Regiunile RomânieiBanatJudețul Timiș

 

Topic: Transportul în comun în municipiul Lugoj

11 posts, 8281 views
Transportul în comun în municipiul Lugoj Victor92

Pentru ca nu avem topic in cazul orasului Lugoj, lansez o scurta intrebare aici.

Am zarit in urma cu cateva zile la iesire spre Buzias un autobuz Mercedes-Benz articulat cu numar de Sibiu - SB 12 FXT.

Aveti vreo informatie despre acesta?

Multumesc anticipat.



 


Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Este închiriat/cumpărat (după alte surse) de la Best Omnibus și deservește transportul public din Lugoj. Un articol din octombrie 2017  :shock:

Societatea din subordinea Consiliul Local Lugoj, Meridian 22 își va mări flota de transport public de călători, de data aceasta cu un autobuz care va putea transporta până la 200 de călători.
Autobuzul este articulat (cu burduf) și va deservi cea mai aglomerată rută din municipiu, mai ales pe perioada școlii.

“Vom închiria un autobuz din acelea lungi pentru că nu ne mai descurcăm cu ce avem pe traseul de 21 de km de la fostul cartier ITL până la Tirol. Sunt foarte mulți copii pe care trebuie să-i preluăm și un astfel de autobuz, cum erau pe timpuri ne ajută foarte mult. După ce vom vedea ce vom face cu transportul în comun pe care acum îl gestionează Meridianul vom decide dacă îl cumpărăm sau nu”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Autobuzul este de culoare verde, marca Mercedes, adus din Elveția, de la Zurich și este preluat de la o firmă din Sibiu specializată în autobuze second-hand.
Costul unui astfel de autobuz cu 47 de locuri pe scaune și peste 112 locuri în picioare este de 13.000 de euro fără TVA.

Sursă -> http://redesteptarea.ro/primaria-lugoj- ... -calatori/

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj Gabi23

Lugojul nu mai are autobuze! Primarul vrea să înfiinţeze un nou serviciu pentru transportul în comun

Francisc Boldea cere consilierilor locali să aprobe ca, din subvenţia de 55 de mii de lei pe care Meridian 22 o încasează de la bugetul local, societatea să poată să închirieze două autobuze. Primarul Lugojului susţine că autobuzele deţinute de Meridian au probleme serioase şi nu mai pot circula pe traseu.
“Au două autobuze defecte, care nu mai pot fi folosite şi atunci au cerut ca, din banii pe care îi primesc de la noi, să închirieze două autobuze, pe care să le folosească până la finalizarea contractului de concesiune a transportului public de persoane”, a declarat Boldea.
Edilul mai spune că Meridian mai are contract cu Primăria Lugoj până în decembrie. După această dată, primarul Francisc Boldea preferă ca serviciul să nu mai fie concesionat Meridianului, mai ales că la Lugoj ar trebui să sosească cele nouă autobuze electrice pe care Ministerul Dezvoltării se pregăteşte să le achiziţioneze pentru municipiul de pe malurile Timişului.
“Dacă ne vin autobuzele electrice, atunci ne separăm de Meridian. Probabil o să facem un serviciu de transport public, cum e serviciul de sere, care să aparţină direct de Primărie. Pentru că atunci ne trebuie şoferi specializaţi pentru transportul electric, nu pot cei de la Meridian să facă asta. Vom avea staţii de încărcare în oraş, toate aparţinând  Primăriei Lugoj”, a declarat Francisc Boldea pentru Lugojeanul.ro.
Meridian este societatea Consiliului Local Lugoj şi asigură gratuit transportul public de persoane în municipiul Lugoj. În baza contractului pe care îl are cu Primăria Lugoj, societatea primeşte o subvenţie lunară de 55 de mii de lei.

Autobuz Mercedes-Benz tractat.jpg (180.53 KB; downloaded 5221 times)


Sursa: http://lugojeanul.ro/lugojul-nu-are-aut ... TiqHpo2rfE.

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

În ciuda declarațiilor primarului de la Lugoj, de a-și forma propriul serviciu de transport local, primăria a atribuit pe 19 martie un anunț de concesionare către Meridian 22, pentru gestionarea serviciului de transport public local timp de 6 ani, cu un contract în valoare de 4,32 milioane RON:
http://e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices-pc/view/100125975

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

Primaria Lugoj isi actualizeaza strategia de transport pentru urmatorii ani.

In urmatoarele luni, noua societate de transport local va prelua activitatea de la Meridian 22 astfel ca administratia locala va trebui sa gestioneze direct transportul in comun. Primarul Claudiu Buciu a declarat in urma cu cateva zile ca isi doreste la conducerea societatii de transport oameni care sa performeze iar societatea sa fie una care sa ii ajute cu adevarat pe lugojeni oferindu-le servicii de calitate. In aceste zile au demarat discutiile despre rutele sau traseele pe care vor merge autobuzele aflate in circulatie, dar si cele care vor veni prin fonduri europene. Avand in vedere faptul ca transportul in comun este un serviciu de interes mare pentru lugojeni, cei din Primaria Lugoj vor demara mai multe sondaje prin care sa afle parerea locuitorilor in legatura cu traseele pe care mijloacele de transport vor circula. Primarul Claudiu Buciu sustine ca transportul in comun va fi in urmatorii ani o solutie perfecta avand in vedere ca traficul este sufocat de zecile de masini parcate pe strazile orasului si a promis ca va face tot ce ii sta in putere ca acest serviciu sa fie unul foarte bun. Primarii din Victor Vlad Delamarina si Costeiu s-au declarat interesati ca autobuzele Lugojului sa ajunga si la Costeiu, Tipari, Paru sau Herendesti si Pietroasa pentru a prelua pasageri. Edilii Ioan Cardas si Petru Carebia sunt siguri ca multi locuitori ai comunelor ar alege aceste mijloace de transport pentru a ajunge la scoala sau serviciu in Lugoj. Pentru ca starea autobuzelor operate de Meridian 22 este una critica, Buciu a anuntat ca administratia locala va achizitiona in regim de urgenta autobuze second hand care vor opera doar in interiorul municipiului urmand ca noile trasee sa fie introduse in circuit cel mai probabil odata ce autobuzele electrice noi vor ajunge la Lugoj.

Sursa: Lugoj Info.

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

Primăria Lugoj a anunțat că până la mijlocul acestei luni va lansa licitația pentru înnoirea parcului de mijloace de transport din cadrul sistemului municipal public de călători. Administrația locală a planificat să cumpere 10 microbuze cu capacitate mărită, care vor înlocui autobuzele vechi de 50 și 150 de locuri folosite în prezent pe traseele din municipiu.

„S-a prelungit perioada de finalizare a caietului de sarcini, pentru că a trebuit să îndeplinim câteva cerințe în plus, care s-au solicitat pentru acest proiect. Acum avem documentația finalizată și în prima parte a lunii ianuarie vom putea lansa licitația pentru refacerea parcului auto al transportului public de călători. Inițial am dorit să ne axăm pe mijloace de transport electrice sau hibrid, dar prețurile sunt prea mari pentru ce ne putem permite noi. Vom cumpăra microbuze noi, cu 22 de locuri, plus unu pe scaune, cu sistem euro șase plus, rampă pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat. Dacă totul va decurge normal sperăm ca până la vară să primim autovehiculele și să avem în sfârșit un transport public în oraș în condiții mult mai bune ca până acum”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

În prezent, transportul public de călători este deservit de două autobuze second-hand de 50 de locuri pe scaune și un autobuz articulat cu o capacitate de peste 150 de persoane, care circulă pe cinci trasee. Executivul local promite că va aloca bani și pentru reconstrucția celor 14 stații de autobuz, cu refugiu, existente pe raza municipiului, care sunt într-o stare deplorabilă.

Sursa: Express de Banat

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

Primaria Municipiului Lugoj a organizat timp de cateva zile un sondaj pentru stabilirea culorii autobuzelor electrice care vor ajunge in urmatoarele luni in oras.

Producatorul autobuzelor a solicitat administratiei locale sa precizeze ce culoare vor avea aceste autobuze. Primaria Lugoj a organizat un sondaj pe pagina de Facebook considerand ca lugojenii trebuie sa stabileasca ce culoare vor avea aceste noi mijloace de transport. In urma sondajului, cele mai multe voturi, aproape 40%, au indicat culoarea verde, astfel ca autobuzele vor fi vopsite din fabrica in aceasta culoare. A doua optiune, cea mai votata, a fost albastru, culoare ce a adunat aproape 20% din voturile exprimate. Primarul Lugojului, Claudiu Buciu a semnat in urma cu doua saptamani contractul pentru cele 9 autobuze electrice, 3 statii de incarcare rapida si 9 statii de incarcare lenta. Mijloacele de transport ajung la Lugoj in baza unei finantari a Ministerului Dezvoltarii si Lucrarilor Publice. Fiecare autobuz va avea o capacitate de minim 50 de pasageri, din care minim 24 transportati pe scaune.
download.jpeg (31.23 KB; downloaded 2609 times)

Sursa: Lugoj Info

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj cris_m

In curand ar trebui sa scoata toti producatorii restul culorilor, ca numai verde vad ca prinde la electrice....  :P

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

În proiectul de buget pe acest an, se vor aloca bani pentru amenajarea autobazei destinate autobuzelor electrice:
La capitolul transport, vor fi alocați 1.535.000 lei pentru autobaza destinată autobuzelor electrice

Sursa: Express de Banat

 


Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

Saptamana viitoare, administratia lugojeana va valida un parteneriat intre primariile Lugoj si Costeiu prin care se doreste achizitia a inca trei autobuze electrice de 12 metri. Primaria Lugoj, care este lider de proiect, solicita peste 10 milioane de lei pentru achizitia celor trei mijloace de transport electrice, a trei statii de incarcare lente si o statie de incarcare rapida.

Cele trei autobuze vor face legatura intre municipiul Lugoj si satele apartinatoare comunei Costeiu, inclusiv Valea Lunga si Paru. Cele trei autobuze se vor adauga altor noua achizitionate de Primaria Lugoj printr-un proiect pe fonduri europene, astfel ca, cel mai probabil anul viitor transportul in comun din municipiul Lugoj va fi unul decent.

Sursa: Lugoj Info

 


  • TPB
  • Posted:
  •  

Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj TPB




A fost livrat primul autobuz electric, ZTE Granton, urmând ca celelalte 8 să vină în toamna acestui an.

 


Home page  • 
Parent forum: Județul Timiș  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419376 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use