi suplimentare pe relaţia Dancu – Tătăraşi – Copou, cu plecări din Dancu la orele 7:10, 7:20 şi 7:30;

– 3 unităţi suplimentare vor fi introduse pe ruta de autobuz nr. 42 (având parcursul normal C.U.G. I – Tudor Vladimirescu – Copou), cu intrare pe traseu din staţia Frigorifer spre Copou la orele 7:00 ,7:04, 7:20;

– 2 autobuze vor circula suplimentar pe traseul nr. 36 (cu parcursul obişnuit Dacia – Gară – Copou – Breazu), cu intrare din staţia Columnei la orele 7:00 şi 7:10, către Copou – Breazu;

– pe traseul nr. 8 (Baza 3 – Tudor Vladimirescu – Copou) va intra suplimentar un tramvai, cu plecare din Baza 3 spre Copou la ora 7:15;

– 2 tramvaie vor circula special faţă de graficul obişnuit pe traseul nr. 9 (Tehnopolis – Podu Roş – Copou), cu plecare de la Tehnopolis spre Copou la orele 7:10 şi 7:20.

Vehiculele suplimentare, care vor circula pe rutele de mai sus, vor purta indicatoare de traseu cu menţiunea “CURSĂ SPECIALĂ PENTRU ELEVI ŞI STUDENŢI”.

Sursa: Facebook Compania de Transport Public Iasi - https://www.facebook.com/pg/ctpiasi/

IASI.png (757.99 KB; downloaded 7678 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

La capitolul stiri mai vechi, dar de actualitate ...

Transportul public în zona Moara de Vânt în perioada de iarnă

În perioada 1.11.2019 - 30.04.2020, traseul 48 (Târgu Cucu – Ciric / Tătăraşi Sud) se suspendă, iar traseul 49 (Târgu Cucu – Cimitirul „Sf. Petru şi Pavel“ – Complex Roua Residence) va fi deservit de luni până duminică de un autobuz, cu plecare din Târgu Cucu la fiecare 30 de minute, între orele 6:45 - 21:45

Sursa: https://www.sctpiasi.ro/stiri/transport ... iarn-.html

Reabilitarea liniei de tramvai de pe bd. Ţuţora - devieri de trasee

Având în vedere lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor de pe tronsonul Podu Roş – Ţesătura (bd. Ţuţora), începând cu data de 19 octombrie 2019, în reţeaua de transport public vor apărea următoarele modificări:

Tramvaiele traseelor 1 şi 13 vor circula prin Tudor Vladimirescu, pe itinerariile:
1 - Copou – Tudor Vladimirescu – Tătăraşi – Copou;
13 – Copou – Tătăraşi – Tudor Vladimirescu – Copou;
numărul de tramvaie de pe traseul 9 va fi suplimentat;
traseul 8 de tramvai va fi suspendat;
traseul 29 va avea itinerariul: Tomeşti – Baza 3 – Frigorifer – Podu Roş – Cotnari – Ţesătura – Baza 3 – Tomeşti;
traseul 5 va avea itinerariul: Dacia – Podu de Piatră – Podu Roş – Cotnari – Ţesătura – Ţuţora – Ţesătura – Cotnari – Podu Roş – Podu de Piatră – Dacia.

Sursa: https://www.sctpiasi.ro/stiri/reabilita ... rasee.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Legat de ultima stire, se pare ca vor sa dea tare ca pana vin temperaturile cu minus tramvaiele sa poata circula. Cimentare si sistemele de prindere. Atat si nimic mai mult dar ar permite circulatia si revenirea tramvaielor pe traseele de baza. Plus ca ar putea in felul asta sa inceapa scoaterea liniei din Tudor Vladimirescu (activitate ce nu tine de anumite temperaturi). Daca ar face asa si s-ar lucra nu s-ar sta pana la primavara ar putea terenul sa fie pregatit pentru montarea liniei noi. Bineinteles ca mai depinde si de vreme.
Se vehicula o astfel de activitate (de scoatere a liniei vechi) si pentru sectorul Tepro- capat Tutora unde linia e separata de traficul auto si se poate lucra linistit. Vointa sa fie.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

De azi incepe reabilitarea tronsonului Tepro - Rond Tutora.
7-le opreste la Baza 3. Sper sa munceasca sustinut ca acolo momentan nu e decat de scos linia. Se poate face pe orice vreme (plus minus).

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Reabilitarea liniei de tramvai de pe bd. Virgil Săhleanu - traseu de tramvai modificat

Având în vedere lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor de pe tronsonul Piaţa Ing. Virgil Săhleanu – Ţuţora (bd. Virgil Săhleanu), începând cu data de 30 noiembrie 2019, tramvaiele traseului 7 vor circula pe itinerariul: Canta – Târgu Cucu – Tudor Vladimirescu – Baza 3 şi retur.

Călătorii vor utiliza pe tronsonul Piaţa Ing. Virgil Săhleanu – Ţuţora autobuzele traseelor 5 și 29.

Sursa: https://www.sctpiasi.ro/stiri/reabilita ... ficat.html

Ziua Națională a României - modificări de trasee

Compania de Transport Public Iaşi anunţă publicul călător că, pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României, în zilele de 30.11.2018, între orele 9:00-12:00 și 1.12.2018, până la ora 15:00, va fi întreruptă circulația mijloacelor de transport în zona Piaței Palatului Culturii, iar în reţeaua de transport public vor interveni următoarele modificări în intervalele menţionate:

● 30.11.2018:
– pe traseul 9 tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze;
– pe tronsonul Podu Roş – Târgu Cucu, autobuzele de pe traseele 9, 28 şi 41 vor circula prin Str. Splai Bahlui Mal Drept / Bd. Prof. D. Mangeron – T. Vladimirescu – Bucşinescu – Elena Doamna;

● 1.12.2018:
– pe traseul 9 tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze;
– pe tronsonul Podu Roş – Târgu Cucu, autobuzele traseelor 9, 28 şi 41 vor circula între orele 7:30-12:30 prin Str. Splai Bahlui Mal Drept / Bd. Prof. D. Mangeron – T. Vladimirescu – Bucşinescu – Elena Doamna, iar între orele 12:30-15:00 prin Str. Sf. Lazăr – Str. A. Panu.

Sursa: https://www.sctpiasi.ro/stiri/ziua-na-i ... rasee.html

 



Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Votata la ultimul CL casarea, printre altele, a 2 BE 8/8 si 17 GT4. Toate de la depou Gara.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Comitetul Local pentru Situații de Urgență: o singură linie de tramvai din Iași va circula toată ziua

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis marți ca o singură linie de tramvai din Iași să circule toată ziua, urmând ca restul să aibă un program special, din cauza epidemiei de coronavirus.

linie de tramvai din Iași transport public gratuit tramvaiele din Iași proiect de mobilitate urbană

Programul mijloacelor de transport în comun din Iaşi a fost limitat, în urma unei decizii a Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, tramvaiele şi autobuzele vor circula numai între anumite ore, transmite Mediafax.

Astfel, între orele 05.00 şi 08.00 activitatea de transport public local va funcţiona în regim normal, pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în zona industrială. Între orele 8,00 şi 15,30 tot parcul auto şi de tramvaie se retrage în garaj. Excepţie va face tramvaiul de  pe traseul 5, în intervalul orar 13,00 – 18,00. Tramvaiele şi autobuzlele vor circula din nou de la 15,30 şi până la 18,00. Se va face din nou pauză între orele 18,00 şi 21,00, urmând ca  activitatea să fie reluată între orele 21,00 şi 22,45, însă la 25% din capacitate.

Doar o linie de tramvai din Iași va circula toată ziua. Apelul primarului Mihai Chirica
”Am intrat într-o nouă etapă a efortului comun de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus, continuăm măsurile luate deja şi venim cu decizii suplimentare. Unele măsuri sunt nepopulare, dar trebuie să luăm decizii curajoase şi să le aplicăm cu fermitate. Sunt categorii sociale mai vulnerabile la infectare şi mă gândesc în mod deosebit la acestea. Nu vom renunţa la acordarea de facilităţi, dar fac apel public la persoanele în vârstă să evite aglomeraţiile atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în alte spaţii închise. Cu toţii trebuie să fim responsabili şi să ascultăm recomandările spacialiştilor şi ale autorităţilor statului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Sursa: https://clubferoviar.ro/linie-de-tramvai-din-iasi/

Funcţionarea traseului expres 50 - conexiunea cu Aeroportul Internaţional Iaşi

Având în vedere măsurile preventive luate la nivel local şi naţional privind transportul aerian şi serviciul de transport public local, precum şi decizia operatorilor aerieni de a-şi anula parţial sau total, temporar, operarea pe Aeroportul Internaţional Iaşi, graficul de circulaţie al traseului 50 este adaptat în consecinţă.

Pentru a afla orarul actualizat, vă rugăm să urmăriţi periodic anunţurile publicate la adresa http://sctpiasi.ro/trasee/conexiuni#orar şi pe pagina Facebook a CTP Iaşi!

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Modificări în funcţionarea serviciului de transport public din municipiul Iaşi - curse spreciale pentru personalul de la Era Shopping Park

Începând din 18.03.2020, CTP Iaşi va asigura legătura cu Era Shopping Park prin curse speciale pe traseele:

– Tătăraşi Sud – Tg. Cucu – Bd. Independenţei – Păcurari – Era;
– Bucium – Frigorifer – Podu de Piatră – Canta – Era;
– C.U.G. I – Frigorifer – T. Vladimirescu – Păcurari – Era.

Orele de plecare sunt:

– din Tătăraşi Sud spre Era: 11:00, 12:45;
– din Bucium spre Era: 11:00, 12:45;
– din C.U.G. I spre Era: 11:00;
– de la Era spre Bucium: 14:30, 20:15;
– de la Era spre Tatarasi Sud: 14:30, 20:15;
– de la Era spre Selgros: 20:15.

Accesul în cursele speciale menţionate este permis pe baza abonamentului special Era.

Modificări în funcţionarea serviciului de transport public din municipiul Iaşi - actualizare

Având în vedere măsurile instituite de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Iaşi, pentru a asigura transportul cadrelor medicale de la spitalele ieşene, între orele 18:00 - 20:00 vor circula câte 6 autobuze pe fiecare dintre traseele: 28, 46 şi 47. Astfel:

- autobuzele traseului 28 vor deservi Spitalul de Recuperare, Spitalul Sf. Spiridon, Spitalul CFR, Spitalul Militar, Spitalul Parhon;
- autobuzele traseului 46 vor deservi Spitalul Socola şi spitalele din zona centrală;
- autobuzele traseului 47 vor deservi Spitalul de Recuperare şi spitalele din zona Tătăraşi (Sf. Maria şi Nicolae Oblu).

Informatii de pe site-ul SCTP IASI: https://www.sctpiasi.ro/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Intre timp pe site-ul CTP s-a adaugat si traseul 41 ale carui autobuze "vor deservi spitalele din zona centrală".

Nu am gasit inca despre ce tramvai este vorba. 5 nu mai e tramvai.
Excepţie va face tramvaiul de pe traseul 5
vad ca inca nu s-a prins ideea ca 5 nu mai tramvai. Obisnuinta probabil. Insusi Chirica -cel care l-a scos- avea amnezie intr-o emisiune tv acum mai multe luni si parea extrem de convins ca inca mai circula. Tramvaiul, nu traseul in sine. Nu stiu cat de mult ajuta 5-ul sa circule toata ziua. Pentru cine?

Sincer, pentru acel interval ar trebui creat un traseu nou special care sa atinga mai multe puncte din oras. Ceva gen Tatarasi Nord- Zona Industriala -Nicolae Iorga- Dacia- apoi retur spre Gara- Cucu - Copou si inapoi in Tatarasi. Nu poti face minuni cu un singur traseu si in conditiile flexibilizarii reduse a retelei (sa traiasca cine a refacut-o anuland sau neproiectand macazuri). Sau doua trasee inelare pe traseul mentionat cu parc redus de vagoane. Ca pe 1 ianuarie.

In rest zona Palat e accesibila pe jos ca si multe altele neatinse de propunerea mea. Nu poti multumi pe toata lumea, asta e clar.

 


Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Transportul în comun din Iași, suspendat. Autobuzele și tramvaiele vor face curse doar pentru cadrele medicale și farmaciști

Primăria Iași suspendă transportul în comun din oraș din cauza pandemiei de coronavirus. Autobuzele și tramvaiele vor face curse doar pentru cadrele medicale și farmaciști.

Mihai Chirica, primarul orașului Iași: "Propunerea mea va fi pentru a asigura transportul tuturor cadrelor medicale, inclusiv pentru voluntarii care vor participa la combaterea răspândirii coronavirus-ului și toți angajații structurilor MAI și poliției locale, cei care sunt în primă linie, în momentul de față. Celelalte societăți comerciale care doresc să le asigurăm transport public va trebui să o facem sub formă de curse speciale. Măsura va fi impusă începând de mâine, de la orele 00, de la primul mijloc de transport în comun".

"Niciun călător nu va putea intra în mijloacele de transport în comun fără mănuși sau mască de protecție pe toată perioada cât va dura starea de urgență pe teritoriul României, a mai adăugat edilul.


Sursă -> https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ti-1280344

 


Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

Si pentru vanzatori si altii care sunt fortati sa lucreze si nu au masina? Da-i naiba, sa se descurce :headbash:  :bleah:

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

N-a contat niciodata. Chirica omul si eroul.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Au inceput lucrarile de reabilitare a liniei de pe Bdul. Tudor Vladimirescu, vor tine 2 ani pentru ca sunt acolo doua probleme: podul (de reabilitat complet, pe langa linie) si tevile magistrale de sub bulevard (plus un canal al paraului Cac-aina). Dincolo pe Tutora au fost facute primele probe cu tramvaiul. De pe Calea Chisinaului nicio veste dar probabil va incepe cat de curand montarea traverselor.

ps. numele paraului pare a nu respecta regulile  :lol:

 


Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Iași  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use