Regiunile RomânieiMunteniaJudețul BuzăuTransportul în comun din municipiul Buzău

 

Topic: Transportul în comun în municipiul Buzău - generalități

73 posts, 18265 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Re: Transportul în comun în municipiul Buzău - generalități Victor92

Diversitate de autobuze la Gara Buzau.

Mercedes-Benz Citaro Euro 5 + BMC 250-SLF + VDL Berkhof Ambassador



 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse ADK

Prin anul 2017, din autobuz mi-a sărit în ochi o tăbliță asemănătoare cu stațiile din București și Ploiești, dar astăzi am avut ocazia s-o analizez văzând că chiar scrie ”stație...x”  :shock: probabil maxi-taxi, dar zona unde se află nu sunt sigur dacă a circulat vreodată maxi-taxi (Micro 5, printre blocuri). Însă mă aștept, spun asta deoarece buzoienii sunt oameni comozi și s-au obișnuit într-un oraș atât de mic, să nu meargă prea mult pe jos... cred că d-aia a fost băgat până și maxi-taxi printre blocuri și acum toată lumea le regretă. :evil: :lol: ”Maxi-taxi mă lăsa unde vroiam...” :evil: :roll:







Foarte aproape, am avut surpriza să găsesc și o caroserie de la un autobuz DAC și un fel de baracă. :shock:






Sursa: google street view, deoarece telefonul nu e prea extraordinar...

 


Re: Diverse Costin

La cum arata cred ca e cu mult dinaintea maxi-taxi-urilor. Cateva resturi de litere in partea de sus chiar ma fac sa presupun ca scrie IJTL acolo, daca a existat asa ceva in Buzau (desi ar trebui sa fi fost si acolo, parca era in fiecare judet). Intreaba pe cineva mai batran de pe la societatea de transport daca inainte de 90 erau ceva trasee in zona aia, s-ar putea sa gasesti raspunsul :)

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse ADK

IJTL a existat în fiecare județ, e posibil să fi fost stație de autobuz pe vremea când puteai circula cu autobuzul pe acolo. :lol: Oricum și pe aici e istorie interesantă, după '90 au existat o groază de DAC-uri și Romanuri particulare (multe dezmembrate și făcute diverse din ele, chiar tataie a lucrat pe vreo 2 Romanuri 111/2 (unul care a luat foc după RK, dar neafectând motorul și cutia, a găsit o caroserie la Sibiu iar vechia mașină a căzut de pe platformă într-o prăpastie :shock:), iar din piesele avute le-a împrăștiat prin curte, jantele pe post de pirostrii, geamurile la un bar, banchetele pe la lume prin sat, dar are și acum prin pod). Cât despre mașinile în sine, au dispărut cam toate, dar până nu demult undeva lângă Rm. Sărat mai ”supraviețuia” un autobuz DAC în 2 uși de la Trans Ghica și tot recent, am găsit la un centru de fier vechi plafoniera unui autobuz Roman 111, posibil BZ 94 ADY...  Pe la niște blocuri, am dat de bările autobuzelor DAC, în curtea firmei ”lui Sava” de o baracă făcută cu geamuri de la un Ikarus 256 și tot așa. Promit să aduc și poze cu prima ocazie, cred că sunt singurul din județ pe aici pasionat... :)

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse ADK

Profitând de orice ocazie care o am pentru a afla mai multe despre transportul local/privat de aici, în special IJTL->Transbus, nu am știu până la acest video că societatea putea cumpăra autobuze Iveco în loc (sau împreună) cu BMC, citez: ”autobuzele englezești fabricate în Turcia, au mai multe atu-uri pentru a putea fi achiziționate, consumă mai puțin carburant și sunt mai ieftine decât cele produse de firma Iveco. Autobuzele BMC consumă mai puțin cu 9l/100 km față de autobuzele Iveco, dar și prețul care e cu 3 mil. de lei mai puțin per/ansamblu. Tot per ansamblu înseamnă o economie de 6t/lună și cam 72t/an de motorină. Noi suntem mulțumiți și de autobuzele care le avem în curte, care sunt aceeași marcă.” Însă fericit am fost să văd pe fundal un autobuz DAC, pe BZ 01 ZFH. Personal mi-ar fi plăcut mai mult Iveco, erau mai înalte și aveau cabină față de BMC care de multe ori te rogi să tragă... :evil:



















Continuând să caut filmulețe... am găsit multe lucruri interesante, dar și o chestie penibilă cu programul autobuzelor în weekend de acum câțiva ani buni: sâmbătă retragerea să se facă la ora 17 iar duminica la 13. :shock: Las mai jos câteva capturi care le-am considerat interesante...








 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse ADK

Continuare, precum și alte lucruri interesante legate de particulari.























 


Re: Diverse Gheorghe

De la mijlocul saptamanii trecute s-au luat masuri de dezinfectie in toate autobuzele TRANS BUS, din cauza virusului COVID 19 (CORONAVIRUS) .
a.jpg (160.62 KB; downloaded 3841 times)
b.jpg (87.46 KB; downloaded 3842 times)
c.jpg (96.27 KB; downloaded 3840 times)
d.jpg (109.82 KB; downloaded 3841 times)
89929702_1417587395116662_9137965340863496192_o.jpg (64.11 KB; downloaded 3839 times)

 


Re: Diverse Andrei98

De putin timp conducatorilor auto li s-a impus sa mearga cu doar 25km/h in oras iar in afara acestuia cu 60km/h. Pe langa faptul ca s-au mai scos din ture pe motivul "lipsei de fonduri" acum autobuzele vor fi si mai lente iar asta enerveaza calatorii destul de mult. Daca tot suntem la capitolul decizii dubioase ar merita mentionat si ca acum mai mult timp s-a impus scoaterea playerelor audio de pe autobuze.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse ADK

Din păcate așa este, merg zilnic cu autobuzele societății (atât pe linii urbane cât și pe una preorășenească), iar timpul ”pierdut” se simte atât în stații, cât și în autobuze. În loc de 30 de minute am ajuns să fac peste 40 între Smeeni și Buzău, comparând cu mașina mică care-mi ia maxim 15 minute (și asta de acasă, la 10 minute de stația de autobuz). Cu casetofoanele se pare că ar fi ”dăunat” bugetului primăriei, din spusele unui conducător mai vechi, pentru nu știu ce taxă care trebuia plătită, lucru ce sunt sigur că nu s-a întâmplat la nici-o regie din țară și nici nu o să se întâmple. Și astea nu sunt singurele nereguli, multe find de ordin intern, însă dacă nu se schimbă ceva în conducere (pe care o consider incompetentă pentru a administra o regie de acest gen), Transbus va rămâne încet, dar sigur, fără personal!

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse ADK

Se pare că la această măsură bizară s-a renunțat de ceva timp, deoarece mai mult ca sigur au existat reclamații iar conducerea n-a putut oferii explicații logice unei astfel de măsuri (pe care o consider în continuare inaptă pentru a administra o regie de acest gen).

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Diverse ADK

La TBZ tot mai multe autobuze au pneurile aproape de explozie, chiar dacă reprezintă un adevărat pericol pentru siguranța rutieră, moftul buzoian este că a scăpat de BMC-urile 220...
IMG_20210526_170115043.jpg (151.92 KB; downloaded 3029 times)


Comparând cu un pneu de DAC târgujean care măcar Translocul a achiziționat autobuzele de noi, oricât ar fi ei de ”înapoiați” cu DAC-urile lor...
51181516540_4c662a0532_o.jpg (134.26 KB; downloaded 3029 times)


Mă întreb câtă prostie o să mai existe la Buzău, și cei care nu trăiți aici vă rog să nu vorbiți!

 


Diverse Andrei Andraș

Am avut și la Brașov un asemenea caz. S-au pus pozele pe grupul călătorilor, s-a făcut mare tam-tam, iar peste două zile troleibuzul a ieșit la traseu cu cauciucuri noi.
Intuiesc că cele din poze sunt cauciucurile cu care venise troleibuzul din Elveția.
0.jpg (181.05 KB; downloaded 3006 times)

 


Re: Diverse ByOnu

ADK wrote:
la Buzău, și cei care nu trăiți aici vă rog să nu vorbiți!


Ok! Admini, putem face cumva ca aici sa scrie doar colegul ADK (+ cine mai prezinta CI de Buzau)? Cumva pe baza de parola sau ceva. Multumesc!

 


Re: Diverse Costin

Pai atunci el de ce scrie la Bucuresti daca nu locuieste acolo? Ba culmea, si despre istorie, cand e clar ca nu a prins timpurile acelea!

Sa nu fim ridicoli. Scrie fiecare unde vrea si ce vrea (rational, corect si in termenele regulamentului, desigur), chiar am rugamintea sa lasati aceasta atitudine exclusivista deoparte, ca nu aduce nimic bun.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transportul în comun din municipiul Buzău  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420651 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use