Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1714 posts, 374111 views
 
Go to page:  1  ... 107 108 109 110 111 112 113  ... 123
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces aztec

Daca am timp mai pe noapte o sa documentez zona aia intre casa Studentilor-casa Radio si parcul Operei.
Acolo au fost ceva terenuri de tenis parasite.
Le-am prins si eu, a mai fost defrisat acum ceva ani...
Deci parc nu a fost...a foat o zona abandonata...
Ca se putea face parc, ca meritam parcuri..e altceva...dar sa fim exacti...
Ca si parcul Oprerei a fost...stadion de fotbal..."Venus"

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Goldmund

andrei11 wrote:
Știi ce e culmea ? În acte acolo unde vrea să-și facă terenuri de tenis Țiriac n-a fost NICIODATĂ parc...Cine-și mai amintește că acolo au fost terenuri de tenis până prin 1985 ?
Deasupra stației de metrou Titan până aproape de lac NU ESTE PARC.  În acte, evident. Se profită de ambiguitățile legislative și ne fură pe față...Socialiștii n-au prea mai fost atenți la acte după 1970 încoace, oricum tot terenul era al statului, nu se mai complicau cu transferul de proprietate.


Fiind in apropierea casei mele, unde cainele meu avea un pui pe care-l vizita(...)prin anii '70, chiar la administratorul terenurilor de tenis...din Parcul Operei, da, erau patru terenuri de zgura acolo, in mijlocul parcului!
Am explicat ce s-a intamplat cu Parcul si Strandul Izvor si cum restul de parc a fost daruit Bancii Nationale. Va dati seama prin ce are de gand Tiriac sa faca: sa puna mana pe parc si patru terenuri de tenis(daca mai sunt azi nu joaca nici un rol!) si sa le dubleze suprafata de joc, sa construiasca cladiri administrative si parcul(acea parte dinspre Casa Radio) sa fie trecut ca "domeniul privat" - fiind ultracentral, va apartine oamenilor cu multi bani pe baza de club, garduri si ...paza.

Nu fiti naivi: aceste parcuri din centrul capitalei dispar incet-incet, unul cate unul, important este sa existe o opopzite pt. fiecare copac doborat de buldozere fie si din motive superbe...Din Titan nu stiu nimic, de aceea las pe altii sa povesteasca cata verdeata era acolo in urma cu 30-20 ani si acum. Nepasarea si coruptia face nu doar victime nevinovate, dar distruge si ceea ce a mai ramas ca sursa pt. un aer bun in Bucuresti...

PS
socialisti au fost in Franta, Germania si Suedia, in Romania nu au fost niciodata socialisti dupa 1921, socialistii au fost"inghititi" de "fratii" comunisti veniti de la rasarit...

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces adila

Nu pot sa spun decat ca stirea despre construirea terenurilor de tenis este una foarte trista. :popa:

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces URANUS

Sursa: B365.ro

http://www.b365.ro/mobi/biroul-accident ... 61372.html


Biroul Accidente Uşoare Sector 1 şi 6 mutat, din 1 septembrie, pe Splaiul Unirii, în Autocobălcescu

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că, din 1 septembrie, Biroul Accidente Uşoare Sectoarele 1 şi 6 se mută pe Splaiul Unirii, în incinta Auto Cobălcescu.

Începând cu data de 01.09.2019, Biroul Accidente Uşoare Sectoarele 1 şi 6, cu sediul în Mun. Bucureşti, Calea Griviţei nr. 208 – 210, Sector 1, se va muta în sediul din Mun. Bucureşti, Splaiul Unirii nr. 311, sector 3 (incinta Auto Cobălcescu)", a transmis Brigada Rutieră.

Sursa citată a precizat că tot în cadrul acestui sediu îşi desfăşoară activitatea şi Biroul Accidente Uşoare Sectoarele 2, 3, 4 şi 5.

Astfel, în acelaşi loc vor fi soluţionate accidentele de circulaţie în urma cărora au rezultat numai pagube materiale, produse în toate sectoarele Capitalei.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces TibiV

Te doare mintea...
Municipiul Iași va avea o sală polivalentă nouă. Noul imobil multifuncțional va avea o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri, la care se adaugă spații de parcare, accese și spații cu specific comercial și alte funcțiuni. Termenul limită de depunere a ofertelor la licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru acest obiectiv a fost 9 septembrie, ora 15.00."

Au depus oferte patru firme și asocieri: Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucuresti SA, Dico și Tigănaș Birou de proiectare, SigmHome Project SRL și Tec Telecom SRL.
....

https://www.agendaconstructiilor.ro/files/oportunitati-comunicate/dico-tiganas-si-cmddb-vor-sa-proiecteze-noua-sala-polivalenta-din-iasi.html
Compania Municipală Dezvoltare Durabilăa Iasiului, Bucuresti SA...
:lol: :lol: :lol:

 



Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 1689

... sau miscari pentru a le face indesfiintabile...

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces ByOnu

https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dez ... iecte/1453

Dezbatere publica pentru parcarile rezidentiale.

Acolo aveti si proiectul.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces aztec

Nu stiu unde e nimerit sa postez
Parcul Razoare..sau cum o purta numele, ca parc nu este...jungla situata intre Statia metrou Razoare, Palatul Cotroceni(tangential). Politia de Frontiera.Golden Blitz.
Un No Mans Land...care vad ca este parasit  de oricine, devenita groapa de gunoi, groapa de moloz, pt ca au aparut sute de movile de pamant, moloz, deseuri urbanistice, mai nou are si locuitori.
Si nu fazanii vazuti de mine acu cativa ani...care probabil au fost mancati intre timp...ci o noua constructie, provizorie, ascunsa in boschetii, dar  venirea iernii a dezvelit frunzisul si  o arata in splendoarea ei.
Specifica cartierelor marginase, gropilor de gunoi, in buza Cotroceniului si langa politia de frontiera.
Nu am facut poze ca ....nu vreau sa ilustrez azi jegul ...dar data viitoare o sa...

Curat murdar...


PS. Aici acum 2-3 ani "cineva" a taiat toti copacii (sute) pe "sest" si nimeni nu a vazut nimic...
Fara aprobari, fara reclamatii fara stiinta cuiva.
Nu l-au gasit .

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Florinds

Eu sincer prefer jungla asta decat alta cladire.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces aztec

Daca ramanea jungla salbatica...si eu. Dar cu jeg si salbatici..nu e ok.
Si ai dreptate...o sa apara si beton...prea e interesanta zona.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces misterr

Cum va arăta viitorul spital metropolitan, unde roboții vor face livrările. Planuri noi pentru infrastructură

Click pe imagine pentru video:





Primăria Capitalei a terminat studiul de fezabilitate pentru viitorul spital metropolitan, promis de mai bine de doi ani. Este vorba despre un complex de sănătate ce va fi ridicat în nordul capitalei, într-una dintre cele mai aglomerate zone din Bucureşti

În consecinţă şi infrastructura va trebui dezvoltată. Planul de pe hârtie şi macheta se vor transforma în realitate în trei ani, promite primarul general. Rămâne de văzut dacă aşa se va şi întâmpla.

Primăria spune că în martie 2020 ar urma să înceapă lucrările în zona Pipera, unde acum este un depou al Societăţii de Transport Bucureşti.

Spitalul metropolitan ar urma să fie ridicat pe un teren, în locul autobuzelor. Aici va fi de fapt un mic oraş, cu mai multe clădiri: spital, heliport, hotel, bloc de locuinţe şi inclusiv creşă şi grădiniţă pentru copiii angajaţilor. Vorbim despre o suprafaţă construită uriaşă, de aproximativ 250.000 de mp, cam cât două treimi din Casa Poporului.

În formă de H, semnul internaţional pentru spitale, clădirea principală va avea 1.000 de paturi, 30 de săli de operaţii, aparatura medicală performantă şi va crea peste 1.300 de locuri de muncă, majoritatea personal medical.

Gabriel Dumitrache, arhitect: „Am prevăzut ca în acest spital livrările de aparatură medicală necesară, de echipamente şi de hrană să fie făcute de nişte roboţi care sunt pilotaţi de la un pupitru. Ei sunt capabili să îşi cheme singuri ascensorul, au camere de luat vederi, se duc exact în camera unde trebuie să depoziteze ce au de depozitat, inclusiv hrană.”

O problemă ar putea fi aglomeraţia din zona Pipera, unde s-a construit cel mai mult în ultimii ani, spun reprezentanţii primăriei.

Marius Coajă, consilier pe infrastructură în Primăria Capitalei: „Se va crea o nouă stradă, se va numi Strada spitalului, care este compusă din două sensuri cu câte două benzi pe sens şi cu un tramvai care va ajunge în această zonă. Vorbim de lărgiri, care azi sunt destul de greoaie chiar şi pentru un trafic fără un spital metropolitan. Gândirea noastră este una pentru întreaga zonă.”

Proiectul a fost votat încă din 2017. Obţinerea unei porţiuni de teren de la Guvern a fost principala cauză a întârzierii, spune primarul general.

Gabriela Firea: „Sunt atât de vaccinată încât deja ştiu ce se va spune, de ce în ultimul an de mandat a venit Gabriela Firea cu un proiect atât de important. Pentru că legea administraţiei publice local este foarte strică şi de asemenea prevederile Curţii de Conturi. Nu avem voie să începem proiecte noi de asemenea amploare până nu finalizăm toate investiţiile începute în mandatul anterior.”

Investiţia va fi de 400 de milioane de euro, bani de la bugetul local.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces messe

Apropos de stiri, am auzit azi la radio(Bucuresti FM) cum ca la Romexpo se va dezvolta un mare complex cu hoteluri de 5 stele,locuinte,spatii expozitionale, mall etc. Stie cineva ceva de vreun astfel de proiect?

 



Go to page:  1  ... 107 108 109 110 111 112 113  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419451 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use