Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești

 

Topic: Stiri si articole din presa

135 posts, 52973 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa TibiV

O stire ”belea” de la benzinari...
NGC wrote:
Nu urmaresc proiectele din zona asta de tara si nu ma pricep la ce e pe acolo, dar am zis ca va zic totusi ceva.

In 13.02.2019 CJ ILFOV a atribuit contractele pentru "Modernizare sistem rutier pe DJ 602 Centura - Domnesti km 5+000 - km 10+950 si DJ 100 Tronson II Tunari - Stefanesti km 6+000 - km 12+220" si "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene din judetul Ilfov – DJ 602 (Domnesti – Ciorogarla) si limita judet Giurgiu (Buciumeni/Buftea)".

Contractele au fost atribuite catre prietenii de la DELTA ACM '93. :lol:

Licitatia pentru "Modernizare sistem rutier pe DJ 602 Centura - Domnesti km 5+000 - km 10+950 si DJ 100 Tronson II Tunari - Stefanesti km 6+000 - km 12+220" a fost lansata in 25.10.2007 !!! Nu e greseala 2007 !!! :lol:

Asadar contractul s-a atribuit abia dupa mai bine de 11 ani si 3 luni. :o

Aia de la CNAIR vor fi invidiosi acum !!! :lol: :lol: :lol:


Sursa: https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=1054.msg234443#msg234443

Mitraliere pe stadioane?!...  :geek:

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

Meanwhile:
"Proiect de hotărâre privind punerea la dispoziția CNAIR, cu titlu gratuit, a documentației tehnice reprezentând parte din Studiul de Fezabilitate elaborat pentru obiectivul de investiții ”Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între Str. Brașov și Terminal Tramvai 41”
26_20190311.pdf
26_20190311.pdf (299.91 KB; downloaded 323 times)

 


Re: Stiri si articole din presa CataOT

Apar vesti si in presa. '' Locuitorii din vestul Bucureştiului care aşteaptă de peste un deceniu Pasajul Domneşti mai au de îndurat aglomeraţia din zonă. Construcţia pasajului trebuia să înceapă pe 15 martie, dar pe şantier bate vântul. Nu sunt nici muncitori, nici utilaje. În documentele Companiei de Drumuri scrie, însă, altceva: "Pe șantier se lucrează!".


https://www.realitatea.net/pasajul-domnesti-nu-munceste-nimeni_2185362.html

 


Re: Stiri si articole din presa misterr

Utilajele de la pasajul Domnești au dispărut după vizita ministrului. Șantierul filmat cu drona

Click pe imagine pentru video:





Utilajele care ar fi trebuit să construiască pasajul Domneşti de pe centura Bucureştiului au dispărut ca prin minune după vizita ministrului Cuc, spun oamenii care locuiesc în zonă.

Aceştia au decis să monitorizeze lucrările cu drona, sătui să piardă 3 ore ca să traverseze una dintre cele mai aglomerate intersecţii din România. “Utilajele au terminat ce aveau de făcut şi au fost mutate în aşteptarea unor exproprieri”, susţin oficialii.

Pe 4 aprilie ministrul Răzvan Cuc a inspectat şantierul Pasajului de la Domneşti de pe Centura Capitalei, unde se lucra.

Conferinţa de presă a fost ţinută chiar pe şantier. Acum, locul arată părăsit.

Acum 5 zile, câteva utilaje nivelau terenul pe acest şantier în timpul vizitei ministrului Răzvan Cuc. Acum bate vântul pe şantier. Nici urmă de utilaje, iar oamenii, în special şoferii care stau la cozi uriaşe pe centura Capitalei, se întreabă unde au dispărut, dar şi când va fi gata podul de la Domneşti.”

Șofer: “Câteva utilaje puse la mişto ca să ia ochii, a venit ministrul şi la urmă şi-a luat toate alea şi a plecat.”

Șofer: “După interviu cu domnul ministru s-au dus utilajele”

Locuitorii din zonă au decis să monitorizeze cum şi cât se lucrează pe acest şantier. Aşa că filmează săptămânal, inclusiv cu drona, locul, şi publică materialul pe reţelele de socializare. S-au săturat de blocajele în trafic şi vor să fie construit pasajul.

Daniel Cristea, iniţiativa Domneşti: “3 ore din viaţa mea în fiecare zi. Asta înseamnă 2 zile pe lună pe care le pierd din viaţa mea, cine îmi dă timpul ăsta înapoi?”

Într-un punct de vedere transmis la cererea Ştirilor PRO TV, şi constructorul, firma Straco, susţine că lipsa exproprierilor ține pe loc lucrările. Contractul pentru podul de la Domneşti a fost semnat în 2017 şi are o valoare de 20 de milioane de euro.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

”Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 138/30.06.2015 privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ”Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între str. Brașov și Terminal Tramvai 41” în vederea efectuării lucrărilor de interes public local”
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 190530.pdf
25_20190530.pdf
25_20190530.pdf (536.37 KB; downloaded 244 times)


”Proiect de hotărâre privind modificarea art. 1 din Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 603/26.09.2018 pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între str. Brașov și Terminal Tramvai 41””
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 190530.pdf
26_20190530.pdf
26_20190530.pdf (458.25 KB; downloaded 271 times)

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

„Deocamdată au terminat de forat coloanele, structura stâlpilor, şi în acest moment sunt în cele 28 de zile pentru testele de compresiune ale coloanelor. Conform normativelor, ele trebuie să stea 28 de zile să se întărescă betonul, apoi să facă testul, să vadă dacă rezistă sau dacă nu rezistă. Dar rezistă, vă daţi seama”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Pasajul ar trebui să fie gata în 2021, iar o bună parte din exproprieri au fost realizate. Proiectul a fost însă reconfigurat, la solicitarea Primăriei Capitalei.

„În ceea ce priveşte exproprierile, s-au realizat aproape toate, pentru pasajul iniţial. Acum trebuie realizate exproprierile pentru restul de pasaj, pentru că a fost reconfigurat, după ce Primăria Capitalei a cerut montarea tramvaiului pe Prelungirea Ghencea. În curând se va rezolva şi problema exproprierilor de aici”, mai explică Şerbănescu.

https://www.mediafax.ro/social/euprimar-centura-capitalei-drumul-suspinelor-care-duce-incet-dar-sigur-catre-lumea-a-treia-experimentul-realizat-de-mediafax-pe-cei-72-de-km-de-sosea-18236864

 


Re: Stiri si articole din presa t530

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... de-1179930

Pasajul Domnești a primit undă verde

Ministerul Transporturilor e emis cea de-a doua Autorizație de Construcție necesară executării lucrărilor de construcție a Pasajului suprateran pe DJ 602 – Centura București – Domnești, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, antreprenorul - constituit din asocierea STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL, are din acest moment front de lucru și poate demara lucrările de construcție ale acestui pasaj.

Valoarea totală a acestui contract este de 91.552.381,90 lei fără TVA și este compusă din 8.123.476,10 lei fără TVA, procent de diverse și neprevăzute de 10% și 83.428.905,80 lei fără TVA, valoare inițială a contractului.

Sursa de finanțare este asigurată din POIM, Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, de la data emiterii ordinului de începere pentru execuție.

 


Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Straco e in galeata, asa ca e foarte putin probabil ca vor reusi sa duca contractul la bun sfarsit.  :popa:

 


Re: Stiri si articole din presa shoppy

Asta e vrajeala, nu ii incurca nici o autorizatie sa lucreze la pilele deja incepute.

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

Primarul General a semnat contractul privind realizarea lucrarilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea

Primarul General, Gabriela Firea: "Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii 'Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea' si astfel demaram un proiect pe care cetatenii il asteapta de aproximativ 20 de ani! Lucrarile vor incepe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata executiei contractului este de 24 de luni”

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat impreuna cu reprezentantul Trustului de Cladiri Metropolitane Bucuresti, Mihai Corbu, contractul privind realizarea lucrarilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea, contract in valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fara TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 milioane euro.

Primarul General, Gabriela Firea: "Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii 'Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea' un proiect esential de fluidizare a traficului din zona! Ma bucur ca, impreuna cu specialistii Primariei Capitalei, reusim sa facem ce trebuia facut de peste 20 de ani! Lucrarile, care vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, vor incepe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata execuției contractului este de 24 de luni!"

Nod intermodal si parcare de 300 de locuri

De asemenea, Primarul General a mai explicat ca noua artera, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dubla de tramvai, 2 benzi de circulatie pe sens, pista de biciclete (dublu sens, amplasată pe o singura parte a arterei), trotuare si spatii verzi intre acestea si partea carosabila. Totodata, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Este important de mentionat ca proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Date proiect

Procedurile de realizare a acestui obiectiv de investitii au fost demarate la începutul anului 2018, iar in luna iunie a aceluiasi an a fost incheiat contractul intre Primăria Municipiului București și Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului tehnic de execuție.

Trei luni mai tarziu, in septembrie 2018, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat proiectul de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnesti si Supralargire Bulevardul Ghencea.

(Noii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Prelungirea Ghencea au fost necesari ca urmare a refacerii studiului de fezabilitate în acord cu noile condiții prevăzute atât în Masterplanul pentru transport și trafic al Municipiului București, cât și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov).

In luna ianuarie 2019, a fost aprobat in Consiliul General culoarul de expropriere necesar realizării obiectivului de investiții, au fost aprobate proprietățile necesare pentru a fi expropriate, dar și valoarea acestora. Sumele pentru primele 50 de imobile au fost consemnate în conturi.

In martie 2019, pentru accelerarea lucrarilor, Primăria Capitalei a transmis, cu titlu gratuit, către Ministerul Transporturilor - CNAIR, documentația tehnică, parte a studiului de fezabilitate, pentru realizarea lucrărilor la intersecția cu Șoseaua de Centură, iar o luna mai tarziu a fost emisa autorizatia de construire. In iunie 2019, Primaria Capitalei a primit oferta pentru executia lucrarilor de la Trustul de Clădiri Metropolitane București.

http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7566

:puke:
Ultima fraza este geniala... ”Fa-mi o oferta sau te dau afara!...”

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

Imi place ca in rendere la tramvai au bagat un vagon etajat Skoda al ČD :rofl: :rofl:

 


Re: Stiri si articole din presa Puss in Boots

Lasand la o parte ca nu e un tramvai, mereu se baga tot felul de tramvaie fistichii (de genul ala din care nu vom avea vreodata) in randari de genul asta....  :lol:

 


Re: Stiri si articole din presa shoppy

Oamenii "imprumuta" si ei ce randari gasesc gratis pe net, daca nu si-au facut Faur sau EP o randare cu V3A sa o puna pe site, STB-URAC nici atat :mrgreen: .

 


Re: Stiri si articole din presa survola

Sunt pe undeva pe internet planurile pentru această lărgire?

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420554 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use