MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2050 posts, 555745 views
 
Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 147
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa subway guru

Poate excedent masiv de personal...ineficienta dusa la extrem.

 


Re: Stiri si articole din presa survola

Stația de metrou Aviatorilor și Gara de Nord au fost inundate din cauza ploii
Stația de metrou Aviatorilor și Gara de Nord au fost inundate vineri după-amiază, din cauza ploii, în contextul în care municipiul București este sub avertizare de Cod Portocaliu de averse cu caracter torențial până cel puțin la 19.30. Ploaia a făcut ravagii pe străzile din București, dar și în mai multe orașe din țară. Grindina a acoperit pământul în mai multe localități.

Comentariu personal: Poate s-a întâmplat și din cauză că la Aviatorilor nu sunt accesurile acoperite.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Cele mai multe statii din zona centrala nu sunt acoperite....Asa trebuiau sa se inunde cam toate, de la Eroilor la Unirii pe M1 si de la Tinerertului  la Aviatorilor pe M2.

 


Re: Stiri si articole din presa misterr

Imagini cu stația de metrou Aviatorilor inundată după furtuna care a lovit Capitala

Click pe imagine pentru video:





Furtuna a blocat zeci de străzi vineri seară în Capitală. Apa a intrat și în câteva stații de metrou, precum Aviatorilor, dar și în Găra de Nord.

Stația de metrou Aviatorilor și Gara de Nord au fost inundate vineri după-amiază după codul portocaliu de averse și vijelii.

 


Re: Stiri si articole din presa aztec

Radoi strike again....

Am pus doar cateva extrase...ca ma doare burta de ras..
E ca la Muppets...
Se vrea serios?
Sau este doar un exemplu de cum poti sa manipulezi statistica si datele, fara legatura cu adevarul.. asta daca mai era nevoie de luat in seama...

https://www.economica.net/trenurile-de- ... 70615.html

Trenurile de metrou CAF şi Bombardier s-au defectat în 2019 mai des decât garniturile Astra Arad, vechi de 40 de ani -USLM - raport Metrorex

Liderul USLM, Ion Rădoi, a afirmat joi că motivul pentru care cele mai multe defecţiuni au loc pe Magistrala 2 IMGB - Pipera este acela că majoritatea trenurilor aflate în circulaţie pe această linie sunt model CAF.

În context, acesta a subliniat că trenurile CAF sunt mai slabe calitativ decât trenurile Astra Arad, deşi sunt cu zeci de ani mai noi.

 


Re: Stiri si articole din presa puidemorosan

Probabil ca se misca ceva cu licitatia de trenuri si s-a pus tovarasul pe facut atmosfera...

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

Eu cred ca nu-i convine mentenanta din partea Alstom :twisted:

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

https://www.zf.ro/auto/schimbare-la-var ... e-18213600

Schimbare la vârful Metrorex: Marin Aldea revine ca director general al instituţiei, în locul lui Dumitru Şondolescu. Aldea fusese demis în 2017 de către Consiliul de Administraţie

Mandatul actualului director general interimar al METROREX, Dumitru Şodolescu, se încheie marţi, iar în locul acestuia va fi numit Marin Aldea, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii biroului de presă al METROREX.

Motivul pentru care mandatul lui Dumitru Şodolescu nu a fost prelungit de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ar fi presiunile sindicaliştilor care au protestat în nenumărate rânduri, aceştia fiind nemulţumiţi de lipsa de personal şi de alocările financiare insuficiente.

Actualul director a fost numit în funcţie în martie 2018, când l-a înlocuit pe Ion Constantinescu.

Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor METROREX declara în august 2018 că „ar trebui să angajăm 700 de oameni pentru a avea siguranţă în circulaţia metroului, dar conducerea Metrorex a angajat directori şi personal de conducere în loc să asigure angajările la nivelul mentenanţei şi al celorlalte posturi necesare”.

Marin Aldea a mai deţinut această funcţie în 2017, dar a fost demis în data de 3 noiembrie de către Consiliul de Administraţie.

Aldea a fost demis după ce un metrou a rămas blocat în staţia Eroilor, dar şi din cauza unor probleme manageriale mai vechi şi ca efect al lipsei de responsabilitate, explica la acel moment, ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Circulaţia a fost oprită la acel moment mai bine de 2 ore.

 


Re: Stiri si articole din presa misterr

Directorul Metrorex a fost înlocuit cu un alt fost şef al metroului din Capitală





Consiliul de Administraţie al Metrorex l-a numit pe Marin Aldea director interimar pentru o perioadă de patru luni,

Marin Aldea va fi noul director general interimar al Metrorex, începând din 3 iulie, acesta urmând să îl înlocuiască în funcţie pe Dumitru Şodolescu, al cărui mandat expiră marţi, 2 iulie 2019, a anunţat Metrorex într-un comunicat remis AGERPRES.

“Consiliul de Administraţie al Metrorex îl numeşte pe domnul Marin Aldea, director general interimar, pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, începând cu data de 3 iulie 2019, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Acesta îl înlocuieşte în funcţia de director general pe Dumitru Şodolescu, al cărui mandat expiră astăzi, 2.07.2019”, se arată în comunicat.

Marin Aldea are o experienţă de 28 ani în cadrul Metrorex, de 17 ani deţinând funcţii de conducere în cadrul societăţii. Acesta a mai fost director general în perioada decembrie 2015 - noiembrie 2017, selectat şi numit în conformitate cu OUG109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Noul director general al Metrorex este absolvent al Universităţii Politehnică Bucureşti, având calificare de inginer şi are obţinută diplomă de economist, cu specializarea Finanţe Contabilitate. Totodată, deţine un master cu specializare în Managementul întreprinderilor de Servicii Publice.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Ion Rădoi despre fostul director Metrorex: Au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar „metroul zburător” încă se află pe pereţii Depoului Berceni

https://www.gandul.info/stiri/ion-radoi ... i-18215519

Preşedintele sindicaliştilor Metrorex, Ion Rădoi, a transmis, într-un comunicat remis MEDIAFAX marţi, că Dumitru Şodolescu nu a avut nicio legătură cu domeniul feroviar sau cu metroul, a obţinut prelungirea mandatului ilegal şi că nu a rezolvat probleme de bază ale companiei.


Sindicalistul justifică măsura luată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, de a nu mai prelungi mandatul lui Dumitru Şodolescu, spunând că în timpul mandatului acestuia au fost înregistrate probleme tehnice în fiecare săptămână, iar „metroul zburător” încă se află pe pereţii Depoului Berceni din ianuarie, deşi suma alocată pentru achiziţia acestuia depăşeşte 6 milioane de euro.

„Din punct de vedere tehnic, defecţiuni frecvente cel puţin la nivel săptămânal, culminând cu acel tren care ne-a costat peste 6 milioane de euro şi care şi acum se află pe peretţii Depoului Berceni, deşi incidentul a avut loc pe data de 26.01.2019”, afirmă Rădoi în comunicat.


Singura parte interesanta este ca aflam despre CAF-ul avariat ca se afla inca "lipit" de peretele depoului Berceni. In rest, frustrarile stiute ale matusalemicului lider de sindicat.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Pai cine l-a infipt acolo sus, tot ala sa-l si <extraga>!!!
:bleah:  :bleah:  :bleah:

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Cred ca doar o anumita femeie il mai poate extrage... Umbla cu o "ustensila" speciala dupa ea tot timpul.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

Criză fără precedent la Metrorex. Conturile companiei, blocate. Salariile, în pericol

Situație de criză la Metrorex. Conturile companiei au fost blocate din cauza unei datorii de 94 de milioane de lei către compania italiană ASTALDI, constructorul Magistralei 5 de metrou ”Drumul Taberei”, informează Realitatea TV.

Metrorex se află într-o criză fără precedent. Conturile companiei au fost blocate din cauza unei datorii de 94 de milioane de lei către compania italiană ASTALDI, constructorul Magistralei 5 de metrou ”Drumul Taberei”.

Ce înseamnă acest lucru? Angajările sunt blocate, iar salariile NU pot fi achitate, , informează Realitatea TV.

Din 2011, Astaldi construiește Magistrala 5 de metrou care are 7 km lungime și 10 stații. Aceasta trebuia terminată în 2013, dar de atunci au fost avansate mai multe termene. Ultimul este pentru luna decembrie a acestui an.

În acest moment, pe șantier se fac ultimele finisaje și se lucrează la sistemul de automatizare a traficului. Proiectul Magistralei 5 se ridică la 3,2 miliarde de lei.

Italienii de la Astaldi au cerut suplimentarea acestor fonduri, întrucât au susținut că anumite lucrări n-au fost prinse în contractul inițial. Metrorex a refuzat, așa că aceasta a fost dată în judecată. Iată că acum Instanța a dat dreptate Astaldi, iar compania din subteran e bună de plată.

https://www.realitatea.net/criza-fara-p ... 11704.html

 


Re: Accidente / incidente subway guru

Din ce-l stiu eu dl director Gabriel Stanciu e un tip foarte determinat si transant, n-am nicio indoiala ca va aplica strict prevederile contractuale fara sa clipeasca...
Avand in vedere situatia financiara actuala a Mrex ne putem astepta la ce e mai rau.

 


Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 147
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419376 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use