Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: Accidente și incidente în România

951 posts, 334565 views
 
Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48  ... 68
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente și incidente în România BodoMinea

Cei mai afectați de situația avariilor la calea de rulare și linia de contact sunt Astra Trans Carpatic, care au intrat cu IR 15594 plecat din 27.06 în minutul 1000 de întârziere... trenul va ajunge la destinație în data de 29... Deja circulă același tren cu același indicativ plecat în data de azi, 28.06... Și CFR-ul sezonier avea vreo 760 de minute la sosire în Gara de Nord.
atc94.png (544.78 KB; downloaded 5088 times)

 


Re: Accidente și incidente în România misterr

Trenuri blocate lângă Bucureşti, după ce 10 linii din Gara de Nord au rămas fără curent





Probleme mari pe calea ferată, luni seară

Potrivit CFR, trenul IR 1693 a rupt pantograful între Griviţa şi Bucureşti Nord. ceea ce a a afectat alimentarea cu energie elecrica a liniilor de la 4 la 14 de intrare-ieşire din Gara de Nord.

În  acest moment se accţionează cu drezina pantograf pentru remedierea deranjamentului la linia de contact. Între timp, crculaţia trenurilor în şi din Gara de Nord se desfăşoară doar pe liniile 1, 2 şi 3. Trenurile de pe liniile afectate au rămas în câmp, în zona Chitila.

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Locomotiva unui tren a luat foc, în mers, la Buzescu

Locomotiva unui tren personal care circula pe ruta Alexandria- Roșiorii de Vede a luat foc în timpul mersului, pe raza localității Buzescu, cele opt persoane care se aflau în interior nefiind puse în pericol, informează ISU Teleorman.
Incendiul la locomotiva a fost minor, fiind distruse cateva cabluri electrice, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, mr. Gelu Dragomir.
Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit, a mai precizat sursa citată, la fața locului intervenind pompierii militri din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Sursa: http://ziarulteleormanul.ro/locomotiva- ... a-buzescu/

Este vorba despre DA 637 (Depoul Pitești)

Locomotiva unui tren cu 39 de vagoane cisternă încărcate cu păcură a luat foc în mers

Pompierii constănţeni au intervenit, joi dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unei garnituri de tren privat care tracta 39 de vagoane-cisternă încărcate cu păcură, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica.
Potrivit acesteia, în jurul orei 5,30, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în zona localităţii Lumina pentru punerea sub control şi stingerea unui incendiu apărut la o locomotivă ce tracta 39 de vagoane cisternă încărcate cu păcură.
‘Până la sosirea pompierilor militari, mecanicul conductor a decuplat locomotiva de la garnitura de tren, iar la începerea intervenţiei s-a constatat că focul ardea mocnit, astfel că s-a intervenit cu o autospecială pentru stingere şi un echipaj de nouă pompieri, iar în asistenţă a fost mobilizat şi un echipaj SMURD B’, a declarat Anamaria Stoica.
După stingerea focului, pompierii au rămas la faţa locului pentru supraveghere.

Sursa: http://www.radioconstanta.ro/2019/08/01 ... c-in-mers/

Este vorba despre un DA al GFR.

 


Re: Accidente și incidente în România misterr

Mocăniţa din Maramureş a deraiat, cu 200 de oameni la bord. 12 răniți.

Click pe imagine pentru video:





Doisprezece turişti care se aflau în vagonul situat în spatele locomotivei trenului Mocăniţa, deraiat, sâmbătă, în timpul unei curse obişnuite, au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la cel mai apropiat spital.

“Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale”, a spus Oana Alexa Gonczi.

La intervenţie au participat trei echipaje SMURD, trei echipaje de la Ambulanţă, patru voluntari ai Serviciului Judeţean Salvamont Maramureş şi jandarmi montani.





Un reprezentat al Companiei Căilor Ferate Forestiere (CFF), care exploatează trenul Mocăniţa, a precizat pentru AGERPRES că în cel mai scurt timp va fi demarată o anchetă internă pentru a descoperi cauzele producerii incidentului feroviar.

În momentul în care a deraiat locomotiva, în vagoanele trenului Mocăniţa se aflau aproape 200 de turişti români.

Ca primă măsură, administraţia CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa.

 


Re: Accidente și incidente în România misterr

Cine se află printre victimele provocate de deraierea Mocăniţei din Maramureș





Printre cei 12 turişti care au suferit răni uşoare ca urmare a deraierii locomotivei trenului Mocăniţa se aflau un bebeluş şi un copil în vârstă de 3 ani.

Copiii se aflau împreună cu familia în vagonul din spatele locomotivei, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

“Printre cei 12 turişti aflaţi în primul vagon situat în spatele locomotivei deraiate se aflau o fetiţă de 4 săptămâni şi un băiat în vârstă de 3 ani. Toţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus”, a precizat Oana Alexa Gonczi.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă, trenul turistic Mocăniţa a avut 11 vagoane, iar la bord se aflau 340 de turişti.

Un reprezentat al Căilor Ferate Forestiere (CFF), care administrează flota de trenuri Mocăniţa, a precizat pentru AGERPRES că cel mai probabil locomotiva a deraiat din cauza terasamentului îngust de cale ferată şi care este slab întreţinut. Acesta a mai precizat că va fi demarată o anchetă internă pentru a se putea stabili cauzele producerii incidentului.

Proprietarul unei pensiuni turistice din oraşul Vişeul de Sus a declarat pentru AGERPRES că o altă locomotivă de la Mocăniţă ar fi deraiat în cursul acestei săptâmâni.

Ca primă măsură, CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Accidente și incidente în România GPS

În Gara Vișeu, înainte de plecare.

2F61D2FB-BB86-43DE-BFAD-AF83AE2E3AA9.jpeg (643.43 KB; downloaded 4489 times)

D1186DEF-141A-48ED-AF06-78E4F80FA1C0.jpeg (425.14 KB; downloaded 4470 times)

8328EF7E-9E09-48E2-9F21-9883241C3704.jpeg (245.01 KB; downloaded 4467 times)

A8CA7879-5E68-48C4-9DEF-42B1F3771581.jpeg (891.3 KB; downloaded 4481 times)


Pozele au fost realizate în jurul orei 11:45.

 


Re: Accidente și incidente în România misterr

Decizia luată de autorități după deraierea Mocăniței din Maramureș. Cauza incidentului

Click pe imagine pentru video:





Au fost demarate mai multe anchete după ce locomotiva Mocăniței din Maramureș a deraiat sâmbătă pe Valea Vaserului și 12 persoane au fost rănite, inclusiv un bebeluș de o lună și un băiețel de trei ani.

În trenul de linie îngustă, care circulă în regiunile de munte, se aflau peste trei sute de turiști, mulți dintre ei străini. Din fericire, victimele au suferit răni ușoare și nu sunt în pericol.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș spun că luni vor ajunge în zonă pentru a verifica dacă au fost respectate normele de protecție.

Directorul instituției susține că trenul ar fi trebuit să circule cu restricţie de viteză, având în vedere că erau aproape 30 de grade Celsius.

Între timp, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Trenul Mocăniţa, care străbate peste 20 de kilometri prin defileul Văii Vaserului, este una dintre principalele atracții turistice din Maramureș.

 


Re: Accidente și incidente în România misterr

Al doilea incident cu Mocănița. Un vagon al trenului turistic a deraiat

Click pe imagine pentru video:





La nici o săptămână după ce Mocăniţa din Maramureş, de pe Valea Vaserului, a deraiat şi 14 răniţi turişti au fost răniţi, astăzi un vagon a sărit din nou de pe șine.

Nu era niciun călător înăuntru, dar traficul feroviar a fost oprit pentru expertiză. Călătoriile din acest weekend sunt, aşadar, sistate. O comisie va ajunge luni în zona unde s-a petrecut accidentul, pentru a investiga exact ce s-a întâmplat.

Un vagon al trenului turistic Mocăniţa a deraiat vineri în timp ce parcurgea traseul obişnuit pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a precizat directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga. Din primele informaţii nu ar fi persoane accidentate. Potrivit directorului Salvamont Maramureş, deraierea s-a produs la km 8 al liniei ferate cu ecartament îngust şi a fost anunţată la numărul 112.

“Acţiune în desfăşurare Salvamont Maramureş... Valea Vaserului traseul Mocăniţei... În urma unui apel venit prin 112 se pare că o garnitură (vagon) a Mocăniţei ar fi deraiat la Km 8.
Nu se cunosc deocamdată alte detalii... O echipă de prim răspuns a Salvamont Maramureş - formaţia Vişeu se deplasează de urgenţă în zonă... Totodată un echipaj de stingere de la Pompieri - Vişeu şi un echipaj medical au plecat spre zona mai sus amintită”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureş.

Este al doilea incident de acest gen după cel petrecut sâmbăta trecută când o locomotivă a trenului Mocăniţa a deraiat, antrenând primul vagon. 14 turişti au suferit răni uşoare.

În momentul producerii accidentului, locomotiva avea legate 11 vagoane şi 340 de turişti erau la bord.


Vagonul deraiat al trenului Mocăniţa - probleme tehnice; nu sunt turişti răniţi

Directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga, a declarat vineri, pentru Agerpres, că nu există turişti răniţi în urma deraierii trenului turistic Mocăniţa. El a precizat că “vagonul deraiat se pare că are o problemă tehnică serioasă”.

“Echipajul Salvamont ajuns la locul incidentului a constatat că nu există turişti răniţi. Din primele imagini ale colegilor aflaţi la locul intervenţiei se poate vedea un număr mare de turişti aflaţi lângă tren. (...) Vagonul deraiat se pare că are o problemă tehnică serioasă”, a spus Dan Benga.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului judeţului Maramureş, Dan Bucă, a afirmat că vagonul deraiat a fost tras pe o linie secundară.

“Vagonul respectiv a fost tras pe o linie secundară şi urmează să se facă o expertiză pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. Mocăniţa a fost pusă în circulaţie. Au fost vândute 280 de bilete, iar în vagonul deraiat au fost 46 de persoane. Nu s-au înregistrat victime”, a subliniat Dan Bucă.

https://www.facebook.com/spjsalvamont.maramures/posts/209814746684061





















 


Re: Accidente și incidente în România Andrei98

Sa ceara o poala de bani pe bilete le place, sa intretina linia din profit nu le place...

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Tren deraiat la Dornești. Circulația este blocată

https://suceavalive.ro/foto-tren-deraia ... e-blocata/

dornești tren.jpg (121.9 KB; downloaded 4178 times)

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Accident feroviar la Dorohoi

Un accident feroviar s-a produs în urma cu puțin timp la Dorohoi. Un camion a fost lovit de trenul Dorohoi – Iași.
Din primele informații, în urma impactului, trenul a deraiat. Șoferul camionului a scăpat ca prin minune și nu este rănit.
În momentul impactului, în trenul care circula pe ruta Dorohoi – Iași erau cca 30 de persoane. Acestea s-au autoevacuat. Singura persoană ranita ușor este mecanicul de trec, care a refuzat transportul la spital.

Sursa: https://realitateadebotosani.net/accide ... ohoi-foto/

1.jpg (14.72 KB; downloaded 4017 times)
2.jpg (14.99 KB; downloaded 4020 times)
3.jpg (14.99 KB; downloaded 4019 times)




 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

DA 1647 și DA 1657 de la VTR au fost implicate într-un incident, astăzi la Constanța:

Mai multe detalii: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actu ... 98955.html?


 


Re: Accidente și incidente în România BodoMinea

Am primit această imagine de la cineva care merge cu mașina pe Autostrada Soarelui de la Constanța la București. Pe la km 130-132, paralel cu autostrada se află un marfar cu cisterne(?) oprit și se vede mult fum. Nu cunosc detalii (ex.: dacă incendiul e la tren sau trenul e oprit din cauza pericolului).
incendiu.jpeg (91.93 KB; downloaded 3627 times)

 


Re: Accidente și incidente în România Andrei98

Pare incendiu de vegetatie, si e probabil sa fi oprit din cauza ca nu are vizibilitate.

 


Go to page:  1  ... 42 43 44 45 46 47 48  ... 68
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420530 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use