MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1218878 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 544 545 546 547 548 549 550  ... 613
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Curat Bechtel, daca esti prost sau vrei sa fii prostit, aia e, taci si inghiti, inutil sa faci teorii ca "stai domne ca oi fi eu prost da si ala nesimtit ca putea sa ma prosteasca doar asa, pe jumate, ca tot ii iesea pe plus, daia nu merge nimic in lumea asta ca toata lumea este rea si etc.".

 


Re: Stiri despre proiect George

Dosarul nr. 19132/3/2019 cu steluta :D este un pui, are ca obiect dobanzi si penalizari aferente, cel mai probabil, sumelor deja castigate in dosarul mare, ala cu multe meleoane.

Da, dosarul nr. 32721/3/2014 este cel in care Metrorex a pierdut cam 200 de milioane lei, exista si o expertiza citata de instanta in hotararea din mai 2018, prin care recursul Metrorex a fost respins.

Spicuiesc nitel:

Se reţine, totodată că, în cadrul expertizei, pentru a stabili influenţa evenimentelor analizate asupra duratei de execuţie a contractului, a făcut o analiză de impact asupra timpului (metoda AIT) şi a stabilit că verificarea impactului acestor evenimente asupra drumului critic releva ca următorul grup de evenimente a afectat data de finalizare a lucrărilor:
-    primirea cu intarziere a Acordului de Mediu;
-    modificarea Proiectului Tehnic din cauza schimbării locaţiei unor staţii;
-    schimbarea staţiei pentru lansarea scutului TBM;
-    alimentarea cu energia electrica necesara funcţionarii TBM-urilor;
-    suspendarea lucrărilor.

(...)

Totodată, astfel cum rezultă din clauzele contractuale, aceste evenimente exterioare se înscriu in evenimentele de risc al Achizitorului. Din această perspectivă, susţinerile recurentei referitoare la o parte din evenimente, potrivit cărora acestea nu îi sunt imputabile (precum necesitatea mutării staţiei de lansare a TBM-urilor din parcul Drumul Taberei la Academia Militară şi reducerea numărului acestor utilaje, având drept cauză iniţială refuzul Primăriei Municipiului Bucureşti de a permite intrarea în parc sau chestiunile legate de exproprierile necesare ori cele cu privire la demolări)  sunt nerelevante, atâta vreme cât nu s-a dovedit a fi culpa executantului, deoarece potrivit contractului dintre părţi, orice motiv de întârziere care nu este imputabil executantului – deci inclusiv cauze obiective, exterioare - dau acestuia dreptul la prelungirea termenului de execuţie şi la plata cheltuielilor suplimentare.

Contractul este foarte clar si, intr-adevar, nu foarte favorabil autoritatii contractante.

Res iudicata pro veritate habetur, se zicea in dreptul roman: lucrul judecat este prezumat a fi adevarat (il vom considera cu totii a fi adevarat).
Daunele au fost calculate pentru aproape 1000 zile de intarziere, deci vreo 3 ani, aproape....

 


Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Mai exact 188.339.680,03 lei. Retineti totusi ca suma acopera doar claimurile pana la data de 15.02.2016, pe rol fiind un alt dosar aferent claimurilor ulterioare acestei date (46468/3/2017).

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

E clar, suntem legalmente buni de plata, cu acte in toata regula...si cand imi amintesc cat de viteji erau aia trei crai de la rasarit pusi de Victoras la locul nepotrivit in momentul nepotrivit, cum faceau ei pe zmeii, nu semnam nimic, sa ne dea in judecata ca platesc...finantele!!!...la care le-am replicat, bre habarnistilor nu va mai aruncati aiurea dar daca tineti neaparat va deschid fereastra ca e singurul loc pe unde va puteti arunca for free...

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

ROGOP-ul Metrorex a fost in sfarsit actualizat: http://www.metrorex.ro/Resurse/Transpar ... stitii.pdf

De la inceputul anului Metrorex a platit catre Astaldi suma de 82,32 milioane lei, din care 132 mii lei lucrari facturate anul trecut, 53,17 milioane lucrari facturate in 2019, plus 29,02 milioane ca urmare a sentintei civile nr. 4306. Intr-adevar, nu exista facturi restante catre Astaldi, platile facandu-se de regula intr-un interval de sub 30 zile de la facturare.

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

In Rogop nu apar decat facturile <acceptate> la plata, celelalte nu...

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Adrian Rosca wrote:
Metrorex are conturile blocate pentru neplata unei datorii de 94 de milioane de lei către Astaldi (surse)

Metrorex are conturile blocate în urma unei datorii de 94 de milioane de lei, bani pe care transportatorul subteran trebuia să îi mai dea companiei italiene Astaldi după ce aceasta a câştigat o serie de procese în instanţă, au declarat, marţi, pentru AGERPRES, surse din Metrorex.

"În urma proceselor pe care le-am pierdut în instanţă, noi trebuie să le mai dăm 94 de milioane de lei şi ne-au pus poprire pe conturi. Astăzi s-a discutat cu ei, se găseşte o soluţie de reeşalonare, zilele astea ar trebui să se rezolve situaţia. Cumva au acceptat propunerile noastre, aşteptăm acum să vedem dacă şi conducerea companiei-mamă, de la Roma, va fi de acord cu propunerile noastre", au spus sursele.

Potrivit acestora, Metrorex a plătit italienilor până acum peste 140 de milioane de lei, rămânând această sumă de 94 de milioane de lei, care reprezintă daune interese şi cheltuieli de judecată în urma acestor procese.

Totodată, sursele au precizat că Astaldi a încetinit drastic ritmul lucrărilor la Magistrala 5 de metrou şi condiţionează realizarea acestora de recuperarea celor 94 milioane de lei, deşi Metrorex este cu plăţile la zi pentru contractul M5.

"Noi suntem cu plăţile la zi pe lucrări şi nu avem nicio restanţă la ei apropo de lucrările pe Magistrala 5, doar că ei au încetinit ritmul de lucru şi acum au blocat şi conturile pentru aceşti bani care reprezintă daune interese şi cheltuieli de judecată în urma proceselor pe care ei le-au câştigat. Au încetinit drastic ritmul de lucru şi condiţionează execuţia lucrărilor pe Magistrala 5 de recuperarea acestor bani, deşi câştigarea unor procese în instanţă este total diferită de lucrările propriu-zise şi de plata lucrărilor propriu-zise, deci în principiu contractul trebuie să se deruleze la fel, să se respecte graficele asumate la începutul anului. Ei nu ar trebui să condiţioneze, dar o fac", au menţionat sursele, care au admis că ar putea avea multe probleme din această cauză, una din ele fiind imposibilitatea de a se plăti salariile.

https://www.agerpres.ro/economic-intern/ ... --352179

Cum adica sunt cu platile la zi daca au datorii recunoscute de instanta???...adica Mrex e doar un pic gravida?
Sodolescu, fostul DG a spus de prin inauarie ca asta se va intampla daca nu <se executa>...si s-a <intamplat>!
In rest, lacrimi de crocodil din abundenta, vai saracii angajati, vai saracii tabereni, vai de capul nostru al tuturor!
Din cauza cui?

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Pentru sumele acestea „câștigate” în instanță se emite factură?

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Suma amintita de 29 milioane a fost facturata. In alta ordine de idei, va reamintesc ca bugetul alocat anul acesta acestui proiect este de 350 milioane lei, din care s-au platit de abia 82 milioane, cu tot cu claim, adica o executie la 7 luni de 23.4%. Mai mult, catre Alstom nu s-a efectuat pana acum nicio plata.

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului 2015Dan

Se pare ca au fost incetinite intentionat lucrarile la M5. E vorba din nou despre bani:
Metrorex are conturile blocate de constructorul magistralei M5, Astaldi --- surse Agerpres
https://www.g4media.ro/metrorex-are-con ... rpres.html

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului catalinp

Din cate inteleg din mesajele anterioare suma de bani castigata in instanta a fost platita,corect?

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

survola wrote:
Pentru sumele acestea „câștigate” în instanță se emite factură?

Pentru lucrari e normal sa se emita factura, pentru celelalte daune/interese n-am idee.
Suma castigata in instanta cuprinde ambele categorii.

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Cristy wrote:
Facebook Metrorex:

Președintele Consiliului de Administrație, Adrian Marin și directorul general al Metrorex, Marin Aldea, au efectuat astăzi o vizită inopinată pe șantierul Magistralei 5 de metrou, pentru a vedea stadiul real al lucrărilor.

Deși, la începutul anului, Antreprenorul și-a asumat respectarea graficului de execuție, la aproape 8 luni, directorul Metrorex constată că ritmul de lucru este încă extrem de scăzut. In stațiile vizitate, frontul de lucru era acoperit insuficient, personalul fiind aproape inexistent.
Directorul Metrorex a transmis constructorilor încă o dată că societatea are bani pentru a le plăti lucrările dar că, până la acest moment, au fost efectuate lucrări și plăți de doar 20% din valoarea cuprinsă în bugetul pe acest an.

La întâlnirea de astăzi a directorului Metrorex cu reprezentanții constructorului Magistralei 5, aceștia din urmă au transmis că a fost acceptată soluția de reeșalonare a popririi de către conducerea liderului asocierii. La acest moment, poprirea,pusă pe conturile societății Metrorex, a fost ridicată

Tot în cadrul discuției de astăzi cu reprezentanții Antreprenorului, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a insistat asupra accelerării ritmului de execuție a lucrărilor și atingerea obiectivului de a pune Magistrala 5 în funcțiune, la sfârșitul anului 2019.


Si Grivei ce a zis? Da sau Ba ori Ham-ham???
Genul asta de stiri pe jumatate inspira lehamite...
:no:

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

2015Dan wrote:
Se pare ca au fost incetinite intentionat lucrarile la M5. E vorba din nou despre bani:
Metrorex are conturile blocate de constructorul magistralei M5, Astaldi --- surse Agerpres
https://www.g4media.ro/metrorex-are-con ... rpres.html


Nu am inteles de ce s-a ajuns la procese in instanta daca Metrorexul este lipsit de vina iar ASTALDI, sa zicem, ar fi cel "care incetineste lucrarile" !? Care au fost motivele pentru care s-a ajuns la aceste mizerii ce logic afecteaza intreaga lucrare sau proiect !?  

EU am o banuiala ca doi se cearta si allea castiga ca nah, ROmania si spalarea banilor in "familie" avand in vedere domeniul constructiilor.

 


Go to page:  1  ... 544 545 546 547 548 549 550  ... 613
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420542 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use