Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Neamț

 

Topic: Troleibuzul din Piatra Neamţ (1995-2019)

104 posts, 48942 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
  • Matei Melinte
  • Posted:
  •  

Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ Matei Melinte

ByOnu wrote:
Matei, ai putea face o filmare cu traseul un cab-view, sau mai fain, un captator-view :lol: precum cele din Brasov?Ar fi extraordinar sa ramana niste filmari pentru istorie, viitorul troleibuzului fiind cu adevarat incert.


Trebuie să recunosc că nu m-am gândit la asta. Era, totuși, și mai interesant dacă puteam face cabview până la Platforma Industrială, dar cum rețeaua nu mai e acolo... Poate doar cu mașina personală. Dacă și Andrei ar veni la Piatra, ar fi și mai bine.  :D

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ ByOnu

Uite cam asta cred ca ar fi extraordinar sa avem de la Piatra, mai ales daca tu ai deschidere la ei, sau, de ce nu, daca poti s-o faci prin mijloacele tale.

sorinache96 wrote:
2 filmari realizate de pe captatorul stang al unui troleibuz Volvo cu traseul liniei 8:

Sensul de mers Saturn - Rulmentul:


 


Troleibuzele din Piatra Neamţ Andrei Andraș

O fi frumos de privit, dar implică multe riscuri. Pune-te în pielea lui Sorin și încearcă să vezi (imaginar) dacă stai liniștit în troleu știind că ți-ai agățat camera de 1500 de lei la 4-5m deasupra ta, în foarte mare nesiguranță, și că în orice moment ea se poate desprinde și cădea, iar în cel mai rău caz ea să fie dăună totală. De vom avea cab-view-uri, să zicem "boda-proste".

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ punmeister

Pentru a evita orice fel de pericol, un "poleview" ar trebui sa fie filmat cu un GoPro cu o husa anti soc.

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ cris_m

Va invit la club pentru continuarea discutiilor despre metode de filmat cu Go Pro-ul. Aici sa pastram discutiile despre troleibuzele propriu-zise. De asemenea, va rog sa verificati daca se vad toate pozele colegului Matei Melinte, intrucat eu nu le vad pe toate pe mobil. Multumesc!
Screenshot_20190609-215634_Samsung Internet.jpg (503.5 KB; downloaded 4893 times)

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ punmeister

Nici eu nu pot sa vad pozele pe Chrome.

 


Troleibuzele din Piatra Neamţ Andrei Andraș

La mine se văd și pe Chrome pe mobil și pe Firefox pe calculator.
Screenshot_20190609-221123.jpg (896.25 KB; downloaded 4876 times)

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ Costin

Nici la mine nu se vad, mai putin una. Motivul este includerea lor ca resursa http (in loc de https), Firefox considera asta ca o vulnerabilitate (pe buna dreptate). Pana cand si-o pune tramclub certificat SSL, asa vor ramane... Solutia este gazduirea pe un site care chiar foloseste criptare SSL (cum ar fi imgur).

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ Victor92

Programul troleibuzelor.

Program Troelibuze Piatra Neamt.jpg (152.55 KB; downloaded 4702 times)

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ micutzu

Ce se va intampla cu reteaua de troleibuz dupa sosirea autobuzelor electrice?Sunt sanse sa mai fie salvata?

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ Victor92

In cele cateva minute pe care le-am petrecut la Piatra Neamt, am remarcat ca lucrurile par extrem de delicate, dar e de apreciat si de cinstit persoanele care tin "in picioare" troleibuzele din localitate.

Sa nu uitam ca este singurul oras din tara in care se mai afla troleibuze Rocar de Simon.

Trecand peste acest aspect, reteaua arata intr-o stare deplorabila in mai multe zone, dar sunt portiuni din cadrul unor intersectii unde s-a facut o mica modernizare.

Ceea ce m-a imbucurat este faptul ca persoanele care nu detin abonament isi achizitioneaza bilet de la sofer, fapt ce contribuie la venitul  societatii de transport.

Programul troleibuzelor - 4:30 - 9:00 si 11:45 - 17:40 (cu aproximatie) - luni pana vineri.

Potential in randul calatorilor exista, troleibuzul este un mijloc de deplasare ecologic, dar subiectul ramane de urmarit. Poate cine mai trece prin oras ne mai furnizeaza cateva imagini sau cei care se opresc in vacanta pe la Piatra Neamt.

In schimb, de la cei care locuiesc in oras sau din zona, asteptam vesti oricand - fie bune, fie proaste.

Din pacate, nu am reusit sa pozez toate troleibuzele care se aflau la traseu intr-o zi de lucru - 6 la numar ar fi - conform unei informatii pe care am primit-o de la un sofer.

160





160 spate - 08.08.2019.JPG (230.93 KB; downloaded 4588 times)


161





162



 


  • Matei Melinte
  • Posted:
  •  

Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ Matei Melinte

Inopinant ca intotdeauna, Victor a bifat și transportul public din Piatra-Neamt facandu-i o descriere pe cat de pompoasa pe atat de superficiala. Taxarea in troleibuze se face exclusiv la sofer, deci daca nu ai abonament oricum trebuie sa platesti la intrare. Nu asta e imbucurator. Imbucurator era sa existe autotaxare, biletele de la sofer sa fie mai scumpe decat cele din statii, sa existe bilete de 24h, abonamentele sa aiba calatorii nelimitate (nu doar 60 ca acum), sa existe plata cu cardul/sms/24pay, iar troleibuzele sa nu se taraie prin oras cu 25-30 km/h.

Si mai interesant este cum toti asteptati vesti de la Piatra. Oare de ce? Ca sa nu va implicati la fel cum nu ati facut-o nici in 2017? Carcotas si greu suportabil, Silviu Sintea si a lui Transira au fost singurii care s-au implicat in campania #SalvamTroleibuzul. Am facut aceasta campanie din pasiune, si nu m-a interesat cat timp/bani/nervi am consumat. Faptul ca troleibuzele circula astazi prin Piatra-Neamt este datorat efortului cumulat al meu, al lui Tudor Macicasan, si a tuturor celor 700+ de semnatari ai petitie. Asta e o palma pentru toate celelalte asociatii de pasionati din tara, care nu numai ca nu s-au implicat, dar nici macar nu s-au deranjat sa emita o pozitie pertinenta.

Troleibuzul din Piatra-Neamt e in coma indusa, cu minine sanse de supravietuire. Probabil ca se putea face mai mult, dar pseudo-pasionatii de transport public au hotarat sa nu se implice.

 


Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ Victor92

@Matei Melinte: Am relatat ceea ce am observat in doar cateva minute. Nu am avut timp sa zabovesc si sa vad in detaliu, de aceea am precizat faptul ca poate cei din zona ne pot furniza mai multe informatii.

Dorinta mea este sa scot in evidenta lucrurile pozitive, nu pe cele negative ... ca de ele ne-am saturat.

Cu atat mai bine. Daca tu cunosti situatia din teren mai bine, asteptam sa ne-o relatezi.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Troleibuzele din Piatra Neamţ ADK

Printre cele +700 de semnături am semnat și eu, oricum transportul electric e la pământ demult în țară. Țin să cred că troleibuzele vor mai circula în Piatra-Neamț până se vor uza complet, motiv să le retragă și să spună după că nu sunt bani de altele. Și uite așa vor veni autobuzele electrice și/sau hybrid.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Neamț  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420556 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use