Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1310244 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 314 315 316 317 318 319 320  ... 444
 
 

📖 Pagination options
Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) ByOnu

Totusi, de ce 343?

Cristi, nu ti-as da dreptate de data aceasta. Nu putem sa ne asteptam ca traseele sa fie utilizate la adevaratul lor potential din primele saptamani, dapoi prima zi. :bere:

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Dragos31

ByOnu, posibil sa fi fost ales acest indicativ din simplul motiv ca 343 are conexiune cu linia 243 la Bd. Lacul Tei, indicativul liniei 143 fiind deja "ocupat" :lol:

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Beaver_27

Am trecut și eu azi prin zonă și am fost uimit de numărul de microbuz/autobuze (inclusiv ale STV) parcate foarte prost lângă terminalul unde întoarce tramvaiul, Mi-a venit acum o idee, nu putem face o cerere la PMB/STB/ADTPBI pentru realizarea unui terminal terminal decent?(sau măcar o platformă de beton)

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) SirVlady

Totuși, am observat o chestie, au un fix pe liniile x43 să fie la Doamna Ghica, asta ca fapt divers.  :lol:

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) bobby

Dragos31 wrote:
conexiune cu linia 243


243 e la Pipera.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Dragos31

Mulțumesc de atenționare. Văzusem acum mai multe luni o fotografie cu 4969 pe 243 și mi-a rămas în cap că e la Titan.  Greșeala mea! :oops:

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) dany

De la 1 iunie a fost data la Pipera, nu este de mult data. Eu as fi lasat turele cu acces la Cora la Titan iar turele cu acces la Doamna Ghica la Pipera. La fel as face si cu 253, 104, 123 si ar mai fi cateva exemple

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) nicusior

Daca tot au vrut sa il intoarca pe 343 la Institutul Oncologic trebuia sa il puna prin autostrada si str. Gherghitei asa face mult mai repede.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) andrei11

Ideea e  să mai ia și ceva călători pe drum, nu să meargă pe autostradă. Bine, aici e o altă discuție, de la Petricani la sensgiratoriu NU putem vorbi de autostradă,  nici măcar Google Maps nu notează acea bucățică ca fiind autostradă  ci un drum în  interiorul Bucureștiului care poartă denumirea de Autostrada București - Ploiești, dar care drum NU are statut de autostradă. Pe nicio parte a globului pământesc NU există sensgiratoriu pe autostradă !!!!  Aici e o altă discuție pe  care n-aș vrea să o dezvolt în acest topic.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Victor92

In completarea celor relatate de catre Dragos31 cu linia 343, vin si eu cu niste mentiuni dupa ce am inspectat situatia la fata locului.

Ideea liniei nu este rea, dar as propune ca traseul sa fie modificat prin Soseaua Bucuresti-Nord si intoarcerea sa fie in cadrul giratoriului de la OMV.

Aspecte pozitive:
- ar ajuta calatorii din zona Colentina sa ajunga la serviciu dimineata - in cazul celor care lucreaza dupa bariera liniei 800. Acolo se afla multe firme importante;
- autobuzele nu ar mai sta blocate pe Dimitrie Pompeiu - acolo unde calatorii au intervale decente pentru liniile 16 si 36;
- autobuzele nu ar mai sta blocate in continuare pe Pompeiu si Gara Herastrau;
- in anumite intervale orare, circulatia pe Soseaua Pipera - intre Autobaza Pipera si OMV - este un calvar, ceea ce ar duce la intervale de succedare si mai mari intre autobuze;

Asadar, aceasta modificare ar aduce, din punctul meu de vedere, si mai multi calatori, dar si timpii de asteptare s-ar reduce ... nu are rost sa mai spun ca autobuzele inregistreaza intarzieri si pe Petricani sau Lacul Tei.

Alte idei:

-  autobuzele sa o ia si pe A3 si dupa prin Andronache sa iasa la Avion spre Institut;
- autobuzele sa circule 5-10, 15-20 intre Giratoriu OMV si Lacul Tei (roata).

In jurul orei 17:30, am vazut intr-un autobuz 10 calatori - un lucru pozitiv dupa 4 zile de la infiintare. De asemenea, pe parcursul zilei, am vazut 2-5 persoane care asteptau mijlocul de transport in statia "Soseaua Bucuresti-Nord" - vis-a-vis de Global City.

4461 - Linia 343 - Strada Petricani - 11 Iulie 2019





343 Propunere.jpg (150.08 KB; downloaded 3803 times)

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) alchimistul

Pe traseul actual ar merge o statie suplimentara dupa trecerea podului CFR Constanta, pe sensul catre rondul OMV. Distanta de la statia "Pipera", comuna cu 112 si 135, pana la "Sos. Bucuresti Nord" este imensa. Si sunt ceva "obiective" care ar atrage calatori. Desigur, e de luat in seama si traseul alternativ prin Gherghitei si autostrada.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Victor92

La aceasta ora, in statia "Soseaua Bucuresti-Nord" (sens Colentina) sunt cel putin 10 persoane care asteapta un autobuz de pe linia 343  8-)

De asemenea, Politia Locala S2 a fost trimisa pe Dimitrie Pompeiu, dar si pe Strada Gara Herastrau sa patruleze in zona.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Dragos31

Recent, linia 143 si-a schimbat traseul, autobuzele de la Floreasca ajungand pana in preajma Stadionului "Lia Manoliu" - Arena Nationala, pentru cunoscatori.  ;)  Astfel, de la statia Baicului, se mai adauga inca 1,5 kilometri pana la terminalul "Arena Nationala"(situat la capatul Bulevardului Pierre de Coubertin), asigurandu-se o transbordare rapida si eficienta cu troleibuzele liniilor 90 si 86, respectiv cu autobuzele liniei 104, dar si cu liniile de tramvai 46 si 55, respectiv autobuzele liniei 335.

In sine, ideea prelungirii nu e rea deloc, cu exceptia faptului ca autobuzele circula cam goale pe noul tronson de traseu, dar se asigura un capat civilizat pentru soferii de la Floreasca, acestia putand sa-si ia pauza de masa civilizat, fara a mai fi claxonati de soferii de pe troleibuzele liniilor 69 si 85 pentru a le face loc sa plece in cursa.

Sa urmarim cateva cadre realizate in urma cu cateva ore pe Bd. Pierre de Coubertin, respectiv Sos. Pantelimon, dar si o schema cu statiile de pe noul traseu.

















4511 - Linia 143 - Arena Nationala - 15 Iulie 2019





4883 - Linia 143 - Arena Nationala - 15 Iulie 2019





4902 - Linia 143 - Sos. Pantelimon - 15 Iulie 2019



 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Victor92

In aceasta dimineata, se numara calatorii pe linia 343.

Cum? Va las pe voi sa descoperiti  8-)

 


Go to page:  1  ... 314 315 316 317 318 319 320  ... 444
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use